Відбувся інформаційний екскурс

Історія нашої державності складна і суперечлива, сягає корінням у сиву далечінь віків, має свої злети і падіння. Десятки народів, сотні племен намагалися створити державу на нашій благодатній землі.

І ось нарешті після стількох років прагнення свободи та незалежності, потяг українців до незалежності і розбудови власної державності посилився. Першим кроком на цьому шляху було прийняття Верховною Радою Української РСР 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України.

Напередодні цієї пам’ятної, для українців, дати в стінах Прилуцької міської бібліотеки імені Любові Забашти пройшов інформаційний екскурс «Становлення української державності».

На екскурс були запрошені фахівці з цього питання – це викладачі історичних наук Прилуцького агротехнічного коледжу Чернікова Ольга Петрівна та Каїка Наталія Григорівна, які ознайомили присутніх з передумовами прийняття Декларації про державний суверенітет та основні положення Декларації про державний суверенітет та юрист Драниця Катерина Дмитрівна, яка розповіла про політико-правове становлення української державності.

У міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти 5 липня відкрилася персональна виставка прилуцького художника Анатолія Риженка «Ностальгія». У експозиції представлені роботи останніх років, виконані олією та пастеллю.

На відкриття виставки завітала міський голова Ольга Попенко, яка привітала митця із багаторічним творчим доробком.

Анатолія Миколайовича вітали начальник відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Катерина Мовчан, заслужений художник України Віктор Шульга,

член Спілок письменників України і Білорусії Лілія Черненко, голова громадської організації Київського слов’янського університету «Легендарні міста Русі-України» Андрій Вертегел, який завітав із Києва. Також на відкритті виставки були й прихильники таланту художника.

Виставка діятиме до 5 серпня 2017 року.

Відкрилася виставка «Краю мій рідний»

Саме сьогодні прилучани відкривають для себе творчість Тетяни Фокіної – художника-аматора, людини незвичної творчої біографії.

На виставці представлено 36 картин, написаних олійними фарбами. Переважна більшість із них це пейзажі, зокрема пори року, дивовижні краєвиди. Ці картини живі! Вони огортають глядача сонцем та пахощами природи.

Найбільшим натхненням для художниці є рідна земля. І хоча Тетяна мешкає у Білій Церві, але її творчість нерозривно пов’язана з краєм дитинства – Черкащиною.

Усі бажаючі відкрити для себе ще один талант української землі, мають змогу відвідати виставку до 20 серпня.

Переглядів: