Безпека газових мереж у дво- та багатоквартирних будинках  (завантажити інформацію)

 

 

Передача показань лічильників (завантажити).

Реліз Сервіси ГК Нафтогаз України інформує корисну інформацію для населення (завантажити).

 

Чернігівські газорозподільні мережі перейшли в управління Групи Нафтогаз

АТ «Чернігівгаз» стало 18-им підприємством, яке перейшло під контроль держави.

Підприємство забезпечує доставку газу для майже 360 000 осель. Окрім того, регулює розподіл блакитного палива до бюджетних та релігійних організацій, промислових обʼєктів, а також 12-ти теплокомуненерго регіону.

Входження «Чернігівгазу» до Групи Нафтогаз відбулося в межах передачі газорозподільних підприємств під державний контроль.

Наразі особові рахунки клієнтів, як і тарифи на послуги з розподілу, залишаються незмінними.

За консультаціями мешканці Чернігівщини можуть звертатись до операторів Контакт-центру за номерами:

066-300-2-888

098-300-2-888

093-300-2-888

 

 АТ «Чернігівгаз» інформує про зміни у визначенні мінімальної плати за розподіл газу для побутових споживачів

З 1 жовтня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запровадила зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково (Постанова держрегулятора №1659 від 12.09.2023 року).

Що таке мінімальний тариф за розподіл (доставку) газу?

Для споживачів з нульовим споживанням, а також тих, хто користувався газом менше 9 місяців, у березні 2020 року НКРЕКП запровадило мінімальний платіж за доставку газу. Він розрахований, виходячи з діючих норм споживання газу, встановлених Міненерго, та залежить від наявних у споживача газових приладів.

Для споживачів, які користуються

  • газовою плитою, мінімальна замовлена потужність встановлена Регулятором на рівні 39 куб. м на рік.

  • газовою плитою та колонкою, мінімальна замовлена потужність складає 126 куб. м газу.

  • газовою плитою, колонкою, газовим котлом – має мінімальний платіж, виходячи з річної норми споживання газу у 314 м куб.

Відтепер, якщо у побутового споживача газопостачання припинено повністю або частково (газове обладнання опломбоване), то мінімальний розмір річної замовленої потужності визначається на рівні 39 м³ на рік, тобто враховується виключно функціонуюче газове обладнання.

Наприклад, споживачі, які використовують газ комплексно для опалення, підігріву води та приготування їжі можуть зекономити 48,4 гривні на місяць, а це 580,8 гривні на рік.

А споживачі, які використовують газ лише для підігріву води та приготування їжі можуть зекономити 15,32 гривні на місяць, а це 183,74 гривні на рік.

Починаючи з 1 жовтня 2023 року або з 1 числа місяця, в якому споживач здійснить опломбування/розпломбування газового обладнання/припинення газопостачання об’єкта, АТ «Чернігівгаз» змінює мінімальний розмір річної замовленої потужності, без перерахунку попередніх періодів.

Всі інші споживачі, в яких газове обладнання не діє чи не використовується, але не опломбоване або ж не виведено з експлуатації сплачують послуги розподілу газу відповідно до встановлених мінімальних тарифів за розподіл (доставку) газу.

Завдяки даним змінам чимало українців зможуть економити по кілька сотень гривень на рік, адже зменшить фінансове навантаження на побутових споживачів, у яких протягом попереднього газового року споживання було на мінімальному рівні.

Довідка: Відповідно до Постанови НКРЕКП № 2777 від 22.12.2021 з 01.01.2022 року тариф на послуги розподілу природного газу для споживачів Чернігівської області складає 1,76 грн. за 1 м3 на місяць без урахування ПДВ (2,112 грн. за 1 м3 з ПДВ).

 

 

Повірка лічильника - гарантія його коректної роботи та точного обліку спожитого газу!
 
 
 
  • Для чого потрібно повіряти лічильники?

Повірка лічильників газу – це встановлення їхньої придатності відображати обсяги облікованого ними спожитого газу в межах допустимої похибки. Адже в процесі експлуатації механізми лічильників зношуються, а їхні вимірювання стають менш точними. Тож якщо вчасно не перевіряти лічильники на справність, то це може негативно вплинути на точність балансу всієї газової мережі України, зокрема і Чернігівщини. Відповідно до законодавства всі засоби вимірювальної техніки, зокрема, і побутові лічильники газу, підлягають періодичній повірці (Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність») та можуть використовуватись лише за умови її проходження.

  • Хто має повіряти газові лічильники?

Періодична повірка лічильників газу - це зона відповідальності виключно Оператора газорозподільної мережі (Оператор ГРМ), на Чернігівщині - це АТ «Чернігівгаз». Оператор ГРМ спільно з ДП «Чернігівстандартметрологія», яке має уповноваження на проведення даного виду робіт, виконують повірку лічильників газу в Чернігівській області. Саме на Операторів ГРМ покладені зобов’язання щодо належного моніторингу термінів спливу міжповірочного інтервалу засобів обліку газу та відповідно ініціювання проведення їх періодичної повірки. Споживачу не потрібно слідкувати за термінами, АТ «Чернігівгаз» самостійно попередить про час проведення процедури та виконає необхідні роботи. Або ж інформацію про чергову дату повірки Вашого лічильника Ви можете знайти в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

  • Якими мають бути дії споживача?

Згідно з законодавством споживач зобов’язаний забезпечити доступ представникам АТ «Чернігівгаз» (після надання фахівцями службових посвідчень) для проведення робіт з демонтажу лічильника на повірку. Акт про демонтаж лічильника складається у двох примірниках, один із яких забирає фахівець «Чернігівгазу», а другий має зберігатися у споживача. Цей документ треба зберігати до завершення повірки лічильника та повернення його на місце експлуатації. Крім того, до цього документа вносяться поточні показання лічильника на момент його демонтажу. Наявність документа допоможе у разі виникнення спірних ситуацій за результатами перевірки.

  • Який міжповірочний інтервал встановлено для лічильників газу?

Міжповірочний інтервал лічильників газу в залежності від класу точності приладу становить 2 або 8 років.

Для здійснення обліку спожитого природного газу зазвичай у побутових споживачів використовуються прилади обліку класу точності 1,5. Тому їх міжповірочний інтервал складає один раз на вісім років.

  • Чи має споживач платити за повірку лічильника?

Ні! Періодична повірка (у тому числі демонтаж, транспортування монтаж, технічне обслуговування та пов'язаний з такою повіркою ремонт) лічильників газу побутових споживачів здійснюється за рахунок облгазу незалежно від того, хто є власником лічильника: чи то «Чернігівгаз» чи то споживач. Кошти на це закладено у тариф на послуги розподілу природного газу.

  • Як проводиться облік газу під час зняття лічильника на повірку?

На період зняття лічильника газу для проведення його періодичної чи позачергової повірки та ремонту, пов'язаного з такою повіркою, або для проведення ремонту за заявою споживача газорозподільне підприємство встановлює лічильники газу з обмінного фонду. Якщо лічильник газу пройшов періодичну повірку, оператор ГРМ протягом двох місяців з моменту зняття повертає його споживачу. Якщо ж лічильник під час повірки визнали непридатним до експлуатації, оператор ГРМ приймає рішення про заміну на новий, враховуючи різні технічні чинники. Після встановлення повіреного лічильника газу, представники АТ «Чернігівгаз» його пломбують, та складають відповідний акт, який має підписати споживач або довірена особа.

  • Хто несе відповідальність за цілісність лічильника та пломб?

Відповідно до Кодексу ГРС споживач зобов’язаний забезпечувати збереження і цілість лічильників газу та пломб на них.

  • Куди звертатися споживачу при виявленні порушень у роботі лічильника?

При виявленні порушень у роботі лічильника газу зверніться до найближчого Клієнтського простору 104.ua.

Вчасна повірка приладу допоможе економити спожитий газ завдяки точності передачі показань, а отже, і ваші кошти.

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2041 промисловий і комунальний об’єкт. У 2019 році АТ «Чернігівгаз» доставило 481,8 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає 14 тис. км.

Як легко і просто підтвердити обсяги споживання газу онлайн

Тепер всі користувачі особистого кабінету на сайті 104.ua можуть згенерувати довідку про розподілений (спожитий) природний газ, не виходячи з дому. Завантажити довідку з обсягами газу за останні півроку можна в особистому кабінеті на сайті 104.ua в розділі «Документи». Ця довідка може стати у нагоді, якщо постачальник газу зробив некоректні нарахування.

Компанія 104.ua продовжує розвиток сервісів для споживачів природного газу. Переведення в онлайн стандартних послуг і довідок - лише один з напрямків. У квітні кожен користувач особистого кабінету на сайті 104.ua може згенерувати довідку про обсяги спожитого газу самостійно. У довідці будуть зазначені обсяги газу, які передані постачальнику газу через інформаційну платформу.

«Цю довідку ми розробили з огляду на численні скарги споживачів на те, що обсяги спожитого газу не збігаються з тим, що виставляє в платіжці Нафтогаз, - говорить Марина Моїсеєва, начальник управління онлайн 104.ua. - Довідка формується автоматично за останні півроку. Завдяки нанесеному QR-коду ви можете надати її в підтримку Нафтогазу. Після завантаження їм буде доступний ваш EIC-код і обсяги споживання за останні півроку».

Автоматично сформована онлайн-довідка стане у нагоді клієнтам 104.ua, які хочуть оскаржити невідповідні нарахування постачальника, і довести свою правоту співробітникам Нафтогазу. Дані про обсяги споживання доступні після сканування QR-коду, і отримуються напряму з системи 104.ua. Формувати подібну довідку можна один раз на день.

Раніше в онлайн переведено довідку про стан розрахунків за розподіл природного газу. Вона так само доступна в кабінеті 104.ua

 

У 2023 році тариф на розподіл (доставку) газу залишається незмінним

Тариф на розподіл газу у 2023 році залишається таким самим, як був у 2022-му - 2,11 грн. Нагадаємо, відповідно до Постанови НКРЕКП № 2777 від 22.12.2021 з 01.01.2022 року для споживачів Чернігівської області був встановлений тариф на послуги розподілу природного газу 1,76 грн. за 1 м3 на місяць без урахування ПДВ (2,112 грн. за 1 м3 з ПДВ).

Хоч тариф залишається незмінним, розмір щомісячного платежу у кожного споживача може змінитися у меншу або більшу сторону порівняно з минулим роком. Це пов’язано з тим, що вартість послуги розподілу газу залежить, крім тарифу, від індивідуального обсягу споживання газу.

До розрахунку платежів на календарний рік береться обсяг, спожитий за попередній газовий рік (для розрахунку вартості розподілу газу на 2023 рік враховується обсяг газу, спожитого з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року).

Таким чином визначається обсяг замовленої потужності для кожного споживача газу.


Як розраховується щомісячна оплата за розподіл:

Обсяг газу, спожитого за газовий рік, множиться на тариф 2,11 грн, встановлений для Чернігівської області (отримуємо річну вартість розподілу газу), та ділиться на 12 місяців (отримуємо розмір щомісячного платежу).
Для споживачів, які використовують блакитне паливо в мінімальних обсягах, або ж певний час не використовують газ, згідно з постановою НКРЕКП № 580 від 6 березня 2020, розраховується мінімальний платіж.

Залежить він від газового обладнання в будинку споживача, зазначеного в проєктній документації на газифікацію:

- За наявності газової плити 39 м. куб.: (39/12)х 2,388 грн. = 6,86 грн. на місяць.

- За наявності газової плити та колонки 126 м. куб: (126/12)х 2,388 грн. = 22,17 грн на місяць.

- За наявності опалювального приладу 314 м куб: (314/12)х 2,388 грн. = 55,26 грн на місяць.

Оновлені рахунки споживачі отримають в січні, наразі вони вже доступні в особистому кабінеті на сайті 104.ua, мобільних додатках 104 та вайбер і телеграм-ботах 7104.

Розподіл (доставка) газу – це комплекс робіт з утримання та обслуговування газорозподільних мереж, який в кожному регіоні виконує ліцензований Оператор ГРМ, на Чернігівщині це – «Чернігівгаз». До цього комплексу входять поточний контроль, діагностика та обслуговування, поточні й капітальні ремонти і заміна обладнання, оптимізація та редизайн мереж, аварійні роботи. Матеріально-технічні ресурси й обладнання для цих робіт закуповуються на кошти, отримані як оплату за послуги з розподілу газу.

 

Кількість онлайн-платежів за газ зросла на 19% за час воєнного стану

У березні кількість платежів онлайн за газ від побутових клієнтів постачальників, що працюють під брендом “ТВІЙ ГАЗЗБУТ”, зросла на 19%. Загалом же за останній рік цей показник виріс аж на 45%.

Клієнти ТОВ “Чернігівгаз Збут” обирають оплату онлайн, тому що вона не лише безпечна та зручна, але ще й вигідна. Адже при сплаті за спожитий газ за допомогою онлайн-сервісів комісія не нараховується, тобто становить 0%. 

Ще на початку військових дій, турбуючись про безпеку наших клієнтів, разом з нашими платіжними партнерами, ми досягли домовленостей щодо скасування комісії при оплаті за газ через онлайн сервіси. З початку березня комісію не стягують платіжні сервіси iPay, Portmone, EasyPay та Кошт. 

Крім того, при оплаті онлайн не потрібні паперові рахунки — дані для розрахунку у клієнтських сервісах підтягуються автоматично. До речі, рахунки за березень вже також доступні онлайн. 

Бережіть себе та своїх близьких! Сплачуйте онлайн, за допомогою: 
кнопки «Сплатити за газ» на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут» https://cngaszbut.com.ua/ 
viber-боту ТВІЙ ГАЗЗБУТhttps://bit.ly/3u0jbPE   

Ми вдячні усім споживачам, що продовжують сумлінно сплачувати за газ. Це ваш внесок у військову економіку країни!  

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

Тариф «Твій газ На Зиму» заморожено

Анонсований у квітні тариф «Твій газ На зиму» (торік акція «Твоя Енергонезалежність») у цьому сезоні запущений не буде. Причина «заморожування» тарифу — стрімке зростання вартості природного газу як в Україні, так і в Європі.

Від моменту запуску річних тарифів на газ вартість блакитного палива невпинно зростала, у червні на Українській енергетичній біржі ціна збільшилася на 30 % до 12,14 гривень за кубометр (середньозважена ціна з ПДВ на умовах післяплати). Водночас, на нідерландському хабі TTF приріст вартості блакитного палива склав 23% і становить на сьогодні 28,13 євро за Мегават/год. Зростання ціни газу триває, незважаючи на закінчення опалювального сезону і низьку активність закачування ресурсу до підземних сховищ.

«Багато наших клієнтів, які торік оцінили переваги завчасного придбання газу на весь опалювальний сезон, із нетерпінням чекали на запуск цього тарифу. Але зважаючи на ситуацію на ринку природного газу та неможливість придбати дешевший ресурс і запропонувати привабливі умови створення власного газового запасу, ми не бачимо перспективи запускати цей продукт у поточному сезоні. Тому ми скасовуємо запуск тарифу «Твій газ На зиму»», — повідомив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста

Споживачам, що використовують природний газ для опалення осель, фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут», яке працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», радять тариф «Твій газ Рівномірний платіж», який дозволяє уникнути великих сум у платіжках упродовж опалювального сезону. Обравши тариф «Твій газ Рівномірний платіж», взимку ви можете сплачувати до 40 % менше, ніж реально споживаєте.

Зауважте, що підписники цього тарифу можуть у будь-який момент змінити його на інший газовий тариф. При переході між тарифами внесені раніше кошти нікуди не подінуться, вони будуть зазначені як переплата на особовому рахунку клієнта й можуть бути використані для оплати газу за іншим тарифом.

Пам’ятайте, вартість кубометра блакитного палива зафіксована на весь рік на позначці 7,99 гривень лише в тарифах «Твій газ Річний» і «Твій газ Рівномірний платіж».

Більше інформації про тариф і калькулятор для обчислення суми щомісячного платежу можна знайти на спеціальній інформаційній сторінці: https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua

«Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!

 

Понад 2 тисячі споживачів замовили реконструкцію систем газопостачання у АТ «Чернігівгаз»

З початку року 2178 промислових та побутових споживачів замовили послуги з реконструкції внутрішніх газових систем у АТ "Чернігівгаз". Компанія надає послуги з газифікації і реконструкції «під ключ».

Серед промислових споживачів реконструкцією «під ключ» скористалося ТОВ «Новгород-Сіверський елеватор». Після проведення робіт потужність елеватора збільшилась втричі.

«У зв’язку з розширенням виробництва ми встановили нові сушарки, і для збільшення споживання газу замовили реконструкцію у АТ «Чернігівгаз». Було проведено роботи зі збільшення діаметру газопроводів та установки нового обладнання. Ми обрали газ як паливо, оскільки за калорійністю він найкращий – більше енергії дає при згорянні, більш ефективний», - розповів головний інженер ТОВ «Новгород-Сіверський елеватор» Олександр Пашко.

Реконструкція «під ключ» на елеваторі включала увесь комплекс робіт: від виготовлення проектно-технічної документації до прокладання нових надземних сталевих газопроводів, заміни вузла обліку газу та шафового газорегулюючого пункту на більш потужні виробництва RGC Production та пуско-налагоджувальних робіт.

АТ «Чернігівгаз» здійснює реконструкції «під ключ» і для побутових споживачів. Найчастіше за цією послугою звертаються, якщо потрібно змінити місце пролягання газопроводів і розташування лічильника та газових приладів при ремонтах в оселях, або якщо потрібно замінити застарілі труби і газові прилади чи встановити додаткові. Застаріле газове обладнання не лише втрачає свою енергоефективність і призводить до збільшення витрат, а й може наражати на небезпеку. Виконувати реконструкцію можуть виключно фахівці, які мають відповідні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки - самовільне втручання у системи газопостачання заборонене законодавством.

"Компанія надає послугу "під ключ": пропонує газове обладнання за акційними цінами, а також у випадку придбання котла у Клієнтському просторі - фіксовану ціну на реконструкцію за умови, що місце розташування котла і потужність не змінюються, - розповідає начальник управління 104.ua Клієнтського сервісу у Чернігівській області Дмитро Лахтіонов. - Персональний менеджер супроводжує клієнта на усіх етапах – від прийому документів, підбору обладнання до пуску газу після завершення всіх робіт. Це дуже зручно, адже не потрібно витрачати час на вивчення технічних характеристик газового обладнання, пошук кваліфікованого майстра тощо».

Отримати фахову консультацію щодо реконструкції та індивідуального підбору газового обладнання і замовити послуги споживачі можуть у 104.ua Клієнтських просторах, а також за номером телефону 067 244  9657 (з питань газифікації та реконструкції).

 

 

Більш ніж 10 % споживачів електроенергії ТОВ «Чернігівгаз Збут» обрали тариф «Фіксований»

У вересні ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», запропонувало споживачам електроенергії групи Б, які споживають до 50 тисяч кВт на одну точку обліку та не мають засобів погодинного обліку електроенергії, зафіксувати вартість електроенергії на 4-й квартал поточного року. Наразі за тарифом «Фіксований» електричну енергію споживають більше 10 % клієнтів цього сегменту компанії.

Можливістю захистити власний бізнес від коливань ціни ресурсу на ринку доба наперед (РДН) та спланувати витрати на енергоресурс скористалися представники харчової промисловості, сфери обслуговування та роздрібної торгівлі Ніжинщини та Носівщини.

У вересні-жовтні поточного року кількість споживачів електроенергії ТОВ «Чернігівгаз Збут» зросла на 21 % в порівнянні з літніми місяцями цього року. У переважній більшості клієнтський портфель поповнюється представниками малого та середнього бізнесу, зокрема, закладами гуртової та роздрібної торгівлі, кафе та ресторанами, а також виробниками харчової та легкої промисловості.

«Завдяки індивідуальному підходу до кожного клієнта: формування графіків оплати (попередня, подекадна чи оплата за фактом споживання) та відсутності штрафів за небаланси, серед наших найбільших клієнтів – багатопрофільні підприємства та бюджетні організації з Варви, Ніжина та Полтави. Окрім того, ми надаємо нашим клієнтам можливість скоротити час на взаємодію з постачальниками ресурсів та сплачувати за електроенергію та її розподіл одним рахунком», – зазначив начальник відділу продажів юридичних осіб Ігор Полулях.

Також у компанії рекомендують звернути увагу на пакетну пропозицію, яка передбачає реалізацію природного газу та електроенергії, що допоможе оптимізувати співпрацю з постачальниками енергоресурсів.

Про всі деталі пропозиції дізнавайтеся в менеджера, який працює у вашому регіоні:

  • Коропський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Городнянський, Корюківський, Сновський, Куликівський, Ріпкинський, Чернігівський райони та м. Чернігів: за телефоном: (0462) 94–12–47 (дод. 1224) та (0462) 94–12–47 (дод. 1229);

  • Бахмацький, Борзнянський, Ічнянський, Срібнянський, Талалаївський, Варвинський та Прилуцький райони (з фізичним розташуванням у м. Прилуки): (04637) 7–16–10;

  • Ніжинський, Бобровицький, Козелецький, Носівський райони (з фізичним розташуванням у м. Ніжин): (04631) 7–83–05;

Замовити послугу електропостачання також можна онлайн за посиланням: https://cn.gaszbut.com.ua/customer-business .

Довідка

ТОВ «Чернігівгаз Збут» – провідний постачальник природного газу та електроенергії. Компанія більше шести років стабільно та безперебійно забезпечує українців енергоресурсами, щодня покращує сервіси та продукти для клієнтів.

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

 

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: газом забезпечені і до старту опалювального сезону готові!

Компанія «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», підписала контракт з НАК «Нафтогаз України», чим забезпечила сталу закупівлю природного газу для населення і 100% готовність до опалювального сезону 2021-2022 рр. Вартість ресурсу в рамках річних тарифів залишається на рівні 7,99 грн за кубометр.

«Наразі ми маємо підписаний з «Нафтогазом» контракт на закупівлю природного газу для побутових споживачів, релігійних організацій та відомчого житла. В рамках даного контракту вартість палива для нас, як для постачальника, фіксована, завдяки чому, до 1 травня наступного року незмінною залишиться і ціна газу у наших річних тарифах», — заявив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Нагадаємо, що базовий тариф «Твій газ Річний» став страховкою для громадян від цінових коливань і гарантією стабільної вартості газу. Він був запроваджений з 1 травня поточного року, за ініціативи Уряду та НКРЕКП, і діятиме до 30 квітня наступного.

Тарифом передбачена оплата фактично спожитого протягом календарного місяця блакитного палива. Незмінними залишаються і строки розрахунку – до 25 числа місяця наступного за місяцем поставки.

Понад 4 450 клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» подали заявки на зміну базового тарифу на  комерційну пропозицію «Твій газ Рівномірний платіж». Як зазначають фахівці товариства, ці споживачі завчасно потурбувалися про підготовку до

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

 

 

 

Тариф «Твій газ На Зиму» заморожено

Анонсований у квітні тариф «Твій газ На зиму» (торік акція «Твоя Енергонезалежність») у цьому сезоні запущений не буде. Причина «заморожування» тарифу — стрімке зростання вартості природного газу як в Україні, так і в Європі.

Від моменту запуску річних тарифів на газ вартість блакитного палива невпинно зростала, у червні на Українській енергетичній біржі ціна збільшилася на 30 % до 12,14 гривень за кубометр (середньозважена ціна з ПДВ на умовах післяплати). Водночас, на нідерландському хабі TTF приріст вартості блакитного палива склав 23% і становить на сьогодні 28,13 євро за Мегават/год. Зростання ціни газу триває, незважаючи на закінчення опалювального сезону і низьку активність закачування ресурсу до підземних сховищ.

«Багато наших клієнтів, які торік оцінили переваги завчасного придбання газу на весь опалювальний сезон, із нетерпінням чекали на запуск цього тарифу. Але зважаючи на ситуацію на ринку природного газу та неможливість придбати дешевший ресурс і запропонувати привабливі умови створення власного газового запасу, ми не бачимо перспективи запускати цей продукт у поточному сезоні. Тому ми скасовуємо запуск тарифу «Твій газ На зиму»», — повідомив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста

Споживачам, що використовують природний газ для опалення осель, фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут», яке працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», радять тариф «Твій газ Рівномірний платіж», який дозволяє уникнути великих сум у платіжках упродовж опалювального сезону. Обравши тариф «Твій газ Рівномірний платіж», взимку ви можете сплачувати до 40 % менше, ніж реально споживаєте.

Зауважте, що підписники цього тарифу можуть у будь-який момент змінити його на інший газовий тариф. При переході між тарифами внесені раніше кошти нікуди не подінуться, вони будуть зазначені як переплата на особовому рахунку клієнта й можуть бути використані для оплати газу за іншим тарифом.

Пам’ятайте, вартість кубометра блакитного палива зафіксована на весь рік на позначці 7,99 гривень лише в тарифах «Твій газ Річний» і «Твій газ Рівномірний платіж».

Більше інформації про тариф і калькулятор для обчислення суми щомісячного платежу можна знайти на спеціальній інформаційній сторінці: https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua

«Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!

 

До 05 квітня учасники Акції Твоя Енергонезалежність обов’язково мають подати показання лічильників

31 березня останній день дії спеціального тарифу «Твоя Енергонезалежність» від ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Для підбиття підсумків акції і здійснення остаточного розрахунку з її учасниками важливо, щоб усі, хто брав участь у акції, до 5 квітня передали показники лічильників станом на 01.04.2021 р.

Для чого це потрібно?

  • Якщо ви використали стільки ж газу, скільки придбали — вітаємо, ви ідеально плануєте! Ні вам, ні нам не потрібно робити додаткових розрахунків.

  • Якщо ви використали придбаний газ раніше, ніж закінчився строк дії тарифу, то за використаний понад цей обсяг газ потрібно сплатити за поточною ціною газу.

  • Якщо ви не використали весь обсяг придбаного газу, то ми повернемо вам залишок коштів, або зарахуємо як оплату за наступний період. Ви самі обираєте зручний для вас варіант (зразки заяв доступні для завантаження на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут»).

Нагадаємо, що з 15 серпня по 30 вересня всі наші клієнти мали змогу придбати газ на зиму за спеціальними цінами, у межах акції «Твоя Енергонезалежність». Тож у серпні-вересні минулого року 1 248 домогосподарств Чернігівщини, закупили на опалювальний сезон 2020–21 рр. більше, ніж 1 мільйон 206 тисяч кубометрів газу загальною вартістю 5,86 мільйонів гривень.

У першому періоді, з 15 до 31 серпня, 506 родин придбали понад 525 тисяч кубів блакитного палива, за ціною 4,49 грн за кубометр. З 1 до 15 вересня за ціною 4,99 грн. за куб — майже пів мільйона кубометрів природного газу. В останньому періоді з 15 до 30 вересня, 338 домогосподарств замовили понад 183 тисячі кубометрів палива, загальною вартістю понад 1 мільйон гривень.

Після остаточного підбиття підсумків ми додатково повідомимо скільки коштів вдалося заощадити учасникам акції завдяки тарифу ТВОЯ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Бути нашим клієнтом — вигідно та зручно. Дякуємо, що обираєте нас!

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний та зручний для кожного.

 

Як приєднатися до газових мереж? (інформацію завантажити)

 

ТОВ «Чернігівгаз Збут» залишає незмінною ціну газу для побутових споживачів на квітень

Вартість блакитного палива залишиться на рівні 6,99 грн за кубометр. ТОВ «Чернігівгаз Збут» не змінює ціну на природний газ для населення на квітень 2021 року.

Стабільне закінчення опалювального сезону сьогодні є надважливим для всіх учасників ринку природного газу. Основна запорука — стабільного газопостачання є вчасний розрахунок за спожитий газ. Будь ласка, сплачуйте за газ вчасно.

Водночас, ситуація на європейських біржах нестабільна – після нетривалого зниження ціна газу знов почала зростати. За прогнозами аналітиків очікуване влітку зниження вартості блакитного палива може не відбутися.

Для того, щоб захистити своїх клієнтів від цінових коливань, ТОВ «Чернігівгаз Збут» готує для них особливий продукт – річний контракт на газ з фіксованою ціною. Його запровадження очікується вже з 1 травня поточного року.

Річний контракт — це страховка для споживачів від цінових коливань і гарантія стабільної ціни впродовж всього року.

Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!

 

 

 

Договір реструктуризації — цивілізований спосіб розв’язання проблем заборгованості

Станом на 01 березня поточного року заборгованість побутових споживачів ТОВ «Чернігівгаз Збут» за використане паливо зросла майже на 200 мільйонів, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, і перевищила 735 мільйонів гривень.

«На сьогодні лише 47 % наших клієнтів повністю розрахувалися за спожитий природний газ. Це означає, що 187 тисяч клієнтів ще мають фінансові зобов’язання перед компанією. Ми з розумінням ставимося до проблем клієнтів, на чиїх рахунках накопичилися борги. І для розв’язання проблеми заборгованостей пропонуємо найбільш цивілізований спосіб — укласти договір реструктуризації боргу», — поінформував директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Головна перевага такого вирішення проблеми — можливість гасити заборгованість рівними частинами, не потрапляючи при цьому до списків боржників. Окрім того, клієнти з числа незахищених категорій, які в поточному сезоні отримують субсидії, уклавши договір реструктуризації, можуть зберегти державну допомогу для оплати комунальних послуг на наступні періоди.

Для укладення договору реструктуризації, власнику житла потрібно звернутися до представництв ТОВ «Черінгівгаз Збут» із відповідною заявою. Інформацію про точки контакту та час їх роботи можна дізнатися на офіційному сайті компанії або за телефоном 0462 616 304.

Для того, щоб взяти участь у програмі реструктуризації, споживачу необхідно надати наступні документи:

  • свідоцтво про право власності на житло;

  • довідка про склад сім’ї;

  • паспорт;

  • ІПН (індивідуальний податковий номер).

Якщо житло неприватизоване, то замість свідоцтва про право власності потрібно надати копію особового рахунку з ЖЕКу.

Головна умова участі в програмі реструктуризації заборгованості — сплата 50 % від суми простроченого платежу. Втім, у компанії наголошують, що можливе застосування індивідуального підходу.

«Фахівці компанії можуть запропонувати альтернативний термін «розстрочки» — від двох до шести місяців. Окрім того, ми готові йти назустріч клієнтам і, залежно від ситуації, пропонуємо сплатити від 30 % до 50 % боргу, що значно полегшує разове фінансове навантаження на родину», — додає Іван Луста.

Так, протягом 2020 року ТОВ «Чернігівгаз Збут» було реструктуризовано боргових зобов’язань майже на 400 тисяч гривень. У поточному році договорів уже укладено на суму більше 97 тисяч гривень.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує всім клієнтам, які розраховуються вчасно, і нагадує, що робити це потрібно не пізніше 25 числа кожного місяця.

Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!

ТОВ «Чернігівгаз Збут»

 

 

«Чернігівгаз Збут» дбає про своїх клієнтів із числа вразливих категорій

Понад 150 тисяч клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» отримують від держави пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Для того, аби кожна з цих родин вчасно отримала державну допомогу на оплату спожитого природного газу, компанією налагоджений чіткий алгоритм співпраці із управліннями соціального захисту та фінустановами.

Для коректного нарахування пільг та субсидій «Чернігівгаз Збут» щомісячно:

  • опрацьовує інформацію про облікові записи пільговиків/субсидіантів для коректного відображення інформації для «Ощадбанку»;

  • до 13 числа кожного місяця інформує «Ощадбанк» щодо нарахованих сум платежів по пільговикам/субсидіантам із безготівковою формою;

  • щомісячно до 25 числа інформує управління соціального захисту про ціну газу.

«За п’ять із половиною років, що ми працюємо на цьому ринку, наші менеджери налагодили тісні зв’язки із територіальними органами соціального захисту населення. Сьогодні, у зв’язку із проведенням адміністративно-територіальної реформи в регіоні, така співпраця набуває особливої актуальності, адже в чималої кількості населених пунктів змінилася «прив’язка» до територіального органу, що опікується вразливими категоріями населення», — розповів директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

У компанії відповіли також на питання, чи необхідно звертатися до відповідних органів у разі зміни постачальника.

«Наші фахівці здійснюють обмін усією необхідною для нарахувань держаної допомоги інформацією, тож нашим клієнтам не доводиться витрачати час на відвідування органів соцзахисту. Особливу увагу ми приділяємо споживачам, що змінюють постачальника природного газу. Інформація про них та про наших нових клієнтів негайно передається до відповідних управлінь. Ці дані впливають на коректність нарахування та виплати безготівкової форми пільг та субсидій», — повідомила начальниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ірина Антоненко.

Варто зазначити, що ТОВ «Чернігівгаз Збут» зобов’язаний регулярно передавати до органів соціального захисту інформацію про заборгованість своїх клієнтів. Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, у випадку наявної у них простроченої понад три місяці заборгованості за спожитий газ, загальна сума якої перевищує 340 грн, – державна допомога на наступні періоди призначатися не буде.

«Наразі 8206 родин, які отримують пільги та субсидії на оплату наших послуг, мають заборгованість перед компанією понад 340 гривень кожна, на загальну суму 14,3 мільйона гривень. Щоб не потрапити в зону ризику, радимо вчасно розраховуватись за спожитий ресурс», — наголосив Іван Луста.

Він додав, що у разі накопичення заборгованості, яку субсидіант не може погасити одним платежем, з ТОВ «Чернігівгаз Збут» можна підписати договір реструктуризації. Такий договір допоможе споживачу виплатити борг частинами, а також збереже його право на отримання субсидії.

Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!

 

 

Як відкоригувати передані показники газового лічильника

Нарахування за спожитий газ споживачам, у яких встановлений індивідуальний лічильник газу, здійснюються за показниками лічильника. Згідно з Кодексом ГРМ, затвердженим відповідно до Закону України «Про ринок природного газу», споживачі мають передавати фактичні показники газового лічильника щомісяця станом на перше число. Передавати показники АТ «Чернігівгаз» можна з 1 по 5 число за допомогою таких онлайн-сервісів:

  • Особистого кабінета на сайті 104.ua https://104.ua/ua/ ;

  • чат-бота 7104 у Viber http://bit.ly/2IyJmph ;

  • додатка 104 Mobile для Android http://bit.ly/2ZvlI2j ;

  • додатка 104 Mobile Light для iPhone http://bit.ly/2KjleGk ;

  • смс на короткий номер 7104 у форматі "особовий рахунок-пробіл-показники лічильника (до 5 цифр);

  • за номерами контакт-центру - 067 65 64 104, (0462) 61-62-04.

Якщо від споживача вчасно не надходять коректні показники, нарахування здійснюються на основі планового місячного об’єму споживання на відповідний період, який розраховується відповідно до групи споживання.

Що робити, якщо вчасно не передали показники, або вони не були зафіксовані?

Якщо з будь-яких причин ви не встигли це зробити вчасно – сплатіть за той обсяг спожитого газу, який ви зафіксували станом на 1 число. І обов’язково передайте показники будь-яким-зручним для вас способом, щоб надалі нарахування здійснювалися за фактичними показниками.

Чому показники, які ви передавали, не були зафіксовані?

Такі випадки іноді трапляються, і їх причини можуть бути різними. Найчастіше показники не фіксуються системою, бо вони були некоректними:

  • якщо споживач передав значно завищені або занижені порівняно з його стандартним споживанням показники, при цьому у нього за документами не змінювався перелік газових приладів;

  • якщо споживач передав показники, нижчі ніж ті, які передавав попереднього місяця;

  • якщо споживач ввів показники у неправильному форматі – більше або менше цифр, ніж потрібно.

Також не виключені технічні збої в роботі програмного забезпечення, як і в будь-якій системі. Таке стається, наприклад, від перевантаження серверів - коли всі споживачі намагаються передати показники одночасно саме 1-го числа, хоча це можна зробити з 1 до 5 числа.


Як відкоригувати зафіксовані показники?

Щоб відкоригувати показники, які відрізняються від ваших фактичних, є декілька способів. Найпростіший – передати фактичні показники через вайбер-бот 7104, додавши до них чіткі фото лічильника (для завантаження обов’язково дочекайтеся появи подвійної галочки на фотографії знизу праворуч та натисність «завершити).

Також ви можете надіслати листа з описом проблеми та фотографіями лічильника на адресу [email protected]

Ще один спосіб – відвідати Клієнтський простір або зателефонувати до контакт-центру 067 65 64 104, (0462) 61 62 04 та залишити заявку на візит контролера для звірки показників.

В будь-якому випадку, якщо виникає проблема, ми просимо споживачів повідомляти про неї одразу, не чекаючи декілька місяців.

Щоб уникнути розбіжностей, радимо передавати показники із фотографією лічильника за допомогою вайбер-бота 7104. Так і оператор ГРМ, і постачальник газу, і споживач можуть бути впевненими у їх коректності та відповідності дійсності.

АТ «Чернігівгаз»

 

Чернігівгаз Збут запускає весняну акцію подяки: «Весна — вдвічі більше тепла!»

 Що може бути приємніше, ніж отримувати подарунки? Звичайно, дарувати їх, й особливо, якщо це подяка за комфортну співпрацю. Тож, Чернігівгаз Збут дає старт новій акції «Весна — вдвічі більше тепла!» для побутових споживачів, які завчасно сплачують за газ.

Лише в лютому 2021 року понад 42 тисячі клієнтів Чернігівгаз Збут розрахувалися за спожите паливо, не чекаючи на паперові квитанції, з 10 до 15 лютого.

«Серед наших клієнтів чимало  тих, хто не накопичує борги, а розраховується за спожите паливо, тільки-но оновлюється інформація в Особистих кабінетах. Саме ці споживачі — забезпечують стабільність газопостачання всього Чернігівського регіону. Акція «Весна — удвічі більше тепла» гарна нагода подякувати нашим клієнтам не лише «на словах». Тож сплачуйте за газ, не чекаючи на платіжку, і, сподіваюсь, удача посміхнеться саме вам!» — наголосив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Щоб стати учасником акції, побутовим споживачам потрібно лише сплатити за природний газ використаний у лютому поточного року до 15 березня 2021 р. Вартість палива буде вказана у квитанціях за лютий, які з 10 березня вже доступні в Особистому кабінеті на платформі 104.ua.

Сплативши за спожите паливо в цей період, побутові споживачі автоматично потрапляють до переліку учасників розіграшу подарунків:

  • 5 переможців отримають подвоєння коштів на особовому рахунку (наприклад, сплатив 500 грн., ми зарахуємо вдвічі більше — 1000 грн.);

  • 5 переможців отримають термокружки;

  • 5 переможців отримають. тепленькі пледи.

Виграні кошти будуть автоматично зараховані на особовий рахунок споживача й можуть бути використані, як оплата за газ, спожитий у наступних місяцях.

Період проведення акції з 10 до 15 березня 2021 року.

З огляду на те, що банківські установи обробляють платежі протягом трьох днів після їх внесення, переможців буде обрано 18 березня 2021 року за допомогою сервісу випадкової генерації чисел random.org. Результати акції будуть оприлюднені на офіційному сайті та на

ФБ-сторінці Чернігівгаз Збут (bit.ly/3kWPCs3).

Виграна сума не може бути використана, як сплата за доставку газу.

Сума поверненню не підлягає.

Для отримання подарунка переможець має надати копію паспорта та ідентифікаційного коду, у разі відмови переможцем надати вказані документи, організатор проводить повторний розіграш подарунка з числа інших учасників акції.

Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!

 

«Профілактика – головний крок до безпеки. Чому потрібно проводити технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж»

У 2020 році аварійні бригади «Чернігівгазу» виїздили на виклики 17,5 тисяч разів. Майже половина з цих викликів - 8,5 тисяч, були пов’язані з запахом газу в приміщеннях, де встановлені газові прилади, та в під’їздах.

Чому потрібно регулярно перевіряти справність газових приладів і стан внутрішньобудинкових газових мереж, та проводити їх технічне обслуговування?

Що таке внутрішньобудинкові газові мережі та хто відповідальний за їх стан?

Які роботи включає їх технічне обслуговування?

Кому довірити свою безпеку?

Про все це ми розкажемо у прямому ефірі на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз».

Залишити свої запитання можна заздалегідь в коментарях до допису з анонсом вебінару на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз», а також надіслати їх в приватні повідомлення на фейсбук-сторінку АТ «Чернігівгаз» або на електронну пошту [email protected]

Також ви зможете написати свої питання в коментарях безпосередньо під час прямого ефіру, який відбудеться11 березня о 13.00 на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз».

Запрошуємо до перегляду побутових споживачів, представників ЖРЕДів та ОСББ й органів місцевої влади – всіх, кому не байдужа тема безпеки.

Приєднуйтеся та дізнавайтесь корисну інформацію!

#місячник_безпечного_використання_газу_в_побуті

АТ «Чернігівгаз»

 

«Як приєднатися до газових мереж: перші кроки»

АТ «Чернігівгаз» розпочинає серію вебінарів про газифікацію – з «нуля» і до пуску газу. В них представники компанії АТ «Чернігівгаз» та Клієнтських просторів 104.ua розповідатимуть про процес та всі нюанси та газифікації різних об’єктів – від приватних будинків до промислових підприємств.

Вебінари проходитимуть у прямому ефірі на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз». У першому вебінарі йтиметься про перші кроки для газифікації – які документи потрібні, алгоритм газифікації, що таке стандартне та нестандартне приєднання, що впливає на проектування мереж.

Залишити свої запитання можна заздалегідь в коментарях до допису з анонсом вебінару на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз», а також надіслати їх в приватні повідомлення на фейсбук-сторінку АТ «Чернігівгаз» або на електронну пошту [email protected]

Також ви зможете написати свої питання в коментарях безпосередньо під час прямого ефіру, який відбудеться 5 березня о 13.00 на фейсбук-сторінці АТ «Чернігівгаз».

Приєднуйтеся та дізнавайтесь корисну інформацію!

АТ «Чернігівгаз»

 

«Чернігівгаз» газифікував 380 нових об’єктів

У 2020 році працівники «Чернігівгазу» газифікували 20 багатоповерхівок та 333 приватних будинки, забезпечивши комфортний побут для 2,5 тис сімей. Також компанія збудувала та підключила системи газопостачання на 15 промислових об’єктах загальною потужністю 6,7 тис м куб/год. Серед них – асфальтобетонний завод та зерносушильні комплекси.

«Ми надаємо увесь пакет послуг з газифікації – від моменту, коли клієнт лише подумав про те, що йому потрібен газ, і до моменту, коли він уже зміг увімкнути його і почав користуватися – те, що називається «під ключ». Тобто це і фахові консультації, і проектування мереж, і підбір обладнання відповідно до потреб та бюджету клієнта – хай то побутовий споживач чи великий промоб’єкт. Ми будуємо внутрішні та зовнішні мережі газопостачання, вводимо їх в експлуатацію та здійснюємо пуск газу», - розповідає директор з капітального будівництва АТ «Чернігівгаз» Сергій Дорошенко.

Отримати консультації з усіх питань стосовно газифікації можна в Клієнтських просторах 104.ua, які обслуговують клієнтів АТ «Чернігівгаз». Зараз компанія впроваджує послуги персональних менеджерів, які супроводжуватимуть клієнта на всіх етапах – від збору потрібних документів до вибору газового обладнання і безпосередньо пуску газу.

Із 380 приєднань, які «Чернігівгаз» здійснив минулого року, 127 були стандартними, а 253 – нестандартними. Тобто на об’єктах споживачів були індивідуальні особливості, всі їх фахівці враховували при проектуванні та будівництві мереж. Наприклад, в 16-поверховій новобудові збудували мережу газопостачання для дахової котельні.

«Чернігівгаз» має 65-річний досвід роботи, досвідчених спеціалістів та технічну базу, які дозволяють втілювати нам проекти будь-якої складності. І після того, як ми газифікували будинок чи промисловий об’єкт, ми залишаємося з нашим клієнтом і за його замовленням завжди готові забезпечити технічне обслуговування внутрішніх мереж газопостачання, налаштування та сервісне обслуговування газового обладнання, реконструкцію мереж – тобто всі ті потреби, які можуть виникнути в ході експлуатації», - каже Сергій Дорошенко.

Споживачі обирають в якості джерела енергії саме газ, бо він - найзручніший та найекологічніший. За даними дослідження Центру Разумкова, проведеного у 2020 році, лише 0,7% опитаних українців стикались із перериванням газопостачання і ще 3,2% мали такі випадки час від часу. Це свідчить про те, що газ залишається ще й найстабільнішим та найнадійнішим джерелом енергії.

Крім того, здійснюючи нові газифікації, компанія робить внесок і в розвиток інфраструктури регіону та її економіки, адже великі промислові об’єкти, які запрацювали завдяки підключенню до газових мереж, є бюджетоутворюючими.

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2028 промислових і комунальних об’єктів. У 2020 році АТ «Чернігівгаз» доставило 587,4 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає 14 тис. км.

АТ «Чернігівгаз»


 

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: суд не може заборонити постачальнику виконувати покладені законом обов’язки

Ухвала про забезпечення адміністративного позову Окружного адміністративного суду міста Києва від 08.02.2021 по справі № 640/2658/21 є незаконною. ТОВ «Чернігівгаз Збут» оскаржуватиме дану ухвалу.

«В порядку забезпечення позову НАК «Нафтогаз України» Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу, якою заборонив ТОВ «Чернігівгаз Збут» виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року (включно), що породило у споживачів сумніви чи буде підприємство і надалі забезпечувати природним газом споживачів Чернігівщини. Ми запевняємо всіх наших клієнтів, що це жодним чином не вплине на постачання газу, компанія продовжує стабільно виконувати свої зобов’язання перед клієнтам», - заявив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Головними обов'язками постачальника природного газу для потреб населення є забезпечення безперервного постачання блакитного палива і надання високої якості послуг, які споживачі отримують у центрах обслуговування клієнтів, контакт-центрі, а також онлайн послуг в Особистому кабінеті споживача на веб-сайті та в мобільному додатку, вайбер і телеграм ботах, тощо.

Для того, щоб виконувати свої обов’язки постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов'язкові податки та збори до державного бюджету, платити своїм працівникам заробітну плату. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо.

Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам.

Позбавлення постачальників такого права суперечить Закону України «Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Нагадуємо, що сплатити за спожитий газ можна, користуючись зручними онлайн сервісами 104.ua, або іншим зручним для вас способом.

ТОВ «Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!

 

«Чернігівгаз Збут» передано до суду 227 справ боржників

 Станом на початок лютого 2021 року побутові споживачі Чернігівської області накопичили понад 395 мільйонів гривень протермінованої заборгованості перед ТОВ «Чернігівгаз Збут». Найбільше боргів накопичили споживачі Чернігова, Прилук та Ніжина. У сучасних умовах, прострочені фінансові зобов’язання призводять до вимивання обігових коштів, які повинні бути направлені на придбання паливного ресурсу на наступний місяць, що створює загрозу закупівлі газу.

Компанія має широкий арсенал сервісів, які допомагають вчасно розраховуватися за спожитий газ у будь-який зручний спосіб. У компанії налагоджена система нагадування про необхідність своєчасної сплати за спожитий ресурс. Фахівці «Чернігівгаз Збут» готові відповісти на всі питання споживачів і надати консультації неплатникам. В тому числі запропонувати варіанти реструктуризації заборгованості споживача, який опинився в складних життєвих обставинах.

«На жаль, переговорний процес, не завжди дає бажаний результат. Одні клієнти обіцяють розрахуватися, але поклавши слухавку миттєво забувають розмову, інші — одразу відмовляються сплачувати за спожите паливо. У такому випадку ми змушені звертатися до суду, адже це, по-суті, єдиний механізм стягнення, який залишився в постачальників. Від початку опалювального сезону підприємством було подано до суду 227 справ про стягнення заборгованості на загальну суму 1,4 мільйона гривень» — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Стягнення боргу у судовому порядку покладає на споживача додаткові витрати. Окрім, власне, суми боргу, додається судовий збір — 227 гривень у разі отримання судового наказу або 2270 гривень, якщо справа слухається повноцінно. До платежу також можуть додаватися штрафні санкції: інфляційні втрати та компенсація у розмірі 3 % річних.

Чернігівцю, який за 6 місяців не здійснив жодного платежу й накопичив борг, за рішенням суду, довелося сплатити понад 716 гривень. Сума могла бути і більшою, адже вразі ігнорування судового наказу справа потрапляє до Державної виконавчої служби. У цьому випадку доведеться додати до суми боргу ще 10 % збору, який сплачується на користь ДВС. Окремо доведеться оплатити витрати виконавчого провадження, які нараховує конкретний виконавець, залежно від комплексу проведених заходів.

Якщо споживач більше трьох місяців не сплачує за спожите паливо, та накопичив понад 500 гривень заборгованості, не зважає на повідомлення й не йде на переговори з постачальником, справа направляється до суду. Наразі, юристи підприємства готують до передачі на розгляд Феміди ще близько 260 справ.

«В опалювальний сезон Чернігівщині потрібно від 30-ти до 50-ти мільйонів кубометрів блакитного палива на місяць. Відповідно до укладених контрактів, ми зобов’язані щомісячно розраховуватися за цей ресурс за ринковими цінами. Якщо споживач не розраховується вчасно, то постачальник не може в повному обсязі виконувати умови контрактів», — додав Іван Луста.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує кожному клієнту, який вчасно розраховується за спожитий ресурс й нагадує, що робити це необхідно щомісячно до 25 числа. Щоб уникнути зайвих ризиків у період пандемії скористайтеся онлайн сервісами компанії для сплати за газ, зокрема, оновленим Особистим кабінетом на сайті 104.ua; мобільними додатками 104 Mobile для Andoid та 104 Mobile light для iOS або чат-ботами 7104.ua у Viber та Telegram

«Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!

АТ «Чернігівгаз»

 

Споживачі газу на Чернігівщині більше 140 разів самовільно втручалися в системи газопостачання

За 2020 рік працівники АТ «Чернігівгаз» виявили 144 випадки втручань в системи газопостачання. Усі вони були підтверджені експертизами.

АТ «Чернігівгаз» зазнало понад 1,1 млн грн збитків внаслідок втручань споживачів в систему газопостачання. Серед них:

  • 3 випадки підключення несанкціонованого газопроводу

  • 46 випадків самовільного відновлення газоспоживання

  • 95 випадків пошкодження та втручання в роботу газових лічильників

Зокрема, в одному з останніх таких випадків споживач облаштував несанкціонований газопровід – на газовому вводі самовільно встановив додатковий редуктор для пониження тиску та гумовий шланг, який пролягав під стінами будинку і в помешканні був приєднаний до котла в обхід лічильника.

Порушення розглянула комісія, до участі в засіданні якої також запрошуються представники регіонального сектору НКРЕКП, а у випадку втручання в роботу лічильника - державного підприємства «Чернігівстандартметрологія». За результатами розгляду порушення його винуватець має компенсувати 24 тисячі гривень.

Порядок нарахування об’ємів природного газу у разі виявлення порушень здійснюється за граничними об’ємами споживання природного газу населенням (додаток 15 Кодексу ГРМ) з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника до дня виявлення порушення. Знову користуватися газом споживачі, у яких виявили порушення, зможуть лише після сплати нарахованої суми компенсації та вартості робіт з повторного підключення газу. Наразі порушники вже компенсували півмільйона гривень завданих збитків.

АТ «Чернігівгаз» нагадує – будь-яке самовільне втручання в систему газопостачання, порушення правил користування газом несе небезпеку для життя та може призвести до трагічних наслідків.

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2041 промисловий і комунальний об’єкт. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає 14 тис. км.

 

52 тисячі споживачів «Чернігівгазу» приєдналися до Viber-бота 7104

Серед усього переліку онлайн-сервісів, які пропонує своїм клієнтам АТ «Чернігівгаз, найбільшою популярністю користуються особистий кабінет на сайті 104.ua та Viber-бот 7104.

«В особистому кабінеті можна зараз реєструвати до 25 особових рахунків. Це дозволяє слідкувати за особовим рахунком, навіть якщо він зареєстрований в іншому регіоні - звіряти оплати, передавати показники, знаходити інформацію по тарифу на доставку. А у Viber-боті 7104 є можливість передавати показники лічильника з його фотографією. Це дає змогу уникнути розбіжностей у показниках, а також відкоригувати, якщо вони виникли», - розповідає Аня Коротка, фахівець з обслуговування клієнтів.

Якщо виникає розбіжність у показниках, споживачу потрібно одразу після того, як він її помітив, написати показники та завантажити фото лічильника у вайбер-бот 7104, і вони будуть відкориговані. Фахівці з обслуговування клієнтів радять, якщо є можливість, додавати фото лічильника щомісяця при передачі показників з 1 по 5 число, щоб гарантовано уникнути розбіжностей. Вайбер-бот дозволяє контролювати до 5 особових рахунків, тому діти можуть передавати показники з фото за своїх батьків, якщо у них самих нема такої можливості.

Приєднатися до вайбер-бота можна за посиланням - або відсканувавши QR-код, або перейшовши тут же за прямим лінком.

Viber-бот 7104 - це власна розробка для клієнтів групи компаній РГК, яка дозволяє суттєво оптимізувати обслуговування споживачів газу, забезпечує його високу швидкість та якість. Крім передачі показників,  у вайбер-боті можна переглядати поточний стан розрахунків, історію сплат і показників лічильників, а також завантажувати квитанції за розподіл газу і газ та сплачувати їх – будь-де та в будь-який час.

Довідка: 104.ua - це єдиний сервіс для споживачів природного газу в Україні, можливості якого забезпечили 100 млн контактів з клієнтами. Найбільш популярними є онлайн послуги: особистий кабінет, який обслуговує 2,8 млн. клієнтів щомісяця, 104 Бізнес онлайн – сервіс для бізнесу, мобільні додатки 104 Mobile і 104 Mobile Light, Viber-bot 7104ua і Telegram 7104ua. Контакт-центр 104.ua забезпечує 45 млн контактів з клієнтами на рік. Сервіс 104.ua включає в себе також мережу зі 120 центрів обслуговування клієнтів "104.ua Клієнтській простір" в 16 областях. Центри щорічно обслуговують 5 млн клієнтів.

 

Розподіл газу - невід’ємна складова енергетичної безпеки регіону

З початку січня поточного року у всіх регіонах України зростає соціальна напруга та виникають акції протесту з приводу зростання тарифів на комунальні послуги – постачання електроенергії та газу, тепла та води, розподілу газу тощо. Учасники цих акцій протесту звертаються в тому числі до місцевих органів влади із закликами вплинути на ситуацію та шукати шляхи її вирішення. В цій ситуації, що склалася, вчергове наголошуємо - АТ «Чернігівгаз» не має ліцензії на постачання природного газу, не продає його, не займається транспортуванням газу та, відповідно, не впливає на формування ціни газу, до складу якої входить транспортування.

Акціонерне товариство «Чернігівгаз» - Оператор газорозподільних мереж, до ліцензійної діяльності якого входять послуги з розподілу (доставки) природного газу споживачам на території Чернігівської області.

Газорозподільні мережі - це система газопроводів високого, середнього та низького тиску, а також вуличні та газопроводи-вводи. АТ «Чернігівгаз» обслуговує 14 тисяч кілометрів таких мереж. Крім того - обладнання, споруди та об’єкти, без яких газопровід самостійно функціонувати та доставляти газ не здатен: більше 2 тисяч газорегулюючих пунктів (ГРП та ШГРП), станції електрохімзахисту, які запобігають корозії труб, засувки та інше.

Газорозподільні мережі на Чернігівщині, як і у всій Україні, мають різну форму власності: 60% належать державі, решта перебувають в комунальній, кооперативній, приватній власності чи власності операторів ГРМ. Незалежно від форми власності, «Чернігівгаз» забезпечує їх щоденне утримання та обслуговування і несе відповідальність за безперебійну та безпечну доставку газу всім споживачам регіону. Компанія забезпечує роботу аварійно-диспетчерської служби 104, щоденний контроль тиску та стану газопроводів і обладнання, ремонт та модернізацію мереж, повірку лічильників газу, облік спожитого газу, сервісне обслуговування споживачів тощо. Ці роботи, необхідні для стабільної доставки газу, входять до тарифу на розподіл. Їх здійснення неможливе без відповідної матеріально-технічної бази та її оновлення – від спецтранспорту до програмних комплексів, які забезпечують зберігання всієї документації.

В 2021 році «Чернігівгаз» планує інвестувати у розвиток газорозподільної системи 36,5 мільйонів гривень. Це інвестиції не просто у мережі – це інвестиції у інфраструктуру всього регіону, кожного району та населеного пункту. Інвестпрограма та тариф для «Чернігівгазу» затверджувалися згідно з чинним законодавством – з дотриманням усіх процедур, проведенням громадських слухань. Будь-яких зауважень або заперечень при цьому не надходило.

Для кожного оператора ГРМ тариф на розподіл (доставку) газу щорічно затверджує державний орган – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Крім того, НКРЕКП проводить регулярні перевірки та контроль діяльності Операторів ГРМ. Тариф на розподіл — це вартість гарантованої доставки кубічного метра газу до споживача. НКРЕКП розраховує його шляхом співвідношення вартості витрат на обслуговування газорозподільної мережі до річної замовленої потужності (обсягу газу, доставленого до споживачів за рік).

Тариф — єдине джерело фінансування газорозподільних мереж та оператора ГРМ.

Відповідно до Постанови НКРЕКП № 2786 від 30.12.2020 з 01.01.2021 року тариф на послуги розподілу природного газу для споживачів Чернігівської області складатиме 1,62 грн. за 1 м3 на місяць без урахування ПДВ (1,94 грн. за 1 м3 з ПДВ).

Найбільшими елементами витрат у структурі тарифу є:

  1. фонд оплати праці, який із нарахуваннями складає 47% планової тарифної виручки;

  2. придбання природного газу на нормативні та виробничо-технологічні витрати складає 33% планової тарифної виручки.

Решта елементів витрат структури тарифу не перевищують 5% планової тарифної виручки. Серед них, зокрема, вартість придбання матеріалів (запчастини, розхідні та ін. матеріали, паливо, електроенергія); операційні витрати та амортизаційні відрахування; виробничі інвестиції; встановлення, повірка та заміна лічильників населенню тощо.

Як бачимо, основні витрати підприємства пов’язані з вартістю газу, який Оператори ГРМ купують для технологічних потреб. Технологічний газ використовується для забезпечення належного тиску в мережах - щоб газ рухався газопроводами до споживачів. Його придбання газорозподільні підприємства проводять через тендерні процедури.

Інша велика складова тарифу – заробітна плата працівників. У «Чернігівгазі» працюють майже 2 тисячі працівників - по всьому регіону. Вони мають спеціальні знання, працюють здебільшого за ненормованим графіком, часто – в умовах підвищеної небезпеки. Останніми роками через низький рівень заробітної плати газорозподільні підприємства втратили сотні й тисячі кваліфікованих кадрів. У 2020 році середня зарплатня працівників оператора ГРМ становила 9,9 тисяч гривень.

Слід також зауважити, що у 2021 році НКРЕКП включила до тарифу температурні коефіцієнти (приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов). Після двох років судів обсяги технологічних втрат газу враховані Державним регулятором в тарифі на його доставку.

Виходячи з викладеного, чітко видно, що плата за розподіл газу – це не плата «за трубу», як сьогодні її часто називають. Послуга розподілу газу – це складний технологічний процес, який має свою собівартість, забезпечується спеціалізованими структурами та фахівцями. Лише завдяки роботі Операторів газорозподільних мереж можливе безпечне та безаварійне газопостачання для кожного споживача.

АТ «ЧЕРНІГІВГАЗ»
вул. Любецька, 68, Чернігів, 14021, Україна
Тел.: +380 46 294 12 04, Факс: +380 44 364 25 75
cngas.104.ua

 

Як учасникам акції «Твоя Енергонезалежність» скористатися запасом газу

Жителі Чернігівщини зарезервували на опалювальний сезон більше ніж 1 мільйон 206 тисяч кубометрів газу у рамках акції «Твоя Енергонезалежність».

«В осінньо-зимовий період вартість блакитного палива традиційно зростає. Економити, зменшуючи споживання газу, звичайно, можна, але чи комфортно буде в холодному помешканні - питання риторичне. Саме тому, ТОВ «Чернігівгаз Збут» вдруге провів акцію «Твоя Енергонезалежність», надаючи своїм клієнтам можливість придбати ресурс на весь опалювальний сезон за фіксованою ціною. На кінець вересня було зафіксовано 1394 заявки на обсяги від 1 до 5000 кубометрів газу», — зазначає директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Уже з 1 жовтня 1248 родин можуть не турбуватися про те, скільки доведеться сплачувати за тепло й затишок в оселі. Весь необхідний їм обсяг ресурсу вже оплачений, тож ціна для них залишиться незмінною до повного використання придбаних кубометрів або до 31 березня 2021 року.

Востаннє за газопостачання учасники акції сплачуватимуть у жовтні - як і решта клієнтів вони отримали рахунки за ресурс, спожитий у вересні.

Як користуватися зробленим запасом?

Зверніть увагу, цьогоріч при використанні передплаченого запасу природного газу є декілька суттєвих нововведень!

Новація № 1: Жодних заявок на використання акційного газу подавати не потрібно. Втім, учасники акції, як і решта клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут», мають і надалі з першого по п’яте число місяця передавати показання приладів обліку.

Новація № 2: Якщо по акції були передплачені обсяги газу за різною ціною, то порядок їх споживання відповідатиме порядку замовлення й оплати.

Нагадаємо, цьогоріч акція «Твоя енергонезалежність» проходила в три етапи. На першому, з 15 до 31 серпня, жителі Чернігівщини могли придбати кубометр газу за 4,49 грн, на другому етапі акції — за 4,99 грн, а на фінішній прямій фіксована ціна склала 5,49 грн за кубометр.

«Після детального аналізу результатів акції, фахівці дійшли висновку, що на один особовий рахунок створено по кілька заявок у різні періоди акції, вийшло, що кількість заявок дещо більша, ніж кількість учасників. Але такий підхід до придбання палива свідчить, що сіверяни серйозно підготувалися до зими», — додав директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Як слідкувати за використанням «газового запасу»?

Учасники акції «Твоя Енергонезалежність», як і решта клієнтів, щомісячно отримуватимуть рахунок, але сплачуватимуть лише за розподіл газу (послуги оператора ГРМ), адже його вартість в акційній ціні не врахована.

У платіжному дорученні ТОВ «Чернігівгаз Збут» будуть вказані такі дані:

  • обсяг замовленого газу та його вартість на момент придбання;

  • обсяг використаного в попередньому місяці газу та його вартість;

  • залишок передплаченого обсягу.

Окрім того, відстежувати використання передплаченого обсягу палива можна буде й через Особистий кабінет, але ця опція буде доступна згодом.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» нагадує! Отримувачі пільг та субсидій, які взяли участь в акції «Твоя Енергонезалежність», а таких цьогоріч 235 осіб, мають самостійно повідомити територіальні відділи управлінь соціального населення про зміни в умовах постачання природного газу.

«Чернігівгаз Збут» — твій надійний та зручний постачальник газу.

 

Понад пів мільярда гривень або 132%. Розрахунки ТОВ «Чернігівгаз Збут» та НАК «Нафтогаз» у цифрах.

У січні-липні 2020 року ТОВ «Чернігівгаз Збут» перерахував НАК «Нафтогаз України» 545,5 млн гривень, фактична вартість газу для населення в цей період склала 412,2 млн гривень.

«За сім місяців 2020 року ТОВ «Чернігівгаз Збут» придбав у НАК «Нафтогаз» 91 мільйон 830 тисяч 238 кубометрів природного газу для потреб побутових споживачів та релігійних організацій на загальну суму 545,5 млн гривень. Водночас, фактична вартість палива за ці 7 місяців склала 412,2 млн гривень, решта 133,2 млн гривень були спрямовані на погашення заборгованості минулих років. Тож, рівень розрахунків із НАК за цей період становить 132%» — повідомив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Втім, ТОВ «Чернігівгаз Збут» має непогашену заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за попередні роки, вона становить 367,3 мільйони гривень. Причини такої ситуації директор підприємства вбачає в занижених нормах споживання природного газу домогосподарствами, які не мають лічильників, та неприведенні обсягів споживання газу до стандартних умов.

«Зі свого боку побутові споживачі заборгували за природний газ 383,5 мільйони гривень. Зазвичай борги в населення накопичуються в зимовий період, а влітку абоненти поступово з ними розраховуються. Втім, цьогріч заборгованість зменшується доволі повільними темпами» — наголошує директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Нагадуємо, що за час дії карантину жодне домогосподарство не було відключено від газопостачання, та жодному побутовому споживачеві не була нарахована пеня за несвоєчасну оплату рахунків. Щоб не потрапити під дію штрафних санкцій, платежі за використаний газ необхідно вносити до 25 числа місяця наступного за розрахунковим.

Довідка:

ТОВ «Чернігівгаз збут» з 2015 року постачає природний газ усім категоріям споживачів Чернігівської області. Клієнтами компанії є понад 357,5 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ «Чернігівгаз Збут» відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік.

Тел.: +380 95 050 87 75
email: [email protected]
www.cngaszbut.104.ua

 

Більше третини абонентів ТОВ «Чернігівгаз Збут» вирішують усі питання через електронні сервіси!

Життя в режимі он-лайн. Впродовж двох місяців Особистому кабінеті зареєструвалося понад 9 тисяч споживачів газу. Майже 120 тисяч жителів Чернігівщини повністю перейшли на безконтактне обслуговування.

Літо — період відпусток, коли хочеться ніжитися на пляжі під теплим сонечком. Раніше саме в цей період року споживачі нерідко забували передати показники лічильників і не дуже уважно ставитися до оплати рахунків за спожитий газ. Проте, сьогодні ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує своїм клієнтам чималий перелік сервісів для передачі показників лічильників та он-лайн оплати, аби тримати всі рахунки в порядку й мати спокій.

Вирішити всі питання пов’язані зі споживанням природного газу, відстежити рахунки, переглянути поточну вартість газу, сплатити за отримані послуги — усе це можна зробити в Особистому кабінеті без черг та штовханини.

За час карантину спричиненого пандемію. COVID-19 майже 120 тисяч наших клієнтів уже оцінили всі переваги взаємодії он-лайн. Так, лише впродовж травня-червня в Особистому кабінеті зареєструвалося понад 9 тисяч нових користувачів.

Поза сумнівом, на зростання кількості нових клієнтів он-лайн вплинув запуск нової послуги «Експрес реєстрація». Скористатися нею може будь-який абонент зі смартфоном достатньо просто набрати номер контакт-центру 067 65–64–104 і повідомити оператору номер особового рахунку (він вказаний у платіжці). Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач у СМС отримає логін та пароль до нього.

Тож, відкладати відпочинок задля того, аби дочекатися платіжок чи сплатити рахунки за отримані послуги газопостачання не треба, адже і платіжки й банк тепер є у вашому смартфоні.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» щиро дякує всім своїм клієнтам, які вчасно й  у повному обсязі сплачують за отримані послуги.

НАГАДУЄМО:

Оплату он-лайн можна здійснити не лише через Особистий кабінет, а й за допомогою інших, зручних для вас, платіжних майданчиків:

мобільний додаток 104Mobile для Android

http://bit.ly/104Android 

мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone

http://bit.ly/104iPhone 

чат-бот «7104ua» у Viber

http://bit.ly/7104uaViber 

інтернет-банкінг, яким Ви користуєтесь( Приват24, Ощадбанк)

Довідка:

Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз збут» є постачання природного газу усім категоріям споживачів Чернігівської області. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками. Клієнтами компанії є понад 357,5 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ «Чернігівгаз Збут» відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік.

ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ»
Тел.: +380 95 050 87 75
email: [email protected]
www.cngaszbut.104.ua

 

З квітня показання газового лічильника у Viber можна підтвердити фотографією

АТ «Чернігівгаз» розширяє онлайн-сервіси, даючи споживачам більше можливостей для віддаленої взаємодії. Особливо актуальними вони є під час карантинних обмежень.

З квітня показання газового лічильника у чат-боті 7104 у Viber можна підтвердити фотографією. Після ручного введення самих показників чат-бот пропонує споживачеві додати і фото лічильника. Його можна завантажити з галереї телефону.

«Зараз система проходить своєрідне навчання. Вона буде розпізнавати показання лічильників на надісланому фото. Дані про споживання будуть надходити в систему обліку. Вже з наступного місяця вона розпочне працювати у штатному режимі» - повідомили в АТ «Чернігівгаз»

Таким чином споживач і газова компанія можуть перевірити правильність переданих показань. Незабаром у Viber з’явиться і функція розпізнавання по фото. Раніше така опція була доступна тільки у мобільному додатку для iOS.

Згодом цю технологію будуть використовувати для корекції показань, внесених з помилками. Адже споживачі нерідко стикаються з цією проблемою. Зазвичай в такому випадку їм треба звертатись до центру обслуговування клієнтів, писати заяву і чекати на візит контролера, який має скласти акт і підтвердити реальні показання лічильника. Дуже скоро це буде відбуватись майже автоматично.

Робота контролерів під час карантину піддає невиправданому ризику споживачів і співробітників. Тому й було розроблено такий інноваційний сервіс. Разом з тим, передати показання лічильників та сплачувати за газ і його доставку, не виходячи з дому, можна і в інші способи: в особистому кабінеті на сайті 104.ua, телефоном через голосове меню контакт-центру (0462) 61-62-04, (067) 65-64-104, смс на короткий номер 7104 у наступному форматі: номер особового рахунку (10 цифр), пробіл, показання лічильника (5 цифр), та за допомогою мобільних додатків 104.

 

 

27.03.2020

Для споживачів газу розробили експрес-реєстрацію в онлайн-сервісі, щоб вони могли передати показання та заплатити за газ, не виходячи з дому під час карантину

Щоб споживачам газу не довелось виходити з дому під час карантину – аби, наприклад, передати показання лічильників, в АТ «Чернігівгаз» екстрено розробили експрес-доступ до онлайн-сервісів на 104.ua. Тепер, щоб скористатися ними, достатньо подзвонити зі смартфона до контакт-центру (0462) 61-62-04, 067 65-64-104, і особистий кабінет буде створений автоматично.

««Ми екстрено розробили експрес-реєстрацію. Споживачі природного газу можуть використовувати онлайн-сервіси, щоб не наражати себе на небезпеку», - говорить керівник клієнтського сервісу АТ «Чернігівгаз» Дмитро Лахтіонов.

Для автоматичної реєстрації особистого кабінету на сайті 104.ua потрібно зателефонувати зі смартфону до контакт-центру і назвати свій особовий рахунок. Особистий кабінет буде створений автоматично. Повідомлення з паролем для входу надійде на мобільний телефон в смс, а логіном є номер мобільного телефону споживача. Достатньо перейти за посиланням, яке буде вказане в смс, а на сайті ввести ці логін і пароль.

За допомогою онлайн-сервісів можна:

  • Гарантовано передати показання лічильника

  • Безпечно та просто сплатити за газ і його доставку

  • Першими завантажити рахунки

  • Відстежувати власне споживання та витрати.

Зараз в області особистий кабінет мають понад 107 тисяч абонентів.

 

 

24.03.2020

У березні жителі Чернігівщини 2 платіжки за газ отримали на одному аркуші: перша – за спожитий газ, друга – за його доставку.

Платіжки мають різні розрахункові рахунки, в один документ їх об’єднали для зручності клієнтів. Його друкований варіант вже мав надійти споживачам. Також його можна завантажити і сплатити у Вайбер-боті http://bit.ly/7104uaViber;, мобільних додатках 104 Mobile  http://bit.ly/104Android та http://bit.ly/104iPhone та в особистому кабінеті на сайті http://bit.ly/cabinet104 - не виходячи з дому під час карантину. За допомогою всіх цих онлайн-сервісів також можна передавати показання лічильників.

З 1 січня 2020 року вартість доставки, яка входить до тарифу на газ, відображається в окремій платіжці. Чому за доставку потрібно платити навіть тоді, коли споживач не використовує газ в окремі періоди? Бо обслуговувати газорозподільчу систему потрібно постійно. І утримувати її в справному стані для безпеки самих споживачів. Розрахунок сплати за доставку газу проводиться за спеціальною формулою - обсяг газу, спожитий за попередній газовий рік (з 01.10.2018 р. по 30.09.2019 р) ділиться на 12 місяців і множиться на тариф.

А вже у квітні вартість доставки перерахують до мінімальної для нових споживачів і тих, які використовують газ менше дев’яти місяців, а також тих, які тривалий час не користувались ним (в тому числі яким припинено доставку газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл). Відповідну постанову 6 березня схвалила НКРЕКП.

Для згаданих споживачів із газовою плитою місячна плата за доставку буде 3,47 гривень. Для тих, у кого плита і колонка – 11,24 гривень на місяць. Для тих, хто користується і газовим котлом – близько 28 гривень на місяць (раніше для них вартість плати за доставку розраховувалась за квадратурою житла, тепер буде за середньомісячним обсягом споживання у міжопалювальний період)

 

 

02.08.2019

Послугами центрів обслуговування «Чернігівгазу» скористалися 180 тис клієнтів

Упродовж січня-липня 2019 року клієнти «Чернігівгазу» звернулися до центрів обслуговування майже 180 тисяч разів. Близько 146 тис, або 81% контактів з клієнтами здійснено в нових модернізованих приміщеннях. Більше 41 тис прийомів - в обласному центрі.

Більше третини споживачів зверталися до компанії за роз’ясненнями по особовому рахунку. Друга за популярністю послуга – подача заяви на зміну власника – 7,5% клієнтів. Близько 7,4% споживачів цікавило питання ремонту, заміни або підключення/відключення газових приладів, 7% - установки, повірки, опломбування або ремонту газових лічильників. Заяви на видачу техумов та погодження проектно-технічної документації подали близько 7% відвідувачів, на зміну кількості прописаних осіб - 5%.

З липня 2016 року «Чернігівгаз» розпочав облаштовувати місця прийому споживачів за стандартом «відкритого простору». Перший сучасний центр відкрився в Чернігові. Наразі подібні офіси функціонують уже в 7 районах області, охоплюючи якісним сервісом 73% клієнтів газової компанії.

Порівняно з минулим роком перелік послуг в сервісних центрах «Чернігівгазу» збільшився на 30%. На сьогоднішній день їх відвідувачам доступні 42 різних види. Окрім консультацій по розрахункам, фізичні та юридичні особи в одному приміщенні мають можливість вирішити всі питання технічного характеру. Крім того, отримати рахунок і здійснити оплату послуги на місці.

«Раніше, щоб отримати деякі послуги, споживачі мали звернутися до фахівців принаймні в трьох різних відділах. Тепер основною точкою контакту з нашими клієнтами є сучасний центр обслуговування, - поінформував  начальник Управління клієнтського сервісу «Чернігівгазу» Дмитро Лахтіонов. - Наша головна мета - орієнтація на клієнта, а це - мінімізація черг та оперативне вирішення всіх газових питань. Тому, в допомогу нашим клієнтам ми плануємо й надалі розширювати мережу центрів обслуговування».

Найближчим часом АТ «Чернігівгаз» планує відкрити модернізовані офіси в Носівці та Ріпках, а до кінця року - в Борзні та Мені. Після цього отримати послуги газової компанії в новому форматі зможуть майже 300 тис або 83% клієнтів. Крім того, в планах «Чернігівгазу» до кінця року запустити пілотний проект «Мобільний ЦОК», який відкриє доступ мешканцям віддалених населених пунктів Чернігівщини до всіх сервісів компанії.

Завдяки онлайн-сервісу Особистий кабінет на сайті 104.ua, понад 94 тис споживачів «Чернігівгазу» більшість питань вирішують дистанційно. А це - передача показань лічильників газу, перевірка балансу особового рахунку та контроль історії платежів, отримання онлайн-консультацій, тощо. Розширення мережі клієнтських сервісів, таких як - чат-бот 7104ua у Viber, мобільних додатків 104Mobile для Android та 104MobileLight для користувачів Apple, також сприяють зменшенню навантаження на центри обслуговування клієнтів.

Довідка: Основною сферою діяльності АТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 13,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 356,5 тисяч сімей, близько 2 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами АТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, ПАТ «Облтеплокомуненерго», ТОВ «Земля і воля, Остерська КЕЧ, НіжинТеплоМережі, ПАТ «Линовицький цукровий к-т», КП ТКЕ «Прилукитепловодопостачання.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до фахівця із зв’язків з громадськістю
Наталії Свириденко

Тел./факс: +380 462 94 13 04
Моб.: +380 67 244 96 46

E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua/

 

 

10.07.2019

«Нафтогаз» з травня підвищує ціну газу для населення на 1,14 грн за куб. м

НАК «Нафтогаз України» з 1 травня підвищує оптову ціну газу для населення на 15%. У результаті такого підвищення роздрібна ціна газу зросте з 8,55 грн до 9,72 грн за куб.м.

НАК «Нафтогаз України» надіслав на адресу «Чернігівгаз Збуту» проект додаткової угоди до договору на поставку газу для населення, в якому з 1 травня 2019 року оптова ціна газу для населення без урахування транспортних складових збільшується з 7 482,61 до 8 621,76 грн за тис куб. Це на 1 139,15 грн, або 15% вище діючої ціни. При цьому тарифи на транспортування і розподіл газу залишаються незмінними.

У результаті такого кроку державної газової монополії НАК «Нафтогаз України» роздрібна ціна газу для населення збільшиться до 9,72 грн за куб.м. Частка групи «Нафтогаз» в цій ціні виросте майже до 92% (зараз вона становить близько 90%).

«Левова частка платежів за газ йде «Нафтогазу України», який є оптовим постачальником-монополістом в сфері забезпечення поставок газу населенню. З часу реформування газового ринку та зростання ціни енергоносія, саме ця компанія залишається головним вигодонабувачем з мільярдними прибутками від продажу газу, - наголосив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. - Натомість місцеві збутівські компанії так і залишились зі своїми 2,5% максимальної торгової націнки, встановленими Кабміном. Скільки коштів за свої послуги отримує кожен учасник ринку, наші клієнти бачать в платіжках».

Відзначимо, що «Чернігівгаз Збут» минулого місяця вже звертався до НАК «Нафтогаз України» з проханням зменшити ціну на газ для населення в зв'язку з триваючим зниженням цін на ринку газу. У відповідь «Нафтогаз» відмовився знижувати вартість газу.

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз Збут» є постачання природного газу. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками всім побутовим споживачам на території Чернігівської області.

Нашими клієнтами є понад 356 тисяч сімей, 1146 підприємств промисловості та компобуту, 292 бюджетні установи та 66 релігійних організацій.

За додатковою інформацією звертатися
Тел.: +380 462 61 63 04; +380 462 94 12 48
E-mail: [email protected]
https://cngaszbut.104.ua

 

 

«Чернігівгаз» дарує смартфон за реєстрацію в Особистому кабінеті

У рамках щорічного Дня клієнта ПАТ «Чернігівгаз» оголошує розіграш подарунків серед споживачів газу Чернігівської області. Головний приз - смартфон. Щоб стати учасником акції потрібно виконати одну просту умову - до 16 грудня 2018 року (включно) зареєструватись в Особистому кабінеті на сайті 104.ua

З нагоди Дня клієнта, який відбудеться з 17 по 22 грудня 2018 року, ПАТ «Чернігівгаз» вперше оголошує акцію для всіх споживачів блакитного палива Чернігівщини. За умовами акції, кожен клієнт компанії, який зареєструвався в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, автоматично стає учасником розіграшу та отримує реальний шанс на виграш смартфону Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64 Gold.

Акція триватиме до 16 грудня 2018 року (включно). Трьох переможців акції - власників сучасного ґаджету, набору посуду або фужерів буде визначено за допомогою генератора випадкових чисел 19 грудня 2018 року. Компанія інформуватиме про підсумок розіграшу на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук та на офіційному сайті.

"Ми впровадили кілька способів комунікації споживачів з нашою компанією, які економлять час і дозволяють отримати дистанційне обслуговування без відвідування офісів. Один з них - Особистий кабінет, який, на нашу думку, є найзручнішим і найбільш інформативним сервісом. З ним в онлайн режимі наші клієнти можуть вирішити 90% питань, що стосуються газопостачання. Сервіс працює цілодобово та без вихідних. А за допомогою нового смартфону переможцю акції буде ще зручніше користуватися Особистим кабінетом, встановивши на телефон його мобільну версію - додаток 104 Mobile", - розповідає начальник Управління клієнтського сервісу Дмитро Лахтіонов.

Для реєстрації Особистого кабінету необхідно вказати:

  • номер особового рахунку;

  • суму останнього платежу за газ або номер лічильника газу;

  • e-mail (адресу електронної пошти).

Номер свого особового рахунку та суму останнього платежу можна дізнатися, зателефонувавши до Контакт-центру ПАТ «Чернігівгаз» за номерами телефонів: (067) 65-64-104 або (0462) 61-62-04.

Отримати новий ґаджет легко: від Вас - реєстрація в ОК, а від «Чернігівгазу» - смартфон.

Довідка: З листопада 2015 року з перевагами Особистого кабінету ознайомились понад 73 тис. сімей Чернігівського регіону. Сервіс використовується для контролю та передачі показань лічильників та здійснення онлайн-оплати за спожитий газ. Можна завантажити і роздрукувати квитанцію, не чекаючи доставки пошти. Крім того, клієнти можуть отримати на сайті інформаційну підтримку про стан свого особового рахунку, механізму нарахування пільг і субсидій, і з багатьох інших питань, пов'язаних з газопостачанням.

Довідка про компанію: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 13,8 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є понад 356,5 тисяч сімей, близько 2,5 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, ПАТ «Облтеплокомуненерго», ТОВ «Земля і воля», Остерська КЕЧ, НіжинТеплоМережі, ПАТ «Линовицький цукровий к-т», КП ТКЕ Прилукитепловодопостачання.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв`язків з громадськістю та пресою
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 94 13 04
Моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua

 

 

«Чернігівгаз» комплексно підготувався до роботи в осінньо-зимовий період

Для забезпечення в майбутньому опалювальному сезоні стабільної та безаварійної доставки природного газу понад 356,5 тис домогосподарств та 2,5 тис підприємств та установ, працівниками ПАТ «Чернігівгаз» проведено комплекс заходів, спрямованих на надійне функціонування газорозподільної системи Чернігівського регіону.

Ключовими напрямками цьогорічної підготовки до опалювального сезону стали капітальні та поточні ремонти газових споруд, станцій катодного захисту, обстеження газової мережі на наявність пошкоджень та витоків.

Компанія здійснила технічне обслуговування та переоснащення 1,7 тис газорегуляторних споруд, замінивши морально-застаріле запірно-регулююче обладнання радянських часів на сучасне закордонне устаткування. Було продіагностовано роботу 738 станцій катодного захисту. Крім того, технічним оглядом охоплено понад 4,7 тис км мереж області, а це 90% від запланованого обсягу робіт.

«У холодну пору року вся система газопостачання відчуває максимальне навантажена та вимагає більш ретельного нагляду та контролю. Цей період стає для газовиків справжнім випробовуванням на готовність до будь-яких непередбачуваних ситуацій. Тому, як тільки добігає кінця попередній опалювальний сезон, ми починаємо думати і працювати на перспективу – міняємо устаткування, ремонтуємо проблемні ділянки, створюємо аварійний запас труб, перевіряємо готовність персоналу, тощо», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

Упродовж 9 місяців 2018 року фахівці «Чернігівгазу» перевірили майже 124 тис домогосподарств. Аварійно-диспетчерською службою було усунуто 12 тис витоків газу. У літній період проведені ремонтно-профілактичні роботи газорозподільчих мереж та споруд понад 130 населених пунктів області.

Відтоді, як на минулому тижні місцеві ради оголосили про початок опалювального сезону, ПАТ «Чернігівгаз» вже відновило газопостачання 85-ти з 96-ти котелень підприємств теплоенергетики. Більше 80% установ бюджетної сфери також вже з газом.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 13,8 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є понад 356,5 тисяч сімей, близько 2,5 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, ПАТ «Облтеплокомуненерго», ТОВ «Земля і воля», Остерська КЕЧ, НіжинТеплоМережі, ПАТ «Линовицький цукровий к-т», КП ТКЕ Прилукитепловодопостачання.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 94 13 04
Моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua

 

 

Профспілки вимагають справедливого тарифу через низькі зарплати в газорозподільній галузі

(стаття додається)

 

 

 

 

У Чернігові пройшов Фінал ІІ Всеукраїнських змагань аварійних газових служб

8 серпня 2018 року на навчально-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» відбувся Фінал ІІ Всеукраїнських змагань аварійних служб газорозподільних компаній. Впродовж дня фахівці служби «104» з «Дніпропетровськгазу», «Хмельницькгазу» та Чернівцігазу» змагалися в професійній майстерності.

Подібні масштабні змагання на чернігівському полігоні проводяться вперше. Готуючись до фіналу, «Чернігівгаз» переобладнав полігон, додавши траси поліетиленових труб, додатковий приямок і імітацію житлового будинку зі встановленим газовим обладнанням.

Організаторами першості виступили група компаній РГК та «Укргазпрофспілка». До цього у трьох регіонах – Центральному, Східному та Західному пройшли проміжні тури. Загалом в змаганнях взяли участь 22 газорозподільні компанії України. Три найсильніші вийшли в фінал.

 

За аналогією з півфіналом бригади аварійників оцінювалися по шістьом дисциплінам, в ході яких перевірялися володіння практичними навичками та злагодженість дій команди при локалізації аварійних ситуацій, знання теорії, вміння користуватися спецзасобами, приладами, тощо. Окрім того, комісія ретельно оглядала рівень матеріального оснащення, наявність документації та технічних стан спецавтомобілів.

Згідно жеребкування, команді з Чернівців випало першими показати вправність на практиці, яка є найскладнішим етапом конкурсу. Учасникам потрібно було за 60 хвилин виявити всі витоки на надземному газопроводі і обладнанні, відшукати та локалізувати пориви на підземному сталевому та поліетиленовому газогонах. Ще одне завдання - потушити пожежу в приямку з подальшим усуненням витоку.

«Усі бригади знаходяться в рівних умовах. У практичній частині конкурсу, де головне оперативно і, дотримуючись всіх регламентних дій, усунути аварію, завдання також однакові. До того ж на полігоні все відбувається як в реальному житті. Витоки газу справжні. Це дозволяє максимально оцінити готовність команди впоратися з будь якою непередбачуваною ситуацією», - зазначив головний інженер «Чернігівгазу» Євгеній Денисенко.

Газовики впевнені, що такі змагання вкрай необхідні, адже дають нагоду черговий раз перевірити свою фаховість і замислитись, наскільки ж безпека споживачів залежить від їх майстерності. До моменту заїзду на полігон, жоден конкурсант не бачив ані розташування складових газорозподільної мережі, ані схеми газопроводів. Це дає гарну нагоду оцінити підготовку та випробувати сили на дещо іншому обладнанні, перейняти нові методи роботи у колег з інших облгазів.

«Від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Тому дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Конкурс служб «104» є особливо корисним для молодих спеціалістів, адже, всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах і на справжньому обладнанні» - розповідає член конкурсної комісії – експерт з ПАТ «Дніпропетровськгаз» Сергій Круковець.

Показавши високу оперативність та якість роботи в екстрених ситуаціях, звання кращої аварійної бригади виборола команда ПАТ «Чернівцігаз» з результатом 425,5 балів із 461 можливих. На другу сходинку піднялися аварійники з «Дніпропетровськгазу», а бронзу отримала бригада «Хмельницькгазу».

Довідка: Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов`язані з витоками газу на системі газопостачання. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія. Всі автомобілі аварійної газової служби укомплектовані радіозв`язком, системою GPS-навігації, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними техзасобами. Для пошуку витоків застосовуються сучасні високочутливі прилади Variotec, JL-268, Дозор, Варта 5-03М.

За додатковою інформацією звертатися до фахівця
із зв’язків з громадськістю та пресою Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 94 13 04 Моб.: +380 67 244 96 46

 

 

Кожен етап оцінювала конкурсна комісія. змагання складалися з низки етапів випробувань

Переможці, три кращі бригади, на початку серпня борються за звання кращої аварійної бригади у фіналі у м. Чернігові. Наступним випробуванням було гасіння загоряння газу в приямку з подальшим усуненням витоку, а також демонстрація вміння надати першу медичну допомогу постраждалим. Також суддівська комісія перевіряла теоретичні знання, вміння застосовувати засоби індивідуального захисту, технічний стан та оснащення автомобіля, наявність необхідної документації.

У практичній частині чернігівці успішно впоралися з витоком газу на різьбовому з’єднанні надземного газогону, але окремі неточності в ході локалізації аварії на підземці не дали команді можливості піднятися на сходинку вище. Втім, за словами учасників, вони звиклі до труднощів і навантажень, тому перевірка навичок роботи в нестандартних умовах пішла лише на користь.

«Виступати було доволі складно. Перш за все - незнайомий полігон, атмосфера змагань, хвилювання. Комісія стежить за кожним кроком і зауважує будь-які неточності. Але це ж наша щоденна робота і такі умови лише загартовують і змушують працювати над собою. Ми повинні бути готовими до будь-яких непередбачуваних ситуацій, коли секунди вирішують усе. І витік потрібно швидко виявити, і усунути будь-де - під землею, в колодязях або підвалах житлового будинку»,- зауважив майстер аварійної служби ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Семенець.

Перемогу у фіналі конкурсу завоювали господарі полігону - бригада «Дніпропетровськгазу» з результатом 437 балів, другу сходинку – з 401 балом - посіла команда «Львівгазу». Аварійники впевнені, що такі змагання вкрай необхідні і повинні стати традиційними, адже дозволяють випробувати сили на дещо іншому обладнанні та перейняти нові методи роботи. Так, на полігоні в Марганці чернігівці вперше опробували гасіння пожежі в приямку сумішшю шамотної глини. На відміну від вогнегасника, така суміш є більш ефективною і може не лише миттєво загасити полум’я, а й тимчасово призупинити витік газу. Враховуючи переваги нового спецзасобу, «Чернігівгаз» вирішив його взяти на озброєння аварійних служб свого регіону.

Довідка: Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з витоками газу на системі газопостачання. АДС ПАТ «Чернігівгаз» є в кожному районі Чернігівської області, загалом – 26. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія. Всі автомобілі аварійної газової служби укомплектовані радіозв’язком, системою GPS-навігації, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними техзасобами. Для пошуку витоків застосовуються сучасні високочутливі прилади Variotec, JL-268, Дозор, Варта 5-03М.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 65 20 07
Моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua

 

 

«Чернігівгаз Збут» у суді довів безпідставність штрафів «Нафтогаза» на 80 млн.грн.

Проблеми із розрахунками за газ в Чернігівському регіоні передусім пов’язані із боргами населення та затримкою платежів держбюджету за пільги та субсидії. Таку заборгованість Нафтогаз спробував використати у свою користь, для нарахувань штрафів та пені, які не передбачені законом.

Київський апеляційний господарський суд виніс постанову, якою залишив в силі рішення Господарського суду Чернігівської області щодо неправомірності стягнення на користь «Нафтогазу» з ТОВ «Чернігівгаз Збут» понад 79,6 млн грн. штрафних санкцій. У жовтні 2017 року НАК «Нафтогаз України» звернувся з позовною заявою до «Чернігівгаз Збуту», в якій просив суд стягнути майже 79,6 млн грн. штрафу за начебто неналежне виконання компанією договору купівлі-продажу природного газу побутовим споживачам. Позовні вимоги включали в себе пеню за період лютий-листопад 2016 року на суму 63,5 млн грн, решту нарахувань складали 3% річних та інфляційні втрати. У результаті суд частково задовольнив вимоги позивача. Згідно його рішення збутівська компанія зобов’язана відшкодувати «Нафтогазу» лише 0,3% суми, а саме 247 тис. грн.

У компанії пояснюють, що головним чином проблеми з взаєморозрахунками виникли через правову неврегульованість, яка призвела до нарахувань додаткових сум газопостачальнику за несвоєчасне надходження коштів з державного бюджету. Зокрема, систематичні затримки з фінансуванням пільг та субсидій дали НАКу підстави виставити «Чернігівгаз Збуту» штрафні вимоги.

«У цій справі наша компанія фактично виявилася заручником правових колізій. З одного боку, якщо всі документи клієнтів оформлені згідно порядку, ми не могли відмовити в наданні пільги або субсидії, з іншого - не мали права вимагати від людей оплати послуг в частині оформленої державної допомоги і застосувати пеню за прострочення бюджетного фінансування. У свою чергу, iнші учасники газового ринку формально не мали обмежень застосовувати до постачальника газу зі спецобов’язками примусових заходів та фінансової відповідальності», - повідомив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста.

Крім того, взаєморозрахунки між газопостачальною компанією та НАКом відбувалися згідно Порядку проведення розрахунків за спожитий природний газ, затвердженого постановою КМУ від 30 вересня 2015 р. № 792. Тобто, встановлений державою спецрежим взаєморозрахунків, коли суми автоматично перерозподілялися зі спеціального рахунку на рахунок «Нафтогазу» за визначеними нормативами, по суті усувало «Чернігівгаз Збут» від процесу користування коштами, отриманих від споживачів на свій розсуд. Це також свідчить про відсутність складу правопорушення і позбавляє НАК права застосовувати штрафні заходи до «Чернігівгаз Збуту».

Упродовж січня-червня 2018 року борги побутових споживачів Чернігівської області збільшилися на 97,7 млн грн. або 35,8% і наразі складають 370,4 млн грн. З них 266,7 млн грн. накопичили отримувачі пільг та субсидій. На даний час нарахування по пільгам та субсидіям профінансовані на 70,8%.

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз Збут» є постачання природного газу. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками всім побутовим споживачам на території Чернігівської області.

Нашими клієнтами є понад 355 тисяч сімей, 1310 підприємств промисловості та компобуту, 383 бюджетні установи та 65 релігійних організацій. З них найкрупніші - ТОВ Агрофірма «Обрій LTD», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ПАТ «Лосинівський маслосирзавод», ТОВ «Праця Стольне».

За додатковою інформацією звертатися
Тел.: +380 462 61 63 04; +380 462 65 16 45
E-mail: [email protected]
https://cngaszbut.104.ua

 

 

 

«Укртрансгаз» незаконно приписує «Чернігівгазу» багатомільйонні борги за послуги балансування (додається)

 

У травні 2018 року ТОВ «Чернігівгаз Збут» повернув до державної казни 198,4 млн грн. невикористаних субсидій, нарахованих впродовж опалювального сезону 2017-2018 рр. Це на 115 млн грн., або в півтора рази менше аніж в попередній опалювальний сезон.

Упродовж опалювального сезону 2017-2018 рр. 222 тис. споживачів Чернігівської області отримали субсидію на газ на загальну суму 1,5 млрд грн. На початок травня на особових рахунках 76 тис. клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» залишалися невикористаними заощаджені кошти по субсидії в розмірі 198,4 млн грн. Здійснити перерахування цих залишків до державного бюджету постачальників газу зобов`язує постанова Кабінету міністрів.

Згідно постанови, перерахунок невикористаних субсидій відбувся по всім категоріям споживачів, а не лише в тих, хто використовував газ на опалення. Більше всього коштів повернуто з особових рахунків клієнтів, що користувалися опалювальними газовими приладами – понад 197 млн грн., плитами і колонками – близько 0,8 млн грн., лише плитами - 0,6 млн грн.

«До 1 червня фахівці компанії передали до відділів соцзахисту списки субсидіантів із зазначенням невикористаних сум державної допомоги. Цим споживачам буде монетизовано і повернено на рахунки в банках або через «Укрпошту» суми, що не перевищують вартість 100 кубометрів газу. Але ця норма стосуватиметься лише комплексного споживання енергоносія», - повідомив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста.

Усю інформацію про баланс на особовому рахунку клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут» можуть дізнатися в особистому кабінеті на сайті 104.ua або безпосередньо з квитанцій, що надходять поштою.

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз Збут» є постачання природного газу. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов`язками всім побутовим споживачам на території Чернігівської області.

Нашими клієнтами є близько 355 тисяч сімей, 1310 підприємств промисловості та компобуту, 383 бюджетні установи та 65 релігійних організацій. З них найкрупніші - ТОВ Агрофірма «Обрій LTD», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ПАТ «Лосинівський маслосирзавод», ТОВ «Праця Стольне».

За додатковою інформацією звертатися
Тел.: +380 462 61 63 04; +380 462 65 16 45
E-mail: [email protected]
https://cngaszbut.104.ua/ua

 

 

«Чернігівгаз» взяв участь у Всеукраїнському конкурсі профмайстерності бригад діагностики газових мереж (додається)

 

 

«Чернігівгаз» має намір впятеро збільшити івестиції в газові мережі регіону (додається)

 

 

 

На Чернігівщині 98% споживачів мають облік природного газу

Від початку дії програми з безкоштовного встановлення лічильників газу побутовим споживачам ПАТ «Чернігівгаз» встановив 46,5 тис. індивідуальних та 630 загальнобудинкових лічильників газу, витративши на це понад 97 млн грн. На сьогоднішній день, не охопленими комерційним обліком енергоносія залишилося 2% споживачів, або 6,5 тис. житлових приміщень.

Про це журналістам на прес-конференції повідомили керівники ПАТ «Чернігівгаз».

В рамках інвестиційних програм 2012-2017 рр. «Чернігівгаз» поетапно забезпечив облік природного газу у близько 92 тис. сімей Чернігівського регіону. В 2018 році компанія продовжує встановлення лічильників населенню.

«За 5 місяців «Чернігівгаз» вже встановив понад 4 тис. приладів, без обліку залишилися ще 6,5 тис. приміщень. По майже 700 адресам ми маємо офіційні відмови від установки лічильників. Згідно Кодексу ГРМ, по таким особовим рахункам нарахування проводяться за граничними нормами споживання», - зазначив директор з капітального будівництва ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Нагорний.

Водночас до компанії надходить чимало звернень від громадян стосовно встановлення індивідуальних лічильників саме в тих багатоповерхівках, де вже є загальнобудинковий прилад.

«За статистикою січня-квітня у приміщеннях з центральним гарячим водопостачанням при нормі 3,3 кубометра споживачі фактично використовували 6 куб м газу, а без ЦГВ – при нормі 5,4 м3 – споживалося 9,8 кубів газу», - зазначив головний метролог «Чернігівгазу» Ігор Швець.

Як зазначають в ПАТ «Чернігівгаз», статистика реального споживання в черговий раз доводить, що зниження державою норм є необґрунтованим і призводить до суттєвого дисбалансу між фактичним і нормованим споживанням. Особливо гостро це питання постане із запровадженням щодобового балансування енергоносія, яке за законом має розпочатися з серпня 2018 року.

В січні поточного року строк установки індивідуальних лічильників подовжили до 1 січня 2021 року. Водночас споживачі можуть встановити прилад обліку за власний рахунок з подальшою компенсацією таких витрат. Однак, роз`яснень від Кабміну щодо компенсацій компанія поки що не має.

.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 13,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 355 тисяч сімей, близько 2,5 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів. Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до фахівця
із зв`язків з громадськістю та пресою Наталії Свириденко

Тел./факс: +380 462 65 20 07
Моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua

 

23.04.2018

Неплатежі бюджетних установ перед «Чернігівгаз Збутом» зросли в 11 разів

Станом на 1 квітня 2018 року загальна сума заборгованості бюджетних установ перед ТОВ «Чернігівгаз Збут» сягнула 26,2 млн грн. Від початку року рівень не платежів зріс в 11 разів. В цьому місяці компанія направила попередження на відключення газопостачання в зв’язку з заборгованістю 170 бюджетним установам.

Левова частка боргу за газ припадає на установи, що фінансуються з місцевих бюджетів – це 15,6 млн грн. Організації, що фінансуються з держбюджету недоплатили «Чернігівгаз Збуту» 8,2 млн грн, а з обласного – 2,4 млн грн.

Через неплатежі бюджетних установ, «Чернігівгаз Збут» звернувся до судових інстанцї – наразі там на розгляді перебуває 8 справ зі стягнення заборгованості на користь компанії на загальну суму понад 6 млн грн. Серед найбільших боржників: Квартирно – експлуатаційний відділ м. Чернігова, що має борг майже 3,2 млн грн., Управління освіти Ніжинської міської ради – понад 885 тис грн., Відділ освіти Ріпкинської РДА - 750,4 тис грн., Відділ освіти, молоді та спорту Новгород – Сіверської міської ради – 676,3 тис грн.

«Відповідно до законодавства, якщо установа своєчасно не сплачує за газ, компанія повинна припинити газопостачання, - зазначає директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. - Перший крок врегулювання питання про борги - письмове повідомлення про припинення поставок газу. Якщо ж після цього борг не погашений, ми ініціюємо відключення і справа вирішується в судовому порядку».

Бюджетники пояснюють незадовільний стан платіжної дисципліни проблемами з фінансуванням. Незважаючи на те, що нова система розрахунків працює майже 3 роки, процедура оплати і надходжень бюджетних коштів до сих пір залишається недосконалою. При цьому, з деякими установами дотепер неврегульовані договірні відносини, що також створює проблеми з проведенням платежів.

Найкраще на Чернігівщині розраховуються за газ бюджетники в Варвинському, Коропському, Носівському, Срібнянському районах та м.Прилуки, а серед найгірших платників – Бахмацький, Ріпкинський, Новгород-Сіверський райони та м.Чернігів.

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Чернігівгаз Збут» є постачання природного газу. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками всім побутовим споживачам на території Чернігівської області.

Нашими клієнтами є близько 355 тисяч сімей, 1310 підприємств промисловості та компобуту, 383 бюджетні установи та 65 релігійних організацій. З них найкрупніші - ТОВ Агрофірма «Обрій LTD», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ПАТ «Лосинівський маслосирзавод», ТОВ «Праця Стольне».

За додатковою інформацією звертатися
Тел.: +380 462 61 63 04; +380 462 65 16 45
E-mail: [email protected]
https://cngaszbut.104.ua

«Чернігівгаз» привітав своїх клієнтів (додається)

Дбати про безпечне газоспоживання - спільний обов`язок газовиків, управителів і споживачів (додається)

 

«Чернігівгаз» привітав своїх клієнтів

19 березня, у Міжнародний день клієнта, працівники Чернігівського Центру обслуговування організували свято для споживачів газу.

Упродовж дня, близько 30 відвідувачів ЦОКу виявили бажання зареєструвати Особистий кабінет на тонких моніторах і стали учасниками безпрограшної лотереї. За участь в акції вони отримали корисні подарунки – запальнички для газової плити, календарі, фірмові блокноти та ручки, магніти з особовим рахунком. На усіх дітлахів, які завітали з батьками до клієнтського офісу, чекали солодощі і приємні сюрпризи.

Крім того, всі присутні стали свідками нагородження переможців акції «Подарунки за показання з Особистого кабінету». Двоє щасливчиків – Олександр Рубащенко та Юлія Процька з Чернігова отримали від газової компанії спеціальні подарункові набори.

До речі, пані Юлія зареєструвала онлайн-Кабінет лише 5 березня і вперше передала показання лічильника, а вже 16 березня отримала дзвінок від «Чернігівгазу» з новиною, що вона стала однією з переможців акції.

Загалом клієнти схвально відгукуються про онлайн-сервіс, адже він дає змогу вирішувати цілий спектр газових питань без відвідування Центру обслуговування. А за словами Олександра Рубащенка, цей ресурс ще й допомагає планувати сімейний бюджет.

«Я користуюся кабінетом вже третій рік. І на мій погляд, сьогодні ваш кабінет є найзручнішим і самим продвинутим серед онлайн-ресурсів всіх комунальних компаній. Мені подобається, що я можу бачити поточне споживання, заборгованість, мій авансовий платіж, що дозволяє мені розрахувати сімейний бюджет, беручи до уваги комунальні платежі. Тим більш, що зараз зявився мобільний додаток. З ним навіть не обовязково мати компютер, а заходити до кабінету прямо зі смартфону, не витрачаючи свій час на візити до Центру обслуговування», - зазначив пан Олександр.

«Чернігівгаз» уже не вперше проводить таку акцію, і прагне, аби це стало доброю традицією. Усвідомлюючи, що клієнти – це головна цінність компанії, підприємство стає ближчим до споживачів, усуваючи стереотипні підходи до їх обслуговування. Для цього два роки тому було впроваджено новий прогресивний напрямок в роботі компанії – клієнтський сервіс. Його ключовим завданням стало підвищення якості обслуговування споживачів, відкриття сучасних Центрів обслуговування клієнтів, просування дистанційних каналів комунікації зі споживачами, таких як Контакт-центр і Особистий кабінет на сайті 104.ua.

На сьогоднішній день переваги спілкування з компанією в онлайн режимі відчули вже понад 60 тис. сімей Чернігівського регіону - кожен шостий з 355 тис споживачів користується кабінетом. Нещодавно з’явився мобільний додаток 104 Mobile. З його допомогою через смартфон можна швидко та зручно передати показання лічильника та заплатити за газ онлайн. Тестову версію можна завантажити за посиланням Google Play.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становитьблизько600 млн. куб.м природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 355 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв’язків з громадськістю
Наталії Свириденко
тел./факс: +380 462 65 20 07
моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua

 

 

 

За минулий рік служба «104» «Чернігівгазу» відреагувала на майже 21 тис заявок споживачів

Упродовж 12 місяців 2017 року на екстрений номер «104» ПАТ «Чернігівгаз» надійшло майже 21 тис дзвінків від споживачів газу регіону, що на 23% більше аніж в 2016 році. Фахівці компанії виявили та усунули понад 17,5 тис витоків газу, що дозволило вчасно попередити можливі надзвичайні ситуації.

У ході опрацювання заявок служба «104» подолала відстань в 560 тис км, при цьому витративши понад 75 тис л пального. Якість роботи аварійної служби залежить від рівня оснащення. Однак в діючому тарифі на розподіл природного газу не передбачено коштів для закупівлі сучасних приладів і спецтехніки, тому аварійники змушені працювати в обмежених бюджетних рамках.

«Автомобілі і їх комплектація відіграють дуже важливу роль. На сьогодні для більш ефективної роботи служби існує потреба інвестувати близько 7 млн грн. на оновлення автопарку спецтехніки, що вже стала непридатною для використання, а також придбання приладів та матеріалів необхідних для виконання робіт. Але в тарифі на розподіл газу, затвердженому Нацкомісією, ці кошти не передбачені», — поінформував технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

Левова частка дзвінків на АДС надходить саме від містян - мешканців багатоквартирних будинків. Головною причиною є природне старіння житлового фонду. У Чернігові 30% газифікованих будинків зведено в 60-70-ті рр. Тому внутрішньобудинкові газові мережі потребують від власників та балансоутримувачів додаткових витрат на підтримку. У будинках, збудованих в 70–90-х рр. фізичний знос газогонів теж наближається до критичної межі. А це 50% житлового фонду Чернігова.

Довідка:Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є понад 355 тисяч сімей, близько 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 65 20 07
Моб.: +380 67 244 96 46
E-mail: [email protected]
http://cn.104.ua/

 

 

За 2017 рік служба «104» «Чернігівгазу» відреагувала на майже 21 тис заявок споживачів (додається)

 

 

Переглядів: