Міські премії, фестивалі, конкурси

Підведено підсумки конкурсу літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті»-2017.

Переможцем у номінації «Лауреат» став Мірчук Володимир Васильович за добірку фотографій останніх років.

І місце у номінації «Дипломант» виборола Анна Олексієнко за підбірку робіт з образотворчого мистецтва у різних техніках.

ІІ місце у номінації «Дипломант» отримала Анастасія Коцюбинська за мистецький доробок із образотворчого мистецтва.

ІІІ місце у номінації «Дипломант» посів колектив творчого об’єднання «Сузір’я» рукодільниць Прилуцької гімназії №5 імені В. Затолкіна за роботи декоративно-прикладного мистецтва в різних техніках.

Святкове нагородження переможців та учасників відбудеться 27 лютого о 13:00 у Прилуцькому міському будинку культури.

 

Краєзнавча премії імені Дмитра Шкоропада
«Рідний край»

Положення про краєзнавчу премію імені Дмитра Шкоропада «Рідний край» (додається).

Учасники премії:

Прізвище, ім’я, по батькові

Тематика поданих робіт

Місце

номінація

1.

Гринь Микола

«Панас Мирний: невідомі сторінки життя і творчості у Прилуках»

 

2.

Денисенко Тетяна

«Дідівський період у житті та творчості Миколи Костомарова»

 

3.

Куриленко Микола

 

«Прилуцький футбол»

 

4.

Ніколенко Світлана

Дослідження традицій вишивального мистецтва Прилуччини»

 

5.

Риженко Анатолій

Краєзнавчі нариси «Прилуччина в житті творчості Т. Г. Шевченка»

 

6.

Савон Олексій

Дмитро Шкоропад

Енциклопедичний довідник «Прилуччина»

 

7.

Тарасенко Катерина

«Стрітенський собор: минуле і сьогодення»

 

8.

Щесловський Геннадій

«Грошовий обіг в Україні доби середньовіччя ХVІ-ХVІІІ ст.

 

Переможці премії.

1. Лауреатом міської краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край» у 2017 році визнали Савона Олексія Антоновича та Дмитра Овсійовича Шкоропада за енциклопедичний довідник «Прилуччина» та нагородили грошовою премією у загальній сумі 3000 (три тисячі) грн.

2. Дипломантом І ступеня міської краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край» у 2017 році визнали Щисловського Геннадія Рудольфовича за цикл дослідницьких статей з історії грошового обігу на Прилуччині та нагородили грошовою премією в сумі 1500 (одна тисяча п’ятсот) грн.

3. Дипломантом ІІ ступеня міської краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край» у 2017 році визнали Риженка Анатолія Григоровича за дослідницький нарис «Прилуччина в житі і творчості Тараса Шевченка» та нагородили грошовою премією в сумі 1000 (одна тисяча) грн.

4. Дипломантом ІІІ ступеня міської краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край» у 2017 році визнали Ніколенко Світлана Валеріївна за роботу «Дослідження традицій вишивального мистецтва Прилуччини» і нагородили грошовою премією в сумі 500 (п’ятсот) грн.

 

Літературно-мистецька премія
«Квіт папороті»

У січні 2005 року Прилуцькою міською радою було започатковано в місті (одну з перших в області) премію, якою б ушановували творчі досягнення поетів, прозаїків, драматургів, публіцистів, живописців, графіка, скульпторів, композиторів, а також можна було б виявляти талановиту молодь і сприяти її самореалізації. Уже в 2006 році отримали дипломи і грошові премії перші дипломанти Ірина Норець (гімназія №1), Вікторія Ляльченко (ЗОШ №6) та літстудія «Дзвіночки» (ЗОШ №6). Прилуцька громада радо вітала першого лауреата літературно-мистецької премії «Квіт папороті» - 2005 року поетесу і журналістку Ніну Ткаченко.

Премія «Квіт папороті» з кожним роком знаходила нових претендентів, достойних митців, родила конкуренцію і давала поштовх для удосконалення.

Так лауреатами стали:

2005 рік

Ткаченко Ніна, за книги поезій «Освідчення синього вітру» та «На околицях літа».

2006 рік

Копасова Вікторія, за добірку музичних творів.

2007 рік

Карась Володимир, за серію живописних та графічних робіт.

2008 рік

Яковенко Володимир, за художнє оформлення книги віршів Ніни Ткаченко «Спалах».

2009 рік

Савон Олексій, за енциклопедичний довідник «Прилуччина».

2010 рік

Поливяна Ніна, за дитячі книги «Дмуть у дудку вітерці», «Хтончики Антончика», «Іжачок-мандрівничок».

2011 рік

Грибенко Валентина, за збірку поезій «Добрим людям».

2012 рік

Суховерський Анатолій, за історико-краєзнавчий роман «Дорога без кінця».

У 2008 році з нагоди 90-річного ювілею з дня народження Л. Забашти Риженка Анатолія Григоровича було нагороджено спеціальною ювілейною премією в розмірі 500 грн. за збірку нарисів, опублікованих в газету «Скарбниця» під назвою «Тарас Шевченко у творчості Любові Забашти».

У 2013 році з нагоди 95-річного ювілею спеціальною ювілейною премією у сумі 2,5 тис. грн. була нагороджена Кочубей Ніна Миколаївна за збірку «Замальовки з натури» і премією у сумі 500 грн. - учениця гімназії №5 Карпенко Ольга за науково-дослідницьку роботу «Зв'язок слова і живопису у творчості Євгена Постульги».

Номінація «дипломант» налічує 23 чоловіки. Це обдарована, талановита молодь, яка проявила себе у різних напрямках літературної та мистецької діяльності.

2005 рік


1. Норець Ірина – дипломант І ступеня, учениця гімназії №1, за літературознавчу роботу «Драматичні поеми Л. Забашти».
2. Ляльченко Вікторія – дипломант ІІ ступеня, учениця ЗОШ №6, за підбірку прозових творів.
3. Літературна студія «Дзвіночок» - дипломант ІІІ ступеня, ЗОШ №6 за підбірку поезій.

2006 рік


1. Жуков Богдан – дипломант ІІ ступеня, учень гімназії №5, за твір «Історія села N».
2. Літературна студія «Дивосвіт» (ЦТДЮ) – дипломант І ступеня за поетичну збірку «Зіроньки світять».
3. Дмитрієвський Олександр – дипломант ІІІ ступеня, учень Валківської школи.

2007 рік

1. Оніщенко Марина - дипломант І ступеня, учениця гімназії №1, за науково-дослідну роботу «Кирило-Мефодіївське братство та прилучани».

2008 рік


1. Кірічок Інна - дипломант І ступеня, учениця гімназії №5, за авторські роботи в жанрі естрадної пісні.
2. Лушник Олеся - дипломант ІІ ступеня, учениця гімназії №5, за дослідження «Образ жінки-матері у творах письменників Прилуччини».
3. Дерев’янко Вікторія – дипломант ІІІ ступеня, учениця гімназії №5, за роботу «Турківський -художник».

2009 рік


1. Мариноха Надія – дипломант І ступеня, студентка ІІ курсу Сумського державного університету, за підбірку журналістських та художніх творів.
2. Ващенко Ганна – дипломант ІІ ступеня, учениця 8 В класу ЗОШ №12, за підбірку поезії «Мрії».
3. Сугак Юлія – дипломант ІІІ ступеня, учениця 11 класу ЗОШ №6, за творчий доробок з образотворчого мистецтва «Квіти землі».

2010 рік


1. Піддяченко Олена – дипломант І ступеня, студентка Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва ім. М. Бойчука, за підбірку графічних робіт.
2. Чернякова Марина – дипломант ІІ ступеня, учениця гімназії №1, за творчу роботу «Освіта на Прилуччині та її роль у формуванні світоглядних позицій громадянина України».
3. Плиска Тетяна – дипломант ІІІ ступеня, студентка НДПУ, за підбірку ліричних віршів.

2011 рік


1. Дмитрієвський Владислав - дипломант І ступеня, учень Валківської ЗОШ І-ІІІ ст., за фото та поетичний доробок «Що для щастя людського треба».
2. Щербина Дарія - дипломант ІІ ступеня, студентка гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Франка, за підбірку тематичних фото «Портфоліо» та «Візія води».
3. Сидоренко Олександра - дипломант ІІІ ступеня, студентка гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Франка, за тематичну підбірку робіт з образотворчого мистецтва «Жіночі образи».

2012 рік


1. Костюк Ніна – дипломант І ступеня, бібліотекар Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти, за підбірку поезій «Утаємничені слова».
2. Колектив народного самодіяльного театру «Рампа» - дипломант ІІ ступеня, за творчий доробок останніх трьох років.
3. Савченко Діана – дипломант ІІІ ступеня, вихованка ЦТДЮ, за підбірку робіт з образотворчого мистецтва «Ічнянщина мій рідний край».

Починаючи з 2005 року суттєво змінилась грошова винагорода по премії. Так до 2011 року у номінації «лауреат» виплачувалось 1 тис. грн., а у номінації «дипломант» - 300 грн. (1 премія), 100 грн. (2 премія), 50 грн. (3 премія). У 2011 році лауреат отримав 1 тис. грн., дипломанти – 200, 150, і 100 грн. відповідно.

2012 року грошова винагорода по премії лауреату становила 3 тис. грн., дипломанту І ступеня – 1,5 тис. грн., ІІ ступеня – 1 тис. грн., ІІІ ступеня – 500 грн.

Переглядів:208