Косьцежина (інформація додається).

Остроленка (інформація додається).

Речиця (інформація додається).

АРХІВ

Міжнародна співпраця міста Прилуки та польського міста-побратима Косьцежина в підготовці заявки на ЄС


Минулого тижня з метою участі в конкурсі проектів Європейської Комісії «Місцеві влади: партнерство для сталих міст» у партнерстві з польським містом-побратимом Косьцежина робочою групою по розробці грантових проектів та програм, за підтримки волонтерів Корпусу Миру США в Україні, підготовлено та подано до розгляду концепцію проекту «Комплексне впровадження європейських практик та менеджменту в сфері підвищення енергоефективності для будівель дитячих садків м.Прилуки».

Прилуки та Косьцежина є містами-побратимами з 2003 року, а також вони є підписантами європейської ініціативи Угоди мерів. У рамках зазначеної європейської ініціативи міста прагнуть скоротити викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Наразі Косьцежина має значні досягнення у підвищенні енергоефективності в громадських будівлях, здійснена майже 100% термомодернізація (включаючи всі школи та дошкільні заклади міста).

Відповідно до завдань поданої концепції проекту передбачається перейняття досвіду міста-побратима Косьцежина у сфері енергоефективності та впровадження комплексної термомодернізації у садочках нашого міста. При успішному попередньому відборі, робоча група по розробці грантових проектів та програм продовжить свою роботу над оформленням повної заявки та пакету документів, що визначені умовами конкурсного відбору.

Відділ інвестицій та міжнародної

діяльності міської ради

КОСЦЄЖИНА


Косцежина – центр Косцєрського повіту Поморського воєводства, що знаходиться на півночі Польщі. Серце Кашуб, Кашубська Швейцарія – так називають себе самі косцєрці. Тут мешкає 24 тисяч осіб. 
Косцєжина має чимало досягнень. Основний акцент зроблено на комплексний розвиток міста. Владою міста за підтримки мешканців розроблено Стратегію розвитку міста до 2020 року, яка успішно реалізується. Зберігши історичний характер Косцєжини (місту уже більше 900 років), багато зроблено для розвитку сучасної інфраструктури – енергомережі, водопідведення та водовідведення з сучасним очищенням стоків.

Протягом останніх років в місті відбувся значний приріст кількості суб’єктів господарювання різних галузей виробництва, послуг, торгівлі. Для міської влади економічним пріоритетом є підтримка малого та середнього бізнесу. Детальну інформацію про місто та всі аспекти його життя можна знайти www.koscierzyna.gda.pl .


ОСТРОЛЕНКА


Польське місто Остроленка знаходиться на північному сході Мазовецького воєводства, яке часто називають «легенями Польщі». Розташоване на мальовничих берегах річки Нарев, воно має розвинуту рекреаційно-туристичну інфраструктуру. Це також район, де розвивається промисловість, торгівля та сфера сучасних послуг. 

Кількість населення становить близько 54 тисяч осіб. Більш детальну інформацію про м. Остроленка та аспекти його життя можна знайти www.ostroleka.pl .



24 березня 2016 року на сесії міської ради прийнято рішення про розірвання Договору про побратимство та співпрацю між містом Прилуки (Україна) та містом Бєлгород (Російська Федерація). Рішення (додається).

1. Регіональна Програма «Київська Ініціатива» Пілотний Проект 2 : «Реабілітація культурної спадщини історичних міст (PP2)

Місто Прилуки — учасник проекту Ради Європи “Реабілітація культурної спадщини історичних міст”.

Своїм листом за №217/13-2/23-11 від 16 травня 2011 року Міністерство культури України повідомило, що, відповідно до поданої заявки, у результаті конкурсного відбору, у якому брав безпосередню участь міський голова Ю.В.Беркут, місто Прилуки включено до Переліку пріоритетних міст спільного проекту Ради Європи та Міністерства культури України “Реабілітація культурної спадщини історичних міст”.

Метою Проекту є надання технічної допомоги п’яти державам - учасникам Регіональної Програми Ради Європи «Київська Ініціатива» (Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна) у сфері розвитку нових підходів до охорони і використання культурної спадщини, а також сприяння міжкультурному діалогу та співпраці на двосторонньому й регіональному рівнях. Усього до цього проекту було включено десять попередньо відібраних Пілотних міст України.

Основним результатом Проекту має стати розробка техніко-економічних обґрунтувань і підготовка бізнес-планів з метою залучення інвестицій у об’єкти культурної спадщини міста.

Відповідно до Плану дій проекту “Реабілітація культурної спадщини історичних міст” на 2011 рік, у рамках етапу “Діагностика”, у нашому місті розпорядженням міського голови від 19 травня 2011 року № 146-р створена технічна група, яка підготувала документ, означений експертами Ради Європи як “Підготовчий Технічний Файл”.

Під час наступного етапу “Аналітичний” був зроблений аналіз фактичної інформації, зібраної у “Підготовчому Технічному Файлі”, у тому числі тематичних та історичних мап. Його метою є розуміння своєрідності історичного центру міста, з’ясування того, яким він є на даному етапі розвитку і які проблемні питання стосовно нього треба буде вирішувати під час майбутнього розвитку міста. Цей “Аналіз”, у кінцевому рахунку, буде основою для подальшого “Стратегічного” етапу, в якому пропозиції ефективних змін будуть окреслені з метою розробки рішень та ініціатив задля збільшення можливостей розвитку історичної частини міста.

На сьогодні місто Прилуки та ще шість міст України успішно підготували Попередній Технічний Файл і офіційно номіновані Радою Європи до наступної Операційної стадії.

Завершальний, третій етап “Синтез” стане основою створення довгострокового плану дій реабілітації культурної спадщини міста Прилуки.

Основними завданням Проекту на поточний рік, зокрема, є промоція результатів попередньої стадії, ефективна популяризація культурної спадщини нашого міста, як історичного міста України, фандрайзингові заходи.

Переглядів:71