Посвячення в першокласники

27 листопада в Прилуцькій школі мистецтв відбулося «Посвячення в першокласники» учнів відділення образотворчого мистецтва. Для них казкові герої підготували ігри, загадки про чарівний різнобарвний світ мистецтва.

По закінченню свята першокласники отримали значки учнів школи та Дипломи з настановами до навчання в школі.

Відзначення Дня Гідності та Свободи України

21 листопада в Україні відзначається День гідності і свободи. Але молодь, яка зібралися 27 листопада в Прилуцький міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького – Носенка, не ставила собі за мету говорити «під свято» учні 10-го класу ЗОШ №2 та студенти медичного училища прийшли до книгозбірні на годину спілкування «Євромайдан. Хроніка відчуттів». Спілкування із учасниками недавніх подій, спілкування поміж собою.

Ведуча заходу – бібліотекар Ольга Лукаш почала зустріч з розповіді про книги, які зафіксували нашу Революцію гідності та менш ніж за рік вийшли в різних видавництвах. Нещодавно побачила світ книга «94 дні. Євромайдан очима ТСН», в якій зібрані інтерв’ю та телерепортажі відомих тележурналістів про події Майдану. За допомогою сучасних технологій гості бібліотеки мали можливість переглянути хроніку подій, зняту телекамерами популярного телеканалу.

На гостину до міста, в якому вчилася та на запрошення працівників бібліотеки в цей день приїхала журналістка, яка з перших днів була на Майдані - Лариса Лавренчук. Спілкуючись з аудиторією, гостя розповіла, за що особисто вона стояла на майдані та поділилася своїми відчуттями під час перебування на Майдані.

На запитання аудиторії: «Що спровокувало Вас поїхати на Майдан у Київ? Де ви жили? Чим займалися весь час? Чи Майдан згуртував народ? Чи підтримували ви один одного?» відповідали присутні на заході учасники майдану Вікторія Дротянко, Олександр Клименко, Григорій Дорошенко та Віктор Лавринчук.

Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького – Носенка

Відбувся концерт учнів та викладачів

26 листопада в Прилуцькій школі мистецтв відбувся концерт учнів та викладачів відділу народних інструментів «Філармонія школяра». Концерт проходив для учнів молодших класів ЗОШ№ 6 з метою реклами народних інструментів.

Звучали твори у виконанні солістів, дуетів, ансамблів баяністів, домристів та квартету викладачів.

Прилуцька школа мистецтв

Вшанування пам'яті 81-й річниці Голодомору 1932-1933 рр.

20 листопада 2014 року о 14:00 у виставковій залі музею відбувалася краєзнавча година «Трагічне лихоліття», присвячена 81-й річниці Голодомору 1932-1933 рр.

На заході було представлено інформацію про основні причини Голодомору в Україні, його наслідки та ставлення до цієї трагедії в сучасному світі. Аудиторія переглянула відео-спогади тих, хто пережив голод, а саме розповіді про те, як вилучали продовольство, як намагалися врятуватися.

На завершення заходу гості переглянули відео-ролик «Запали свічку» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Відповідальна за захід Коваленко А.О.

Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І.Маслова

Місто моє

19 листопада 2014 року о 14:00 в приміщенні музею відбулась краєзнавча година «Місто моє» присвячена 75-річниці з часу віднесення м. Прилуки до категорії міст обласного підпорядкування.

Запрошені на захід учні 8 класу середньої школи №13 познайомились з історичним минулим міста Прилуки починаючи з 1939 року.

Поряд із цікавою розповіддю ведучої, фотознімками та відеофільмом присутні мали змогу поспілкувались із членом товариства «Краєзнавець» Шинкаренко Тетяною Петрівною, яка поділилась своїми спогадами про Прилуки періоду 50-80 років ХХ століття.

На завершення заходу учні прийняли участь у краєзнавчій вікторині.

Відповідальна за захід старший науковий співробітник Біленко І.В.

Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І.Маслова

95-річчя Анатолія Дрофаня

19 листопада в міській центральній бібліотеці ім. Л Забашти відбулася літературна година присвячена 95-річчю від дня народження Анатолія Дрофаня.

На заході був присутній письменник, кінорежисер, заслужений працівник культури України Станіслав Гаврилович Маринчик, який поділився спогадами про свого друга відомого письменника Анатолія Дрофаня.

На зустріч були запрошені студенти Прилуцького педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка, Прилуцького медичного училища, учні гімназії № 1, прилуцька поетеса Ніна Яківна Ткаченко та творча інтелігенція міста.

Учні гімназії №1 під керівництвом Линник Світлани Олександрівни представили інсценізацію із повісті Анатолія Дрофаня «Біла криниця».

Міська центральна бібліотека ім. Л Забашти

Порядинський знову у Прилуках

8 листопада в міському Будинку культури відбувся благодійний концерт “Брат за брата” в підтримку воїнів-прилучан, які знаходяться в зоні АТО.

Гостем програми був переможець четвертого сезону вокального телешоу «Х-фактор» Олександр Порядинський.

У підтримку воїнів, в концерті прийняли участь: народний театр хореографічної мініатюри “Апломб” МБК, Олександр Савченко вихованець студії “Казкар” ЦТДЮ, козаки молодшої групи куреня ім. Сірка, саксофоніст Дмитро Кисленко та фаєр-шоу “Агній”.

Міський Будинок культури

Таланти юної скрипальки

07 листопада в Прилуцькій дитячій музичній школі імені Л.М.Ревуцького пройшов концерт лауреата обласних та всеукраїнських конкурсів Липкіної Анни «Співучі струни», клас викладача Проценко Галини Гнатівни, концертмейстер Шуляк Валентина Іванівна.

У концерті прозвучали твори відомих українських та зарубіжних композиторів-класиків А. Штогаренка, Б. Лятошинського, Й. Баха, Р. Глієра.

На концерті були присутні учні загальноосвітніх шкіл, школи мистецтв, члени книголюбів «Джерело», викладачі та батьки учнів дитячої музичної школи.

Запрошені гості мали можливість насолодитись талантом юної скрипальки. Нещодавно Анна Липкіна пройшла обласний відбірковий етап Всеукраїнського огляду-конкурсу юних обдарувань за програмою УФК «Нові імена України». Найближчим часом прийме участь у Всеукраїнському конкурсі «Нові імена» м. Київ.

Директор дитячої музичної школи ім. Л.М. Ревуцького КОМПАНЕЦЬ О.М.

Переглядів:2400