Формування спроможних громад

Склад офісу реформ у м. Чернігів


Існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства. Функціонування місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання населенню якісних і доступних адміністративних та соціальних послуг шляхом сталого розвитку громади. Перед місцевим самоврядуванням постали виклики, які потребують ефективного та швидкого реагування.

Саме на розв’язання проблем, пов’язаних з функціонуванням органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади спрямований проект Концепції реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, в якому визначені:

- шляхи і способи розв’язання проблеми;

- принципи реформування;

- завдання реформи.

Проектом передбачено, що реалізація Концепції буде здійснюється двома етапами: перший підготовчий етап (2013 - 2015 рр.), та другий етап впровадження (2015—2020 рр.). Також визначені очікувані результати та джерела фінансових ресурсів.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про добровільне об’єднання територіальних громад

Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад

Реформа територіального управління в Україні

Децентралізаційна реформа в Україні

Децентралізація влади, як її бачать громадяни та службовці органів місцевого самоврядування

Бюджетна децентралізація: здобутки та перспективи

Комунікації та забезпечення підтримки реформ

Переглядів:383