Стежиною добра…

У переддень Міжнародного дня інвалідів у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Прилуки радо вітали гостей, які завітали на святкову зустріч під символічною назвою «Стежиною добра».

«Маленькі янголята…» Так, нарекла цих дітей у своєму виступі заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Тетяна Фесенко. Як зазаначила посадовець, Міжнародний день інвалідів, це не свято в повному розумінні цього слова, це, перш за все, день вираження загальнолюдської доброти й любові до дітей з особливими потребами.

Традиційно в заклад завітали давні друзі - представники ВО «Батьківщина» на чолі з депутатом Чернігівської обласної ради Вітою Соларевою.

Гості заходу передали вихованцям центру різноманітні смаколики, солодощі та казковий торт.

Звертаючись до присутніх, директор центру Марія Шабалтас наголосила, що Міжнародний день інвалідів – це перш за все ще один вагомий привід нагадати суспільству про його обов’язок проявляти турботу і милосердя, ставитися з розумінням до проблем і потреб людей з інвалідністю, особливо це стосується дітей-інвалідів.

Свої творчі вміння та досягнення малеча показала, продемонструвавши яскраву концертну програму. Кожен виступ був неймовірно щирим, теплим і світлим.

Особливе захоплення у присутніх викликала міні-вистава «Бабка-танцівниця й Муравель» (режисер учитель-реабілітолог Наталія Шматко.

Щирі очі, усміхнені обличчя, радісна й дружня атмосфера панували цього дня в Центрі.

Кожен з присутніх отримав світлу часточку того добра та тепла, яке несуть у життя дітки з особливими потребами.

Олег Лень надихає малечу на подвиги

У затишних стінах Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулася зустріч з чемпіоном XV літніх параолімпійських ігор Олегом Лень.

Спортсмен розповів про себе, про свої успіхи в Ріо-де-Жанейро, ділився порадами про те, як маючи фізичні вади, можна досягнути успіхів у спорті.

Вихованці закладу поспілкувалися з Олегом та задали запитання, які їх найбільше цікавили, а головне — мали нагоду зробити фотографії на згадку та отримати автограф чемпіона.

Діти вітали чемпіона з перемогою, бажали здоров’я, подальших спортивних успіхів, співали пісень, які підготували разом з керівником музичним Олександром Горбанем.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів міста Прилуки Микола Правдивець подякував Олегу Леню за те, що він зміг знайти час, щоб поспілкуватися з вихованцями закладу.

Радістю сяяли дитячі обличчя, коли на завершення свята Олег Лень вручив вихованцям смаколики та справжнього футбольного м’яча з автографом.

На заході був присутній Руслан Мосціпан, майстер спорту з біатлону, тимчасово виконуючий обов’язки завідувача сектора по фізичній культурі та спорту Прилуцької міської ради.

Зустріч з такими людьми мотивує дітей з обмеженими фізичними можливостями до занять спортом, надає натхнення долати всі перешкоди та йти до своєї цілі.

У козацькому колі

11 жовтня 2016 року в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулася зустріч з козачатами козацького куреня ім. Івана Сірка, присвячена Дню українського козацтва та Дню захисника України.

Традиційно на свято завітали гості - Тетяна Михайлівна Фесенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та Ганна Павлівна Малиш, заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення.

Вихованці закладу декламували вірші про рідний край, життя козаків.

Веселе дійство було насичене конкурсами, під час яких учасники свята продемонстрували силу, спритність та козацький дух.

Різноманітні естафети «Козацькі коні», «Здолай перешкоду», «Попади в ціль», перетягування канату дали дітям змогу поринути в сюжет розваги, відчути себе мужніми козаками.

Особливо до вподоби глядачам був виступ юних козачат козацького куреня ім.Івана Сірка.

Маленькі козачата майстерно володіли різними видами зброї, показали елементи бойового гопака.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора Центру Микола Миколайович Правдивець привітав присутніх зі святом. Зустріч пройшла у веселій та дружній атмосфері.

Герої не вмирають

18 вересня – особливе свято – величне, вистраждане. Подвиг героїв-переможців непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.

З нагоди відзначення 73-ї річниці з дня визволення міста від нацистських окупантів в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки проведено ряд заходів.

Діти відвідали ветеранів, привітали зі святом.

Вручили листівки, виготовлені власноруч.

Цікавою та пізнавальною була екскурсія вулицями рідного міста «Герої не вмирають», яку провела науковий співробітник краєзнавчого музею ім.В.І.Маслова Алла Коваленко.

Вихованці почули багато нових фактів з історії Прилук, дізналися про видатних людей, поклали квіти до пам’ятника І.Я.Дубинського та воїнам АТО.

Ця дата завжди буде для нас днем молитовної пам’яті про загиблих, які визволяли наше місто від нацистських окупантів.

«Ми - одна родина!»

1 вересня 2016 року Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки переливався барвами квітів і кольорових кульок, святковим вбранням, добрими і щирими посмішками дітей. Заклад радо зустрічає вихованців на новий реабілітаційний курс. Діти, батьки та гості зібралися на свято «Ми – одна родина!».

Велично звучить державний гімн України.

Зі словами вітань до присутніх звертається депутат Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Пащенко.

Учасники дійства веселили присутніх піснями та віршами.

Лікар Айболить, який приїхав до дітей на самокаті, провів жартівливе тестування щодо початку реабілітаційного курсу.

З теплими і лагідними словами звернулася до вихованців, які в цьому році стали першачками, вчитель-реабілітолог реабілітаційної групи № 1 Тетяна Голуб.

По закінченню свята всі ласували солодощами від ВО «Батьківщина».

«Хай квітне щаслива моя Україна! Найкраща, безцінна, любима земля»

22 серпня 2016 року в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради, з нагоди 25-річниці Незалежності України для підопічних, які перебувають на обслуговуванні в установі, відбувся святковий вогник.

Директор територіального центру - Попко Валентин Петрович привітав запрошених зі святом, та побажав всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя, плідної праці на благо українського народу.

Концертна програма, була насиченою та цікавою. Гарний настрій усім присутнім дарували неперевершені вокальні номери керівника народного ансамблю пісні «Горлиця» Вікторії Лемещенко та соліста Міського будинку культури Ростислава Кислякова.

Актуальною, була історична вікторина під час якої кожен бажаючий мав змогу продемонструвати свої знання і отримати за правильну відповідь подарунок. А яскравий виступ юних козаків Прилуцького козацького полку імені отамана Сірка під керівництвом Романа Зінченка, підняв настрій запрошеним та викликав шквал емоцій. Видовище було просто захоплюючим, глядачі мали змогу побачити кулачний бій, боротьбу на шаблях. Маленькі козаки ходили по битому склу, лежали на цвяхах, майстерно володіли різними видами зброї.

По завершенню концертної програми прозвучала колективна молитва за рідну неньку Україну. Згодом запросили гостей до столу, тут можна було не тільки скуштувати смачні бутерброди, відвідати солодкі тістечка, поласувати шоколадними цукерками, а і поспілкуватися за чашечкою солодкого чаю.

Колектив територіального центру спільними зусиллями намагався забезпечити присутнім гарний настрій та комфорт, щоб всі шановані гості отримали враження та задоволення від вогнику. Запрошені залишились задоволені проведеним заходом та висловили слова подяки керівництву та працівникам установи.

Організовано захід за підтримки міського голови Попенко Ольги Михайлівни та заступника міського голови Фесенко Тетяни Михайлівни.

Хай в серці кожної дитини живе любов до України

У серці кожного українця, навіть юного, мають жити любов і повага до рідного народу, його землі й мови. З нагоди державного свята, Дня Конституції України, цікаву програму підготували спеціалісти центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Прилуки для своїх вихованців.

Учитель-реабілітолог Наталія Шматко та практичний психолог Олександр Маслюк ознайомили дітей з державними символами, народними оберегами.

За традицією перед початком свята було виконано Гімн України.

Зі щирих і теплих слів діти складали колективного вірша про Україну, співали пісень, грали в гру «Які ми?», називали кращі риси співвітчизників.

Окрасою свята став виступ найменших вихованців закладу.

У дійстві взяли участь міський голова Ольга Попенко, її заступники, начальник управління соціального захисту населення, депутати обласної ради. Очільниця міста привітала дітей та їх батьків із закінченням реабілітаційного курсу.

Сюрпризом для всіх присутніх були ласощі від ВО «Батьківщина».

Наші вихованці відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження звичаїв і традицій свого народу.

«Віночок сонячних надій»

1 червня 2016 року в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулося свято «Віночок сонячних надій».

На дійстві були присутні гості міський голова Ольга Попенко, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, директор Чернігівського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Ірина Лось, секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко, начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш, козаки Прилуцького полку «Козацтво Запорізьке».

Леонід Сахневич подарував Центру сертифікат на придбання реабілітаційного обладнання в сумі 70000 грн.

Вихованці закладу підготували цікаву концертну програму.

Пісенні вітання лунали протягом свята, кожен виступ був щирим, теплим, світлим. І дорослі і діти брали участь у спортивних змаганнях, які проводив Сергій Тисенко. Особливе захоплення викликали майстер-класи з модульного оріґамі, витинанок та аквагрим.

Для всіх дітей були солодощі від міського голови Ольги Попенко, фрукти від козаків Прилуцького полку «Козацтво Запорізьке», традиційно казковий торт-велетень від агропромислового об’єднання ім. І. Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібзавод».

«Чорнобиль – біль України»

26 квітня – сумна дата в історії українського народу. Адже цього дня 1986 року сталася жахлива подія – вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС.

Ознайомити вихованців закладу з наслідками трагедії, згадати й вшанувати всіх, хто брав участь у ліквідації аварії – таку мету ставили перед собою спеціалісти Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки, коли проводили тематичну годину «Чорнобиль – біль України». Вчителі-реабілітологи Людмила Гнатієнко, Наталія Шматко розповідали дітям про наймасштабнішу технологічну катастрофу, яка відбулася 30 років тому.

Діти уважно слухали працівника Центру, ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Володимира Зінця, якого запросили на зустріч.

Особливе враження на всіх присутніх справив фільм «Чорнобиль, Подвиг. Пам'ять».

Директор Центру Лариса Проніна вручила Зінцю В.О. «Подяку», за високий професіоналізм, сумлінне виконання обов’язків та з нагоди 30 роковин Чорнобильської катастрофи.

По закінченню зустрічі вихованці закладу поклали квіти до пам’ятного знака жертвам Чорнобильської трагедії.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

«Весна на крилах свято принесла»

Березень – перший місяць весни. У березні ми відзначаємо свято наших найдорожчих, найрідніших, наймиліших жінок.

3 березня 2016 року у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулося свято. Вихованці Центру вітали мам, бабусь з Міжнародним жіночим днем.

Діти декламували вірші, співали пісень, артистично виконували інсценівки, дарували листівки, виготовлені власноруч. Зачарувала всіх присутніх Весна, яка завітала до Центру з казковими героями (Домовичком, Кікіморою, Мальвіною).

Особливі емоції й захоплення в присутніх викликала непосидюча Вереда.

Свято вдалося на славу й принесло в душі малечі та їх близьких красу весни, сонячне тепло.

«Вечорниці у світлиці»

Розширити знання дітей про календарно-обрядові свята України, виховувати інтерес до культури, традицій і звичаїв українського народу – таку мету ставили перед собою спеціалісти центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки, коли разом з педагогами Прилуцької музичної школи ім..Л.Ревуцького проводили свято на фольклорній основі «Вечорниці у світлиці». Творчі колективи обох закладів об’єднали зусилля і вирішили спільно втілити проект.

Вихованці Центру познайомилися з традиціями свого народу, дізналися, як в українських родинах зустрічають Різдвяні свята, Щедрий вечір, свято Василя.

Разом з вчителями-реабілітологами (Н.Шматко та Л.Гнатієнко) діти співали колядки, щедрівки, водили Козу. Були тут і Циган, і Циганка, і Ведмідь, і Маланка.

А учні музичної школи звеселяли піснями, грою на музичних народних інструментах.

Директор Центру Л.Проніна привітала присутніх із святами і вручила солодкі подарунки від агропромислового об’єднання ім..І.Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібзавод».

Приємно відзначити, що в заході взяв участь депутат обласної ради, член міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Сергій Пащенко, який звернувся до вихованців Центру з теплими словами вітання зі святом та порадував їх фруктами.

Діти сприймали дійство з великим задоволенням та радістю і були вдячні всім, хто подарував щиру посмішку та запалив вогник в їхніх щасливих очах.

Колективна творча справа двох закладів увінчалася успіхом.

Новорічні розваги Діда Мороза та Снігуроньки

Новорий рік – найулюбленіше свято дітвори.

24 грудня 2015 року в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулося свято «Новорічні розваги Діда Мороза та Снігуроньки».

Разом із казковими героями Попелюшкою, Бабою-Ягою, Чарівницею Феєю діти водили хороводи, співали пісні, розповідали вірші.

Новий рік – свято, коли дорослі і діти об’єднуються в єдиному пориві.

Щоб вихованці насолоджувались феєрією свята, мали гарний настрій, раділи зимовим розвагам, спеціалісти закладу підготували музичну виставу «Коза-Дереза».

Приємні несподіванки, атмосфера казки, подарунки від Діда Мороза створили для дітей і батьків відчуття новорічного дива.

«Ой, хто, хто Миколая любить…»

Напередодні дня святого Миколая у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулося дійство «Ой, хто, хто Миколая любить…».

Діти з нетерпінням чекали на свято, адже зимовий Миколай здавна вважався покровителем і заступником усіх дітей. З подарунками до вихованців завітали гості – посланці від Миколая:

- міський голова Ольга Попенко;

- заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Світлана Юрченко;

- завідувач сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова;

- козаки Прилуцького козацького полку «Козацтво Запорізьке».

Міський голова Ольга Попенко побажала дітям, щоб вони були здорові, щасливі, слухняні і вручила подарунки та солодощі.

Студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім.І.Франка разом із заступником директора з виховної роботи Юлією Шакурою підготували розважальну програму, сповнену чарівними дивами, позитивними емоціями. Вихованці закладу із задоволенням читали вірші, співали пісні, прохали у святого Миколая здоров’я та щастя.

Кульмінацією свята стала поява святого Миколая з подарунками.

Найбільше в житті щастя – робити добро. І дуже приємно, що діти з обмеженими можливостями відчули свято, завдяки небайдужим людям.

Козаки Прилуцького полку «Козацтво Запорізьке», приватні підприємці міста – Ірина Домінова, Оксана та Олег Дьогтяр, студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім..І.Франка створили казкову атмосферу здійснення дитячих мрій.

Усім нам хочеться любові, усім нам хочеться добра…

3 грудня 2015 року в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулася зустріч «Усім нам хочеться любові, усім нам хочеться добра…».

Щоб побути з дітьми, порадіти їх успіхам і дізнатися про проблеми до Центру завітали гості.

З теплими та щирими словами зверталася до дітей та їх батьків заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Михайлівна Фесенко.

Бажала присутнім здоров’я радості, наснаги, а також вручила від Міського голови казковий торт та сік.

Заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради Ганна Павлівна Малиш подякувала спеціалістам закладу за сумлінну працю, невичерпну криницю доброти їхніх сердець.

Солодкі подарунки та щирі побажання отримали діти від депутатів обласної ради Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Віти Солорєвої та Сергія Пащенка.

Давня дружба єднає вихованців закладу та козаків Прилуцького козацького полку «Козацтво Запорізьке», і цього дня вони завітали, щоб дарувати тепло своїх сердець і турботу тим, хто її найбільше потребує. Діти з хвилюванням чекали гостей і підготували чудову концертну програму.

Щирі пісні, танці у виконанні вихованців та працівників закладу викликали позитивні емоції та захоплення у присутніх.

Директор Центру Лариса Проніна зазначила, що для дітей з особливими потребами головне увага, турбота і спілкування. Тому вона подякувала всім, хто допомагає Центру, народному депутату України Валерію Дубілю, директору агропромислового об’єднання імені І.Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібзавод» Людмилі Супруненко і всім небайдужим людям, котрі постійно піклуються про те, аби діти з обмеженими можливостями могли реалізувати свої прагнення і мрії.

На добру згадку вихованці Центру подарували гостям вироби, зроблені своїми руками.

«Ми - туристи»

З метою популяризації туризму серед дітей, активного способу життя, зміцнення дружніх стосунків в колективі, на передодні Всесвітнього дня туризму в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки відбулося заняття «Ми туристи».

Вихованці закладу долали смугу перешкод, тренувалися як в'язати туристичні вузли, училися правильно встановлювати та складати намет.

А допомагали в проведенні заходу працівники ЦТДЮ: керівник гуртка спортивно-пішоходного туризму Юрій Федченко, методист спортивно-реабілітаційного відділу Ольга Авдєйчік, психолог Лариса Борсяк. Адже спеціалісти закладу тісно співпрацюють з Центром творчості дітей та юнацтва.

Багато цікавого дізналися учасники заняття про туризм.

Щасливі обличчя дітей – найкраще підтвердження того, що такі заходи приносять велике задоволення.

«Вічна шана і вдячність героям…»

У вересні, коли осінь стеле стежки, вишиті золотим листям і стиглими яблуками, прилучани із вдячністю та шаною схиляють голови перед героями Другої світової війни.

Вихованці та спеціалісти центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки традиційно долучилися до заходів з нагоди святкування 72-ї річниці звільнення міста від нацистських окупантів. Діти малювали малюнки з привітаннями та побажаннями героям війни, виготовляли листівки.

17 вересня 2015 року діти-інваліди відвідали музей Олега Кошового.

Вихованці закладу з розумінням та цікавістю слухали розповіді про страшні події в роки війни (1939-1945року).

Діти поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам у сквері Вічної слави.

Вручили листівки ветеранам Другої світової війни, що проживають в мікрорайоні м’ятно-дослідної станції.

Свято «Центр радо всіх зустріне знов…»

Радість, тепло, добро, посмішки та хвилювання… Саме така атмосфера панувала на подвір’ї Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки 1 Вересня. Адже закінчилося літо і заклад розпочинає реабілітаційний курс. Когось сюди привели вперше, інші відвідують Центр вже декілька цікавих і корисних років, але всі ці діти однаково потребують особливої уваги, піклування та душевної теплоти.

В атмосфері родинного затишку відбулося свято «Центр радо всіх зустріне знов…».

Діти розповідали вірші, співали пісні.

Гучними оплесками, найщирішими усмішками вітали присутні вихованців закладу, які в 2015 році стали першокласниками загальноосвітніх шкіл. Директор Центру Лариса Проніна вручила подарунки для першокласників, які будуть необхідні їм для навчання.

Завітали до дітей казкові герої, а з ними й астролог, який дав астрологічний прогноз про різні знаки зодіака для спеціалістів закладу.

Приємно, що свято розділили з нами заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимир Іванович Назім.

Заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення, депутат Прилуцької міської ради Ганна Павлівна Малиш.

Гості привітали дітей та їх батьків з початком реабілітаційного курсу. Велике захоплення викликали у дітей солодкі подарунки від Володимира Івановича Назіма.

Свято завершилося, але для здійснення дитячих мрій та батьківських сподівань потрібна велика клопітка робота вчителів-реабілітологів, психолога, логопеда, працівників відділення медичного спостереження.

«У пошуках скарбів…»

Ігри за межами приміщення – завжди цікаві й бажані для вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки, адже дають можливість вийти зі звичної обстановки на широкий простір, де так багато незвіданого і цікавого. А тим паче в теплу пору року, коли сонечко припікає, пташки співають, вітерець кличе до гри.

23 червня 2015 року в закладі проведено спортивну гру у формі подорожі «У пошуках скарбів…».

Рухаючись за складеним маршрутом, діти з азартом долали перешкоди на зупинках «Загадкова», «Пісенна», «Спортивна», «Танцювальний марафон». Залюбки виконували всі завдання, брали участь у спортивних естафетах, розвагах.

Проявляли активність та ініціативу, коли шукали скарб разом з Піратом Джоном.

Такі спортивні ігри дарують вихованцям закладу заряд бадьорості й піднесений настрій.

«Хай сонце миру і дружби нам світить…»

День захисту дітей став днем суцільної радості та втіхи для вихованців центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки.

02 червня 2015 року в закладі відбулося свято «Хай сонце миру і дружби нам світить…».

Зі словами вітань звернулася до присутніх заслужений працівник соціальної сфери України, депутат Прилуцької міської ради, начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш.

Ліана Воробйова передала найкращі побажання та подарунки від Київської громадської організації інвалідів «СОТИ».

Лариса Проніна, директор Центру, нагородила грамотами та подяками найбільш активних вихованців закладу та їх батьків.

Діти з обмеженими фізичними можливостями співали, танцювали.

Яскраве дійство дало змогу розкрити свої таланти вихованцям Центру. Особливо сподобалися присутнім гуморески Павла Глазового, які читав Михайло Трейзуб. А скільки радості й захоплення викликали казкові персонажі.Були тут Мальвіна і Буратіно, Кіт Леопольд, Колобок, Кріт і Дюймовочка….

Для присутніх працювали батути, майтер-класи, аквагрим.

Заслужений тренер України з біатлону Сергій Тисенко провів спортивні змагання для дітей.

Не обійшлося свято без подарунків. Солодкі тістечка та торти отримали діти від агропромислового об’єднання ім.І.Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібозавод», подарункові набори – від ПП «Трансвіт».

Свято залишило в серці кожного радість безтурботного дитинства.

День вишиванки – свято національної єдності

21 травня 2015 року діти та спеціалісти закладу долучилися до акції «Одягни вишиванку».

У реабілітаційних групах №1, 3 (учитель-реабілітолог Наталія Шматко та асистент учителя-реабілітолога Ірина Фот) провели тематичні заняття «Українці ми маленькі. Вишиванка - вишиваночка».

Вихованці Центру ознайомилися із елементами українського національного одягу, із орнаментами вишиванок.

«Все пам’ятає батьківська земля ….»

7 травня 2015 року в закладі відбулася тематична година, присвячена Дню Перемоги.

Наталія Шматко - учитель-реабілітолог Центру, розповіла дітям про те, що війна – найстрашніше лихо, яке знищує і калічить життя і долі людей.

Вихованці закладу читали вірші про Велику Вітчизняну війну, виготовляли листівки для привітання ветеранів.

Творчо працювали над виготовленням колективної аплікації.

Стало доброю традицією щороку вітати ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають у мікрорайоні м’ятно-дослідної станції.

Ніколи не згасне пам'ять про тих, хто здобував для нас Перемогу.

«Великодня пригода…»

Дуже важливо наповнити чорно-білий світ дитини з особливими потребами яскравими освітніми тонами повноцінного життя.

21 квітня 2015 року у закладі відбулася театральна вистава «Великодня пригода…».

Казкотерапія в Центрі спрямована на підтримання у дітей вигадки, фантазії, творчості, удосконалення мовлення.

Час, проведений у колі друзів, приніс вихованцям багато позитивних емоцій, гарний настрій.

«Великодні дива…»

Великдень – світле свято Воскресіння Христа! З метою ознайомлення вихованців із традиціями українського народу, у закладі організовано виставку «Великодні дива».

Тут представлені композиції, виконані в різноманітних техніках: бісероплетіння, оригамі , квілінг, витинанки, пап’є-маше, аплікація з паперу та природного матеріалу.

З великою старанністю та любов’ю прикрашені великодні деревця. На гілочках яких красуються крашанки й дряпанки, писанки, крапанки та мальованки. Для оздоблення сувенірних яєць використані техніки: декупаж, кракелюр, намотування, присипка, наліпки. Декоровані великодні яйця вражають витонченістю та багатством кольорів. Кожний виріб – справжній витвір мистецтва.

На виставці є багато малюнків, у своїх роботах діти розказали про те, якого дива чекають від Великодня та що головне для них у цьому святі.

Святковий настрій гарантований усім, хто бачив наші роботи.

«Спасибі Вам, милі, за ласку й любов»

Разом із весною приходить до нас чудове й ніжне свято – 8 Березня.

04 березня 2015 року в закладі відбулося свято «Спасибі Вам, милі, за ласку й любов».

Вихованці реабілітаційних груп № 5, 6 вітали своїх мам та бабусь.

Щирі слова та вірші, пісні та танці лунали в цей день.

Разом із мамами малята змагалися, грали в ігри. Позитивні емоції викликали у присутніх подарунки, зроблені дитячими руками.

Дівчатка реабілітаційних груп № 1, 2, 3, 4 традиційно взяли участь у конкурсі «Весняночка – 2015». Вони продемонстрували свою кмітливість, спритність, уміння вигадувати й фантазувати.

Конкурси «Господарочка», «Рукодільниця», «Попелюшка», «Весела скакалка» та інші викликали захоплення дітей.

Учасниці конкурсу отримали від Директора Центру Лариси Проніної Подяки та солодкі призи.

А ще був цирк, який підготувала керівник лялькового гуртка Людмила Павлова. Щирий сміх, гарний настрій панували на святі.

«Різдвяні візерунки»

13 січня 2015 року по-справжньому теплим і родинним видалося свято «Різдвяні візерунки» в Центрі.

В українських костюмах із Циганом та Козою вихованці співали щедрівки, колядки, декламували вірші.

Діти дізналися багато нового про українські звичаї та обряди. Прийшли щедрувати до Центру й вихованці Прилуцької музичної школи ім.Л.Ревуцького.

Директор Центру Лариса Проніна вручила дітям гостинці, а представники міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» солодкі апельсини.

«Знову казка прийшла Новорічна»

25 грудня в Центр завітали Дід Мороз і Снігуронька з розважальною програмою «Знову казка прийшла Новорічна».

Кружляли тут в новорічному хороводі казкові герої : Червона Шапочка, Золотоволоска, Котигорошко, Білосніжка, Шахрезада та інші.

А ще були цікаві ігри, конкурси, пісні, танці.

Спеціалісти закладу підготували для вихованців виставу «Ріпка». Приємно дарувати дітям казку і бачити їх щасливі обличчя.

А яке ж новорічне свято без подарунків, адже кожна дитинка сподівається на маленьке диво. Тому всі присутні на святі отримала солодкі подарунки. А що ще треба, щоб діти були задоволені.

«Забілів снігами гай, їде святий Миколай»

18 грудня в закладі відбулося свято «Забілів снігами гай, їде святий Миколай», на якому заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко. привітав дітей, батьків та працівників Центру з одним із найсвітліших свят на Україні.

Теплом і любов’ю були пронизані вітальні слова начальника управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради Ганни Малиш.

Цікаву розважальну програму підготували для дітей студенти Прилуцького педагогічного коледжу ім..І.Я.Франка.

Разом із святим Миколаєм вихованці Центру водили хороводи, читали вірші, співали пісні. Захід відбувся у дружній і теплій атмосфері. Радістю сяяли обличчя дітей, коли вони отримували подарунки від народного депутата України Олега Дмитренка.

Святий Миколай вручив подарунки і від небайдужих прилучан, приватних підприємців Ірини Домінової, Олега Дегтяра, Людмили Видай.

«Хай не міліє доброти криниця»

3 грудня у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки зібралися батьки, вихованці й гості на зустріч «Хай не міліє доброти криниця». На зустрічі були присутні: Даценко Д.В. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Малиш Г.П. – начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради, представники міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» - Глущенко О.Є., Солорєва В.В., представники Прилуцького козацького полку – Галковський.А., Радченко С..

Для присутніх діти з особливими потребами, підготували різнопланову концертну програму, де читали вірші, співали пісні. Родзинкою зустрічі стала прем’єра міні-вистави «Муха-Цокотуха» (Керівник вчитель-реабілітолог Шматко Н.М.).

Міні-вистава «Муха-Цокотуха»

Зустріч завершилась врученням вихованцям закладу подарунків. Жодна дитина не залишилась в цей день без уваги. Дякуємо всім людям, у серцях яких горить вогонь добра, які залюбки приходять на допомогу дітям-інвалідам, а особливо вдячні:

Народному депутату України Дмитренку Олегу Миколайовичу;

Генеральному директору агропромислового об’єднання ім.І.Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібзавод» - Супруненко Л.М.; Міській організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»;

Прилуцькому козацькому полку.

Подарунки дітям з особливими потребами, з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

А яка ж зустріч без пісні «Я – українець» співає вихованець закладу.

Гумор завжди потрібний…

Давня дружба єднає вихованців Центру та дітей Прилуцької музичної школи ім. Л.Ревуцького. 4 грудня 2014 року вони завітали до закладу на день відкритих дверей із цікавою музичною програмою. Діти з особливими потребами дізналися чимало цікавого й захоплюючого зі світу музики, із задоволенням слухали звучання музичних інструментів, зокрема фортепіано, скрипки, бандури. Вихованці закладу отримали незабутні враження.

Переглядів:4021