Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області

 

Адреса відділення НСПП: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімната 909,

телефон: (0462)77-62-77

Е-mail: [email protected]

 

Начальник відділення НСПП в Чернігівській області

Дєдіков Олександр Георгійович

Заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області

Максименко Марина Віталіївна, тел. 77-62-77

 

Тематична сторінка відділення НСПП на web-сайті Чернігівської облдержадміністрації – рубрика «Соціальна сфера» (www.cg.gov.ua).

Інформація про НСПП тут

 

 

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області звертає увагу!

Запровадження в Україні режиму воєнного стану вплинуло на функції та завдання відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення).

Працівники Відділення здійснюють свої повноваження в межах компетенції з врахуванням вимог діючого чинного законодавства, наказів й розпоряджень голови Національної служби посередництва і примирення (НСПП).

Пріоритетні напрямки діяльності спрямовані на запобігання виникненню розбіжностей стану соціально-трудових відносин та забезпечення своєчасного приведення у правове русло стихійних проявів протестної поведінки найманих працівників.

У разі виникнення передумов соціальної напруги у трудових колективах підприємств, установ, організацій області (незалежно від форм власності і організаційно-правових форм господарювання) з питань невиконання вимог законодавства про працю, виконання колективного договору, угоди або окремих їх положень, за сприянням у вирішенні проблемних питань, що виникають між працівниками і роботодавцями до Відділення мають право звертатися, як сторони конфлікту, так і місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, об’єднання профспілок і роботодавців, заінтересовані у стабілізації стану соціально-трудових відносин на відповідній території.

Спеціалістами Відділення буде надана кваліфікована правова допомога з метою вирішення кожної конкретної конфліктної ситуації.

Зразок офіційного звернення (завантажити).

Пропонуємо звертатися за адресою:

14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909

Електронна пошта: [email protected]

Web-сторінка на офіційному сайті Чернігівської облдержадміністрації: www.cg.gov.ua (рубрика «Соціальна сфера»).

 

 

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області звертає увагу!

Одними з основних передумов розвитку в України як сучасної держави є соціальна злагода, громадянський мир, стабільний розвиток соціального діалогу та забезпечення прав найманих працівників.

В умовах, коли наша держава переживає непростий час в умовах пандемії коронавірусу, що призвели до негативних наслідків в багатьох галузях економіки, складні соціальні проблеми, ефективний захист трудових і соціально-економічних прав людини праці надзвичайно актуальний.

Відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) за роки своєї діяльності має напрацьований певний досвід співпраці з галузевими обкомами профспілок, профспілковими організаціями, органами державної виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, позаштатними інституціями, арбітрами та посередниками НСПП з питань соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях Чернігівщини.

Для забезпечення цього завдання Відділення проводить вивчення та аналіз стану соціально-економічних, соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях області з метою своєчасного виявлення конфліктних ситуацій та здійснює комплекс заходів щодо сприяння поліпшенню трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозування та сприяння їх вирішенню, вироблення рекомендацій щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин. При виявленні загострення стану соціально-трудових відносин в трудових колективах області Відділення вживає всіх можливих заходів для сприяння їх врегулювання на доконфліктній стадії розвитку. А якщо всі застосовані заходи не дали належного результату, та призвели до виникнення колективного трудового спору (конфлікту), то результативність та своєчасність вирішення його у значній мірі залежить від належного реагування роботодавця, уповноваженої ним особи на вимоги найманих працівників при врегулюванні розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, залучення до їх врегулювання зацікавлених органів, використання усіх дозволених законодавством засобів та можливостей для врегулювання конфліктів.

Аналізуючи стан соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях області на теперішній час, необхідно звернути особливу увагу на те, що основними факторами, які найчастіше призводять до загострення стану соціально-трудових відносин залишається значна і довготривала заборгованість із виплати заробітної плати, незабезпечення належних та безпечних умов праці, невиконання положень колективних договорів тощо. Саме наявність заборгованості із виплати заробітної плати призвела до загострення соціально-трудових відносин на підприємствах добувної та переробної промисловості, в сфері житлово-комунального господарства, на транспорті, в бюджетній сфері.

Враховуючи зазначене, з метою вжиття своєчасних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту у трудових колективах через порушення норм законодавства про працю (у т.ч. виникнення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам), пропонуємо завчасно інформувати Відділення для вжиття оперативних заходів спрямованих на локалізацію конфліктних ситуацій на підприємствах, установах, організаціях за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39 каб. 909, тел. (0462)77-62-77.

За інф. Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області

 

Задля збереження соціальної стабільності на Чернігівщині
(матеріал підготовлено в порядку правової обізнаності)

  Відділення Національної служби посередництва і примирення (далі – Відділення) відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», в процесі виконання визначених завдань, значну увагу приділяє моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області з метою вжиття заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), мітингів, зборів, акцій протесту (в т.ч. страйків).
  Враховуючи висновки прогнозних даних на друге півріччя поточного року викликає занепокоєння соціальне становище в трудових колективах закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства області, що може знаходити свій вираз у акціях соціального протесту.  На фоні предвиборної компанії такі акції можуть мати політичний відтінок з метою підвищення  впливу політичних партій у виборчих перегонах.
    З метою правової обізнаності зацікавлених сторін, надаємо роз’ яснення.    Акція протесту (збори, мітинг, вуличний похід, пікет, припинення роботи, страйк) – це, як правило, масовий, публічний захід громадян або окремої категорії громадян, який проводиться з метою привернення уваги суб’єктів влади, громадськості, роботодавців до неврегульованих проблем в різних сферах життя суспільства і супроводжується гаслами, застосуванням в деяких випадках наочних засобів (плакатів, символіки), аудіо та відео обладнання. Право громадян України на мирні збори,  про проведення яких завчасно повідомляються органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування, гарантується частиною 1 ст. 39 Конституції України, підп. 3 пункту б ст. 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Частиною другою цієї статті встановлено, що обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей. Відповідно до частини другої цієї статті обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання може встановлюватися судом відповідно до закону. Спеціального закону, який регулював би суспільні відносини у сфері мирних зібрань, законодавство України на сьогодні не має.
Серед різноманіття форм акції протесту особливе місце займає страйк, проведення якого регламентовано ст. 19, ст. 24 Закону України «Про порядок вирішення колективних рудових спорів (конфліктів)».
Відмінність страйку від інших акцій протесту (мітингів, демонстрацій, походів, пікетів, зборів, голодування тощо) полягає у наступному.
По-перше, страйк може бути застосований лише працюючими, тобто фізичними особами, які знаходяться у трудових відносинах із юридичною особою або фізичною особою-підприємцем на умовах трудового договору. Інші акції протесту можуть бути застосовані не тільки працюючими, але й іншими категоріями громадян (пенсіонерами, студентами, безробітними тощо).
По-друге, проведення страйку регламентовано у Законі України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». 
По-третє, страйк проводиться виключно у робочий час, тобто у час, коли працівники, відповідно до законодавства, умов колективного договору і трудового договору з підпорядкуванням правилам внутрішнього трудового розпорядку зобов’язані виконувати свої трудові обов’язки. Інші акції протесту зазвичай проходять у неробочий час (наприклад, у перерві на обід чи у вихідні, неробочі або святкові дні), але існують випадки, коли протестні акції працюючих - мітинги, пікети, збори відбуваються одночасно із страйком, і це цілком дозволяється законодавством - частина дев’ята  статті 19 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» (за умов відсутності обмежень в реалізації даного права судом відповідно до закону).
На останнє: страйк – це засіб тиску на роботодавця для того, щоб він задовольнив вимоги працівників. Спектральна дія інших акцій протесту може бути спрямована не лише на роботодавця (роботодавців), а, зокрема, їх дія може бути розрахована на органи державної влади й органи місцевого самоврядування. 
Безумовно, страйк значно відрізняється від інших акцій протесту, але поряд з відмінностями, є і схожі риси страйку з іншими акціями протесту. Так, страйк, як і всі інші акції протесту виникає на тлі неврегульованих розбіжностей і носить, як правило, масовий, публічний характер, привертаючи увагу громадськості та ЗМІ.
Проаналізувавши характерні особливості страйку, які дозволяють відокремити його від інших акцій протесту соціального характеру, можна дійти простого висновку, що будь-який страйк є акцію протесту, але не будь-яка акція протесту є страйком.
Слід пам’ятати, що Кодекс України про адміністративні правопорушення встановлює відповідальність за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, а Кримінальний кодекс України – за організацію масових безладів
У зв’язку із зазначеним, у разі виникнення проблемних питань в трудових колективах підприємств, установ, організацій області через порушення чинного законодавства про працю або колективних договорів (угод), для оперативного здійснення заходів щодо локалізації конфліктних ситуацій та поліпшення стану соціально-трудових відносин пропонуємо всім зацікавленим сторонам соціально-трудових відносин завчасно звертатися за допомогою до Відділення, яке знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, тел.: (0462) 77-62-77, е-mail: [email protected].

 

Відділення Національної служби посередництва і примирення інформує громадськість

Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) є постійно діючим державними органом, створеним Президентом України відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" для попередження, прогнозування та сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів).

З метою виконання поставлених перед службою завдань, своєчасного виявлення напружень соціально-трудових відносин у трудових колективах, які здійснюють свою господарську діяльність на відповідній території, оперативного реагування на них, відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), здійснює постійний зв’язок з органами місцевої державної влади та органами місцевого самоврядування, профспілковими об’єднаннями, організаціями роботодавців шляхом взаємообміну інформацією щодо соціально-економічного стану конфліктогенних підприємств.

За результатами моніторингу основними причинами виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин залишаються: заборгованість із заробітної плати, несвоєчасна виплата поточної зарплати в трудових колективах підприємств, установ та організацій області, низький рівень оплати праці, порушення вимог законодавства про працю, невиконання положень галузевих угод щодо встановлення міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, а також відсутність або невиконання положень колективних договорів тощо.

За зверненням представників органів найманих працівників, зацікавлених сторін соціального діалогу Відділення сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, надає роз’яснення щодо порядку вступу в колективний трудовий спір та у межах своє компетенції здійснює посередництво і примирення при вирішенні таких колективних трудових спорів (конфліктів).

Як свідчить практика, недостатня правова обізнаність конфліктуючих сторін у вирішенні розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцями, недотримання визначеного чинним законодавством порядку їх врегулювання може завдати значних фінансових та матеріальних втрат, призвести до виникнення акцій соціального протесту.

Зважаючи на зазначене, пропонуємо всім зацікавленим сторонам соціально-трудових відносин завчасно звертатися за допомогою до Відділення, яке знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімната 909, тел.: (0462) 77-62-77, е-mail: [email protected].

 

Задля збереження соціальної стабільності на Чернігівщині

Відділення Національної служби посередництва і примирення відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», в процесі виконання визначених завдань, значну увагу приділяє моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області з метою вжиття заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій протесту (в т.ч. страйків).

Враховуючи висновки прогнозних даних на друге півріччя поточного року викликає занепокоєння, на даний час, соціальне становище в трудових колективах промислових підприємств, закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства.

Домінуючим фактором дестабілізації стану соціально-трудових відносин, безпосередньою причиною можливого виникнення розбіжностей залишається заборгованість із виплати заробітної плати через порушення ст.115 КЗпП України, ст.24 Закону України «Про оплату праці» ст.10 Закону України «Про колективні договори і угоди», ст.57 Закону України «Про освіту».

У зв’язку із зазначеним, відділення НСПП пропонує об’єднати зусилля місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, контролюючих органів, профспілок та роботодавців з метою забезпечення виконання завдань Уряду України, спрямованих на реалізацію державної та регіональної політики по ліквідації боргів із заробітної плати та соціального захисту працюючих.

У разі виникнення проблемних питань в трудових колективах підприємств, установ, організацій області через порушення чинного законодавства про працю або колективних договорів (угод), відділення НСПП рекомендує завчасно звертатися за сприянням для оперативного здійснення заходів щодо локалізації конфліктних ситуацій та поліпшення стану соціально-трудових відносин.

Адреса відділення НСПП:

14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімната 909,

телефон: (0462)77-62-77

Е-mail: [email protected]

тематична сторінка відділення НСПП на web-сайті Чернігівської облдержадміністрації – рубрика «Соціальна сфера» (www.cg.gov.ua)

 

 

До уваги трудових колективів!

Уже майже 22 роки виконує свої повноваження Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) – постійно діючий державний орган, створений Президентом України, метою і завданням якої є сприяння поліпшенню трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозування та сприяння своєчасному вирішенню, здійснення посередництва під час вирішення таких спорів.

В областях діють її структурні підрозділи – відділення НСПП. Виходячи із результатів роботи відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) та прогнозу можливих змін соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), домінуючими факторами, які викликали і продовжують створювати підґрунтя для виникнення розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцями слід віднести: наявність заборгованості із заробітної плати (в т.ч. минулих років); порушення термінів її виплати; недотримання термінів підвищення тарифних ставок і окладів відповідно до законодавства; практика введення режиму неповного робочого часу; скорочення працюючих, невиконання положень колективних договорів тощо.

Враховуючи зазначене, Відділення сприяє стабілізації соціально-трудових відносин, що виникають між найманими працівниками та роботодавцями. В разі недосягнення злагоди між ними виникають розбіжності, конфліктні ситуації та колективні трудові спори.

З метою вивчення причин ускладнень взаємовідносин між найманими працівниками та роботодавцями, врегулювання конфліктних ситуацій та розгляду індивідуальних та колективних звернень працівників, спеціалісти Відділення у взаємодії із органами виконавчої влади всіх рівнів, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями роботодавців та професійних спілок проводять робочі зустрічі з представниками трудових колективів для оперативного запобігання виникненню спорів (конфліктів), а в разі їх виникнення – допомогти досягненню згоди й взаєморозуміння в правовому полі.

Звертаємо увагу всіх зацікавлених сторін соціально-трудовий відносин, що у разі виникнення передумов конфліктних ситуацій, з метою їх локалізації, пропонуємо звертатися для отримання консультацій, роз’яснень за адресою Відділення: м. Чернігів, вул. П`ятницька 39, (9 поверх); телефон (0462) 77-62-77. Електронна адреса: [email protected].

Ми завжди раді Вам допомогти!

 

Відділення Національної служби посередництва і примирення на варті забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин Чернігівщини

Нещодавно в нашій державі відбулися вибори Президента України та депутатів Верховної Ради. Уся громадськість сподівається, що після реформування спільними зусиллями влади та суспільства, оновлення багатьох галузей економіки буде досягнуто сталого соціально-економічному розвитку держави та підвищення рівня добробуту наших громадян.

Відділення НСПП в Чернігівській області (далі-Відділення) як структурний підрозділ Національної служби посередництва і примирення, постійно діючого державного органу, створеного Президентом України, спрямовує свої зусилля на виконання своїх основних повноважень щодо попередження, прогнозування, сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів)".

Як свідчать результати практичної роботи Відділення, основні передумови виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин у трудових колективах області пов’язані з порушенням законодавства про оплату праці та зобов’язань колективних договорів в частині своєчасності виплати заробітної плати.

З метою здійснення заходів по запобіганню виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), (акцій соціального протесту), своєчасного виявлення напружень соціально-трудових відносин у трудових колективах, які здійснюють свою господарську діяльність на території області Відділення співпрацює з органами місцевої державної влади, органами місцевого самоврядування, профспілковими об’єднаннями та організаціями, підприємствами, установами , організаціями.

Виконуючи свої повноваження, Відділення проводить прийом громадян, яким надається (на звернення) правова допомога.

За зверненням представників органів найманих працівників, зацікавлених сторін соціального діалогу Відділення сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, та у межах своє компетенції здійснює посередництво і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню.

Як свідчить практика, недостатня правова обізнаність конфліктуючих сторін у вирішенні наявних розбіжностей як найманих працівників, так і роботодавців, прояви неврегульованих у законодавчому порядку трудових конфліктів можуть завдати значних матеріальних втрат при недотриманні визначеного чинним законодавством порядку вирішення цих розбіжностей обом сторонам.

Звертаємо увагу всіх зацікавлених сторін соціального діалогу, що у разі виникнення передумов конфліктних ситуацій, з метою їх оперативної локалізації, пропонуємо завчасно звертатися для отримання консультацій, роз’яснень за адресою Відділення: м. Чернігів, вул. П`ятницька 39, (9 поверх); телефон (0462) 77-62-77. Електронна адреса: [email protected].

 

 

Національна служба посередництва і примирення – на захисті ваших трудових прав

Соціально-трудові відносини (далі – СТВ) є ключовим елементом будь-якої економічної системи. Ситуація у цій сфері в Україні залишається нестабільною, що перешкоджає розвитку трудового потенціалу країни.

З метою сприяння поліпшенню стану СТВ, прогнозування та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К), здійснення посередництва при вирішенні таких спорів, у 1998 році Указом Президента України утворено Національну службу посередництва і примирення як постійно діючий державний орган.

Служба має свої відділення в областях, де працюють висококваліфіковані фахівці та експерти з питань вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

На Чернігівщині відділення НСПП (далі – Відділення) працює з січня 2001 року, що є структурним підрозділом Національної служби посередництва і примирення – постійно діючого державного органу для врегулювання КТС(К), утвореного Президентом України відповідно до Закону України „Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)”.

Виконуючи свої повноваження щодо сприяння поліпшенню стану СТВ в регіоні, основні зусилля Відділення спрямовані, перш за все, на: запобігання виникненню КТС(К); забезпечення своєчасного приведення у правове русло стихійних проявів протестної поведінки працівників і вирішення КТС(К), що виникають на підприємствах, в установах та організаціях; здійснення посередництва і проведення запобіжних процедур примирення; залучення всіх причетних представницьких органів заради вироблення взаємоприйнятих рішень по усуненню дестабілізаційних чинників, що виникають між сторонами СТВ.

Особлива увага в роботі приділяється налагодженню ефективної взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців в частині організації та вжиття спільних дій щодо сприяння врегулюванню конфліктних ситуацій, у відповідності до ст.24 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії», Закону України «Про організації роботодавців».

Фахівці Відділення здійснюють безпосередні виїзди на підприємства, в установи та організації з метою вивчення стану СТВ, надання керівникам та профспілковим активам консультацій і роз’яснень норм діючого законодавства про працю, зокрема, про колективні трудові спори.

Діючи в межах повноважень, Відділення проводить прийом громадян, яким безкоштовно надає правову допомогу із зазначених питань.

З метою оперативного комплексного правового врегулювання та поліпшення стану справ в сфері вирішення розбіжностей, які виникають між сторонами СТВ, забезпечення реалізації повноважень Національної служби посередництва і примирення щодо завчасного сприяння запобіганню виникнення КТС(К) та акцій протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій у Відділенні запроваджена «гаряча» телефонна лінія за номером телефону (0462) 77-62-77. До питань сфери СТВ, які виникають щодо рішень, дій (бездіяльності) роботодавця, які порушили права і законні інтереси найманих працівників і можуть бути оскаржені, належать розбіжності щодо:

а) встановлення нових або зміни існуючих соціально-економічних умов праці та виробничого побуту;

б) укладення чи зміни колективного договору, угоди;

в) виконання колективного договору, угоди або окремих їх положень;

г) невиконання вимог законодавства про працю.

Питання, які не відносяться до врегулювання вищезазначених розбіжностей, розглядають інші державні органи в межах своїх повноважень.

У зверненні, що адресується до Відділення НСПП, має бути зазначено прізвище, ім’я по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання.

У разі виникнення передумов дестабілізації стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), тощо, які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, пропонуємо завчасно звертатись за сприянням для оперативного здійснення спільних заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Сподіваємось, що реалізація спільних зусиль в межах повноважень, визначених чинним законодавством, активізація подальшої співпраці в роботі буде й надалі сприяти стабілізації і поліпшенню соціального мікроклімату у трудових колективах підприємств, установ та організацій області.

Адреса відділення НСПП в Чернігівській області: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, телефон: (0462) 77-62-77.

 

 

Здійснюється оцінка відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні

Прийнятий в грудні 2010 року Закон України “Про соціальний діалог в Україні” (далі – Закон), визначає правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні з метою вироблення та реалізації державної соціально-економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві. Цей Закон регулює не тільки питання соціального діалогу, але й встановлює рамки та процедуру колективних переговорів і регламентує порядок створення та діяльності Національної тристоронньої, галузевої (міжгалузевої) тристоронньої або двосторонньої соціально-економічних рад. Необхідно підкреслити, що прийняття цього Закону свідчить про зацікавленість керівництва країни в багаточисельних, сильних та відповідальних партнерах соціального діалогу, що можуть активно сприяти захисту соціально-трудових прав та інтересів громадян.

На виконання Закону, відділенням НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) здійснюється оцінка відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Порядок оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців затверджений наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73. Здійснення заходів щодо виконання зазначеного Порядку на територіальному рівні забезпечує створена Комісія Відділення, до складу якої входять представники Головного управління статистики в області та Відділення.

Підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок та сторони роботодавців здійснюється один раз на п’ять років. Слід зазначити, що відповідно пункту 3 статті 4 Закону для участі у колективних переговорах з укладення колективних договорів і угод в тристоронніх або двосторонніх органах, склад суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців визначається за критеріями репрезентативності і не потребує додаткового визнання з боку інших сторін соціального діалогу.

Тому, у зв’язку із закінченням дії термінів підтвердження репрезентативності деяких суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців та проходження оцінки вперше, пропонуємо звертатися до Відділення.

Консультації та роз'яснення можна отримати за телефоном: (0462) 77-62-77 або безпосередньо у відділенні НСПП в Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька 39, кабінет № 909.

 

Інформаційний Бюлетень № 4 з узагальненими підсумками основної діяльності відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області за 2018 рік (додається)

 

 

 

 

Заборона проведення акцій протесту!

Відповідно до ст. 44 Конституції України ті, хто працюють, мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів. Порядок здійснення права на страйк встановлюється Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Страйк може бути розпочато, якщо примирні процедури не привели до вирішення колективного трудового спору (конфлікту) або роботодавець чи уповноважений ним орган (представник) ухиляється від примирних процедур або не виконує угоди, досягнутої в ході вирішення колективного трудового спору (конфлікту).

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області інформує, що у зв’язку з введенням воєнного стану на території Чернігівської області з 09 год. 00 хв. 28 листопада 2018 року, згідно ч.1, п.8 ст.8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та ст. 24 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), забороняється проведення страйків, масових зібрань та акцій.

У разі оголошення надзвичайного стану Верховна Рада України або Президент України можуть заборонити проведення страйків на строк, що не перевищує 1 місяця. Подальша заборона має бути схвалена спільним актом Верховної Ради України і Президента України. У разі оголошення воєнного стану автоматично настає заборона проведення страйків до моменту його відміни.

Звертаємося до трудових колективів підприємств, установ та організацій області щодо дотримання вимог чинного законодавства та недопущення проведення зазначених заходів.

У разі необхідності отримання відповідних роз’яснень, пропонуємо звертатися до відділення НСПП за тел. (0462) 77-62-77.

Відділення НСПП в Чернігівській області

 

Національній службі посередницва і примирення – 20 років!

17 листопада, Указом Президента України утворена Національна служба посередництва і примирення, постійно діючий державний орган, покликаний забезпечувати переговорний процес і процедуру вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), що виникають між найманими працівниками і роботодавцями.

Потреба в даній інституції стала очевидною саме у 90-х роках, коли під впливом економічних негараздів (призупинення виробництва, невиплати заробітної плати) відбувалися масштабні страйки, мітинги, інші акції соціального протесту. Під час створення НСПП були враховані рекомендації Міжнародної організації праці та досвід розвинених країн, де аналогічні служби існують понад століття і формувалися разом із становленням економіки.

Відтоді в конструкції соціально-трудових відносин ринкового зразка наша Служба відіграє роль посередника, який, у разі виникнення конфліктної ситуації, пропонує сторонам правовий, досудовий шлях врегулювання спірних питань за столом переговорів.

В області з січня 2001 року здійснює свої повноваження відокремлений структурний підрозділ Національної служби посередництва і примирення – Відділення в якому працюють юристи та економісти.

Виконуючи свої повноваження, в процесі діяльності, направленої на поліпшення стану соціально-трудових відносин та збереження соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини, було вирішено 142 вимоги у 62-х колективних трудових спорах (конфліктах), висунутих майже 23-ма тисячами найманих працівників підприємств, установ та організацій.

У результаті вдосконалення системи превентивних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), відділенню НСПП у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та організаціями профспілок і роботодавців вдалося не допустити загострення 779-ти конфліктних ситуацій у трудових колективах із загальною кількістю найманих працівників – 178 тис. осіб та забезпечити певну стабільність стану соціально-трудових відносин на підприємствах області.

Особлива увага в процесі реалізації визначених повноважень, приділялась ефективному застосуванню регламентованих Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» примирно-переговорних процедур, проведенню узгоджувальних зустрічей та налагодженню соціального діалогу між сторонами трудових відносин, використанню різних форм взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок та роботодавців, з якими на даний час укладено 23 Угоди про співпрацю.

Дієву допомогу у виконанні визначених завдань і функцій надає нам сформований на території області позаштатний інститут Національної служби посередництва і примирення у складі: 12-ти арбітрів, 4-х посередників та 21-го завідуючого інформаційно-консультаційними центрами НСПП, які працюють на громадських засадах в районах і містах обласного підпорядкування.

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП проведена робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності 50-ти суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців.

Діяльність Відділення і в подальшому буде спрямована на поліпшення стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння своєчасному їх вирішенню, підвищення рівня правової культури учасників зацікавлених сторін соціального діалогу та представників громадськості.

Напередодні ювілею, адресуємо теплі слова поздоровлення та подяки відповідальним працівникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань профспілок і роботодавців, представникам позаштатних інституцій Національної служби посередництва і примирення в районах і містах за вагомий внесок у відстоюванні цінностей соціальної справедливості людей праці, забезпеченні суспільного миру та злагоди.

 

До уваги сторін соціального діалогу!

23 грудня 2010 року прийнято Закон України «Про соціальний діалог в Україні». Цей Закон визначає правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні з метою вироблення та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності.

З прийняттям Закону України «Про соціальний діалог в Україні» на Національну службу посередництва і примирення та її структурних підрозділів – відділень в областях, покладено проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об’єднань, організацій роботодавців та їх об’єднань на національному, галузевому та територіальному рівнях, а також підтвердження репрезентативності цих суб’єктів та ведення їх реєстру.

Ураховуючи зазначене, відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області запрошує суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців звертатися для отримання консультацій, роз’яснень формування пакету документів для проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності за адресою Відділення: м. Чернігів, вул. П`ятницька 39, (9 поверх); телефон (0462) 77-62-77.

Електронна адреса: [email protected].

 

Національна служба посередництва і примирення стоїть на захисті працюючих

Уже майже 20 років виконує свої повноваження Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) – постійно діючий державний орган, створений Президентом України, метою і завданням якої є сприяння поліпшенню трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозування та сприяння своєчасному вирішенню, здійснення посередництва під час вирішення таких спорів.

В областях діють її структурні підрозділи – відділення НСПП. Виходячи із результатів роботи відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) та прогнозу можливих змін соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), домінуючими конфліктогенними чинниками, які викликали і продовжують створювати підґрунтя для виникнення розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцями слід віднести: наявність заборгованості із заробітної плати (в т.ч. минулих років); порушення термінів її виплати; недотримання термінів підвищення тарифних ставок і окладів відповідно до законодавства; практика введення режиму неповного робочого часу; скорочення працюючих, невиконання положень колективних договорів тощо.

Ураховуючи зазначене, Відділення сприяє стабілізації соціально-трудових відносин, що виникають між найманими працівниками та роботодавцями. У разі недосягнення злагоди між ними виникають розбіжності, конфліктні ситуації та колективні трудові спори.

З метою вивчення причин ускладнень взаємовідносин між найманими працівниками та роботодавцями, врегулювання конфліктних ситуацій та розгляду індивідуальних та колективних звернень працівників, спеціалісти Відділення проводять робочі зустрічі з представниками трудових колективів. У взаємодії із органами виконавчої влади всіх рівнів, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями роботодавців та професійних спілок вони намагаються сприяти запобіганню виникнення спорів (конфліктів), а в разі їх виникнення – допомогти досягненню згоди й взаєморозуміння в правовому полі.

Звертаємо увагу всіх зацікавлених сторін соціально-трудовий відносин, що у разі виникнення передумов конфліктних ситуацій, з метою їх локалізації, пропонуємо звертатися для отримання консультацій, роз’яснень за адресою Відділення: м. Чернігів, вул. П`ятницька 39, (9 поверх); телефон (0462) 77-62-77. Електронна адреса: [email protected].

 

Соціальний діалог є ключовим елементом соціального партнерства, досягнення узгоджених рішень сторонами діалогу, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування з питань регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

Серед основних принципів, відповідно до яких здійснюється соціальний діалог, Законом України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 №2862-VI визначено принцип репрезентативності і правомірності сторін та їх представників.

Репрезентативність є здатністю профспілки або організації роботодавців брати участь у веденні переговорів, укладанні колективних договорів. Ця сфера діяльності для профспілок і організацій роботодавців є важливою, адже саме в ній приймаються рішення про найважливіші справи та інтереси трудових колективі, репрезентованих ними. У результаті, будується престиж організацій, які беруть участь у переговорах, що є визначальним з точки зору їх позиції в середовищі, де вони діють.

Відповідно до Законів України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні» підтвердження репрезентативності суб'єктів сторони профспілок та сторони роботодавців здійснюється Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями один раз на п'ять років. Профспілки, їх організації та об'єднання, організації роботодавців та їх об'єднання, у тому числі новоутворені, мають право звертатися до Національної служби посередництва і примирення та відповідних її відділень для оцінки відповідності критеріям репрезентативності за наявності для цього фактичних підстав, але не частіше одного разу на рік.

 

З метою підвищення правової обізнаності широкого кола громадськості, пропонуємо Пам’ятку щодо Порядку оцінювання відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні.

 

Основні напрями діяльності відділення НСПП в Чернігівській області

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області є структурним підрозділом Національної служби посередництва і примирення – постійно діючого державного органу для врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), утвореного Президентом України відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Відповідно до повноважень, визначених чинним законодавством, головним завданням відділення НСПП є:

- сприяння поліпшенню соціально-трудових відносин;

- запобігання виникненню та сприяння своєчасному вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів);

- здійснення посередництва і примирення при вирішенні таких спорів (конфліктів);

- прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів).

Виходячи із результатів діяльності відділення НСПП за 2017 рік, прогнозу стану соціально-трудових відносин на І півріччя 2018 року в трудових колективах підприємств, організацій та установ, розташованих на території області, відділення НСПП приділяє в роботі особливу увагу організації:

- налагодження більш плідної взаємодії, в межах компетенції, з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок та роботодавців;

- вивчення, виявлення та узагальнення причин виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), підготовки відповідних пропозицій, рекомендацій, надання консультативної допомоги зацікавленим сторонам трудових відносин;

- використання потенціалу всіх причетних до конфліктних ситуацій органів, організацій та установ заради взаємоприйнятних для сторін рішень по розв’язанню розбіжностей на доконфліктній стадії;

- активізації на місцях правового всеобучу представників найманих працівників, власників або уповноважених ними осіб з питань цивілізованого вирішення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин в трудових колективах підприємств, організацій та установ області;

- популяризації та роз’ясненню законодавчих і нормативно-правових актів НСПП з питань здійснення примирних процедур у процесі вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), запобігання їх виникненню через засоби масової інформації.

 

У випадку виникнення загострення стану соціально-трудових відносин у суб’єктів господарювання області просимо звертатися у відділення НСПП.

Адреса відділення НСПП в Чернігівській області:

14000 м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39.

Начальник відділення НСПП в Чернігівській області

Дєдіков Олександр Георгійович

Заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області

Максименко Марина Віталіївна, тел. 77-62-77.

 

 

Задля збереження соціальної стабільності на Чернігівщині

Відділення Національної служби посередництва і примирення відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», в процесі виконання визначених завдань, значну увагу приділяє моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області з метою вжиття заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій протесту (в т.ч. страйків).

Ураховуючи висновки прогнозних даних на перше півріччя поточного року викликає занепокоєння, на даний час, соціальне становище в трудових колективах закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства.

Домінуючим фактором дестабілізації стану соціально-трудових відносин, безпосередньою причиною можливого виникнення розбіжностей залишається заборгованість із виплати заробітної плати через порушення ст.115 КЗпП України, ст.24 Закону України «Про оплату праці» ст.10 Закону України «Про колективні договори і угоди», ст.57 Закону України «Про освіту».

У зв’язку із зазначеним, відділення НСПП пропонує об’єднати зусилля місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, контролюючих органів, профспілок та роботодавців з метою забезпечення виконання завдань Уряду України, спрямованих на реалізацію державної та регіональної політики по ліквідації боргів із заробітної плати та соціального захисту працюючих.

У разі виникнення проблемних питань в трудових колективах підприємств, установ, організацій області через порушення чинного законодавства про працю або колективних договорів (угод), відділення НСПП рекомендує завчасно звертатися за сприянням для оперативного здійснення заходів щодо локалізації конфліктних ситуацій та поліпшення стану соціально-трудових відносин.

 

 

Переглядів: