Головне управління ДПС у Чернігівській області
вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000, тел. (0462)652-300, факс (0462)651-308,
E-mail: [email protected]

Прилуцька державна податкова інспекція Головного управління
Державної податкової служби у Чернігівській області

вул. Київська, 214. м.Прилуки, 17500, тел.5-37-80

 

ІНФОРМУЄ:

 

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 19.03.2024 (завантажити).

 

19.03.2024

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на дотримання правил перерахування коштів для сплати податкових зобов’язань та єдиного внеску.

Податковим кодексом України визначено податковий обов’язок платника – це обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку в порядку і строки, визначені Кодексом (стаття 36). Виконанням податкового обов’язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань у встановлений податковим законодавством строк (стаття 38).

Зауважуємо, що податкове зобов’язання вважається погашеним, а податковий обов’язок виконаним лише у разі сплати податку, збору, єдиного внеску на відповідний рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України.

Для визначення рахунка для сплати податків, зборів, єдиного внеску платнику потрібно врахувати вимоги Кодексу щодо зарахування таких податкових зобов’язань в залежності від виду податку, збору:

- для податків і зборів, що надходять до державного бюджету – відкрито один рахунок на всю область для кожного податку (як приклад, по податку на додану вартість, по акцизному податку на кожний вид підакцизної продукції, по військовому збору, по екологічному податку за викиди двоокису вуглецю);

- для податків і зборів, що справляються за місцем основного обліку – необхідно обрати бюджетний рахунок відповідної громади, у якій зареєстрований платник податків (як приклад, податок на прибуток підприємств, єдиний податок, акцизний податок на пальне, транспортний податок);

- для податків і зборів, що справляються за місцем розташування об’єктів оподаткування – обирається бюджетний рахунок територіальної громади, у якій розміщено об’єкт оподаткування (як приклад, земельний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, надр, плата за ліцензії на право торгівлі підакцизними товарами).

 

При перерахуванні єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування необхідно обирати правильний рахунок в залежності від того, за кого сплачується внесок – із зарплати найманих працівників, із грошового забезпечення військовослужбовців, із доходів підприємця. Також важливим нюансом при перерахуванні ЄСВ є норма законодавства щодо справляння внеску за місцем основного обліку. Тобто, у разі зміни місцезнаходження юридичної особи або підприємця на іншу область або м.Київ – єдиний соціальний внесок необхідно перераховувати за новим місцем обліку.

Звертаємо увагу, що при перерахуванні податку на прибуток платникам необхідно враховувати форму власності підприємства чи установи, адже для підприємств різних форм власності Міністерством фінансів України визначено різні коди класифікації доходів бюджету (ККДБ), а Держказначейством відкрито окремі рахунки. Також окремі ККДБ з податку на прибуток передбачені для банківських установ, страхових організацій, підприємств, створених за участі іноземних інвесторів та іноземних юридичних осіб.

Для підприємств комунальної форми власності передбачено окремі ККДБ та відкрито окремі рахунки з податку на прибуток та частини чистого прибутку (доходу), що вилучається до відповідного місцевого бюджету, в залежності від територіального підпорядкування підприємства (область, район, територіальна громада).

По окремих видах податків Держказначейством відкрито рахунки окремо для юридичних та фізичних осіб (наприклад, земельний податок, податок на нерухоме майно, транспортний податок, єдиний податок).

Інформацію щодо реквізитів рахунків для зарахування платежів до державного та місцевих бюджетів, а також єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування по Чернігівській області розміщено на офіційному веб-порталі ДПС України за електронною адресою ch.tax.gov.ua (субсайт ГУ ДПС у Чернігівській області) в розділі «Рахунки для сплати платежів».

Для зручності платників відомості про реквізити рахунків для сплати податків і ЄСВ розміщено у Центрах обслуговування платників та податкових інспекціях області.

Також рекомендуємо інформацію про реквізити рахунків для перерахування коштів в погашення податкових зобов’язань отримувати в інформаційно-комунікаційній системі (ІКС) «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua). Вказана інформація буде доступна платнику за умови наявності в ІКС відповідної інтегрованої картки платника по конкретному податку.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

18.03.2024

За січень-лютий 2024 року платниками Чернігівщини сплачено 4,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-лютому 2024 року сплачено 3,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 4,8 відс. (на 140 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд гривень, що на рівні двох місяців 2022 року.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 1,6 млрд грн, що становить 53 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 893 млн грн (54,6 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 471 млн грн (28,8 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 184 млн грн (11,2 відс.) та податку на прибуток – 64 млн грн (3,9 відс.). Сума сплачених до державного бюджету платежів зросла на 40,8 відс. (+474 млн грн) порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 1,4 млрд грн (47 відс. в загальній сумі надходжень), в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 838 млн грн (58 відс. в загальнообласній сумі надходжень до місцевих бюджетів), єдиного податку – 336,5 млн грн (23,3 відс.), податку на майно – майже 150 млн грн (10,4 відс.). У співставних умовах (з врахуванням внесених до законодавства змін щодо порядку спрямування податку на доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців) спостерігається зростання доходів місцевих бюджетів на 23 відс. у порівнянні з відповідним періодом 2022 року від збільшення надходжень податку на доходи у вигляді заробітної плати, єдиного податку, рентної плати за користування природними ресурсами, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції.

За січень-лютий 2024 року найбільшу частку у надходженнях податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області становить сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

- державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 30 відс.,

- сільське та лісове господарство – 19,2 відс.,

- переробна промисловість – 8,6 відс.,

- добувна промисловість – 6,6 відс.,

- оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 7,4 відс.,

- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 4,3 відс,

- будівництво – 2,5 відс.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Щодо особливостей справляння рентної плати за спеціальне  використання лісових ресурсів у 2024 році (завантажити). 13.03.2024

Щодо можливості подання уточнюючих податкових декларацій у зв’язку з прийняттям Закону України  від 11 квітня 2023 року № 3050-IX «Про внесення   змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (завантажити). 13.03.2024

 

13.03.2024

Податківці виявили порушення під час перевірки діяльності АЗС

При проведенні фактичної перевірки податківцями було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено реалізацію підакцизних товарів з порушенням. А саме, відомості про реєстратор розрахункових операцій, за яким проводились розрахунки, не були внесені у додаток до ліцензії. Це є порушенням вимог ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами).

За фактом порушення податківцями складено акт та винесено податкові повідомлення рішення. Сума штрафних санкцій, застосованих до суб’єкта господарювання, становить майже 365 тис гривень. Крім того, прийнято рішення  щодо анулювання ліцензії.  

Закликаємо платників податків бути свідомими та не допускати порушень законодавства. Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.           

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

11.03.2024

У лютому 2024 року платники Чернігівщини сплатили 1,6 млрд гривень податків та майже 1 млрд гривень єдиного внеску

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, забезпечення коштами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

Так, у лютому 2024 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,6 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано більше половини сплачених сум (837 млн грн). У порівнянні з фактом лютого минулого року надходження платежів загального фонду державного бюджету зросли на 15,4 відс. (+78,5 млн грн), в тому числі по рентній платі на 52,1 відс. (+36 млн грн), податку на додану вартість на 9 відс. (+13,5 млн грн), податку на прибуток на 54,9 відс. (+17 млн грн), податку та збору на доходи фізичних осіб – на 7,3 відс. (+18 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 716 млн грн податків та зборів (46 відс. в загальнообласній сумі). Минулорічний рівень перевищено по податку на доходи із заробітної плати найманих працівників – на 20 відс., по платі за землю – на 10,5 відс., по єдиному податку – на 87 відс., по рентній платі – на 80 відс., по акцизному податку від реалізації підакцизних товарів – на 20,8 відс, по податку на прибуток – в 2,3 рази та по транспортному податку – в п’ять разів.

Крім податків, платники Чернігівщини у лютому 2024 року спрямували до державних фондів 957 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 3,5 відс. або на 32 млн грн більше за минулорічний факт.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

11.03.2024

На Чернігівщині підсумували результати двох місяців кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2023 року

Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Станом на 01.03.2024 року по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік подали більше 1 тис громадян та задекларували понад 402,7 млн грн доходів.

Із загальної кількості декларантів 63 відс. – це особи, які отримали доходи що підлягають обов’язковому декларуванню. Такі декларанти самостійно визначили до сплати в бюджет понад 5,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,5 млн грн військового збору. До бюджету вже сплачено понад 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн грн військового бору.

Крім того, протягом січня – лютого поточного року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, подали 388 громадян Чернігівської області та визначили до повернення з бюджету 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, Податковим кодексом України передбачено, що громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зобов’язані прозвітувати в термін - до 01 травня року, наступного за звітним.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

06.03.2024

Щодо нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – податок), є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з підпунктом 266.7.1 пункту 266.7 статті 266 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному статтею 42 Кодексу, до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Щодо пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначені пунктом 266.4 статті 266 Кодексу.

База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік) (підпункт 266.4.1 пункту 266.4 статті 266 Кодексу).

Сільські, селищні, міські ради встановлюють пільги з податку, що сплачується на відповідній території, з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, громадських об'єднань, благодійних організацій, релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями).

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, для фізичних осіб визначаються, виходячи з їх майнового стану та рівня доходів (підпункт 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Кодексу).

Пільги з податку, передбачені підпунктами 266.4.1 та 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Кодексу, для фізичних осіб не застосовуються до:

об'єкта/об'єктів оподаткування, якщо площа такого/таких об'єкта/об'єктів перевищує п'ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої підпунктом 266.4.1 пункту 266.4 статті 266 Кодексу;

об'єкта/об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зокрема:

об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом, у тому числі їх частки;

будівлі дитячих будинків сімейного типу;

гуртожитки;

житлова нерухомість непридатна для проживання, у тому числі у зв'язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад;

об'єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям з інвалідністю, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об'єкта на дитину;

будівлі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування, що використовуються для надання освітніх послуг;

об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним або прийомним сім'ям, у яких виховується п'ять та більше дітей.

Водночас, тимчасово, на період дії воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, положення статті 266 Кодексу застосовуються з урахуванням таких особливостей:

податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховується та не сплачується, зокрема, фізичними особами:

1) за об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України:

за 2021 та 2022 роки – за об'єкти житлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних осіб;

за період з 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року – за об'єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб.

Починаючи з 1 січня 2023 року, за об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних та/або юридичних осіб, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховується та не сплачується за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, у якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території.

Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, визначається у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку;

2) за знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості за 2021 рік та наступні податкові (звітні) періоди – за об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, дані про знищення яких внесені до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України (далі – Реєстр майна);

3) за пошкоджені об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості (як такі, що потребують капітального ремонту, реконструкції чи реставрації внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України):

за 2021 рік та наступні податкові (звітні) періоди – за об'єкти житлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, які були пошкоджені у 2022 році внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та дані про пошкодження яких внесені до Реєстру майна. Нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по таких об'єктах нерухомого майна відновлюється починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому за даними Реєстру майна об'єкти житлової нерухомості капітально відремонтовані, реконструйовані, реставровані та визнані придатними для проживання;

за період з 1 березня 2022 року та наступні податкові (звітні) періоди – за об'єкти нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, які були пошкоджені у 2022 році внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та дані про пошкодження яких внесені до Реєстру майна. Нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по таких об'єктах нерухомого майна відновлюється починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому за даними Реєстру майна об'єкти нежитлової нерухомості капітально відремонтовані, реконструйовані, реставровані та визнані придатними для використання за цільовим призначенням.

За об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, пошкоджені (як такі, що потребують капітального ремонту, реконструкції чи реставрації) у податкових (звітних) періодах починаючи з 1 січня 2023 року внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховується та не сплачується за період з першого числа місяця, в якому було зафіксовано факт пошкодження житлової та/або нежитлової нерухомості за даними Реєстру майна, до першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому за даними Реєстру майна об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості капітально відремонтовані, реконструйовані, реставровані та визнані придатними для проживання/для використання за цільовим призначенням.

У частині об’єктів житлової/нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток, які внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, зазнали незначних пошкоджень, придатні для проживання/використання за цільовим призначенням (відповідно) та підлягають відновленню шляхом поточного ремонту, сільські, селищні, міські ради, військові адміністрації або військово-цивільні адміністрації мають право:

1) встановлювати ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в розмірі, меншому за розмір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування для певного типу об’єктів нерухомого майна, що сплачується на відповідній території;

2) звільняти від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Для платників податку – фізичних осіб контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов'язання та надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення за податкові (звітні) періоди 2021 та 2022 роки у строк до 31 грудня 2023 року, за винятком податкових зобов'язань за об'єкти нежитлової нерухомості, розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, по яких контролюючий орган обчислює податкове зобов'язання та надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення за податкові (звітні) періоди 2021 рік та січень – лютий 2022 року, не пізніше першого числа місяця, що настає через шість місяців після дати завершення активних бойових дій або тимчасової окупації.

Щодо сплати податку, податкове зобов'язання за звітний 2023 рік з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За матеріалами ДПС України: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/760145.html  

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

13.02.2024

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи
Триває Деклараційна кампанія ­– 2024. Прозвітувати про доходи, отримані протягом минулого року, громадяни та фізичні особи – підприємці мають у визначені законодавством строки.

Так, граничні строки подання декларації:

- до 01 травня року, наступного за звітним – для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність,  та громадян.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)).

Важливо! За умови якщо у платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені згідно зі ст. 13 Кодексу, то відповідно до п. п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації  до 31 грудня року, наступного за звітним;

- протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням – для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності.

Важливо! У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду, – для резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання;

- до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним, – для фізичних осіб, у яких є право на податкову знижку.

Закликаємо громадян не зволікати та вчасно задекларувати свої доходи.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

09.02.2024

Як отримати електронні довірчі послуги  неповнолітній особі

віком від 14 до 18 років

У зв'язку з набранням чинності Закону України від 01.12.2022 № 2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації», було внесено зміни, зокрема, до статті 32 Цивільного кодексу України щодо самостійного укладання договору про отримання електронних довірчих послуг неповнолітніми особами.

Ураховуючи викладене, особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (неповнолітні особи) мають право самостійно, без згоди батьків чи опікунів отримувати кваліфіковані електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України.

 

Про програмне забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1»

 

Програмне забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» є надійним засобом КЕП та призначене для застосування на комп’ютерній техніці клієнтів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України для реалізації наступних функцій:

- накладення кваліфікованого електронного підпису чи печатки на будь-яку інформацію в електронному вигляді (текстові, відео-, аудіо- файли, файли баз даних тощо), а також для криптографічного захисту інформації, шляхом її направленого шифрування;

- генерацію ключів заявників Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, зміну паролю захисту особистого ключа, резервне копіювання особистого ключа з одного носія ключової інформації на інший, знищення особистого ключа;

- перевірку сертифіката користувача;

- формування та передачу до Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України запиту на блокування/скасування сертифіката користувача;

- доступ до сертифікатів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, серверів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, сертифікатів інших користувачів та списку відкликаних сертифікатів з метою перегляду, пошук сертифікатів користувачів у файловому сховищі, визначення статусу сертифікатів користувачів, перевірку цілісності сертифікатів.

Для встановлення ПЗ необхідно завантажити архівний файл з інсталяційним пакетом з вебсайту за наступним посиланням https://ca.tax.gov.ua/korustyvach_csk. Далі необхідно розпакувати архівний файл, здійснити інсталяцію ПЗ відповідно до Настанови користувача, яка розміщена за тим же посиланням.

 

 Чи можна згенерувати кваліфікований електронний підпис для директора та кваліфіковану електронну печатку на один флеш-носій?

Яке призначення файлу «key-11.dat»?

          Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що для кожного ключа кваліфікованого електронного підпису чи печатки потрібен окремий носій. Станція генерації ключів записує особисті ключі у кореневий каталог, тому кожен наступний файл «key-6.dat» буде перезаписувати вже існуючий.

 

          На окремі носії інформації під час генерації особистих ключів програмно-технічний комплекс Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України автоматично записує файл «Key-11.dat», що містить службову інформацію та не є особистим ключем.

Які документи необхідні для отримання ЕДП юридичними особами, відомості щодо яких відсутні в ЄДР (через державну таємницю)?

    Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що для отримання послуг ЕДП юридичними особами, відомості щодо яких відсутні в ЄДР (через державну таємницю), окрім документів необхідних для отримання ЕДП юридичною особою, додатково надаються копії документів, що підтверджують належність керівника до юридичної особи та його повноваження (наказ про призначення на посаду), завірені згідно чинного законодавства, та офіційний документ (лист, довідка, тощо) від юридичної особи, в якому зазначається інформація про причини відсутності даних в ЄДР та/або неможливості надання установчих документів (які містять секретну інформацію).

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

08.02.2024

Деклараційна кампанія триває: Хто повинен подавати декларацію про майновий стан і доходи

З 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого року.

Відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) подати декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи зобовʼязані платники, які отримували:

окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);

доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 Кодексу);

іноземні доходи  (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу).

доходи від підприємницької діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування (ст. 177 Кодексу);

доходи від здійснення незалежної професійної діяльності (ст. 178 Кодексу).

Також зобов’язані подати декларації:

іноземці, які за результатами звітного року набули статус у резидента України, які мають відобразити у податковій декларації доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи (п.п. 170.10.4 п. 170.10 ст.170 Кодексу);

платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду (п. 179.3 ст. 179 Кодексу). 

Подати податкову декларацію також мають право громадяни для отримання податкової знижки.

Докладніше на вебпорталі ДПС у розділі «Деклараційна кампанія 2024»: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024/informatsiyni-povidomlennya/

 Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

07.02.2024

Платники Чернігівщини у січні 2024 року сплатили до бюджетів 1,5 мільярди гривень податків

У січні 2024 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,5 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано більше половини надходжень (799 млн грн). У порівнянні з січнем минулого року серед бюджетоформуючих платежів загального фонду державного бюджету зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 9,1 відс. (+26 млн грн),   податку на прибуток – в 3 рази (+9 млн грн), податку та збору на доходи фізичних осіб – на 1,5 відс. (+3,5 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 731 млн грн податків та зборів (47,8 відс. в загальнообласній сумі). Минулорічний рівень перевищено по податку на доходи із заробітної плати найманих працівників – на 18,1 відс. та від надання майна в оренду (в т.ч. земельних паїв) – на 17,8 відс., по єдиному податку від підприємців – на 76,2 відс. та від сільгоспвиробників – на 7,1 відс., по збору за спецвикористання лісових ресурсів – на 11,9 відс., по акцизному податку від реалізації підакцизних товарів – на 21,5 відс, по платі за ліцензії на певні види господарської діяльності – на 9,4 відс., по податку на прибуток – в три рази та по транспортному податку – в два рази.

Крім податків, платники Чернігівщини у січні 2024 року спрямували до державних фондів 755,5 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за прояв справжнього патріотизму – сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, адже завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску, держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Підприємці, які реалізовували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім, лишилися ліцензій                                 

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції. На особливому контролі недопущення фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.   

За матеріалами про адміністративні правопорушення щодо порушень вимог статті 15 3 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», отриманими від національної поліції у Чернігівській області, податківцями застосовано до порушників відповідні санкції.   

Управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області винесені податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій. Крім того,  у порушників анульовані ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами та алкогольними напоями.

Нагадуємо, що загалом протягом січня 2024 року отримали штрафи та лишилися ліцензій на право торгівлі 10 підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім особам. 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Про надання органами ДПС Чернігівщини комплексу

адміністративних послуг

Протягом 2023 року до підрозділів податкових сервісів Чернігівської області надійшло 84 тис звернень від платників для отримання адміністративних послуг.

Із загальної кількості наданих адміністративних послуг – 72,1 відсотка (60,6 тис) надано через Центри обслуговування платників. Найбільш популярною була послуга - видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Нею скористались 48,8 тис осіб. На другому місці -  видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 21,3 тисячі.

Також, підрозділами податкових сервісів Чернігівської області було надано наступні адміністративні  послуги: реєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій – 6,1 тис, реєстрація реєстратора розрахункових операцій  – 2,7 тис, реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 2,5 тисячі.

                          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік!

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі - Кодекс) нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування для плати за землю (стаття 271 Кодексу) та єдиного податку четвертої групи (стаття 2911 Кодексу).

За інформацією Державної служби статистики України, індекс споживчих цін за 2023 рік становить 105,1 %.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік становить 1,051.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель (пункт 289.2 статті 289 Кодексу).

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель у розрізі років становить: 1996 рік - 1,703; 1997 рік - 1,059; 1998 рік - 1,006; 1999 рік - 1,127; 2000 рік - 1,182; 2001 рік - 1,02; 2005 рік - 1,035; 2007 рік - 1,028; 2008 рік - 1,152; 2009 рік - 1,059; 2010 рік - 1,0; 2011 рік - 1,0; 2012 рік - 1,0; 2013 рік - 1,0; 2014 рік - 1,249; 2015 рік - 1,433 (крім сільськогосподарських угідь) і 1,2 (для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги); 2016 рік - 1,0 (для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) та 1,06 (для земель несільськогосподарського призначення); 2017 рік - 1,0; 2018 рік - 1,0; 2019 рік - 1,0; 2020 рік - 1,0; 2021 рік - 1,0 (для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) та 1,1 (для земель несільськогосподарського призначення); 2022 рік - 1,0 (для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) та 1,15 (для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь).

Індексація нормативної грошової оцінки земель за 2002, 2003, 2004 та 2006 роки не здійснювалася.

Крім того, повідомляємо, що витяги, які були сформовані автоматично програмним забезпеченням Державного земельного кадастру в період з 01 січня до 15 січня 2024 року, не містять коефіцієнтів індексації за 2023 рік, відповідно, значення нормативної грошової оцінки земельних ділянок, зазначене в цих витягах, потребує перерахунку із застосуванням коефіцієнта індексації за 2023 рік.

Звертаємо увагу, що на відміну від звітних податкових періодів за 2022 та 2023 роки у 2024 році коефіцієнт індексації застосовується до всіх категорій земель.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

23.01.2024

Про особливості проведення податкових перевірок

під час воєнного стану

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб звернув увагу платників, що 8 грудня 2023 року набув чинності Закон України від 09 листопада 2023 року №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» та відповів на найбільш актуальні питання щодо проведення податкових перевірок у 2024 році.   

1.  Які особливості формування плану-графіка перевірок на 2024 рік?

Порядок формування та коригування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік здійснюється відповідно до вимог підпункту 69.352 пункту 69 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу України (далі - Кодекс).

Формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок та внесення змін до нього здійснюються без урахування вимог, передбачених пунктом 77.2 статті 77 цього Кодексу.

Внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно з урахуванням обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок, визначених підпунктом 69.22 пункту 69 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу XX «Перехідні положення» Кодексу, та з урахуванням вимог, встановлених цим підпунктом.

Оновлений план-графік оприлюднюється на вебпорталі Державної податкової служби України, не пізніше останнього числа місяця, в якому було затверджено такий оновлений план-графік.

Документальна перевірка платника податків, який був включений до оновленого плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік відповідно до підпунктів 4 і 5 підпункту 69.352, може бути розпочата не раніше ніж через два місяці з дня оприлюднення оновленого плану-графіка.

Документальні планові перевірки платників податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), та платників податків, що надають фінансові, платіжні послуги, можуть розпочинатися не раніше ніж через 30 календарних днів, наступних за датою оприлюднення оновленого плану-графіка, за умови надіслання (вручення) таким платникам (їх представникам) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення перевірки у порядку, визначеному статтею 42 цього Кодексу, копії наказу про проведення документальної планової перевірки та письмового повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.

2. Які категорії платників можуть бути включені до плану-графіка перевірок на 2024 рік?

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок можуть бути включені виключно:

  1. платники податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції;
  2. платники податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);
  3. платники податків, які надають/надавали фінансові, платіжні послуги;
  4. нерезиденти, які здійснюють/здійснювали в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва та/або відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва нерезидента, які відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

рівень зростання податку на прибуток на 50 і більше відсотків менший ніж рівень зростання доходів платника податків;

декларування нарахованої заробітної плати за відсутності декларування об’єкта оподаткування податком на прибуток або декларування доходу, звільненого від оподаткування відповідно до міжнародного договору України;

  1. інші платники податків, які на основі показників, сформованих за підсумками 2021 календарного року, відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

рівень сплати податку на прибуток на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі. Цей критерій не поширюється на платників єдиного податку;

рівень сплати податку на додану вартість на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі. Цей критерій не поширюється на платників податків, у яких операції з вивезення товарів за межі митної території України становлять 25 і більше відсотків загального обсягу постачання та одночасно рівень сплати податку на прибуток становить не менше 50 відсотків рівня сплати податку на прибуток у відповідній галузі;

дебіторська заборгованість перевищує кредиторську заборгованість більше ніж у два рази;

загальна сума витрат, відображених у податковій декларації про майновий стан і доходи, становить 75 або більше відсотків суми загального річного доходу, задекларованого у такій декларації, за умови що сума загального річного доходу, отриманого від провадження підприємницької діяльності, становить 10 мільйонів гривень і більше;

нарахування та/або виплата податковим агентом - юридичною особою доходів у вигляді заробітної плати в розмірі менше середньої заробітної плати у відповідній галузі у відповідному регіоні (за основним місцем обліку в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику).

3. Які порушення найчастіше виявляються під час проведення контрольно-перевірочної роботи?

1. При проведенні планових перевірок найпоширенішим порушенням є завищення податкового кредиту з податку на додану вартість внаслідок проведення операцій по взаємовідносинах з платниками, які мають ознаки фіктивності (відсутні за юридичною адресою, не мають необхідної чисельності працівників, основних фондів, запасів тощо), що призводить до порушення пункту 198.3, пункту 198.6 статті 198, пункту 201.10 Податкового кодексу України та завищення витрат по вищезазначеним операціям, внаслідок чого занижується фінансовий результат до оподаткування з податку на прибуток, що призводить до порушення пункту 44.1,  пункту 44.2 статті 44, підпункту 134.1.1 пункту 134.1. статті 134 Податкового кодексу України.

2. Не нараховуються податкові зобов’язання у зв’язку з використанням товарно-матеріальних цінностей поза межами господарської діяльності при неправильному, неповному заповненні первинних документів, що свідчить про дефектність таких документів, відсутності регістрів бухгалтерського. Також, за результатами перевірки не прослідковується подальше використання придбаних товарно-матеріальних цінностей (відсутні документи щодо фактичного використання придбаних товарів, а саме: акти списання, подорожні листи, накладні тощо), що є порушенням пункту 198.5 статті 198 Податкового кодексу України.

3. Заниження суми податку на додану вартість у зв’язку з недекларуванням податкових зобов’язань з ПДВ на вартість послуг, отриманих від нерезидента, місце постачання яких визначено на митній території України, чим порушено пункт 185.1 статті 185, пункт 187.8 статті 187 Податкового кодексу України.

4. Збільшення фінансового результату до оподаткування податкового (звітного) періоду на суму 30 відсотків вартості товарів при імпорті товарів від нерезидентів, зареєстрованих у державах, включених до переліку держав відповідно до підпункту 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39 статті 39 Податкового кодексу України, як того вимагає норма підпункту 140.5.4 пункту 140.5 статті 140 Податкового кодексу України.

5. Заявлення до бюджетного відшкодування сум податку на додану вартість при відсутності оплати за поставлені товари (роботи, послуги), що суперечить вимогам пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України.

6. Операції зі списання товарно-матеріальних цінностей, зокрема зерна різних культур як втрати, порчі, нестачі поза межами норм природного убутку. При цьому підприємства не здійснюють нарахування податкових зобов’язань з податку на додану вартість на суму вхідного податкового кредиту у зв’язку з використанням даних матеріальних цінностей поза межами господарської діяльності, що суперечить вимогам пункту 198.5 статті 198 Податкового кодексу України.

7. Здійснення закупівлі ПММ (бензин, дизпаливо) через мережі АЗС при відсутності у платників первинних документів (чеків, актів на списання), у зв’язку з чим неможливо підтвердити фактичне придбання палива та його використання в господарській діяльності підприємства, що суперечить вимогам пункту 198.5 статті 198 Податкового кодексу України.

8. Відсутність реального (законного) джерела походження товару по ланцюгу постачання, нереальності виробництва власним трудовим і виробничим ресурсом, документальне оформлення господарської операції за відсутності факту її реального здійснення, що призводить до порушення пункту 198.3, пункту 198.6 статті 198 Податкового кодексу України.

4. На що треба звернути увагу платникам, щоб уникнути таких порушень?

Наявність оплати за отримані товари, наявність всіх первинних документів, дотримання норм Податкового кодексу України та нормативно-правових актів з питань оподаткування.

5. Чи є якісь пом’якшення у застосуванні штрафних санкцій під час воєнного стану?

Відповідно до підпункту 69.37 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України тимчасово, у разі сплати платником податків протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення, суми податкового зобов'язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 1 серпня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного стану на території України, штрафні (фінансові) санкції (штрафи), нараховані на суму такого податкового зобов'язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується.

Сума податкового зобов'язання, сплаченого у порядку, передбаченому цим підпунктом, не підлягає оскарженню.

            Найголовніше при здійсненні господарської діяльності дотримуватись вимог чинного законодавства, своєчасно сплачувати податки та  підтримувати свою країну.   

                                        Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

Де отримати електронні довірчі послуги у Чернігівській області

Нагадаємо, що Центр сертифікації ключів надає безкоштовні послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

Бланки заяв, програмне забезпечення та додаткова інформація щодо отримання ЕДП розміщені на сайті - https://ca.tax.gov.ua .

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області звертає Вашу увагу на те, що отримати електронні довірчі послуги можна за адресами пунктів реєстрації:

  •  м. Чернігів, вул. Княжа, 28, 1-й пов., каб. 16.

       Телефон для довідок (0462) 77-49-27

  •  м. Прилуки, вул. Київська, буд.214, 1-й пов., каб. 6.

Телефон для довідок (04637) 5-32-65

Також отримати актуальну інформацію щодо отримання ЕДП можна одним із зручних Вам способів:

  • в телефонному режимі;
  • на сайті КНЕДП ДПС - https://ca.tax.gov.ua
  • особисто, звернувшись до пункту реєстрації користувачів.

 

Чи можна змінювати назву особистого ключа або кваліфікованого сертифіката

    Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що особистий ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки має чітко визначену назву – «Key-6.dat», яка не підлягає зміні. Зміна назви особистого ключа призведе до неможливості його подальшого використання.

         Назва сертифіката може бути змінена за бажанням клієнта, за виключенням розширення файлу – «*.cer».

 

Як користувач ЕДП може розблокувати IP-адресу за межами державного кордону України

        Повідомляємо, що для зняття обмежень доступу до офіційного інформаційного ресурсу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі - Надавач) користувачам, які перебувають за межами державного кордону України, рекомендовано повідомити на електронну скриньку або за зверненням в телефонному режимі (посилання: https://ca.tax.gov.ua/contacts) прізвище, ім’я та по батькові користувача, реєстраційний номер облікової картки платника податків або код ЄДРПОУ та назву юридичної особи зі статичною IP-адресою, з якої здійснюється доступ до систем.

      Зняття обмежень доступу до офіційного інформаційного ресурсу Надавача поширюється на запити усіх користувачів, які перебувають поза межами державного кордону України, окрім тих, що надходять з IP-адрес недружніх країн.

 

За скільки днів до закінчення дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом Online або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1»

       Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити Online на вебсайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) за посиланням: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/ Online (http://ca.tax.gov.ua/manage-certificates) або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

      Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

            чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

            незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

            особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

            Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача, становить 2 (два) роки з моменту їх формування.

     Не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом On-line або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

     З метою уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендуємо здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

     Перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа можна на вебсайті Надавача (http://ca.tax.gov.ua ).

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

22.01.2024   

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

З 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

Обов'язок подання податкової декларації  про майновий стан і доходи виникає у платника податку у разі отримання ним протягом звітного року, зокрема:

- доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів));

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

- іноземні доходи;

Відповідно до п.п. 49.18.4 п.49.18  ст. 49 Кодексу податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий період), що дорівнює  календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, до 1 травня року, що наступає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу.

Пунктом п.49.20 ст.49 Кодексу передбачено, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Отже, граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію – 01 травня 2024 року (включно).

Також, повідомляємо відповідно ст.166 Кодексу фізичні особи – платники податку мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Копії первинних документів (крім електронних розрахункових документів), що підтверджують право на податкову знижку надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого цим Кодексом

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

19.01.2024

   До уваги платників ПДВ

ГУ ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податку, діяльність яких повністю або частково пов’язана із постачанням товарів/послуг (послуги освіти, медичні послуги тощо), операції з постачання яких не оподатковуються ПДВ (звільнені, не є об’єктом оподаткування ПДВ).

Якщо бюджетна установа зареєстрована платником ПДВ, то для такої установи діють загальні правила оподаткування та обліку ПДВ. Бюджетні установи можуть здійснювати діяльність, пов’язану, зокрема, з наданням платних послуг, які звільнені від оподаткування ПДВ, постачанням товарів/послуг, що оподатковуються ПДВ, та провадити діяльність, що фінансується за рахунок бюджету і не вважається господарською, оскільки спрямована не на отримання доходів, а на виконання законодавчо визначених функцій установи.

Правові основи оподаткування ПДВ встановлено розділом V та підрозділом 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі - Кодекс).

        Правила формування податкових зобов’язань і податкового кредиту з ПДВ та складання податкових накладних / розрахунків коригування до податкових накладних і їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) встановлено статтями 187, 198 і 201 розділу V Кодексу та є обов’язковими для всіх платників ПДВ незалежно від того, яку форму правління має платник (приватна, державна, комунальна) та які операції здійснює платник (звільнені від оподаткування ПДВ, оподатковувані).

       Так, пунктом 187.1 статті 187 розділу V Кодексу визначено, що датою виникнення податкових зобов’язань з ПДВ за операціями з постачання товарів/послуг є дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

       а)  дата зарахування коштів від покупця/замовника;

       б) дата відвантаження товарів/надання послуг.

       При цьому, пунктом 187.7 статті 187 розділу V Кодексу визначено, що датою виникнення податкових зобов’язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на рахунок платника податку в банку / небанківському надавачу платіжних послуг або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов’язаннями перед бюджетом.

       При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг (у тому числі звільнених від оподаткування ПДВ) платник податку зобов’язаний, відповідно до пунктів 201.1 та 201.3 статті 201 розділу V Кодексу, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений Кодексу термін.

       Відповідно до пункту 198.3 статті 198 розділу V Кодексу нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах провадження господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

       Для покупця товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту, є податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг (пункт 201.10 статті 201 розділу V Кодексу).

       Тобто, якщо бюджетна установа - платник ПДВ здійснювала операції з придбання товарів/послуг, то незалежно від того, в яких операціях вони використовуються, вона має дотримуватись вимог Кодексу щодо віднесення всіх сум отриманого ПДВ до податкового кредиту. Відповідно - суми ПДВ за отриманими та зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними повинні відображатися у відповідному розділі податкової декларації з ПДВ незалежно від напрямку (операцій) використання таких придбаних товарів/послуг.

        В той же час слід мати на увазі, що за товарами/послугами, необоротними активами, придбаними/виготовленими з ПДВ для їх використання в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ, платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання згідно з пунктом 198.5 статті 198 розділу V Кодексу. База оподаткування в такому випадку визначається відповідно до пункту 189.1 статті 189 розділу V Кодексу.

       У разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково - ні, платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання згідно з пунктом 199.1 статті 199 розділу V Кодексу. База оподаткування в такому випадку також визначається відповідно до пункту 189.1 статті 189 розділу V Кодексу.

        При нарахуванні податкових зобов’язань згідно з пунктами 198.5. статті 198 та 199.1 статті 199 розділу V Кодексу платник податку зобов’язаний скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в ЄРПН на суму нарахованих податкових зобов’язань окремо по кожному пункту зведені податкові накладні.

         Отже, якщо платники використовують (повністю чи частково) придбані товари/послуги в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ, то у них виникає обов’язок нарахувати податкові зобов’язання відповідно до пункту 198.5 статті 198 / пункту 199.1 статті 199 розділу V Кодексу та скласти і зареєструвати в ЄРПН відповідні податкові накладні у встановлений Кодексом термін.

         Так, у разі якщо придбані платником ПДВ товари/послуги, за якими суми податку були включені до складу податкового кредиту, призначаються для використання або починають використовуватися у звільнених від оподаткування ПДВ операціях, то у такого платника податку (у тому числі якщо такі придбані товари/послуги оплачені за рахунок бюджетних коштів) виникає обов’язок щодо нарахування податкових зобов’язань з ПДВ за правилами, визначеними пунктом 198.5 статті 198 розділу V Кодексу.

        Також за нормами цих статей бюджетні установи нараховують податкові зобов’язання по товарах/послугах, використаних в неоподатковуваних операціях (в діяльності, що фінансується за рахунок бюджету і не вважається господарською, та спрямована на виконання законодавчо визначених функцій установи).

        У разі якщо придбані платником ПДВ товари/послуги, за якими суми податку були включені до складу податкового кредиту, використовуються частково в оподатковуваних ПДВ (надання нерухомого майна в оренду) і частково - в звільнених від оподаткування ПДВ та тих, що не оподатковуються ПДВ, операціях, то у такого платника податку виникає обов’язок щодо нарахування податкових зобов’язань з ПДВ за правилами, визначеними пунктом 199.1 статті 199 розділу V Кодексу.

       Таким чином ГУ ДПС у Чернігівській області вважає за необхідне додатково звернути увагу платників на наступне.

        При придбанні товарів/послуг, які одночасно використовуються в оподатковуваних і звільнених від оподаткування операціях, формування податкового кредиту здійснюється виходячи з усього обсягу придбання на підставі зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних.

         Надалі, незалежно від того, сформовано платником податку-покупцем податковий кредит, чи ні, у такого платника податку за наявності зареєстрованих в ЄРПН постачальником податкових накладних виникає обов’язок нарахування податкових зобов’язань відповідно до пункту 198.5 статті 198 розділу V Кодексу (якщо такі товари/послуги використано в звільнених від оподаткування ПДВ операціях повністю), або відповідно до пункту 199.1 статті 199 розділу V Кодексу (якщо такі товари/послуги частково використано в звільнених від оподаткування ПДВ операціях, а частково - в оподатковуваних).

         Податкові накладні, складені у зв’язку з нарахуванням таких податкових зобов’язань, підлягають обов’язковій реєстрації в ЄРПН у встановлені Кодексом терміни.

          У разі порушення терміну реєстрації (відсутності реєстрації) в ЄРПН таких податкових накладних застосовуються штрафи, передбачені Кодексом для несвоєчасної (відсутності) реєстрації податкових накладних в ЄРПН.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

18.01.2024

Про новації в оподаткуванні в 2024 році

Щодо податку на прибуток

З метою інформування платників податків щодо змін у законодавстві та у зв’язку з прийняттям Закону України від 21 листопада 2023 року № 3474-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування банків та інших платників податків» ДПС підготовлено інформаційний лист № 6/2023 «Банки: зміна ставок, податок на прибуток», який розміщено на вебпорталі ДПС на посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/740680.html.

Щодо новацій по податку на додану вартість та акцизному податку

1) Впроваджується новий порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів (відповідно до абзаців п’ятого – дванадцятого та пункту 13 розділу І Закону України від 29.06.2023 р. № 3173-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв'язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах»).

З  22 січня 2024 року вводяться в дію норми:

пункту 225.51 статті 225 розділу VI Податкового кодексу України (далі – ПКУ), яким передбачено оформлення податкових векселів для ввезення на митну територію України алкогольних напоїв в ємностях, які не є споживчою тарою, для їх розливу у споживчу тару  виробником алкогольних напоїв;

пункту 225.10 статті 225 розділу VI ПКУ, яким передбачено, що Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів встановлюється Кабінетом Міністрів України.

2) З 1 січня 2024 року змінюються розміри ставки акцизного податку та порядок нарахування податкового зобов’язання.

Збільшуються на 20 відсотків специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів (пункт 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Такі зміни спрямовані до наближення ставок, встановлених законодавством України, до ставок, визначених у положеннях Директиви ЄС 2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року щодо структури та ставок акцизів на тютюнові вироби.

3) Закінчився термін дії режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій, передбачених пунктами 38 та 381 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ.

Починаючи з 01.01.2024 підлягають оподаткуванню ПДВ у загальному порядку операції із ввезення на митну територію України / постачання на митній території України товарів (лікарських засобів, медичних виробів), визначених пунктами 38 та 381 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ, які по 31 грудня 2023 року звільнялися від оподаткування податком на додану вартість.

Щодо податкових пільг

З метою забезпечення обліку податкових пільг та інформування платників податків щодо переліку чинних податкових пільг, терміну їх дії та обґрунтування їх надання  щоквартально оновлюється інформація в Довіднику податкових пільг, що є втратами доходів бюджету та Довіднику  інших податкових пільг, які розміщено на вебпорталі ДПС.

Докладніше на вебпорталі ДПС України: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/746649.html

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

16.01.2024

Щодо ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що відповідно до статей 7 та 8 Закону України від 09.11.2023 № 3460-ІХ «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 01.01.2024 установлено місячні розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб у сумі 3028 грн та мінімальної заробітної плати у сумі 7100 гривень.

Оскільки згідно з Податковим кодексом України (далі - ПКУ) граничний обсяг доходу для платників єдиного податку першої - третьої груп розраховується з урахуванням мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, у 2024 році розмір доходу для фізичних осіб - платників єдиного податку не повинен перевищувати: для першої групи платників єдиного податку -1 185 700 грн; другої групи платників єдиного податку - 5 921 400 грн; третьої групи платників єдиного податку - 8 285 700 гривень.

Згідно з п. 293.1 ст. 293 ПКУ ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, другої групи — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Отже, максимальний місячний розмір авансового внеску по єдиному податку у 2024 році для фізичних осіб - платників єдиного податку першої групи становить 302,80 грн, для платників єдиного податку другої групи - 1420,0 гривень.

Відповідно до п. 293.3 ст. 293 ПКУ відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі 3 відсотків доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з ПКУ та 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

     Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

16.01.2024

До уваги платників плати за землю, екологічного податку,

податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки!

Роз’яснення стосовно права на звільнення від оподаткування, передбаченого підпунктами 69.14, 69.16, 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, на території можливих бойових дій

Особливості справляння плати за землю, екологічного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Податки) у період дії воєнного стану в Україні, передбачені підпунктами 69.14, 69.16, 69.22п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс), з урахуванням змін, внесених Законом України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон № 3050).

Вказані норми Кодексу визначають умовою ненарахування та несплати Податків розміщення об’єктів оподаткування виключно на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією.

При цьому для цілей оподаткування (ненарахування та несплати Податків) дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (далі – Перелік територій), який визначається у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок формування Переліку територій визначений постановою Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2022 року № 1364 (далі – постанова № 1364), яка разом з цим не визначає безпосередньо Перелік територій.

Враховуючи зазначене, у розумінні Закону № 3050 постанова № 1364 може вважатися такою, що встановила порядок формування Переліку територій для цілей оподаткування.

У зв’язку з цим Перелік територій, затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.12.2022 за № 1668/39004 (далі – наказ № 309), може застосовуватися при визначенні особливостей справляння податків і зборів на відповідних територіях, визначених Кодексом (активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією).

Період ненарахування та несплати Податків у 2022 році визначається Кодексом безпосередньо – за період з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2022 року в частині об’єктів оподаткування, що знаходяться у власності/користуванні фізичних осіб; за період з 1 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року в частині об’єктів оподаткування, що знаходяться у власності/користуванні юридичних осіб. Таким чином, норми Кодексу не пов’язані з визначеними у наказі № 309 датами початку та/або завершення бойових дій або тимчасової окупації.

Починаючи з 1 січня 2023 року Кодексом запроваджений особливий порядок справляння Податків залежно від дат початку/завершення активних бойових дій або тимчасової окупації, а саме за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, в якому було завершено активні бойові дії або тимчасова окупація на відповідній території.

Згідно з абзацом шістнадцятим п. 1 постанови № 1364 території, для яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації російською федерацією, вважаються такими, на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованими російською федерацією.

Водночас згідно з абзацом третім п. 1 постанови № 1364 до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, включаються території можливих бойових дій, території активних бойових дій та території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Разом з цим зазначаємо, що окрім визначених Кодексом видів територій, на які поширюється особливий порядок справляння Податків (території активних бойових дій або тимчасово окуповані російською федерацією) наказом № 309 затверджені інші види територій: у розділі І затверджені території можливих бойових дій (частина перша) та території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси (частина третя).

Що стосується території можливих бойових дій, то згідно з п. 1 постанови № 1364 до територій можливих бойових дій можуть бути віднесені території, які відповідають одному з таких критеріїв:

межують з територіями активних бойових дій або з тимчасово окупованими російською федерацією територіями;

межують з державним кордоном держави-агресора.

Отже, територія можливих бойових дій не може ототожнюватися або прирівнюватися до територій активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією територій незалежно від того, чи визначена для таких територій дата припинення можливості бойових дій.

У контексті Кодексу, якщо на дату надання податкової звітності з Податків по певній території, включеній згідно з наказом № 309 до переліку активних бойових дій або до тимчасово окупованих територій, відсутня дата завершення активних бойових дій або тимчасової окупації, вважається, що на таких територіях продовжуються активні бойові дії або тимчасова окупація, тому норми підпунктів 69.14, 69.16, 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу застосовуються до об’єктів оподаткування, що розташовані на зазначених територіях, по дату подання податкової звітності включно.

Внесення змін до наказу № 309 та визначення для певної території, включеної згідно з наказом № 309 до переліку активних бойових дій або до тимчасово окупованих територій, дати завершення активних бойових дій або тимчасової окупації є підставою для подання уточнюючої податкової звітності з Податків.

Враховуючи зазначене, Кодекс передбачає особливий порядок справляння Податків за об’єкти оподаткування, розташовані виключно на території активних бойових дій та на тимчасово окупованій російською федерацією території України, особливий порядок справляння Податків не поширюється на інші території, перелік яких затверджений наказом № 309, у т. ч. на території, «прирівняні» до територій, на яких ведуться бойові дії, або до тимчасово окупованих російською федерацією територій України.

Відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, регулюються Кодексом. Якщо поняття, терміни, правила та положення інших актів суперечать поняттям, термінам, правилам та положення Кодексу, для врегулювання відносин оподаткування застосовуються поняття, терміни, правила та положення Кодексу (п. 1.1 ст. 1, п. 5.2 ст. 5 Кодексу).

Оскільки Кодексом особливий порядок справляння Податків у період дії воєнного стану в Україні визначений виключно для об’єктів оподаткування, розташованих на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, затверджених наказом № 309, то на території можливих бойових дій, у т. ч. по яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, не можуть поширюватися норми підпунктів 69.14, 69.16, 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу.

Звертаємо вашу увагу, що текст офіційного роз’яснення розміщено на вебпорталі ДПС у розділах:

Онлайн-навчання / Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки/ Юридичні особи / Особливості справляння податку (збору);

Онлайн-навчання / Плата за землю/ Юридичні особи/ Особливості справляння податку (збору);

Онлайн-навчання / Екологічний податок/ Особливості справляння податку (збору);

  Законодавство / Податки, збори, платежі/ Місцеві податки / Плата за землю (у складі податку на майно) / Коментарі фахівців;

Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві податки / Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Коментарі фахівців;

Законодавство / Податки, збори, платежі/ Загальнодержавні податки / Екологічний податок / Коментарі фахівців.       

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

16.01.2024

На Чернігівщині до  місцевих бюджетів протягом 2023 року сплачено 10,3 млрд гривень податків та зборів

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у 2023 році надійшло 10,3 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 11,7 відс. більше за факт надходжень 2022 року (+1,1 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб.

Найбільшу частку у загальній сумі (74,2 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 7,6 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 0,7 млрд гривень або на 9,5 відсотків в основному завдяки зростанню фонду оплати праці найманих працівників.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 1,2 млрд грн (11,5 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 30,3 відс. більше ніж у минулому році.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 0,8 млрд грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів).

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6,3 відс.: податку на прибуток сплачено 100,8 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 163,9 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 320,6 млн грн, екологічного податку – 18,9 млн гривень. 

Майже третину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (32 відс. загальної суми або 3,3 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (17 відс. або 1,8 млрд грн) та промислові підприємства (12 відс. або 1,3 млрд грн). Від громадян надійшло 1,2 млрд грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (11 відс. загальної суми надходжень).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 695,8 млн грн (6,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 311,2 млн грн (3 відс.), лісового господарства – 181,0 млн грн (1,8 відс.), будівництва – на 104,2 млн грн (1,0 відс.).

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує громадянам та бізнесу за виконання конституційного обов’язку зі сплати податків, що сприяє розвитку та життєдіяльності місцевих громад.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

Головним управлінням ДПС у Чернігівській області анульовано ліцензії підприємцям, що здійснювали продаж алкогольної та тютюнової продукції неповнолітнім

Дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції на постійному контролі податківців. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб, який закликав підприємців не ігнорувати вимоги закону щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку.

До таких суб’єктів застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів та анулюють ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Юрій Твердохліб зазначив, що робота у даному напрямку триватиме постійно і вже з початку січня 2024 року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами анульовано 5 ліцензій за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Закликаємо підприємців бути свідомими і відповідальними за виховання й здоров’я підростаючого покоління. Просимо громадян невідкладно інформувати правоохоронні органи та Головне управління ДПС у Чернігівській області про факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам. 

     Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

11.01.2024

Платники Чернігівщини сплатили у 2023 році майже 31 млрд  гривень податків, зборів, обов’язкових платежів та єдиного внеску

Платниками податків Чернігівської області до бюджетів усіх рівнів у 2023 році сплачено 19,3 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 20,9 відс. (на 3,3 млрд грн) перевищує факт надходжень 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 11,6 млрд грн (зростання до надходжень попереднього року на 25,8 відс.). Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 9 млрд грн, що становить 46,7 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина доходів державного бюджету забезпечена від надходжень податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 4,4 млрд грн (48,4 відс. загальної суми), податку на додану вартість – 2,3 млрд грн (25,5 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 1,3 млрд грн (14,8 відс.) та податку на прибуток – 0,9 млрд грн (9,5 відс.). Сума сплачених до державного бюджету податків зросла на третину (+2,3 млрд грн) порівняно з надходженнями 2022 року. Без врахування спрямування у IV кварталі 2023 року податку на доходи з грошового забезпечення військовослужбовців до спеціального фонду державного бюджету у сумі майже 1,2 млрд грн, суб’єкти господарювання сплатили на рахунки державного бюджету, відкриті для Чернігівської області, на 16 відсотків більше податків у порівнянні до 2021 та 2022 років.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків забезпечено 10,3 млрд грн (53,3 відс. у загальній сумі надходжень), в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 7,6 млрд грн (74,2 відс. у загальнообласній сумі надходжень до місцевих бюджетів), єдиного податку – 1,2 млрд грн (11,5 відс.), податку на майно – майже 0,8 млрд грн (8 відс.). Факт попереднього року перевищено на 11,7 відс. або на 1,1 млрд гривень (не зважаючи на діючі у 2023 році норми законодавства щодо наявності пільг по сплаті окремих податків та щодо перерозподілу коштів між бюджетами по ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців).

За 2023 рік найбільше надходжень податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області забезпечено суб’єктами господарювання по таких галузях:

- державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 38,9 відс.,

- сільське та лісове господарство – 15,5 відс.,

- переробна промисловість – 10,1 відс.,

- добувна промисловість – 8,7 відс.,

- оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 5,9 відс.,

- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 4,3 відс.,

- здавання під найм нерухомості та надання послуг юридичним особам – 2,7 відс.;

- будівництво – 1,5 відсотки.

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює щиру вдячність платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

09.01.2024

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами можна у податковій інспекції за місцем здійснення діяльності

 Головне  управління ДПС у Чернігівській області нагадує суб’єктам господарювання, що здійснювати торгівлю підакцизними товарами  можна лише за наявності відповідної ліцензії.  Сюди відноситься роздрібна торгівля: алкогольними напоями (крім столових вин), тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним.

Щоб отримати ліцензію, суб’єкт господарювання подає до податкового органу пакет документів, передбачений Законом України від 19 грудня 1995 року N 481/95-BP (зі змінами та доповненнями).

Видається ліцензія особисто заявнику або уповноваженому представнику заявника (керівнику чи іншій особі за довіреністю) при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу. Термін видачі ліцензії - не пізніше 10 календарних днів (щодо пального - не пізніше 20 календарних днів) з дня одержання зазначених у вищевказаному Законі документів.

Отримати ліцензію платник може, як у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області, за адресою: м. Чернігів, вул. Реміснича,11, так і у податковій інспекції за місцем здійснення діяльності.

Для того, щоб отримати ліцензію у ДПІ за місцем здійснення діяльності, платник має вказати це при подачі заяви.  

Якщо суб’єкт господарювання бажає отримати скановану копію ліцензії на свою електронну скриньку, то в заяві прописує свою електронну адресу.

Консультацію з питань ліцензування можна отримати за номерами: (0462)652-948 або (0462)652-953.

                           Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

09.01.2024

Отримання відомостей про доходи у смартфоні

Отримати відомості про доходи стало ще простіше та зручніше.

Завантажуй в App Store/Google Play мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуйся онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису.

У розділі «Послуги» обирай «Отримати відомості про суми виплачених доходів» вказуй необхідний період* та отримуй результат за 5 хвилин.

Крім того нагадуємо, що швидко отримати відомості про доходи можна у меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.

Цінуй свій час та приєднуйся.

*Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються починаючи з 1 кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (по квартально), з 1 кварталу 2021 року поквартально в розрізі місяців із зазначенням номера кварталу та місяця, відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

Докладніше на вебпорталі ДПС України: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/743998.html

 

09.01.2024                                      

Інтернет-торгівля: отримання розрахункового документу необхідне для захисту прав споживача

Державна податкова служба України неодноразово звертає увагу, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

При цьому застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через відомі Інтернет-платформи.

ДПС акцентує увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці, є обов’язком кожного платника податків.

Крім того, видача чеків РРО/ПРРО є забезпечення можливості покупцям товарів захистити свої права як споживачів.

ДПС сподівається на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків.

                                        Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Мобільний застосунок «Моя податкова»: подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)

Для зручності та допомоги платникам податків при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки Державна податкова служба України розробила відеоролик «Мобільний застосунок «Моя податкова»: подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)».

Переглянути відеоролик можна тут.

До уваги платників податків!

Державна податкова служба України інформує, що 08 грудня 2023 року набрав чинності Закон України від 9 листопада 2023 року № 3453-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» (далі – Закон № 3453-IX).

Законом № 3453-IX пункт 69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено підпунктом 69.352, відповідно до якого з 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2023 та 2024 роки можуть бути включені платники податків, які відповідають хоча б одному з критеріїв, серед яких є пов’язані з рівнями сплати податку на прибуток та податку на додану вартість за 2021 рік.

Рівні сплати податку на прибуток та податку на додану вартість по галузях формуються на основі показників звітності за 2021 рік та публікуються на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

З такими рівнями сплати можна детально ознайомитись за посиланням:

https://tax.gov.ua/diyalnist-/rezalt/736958.html.

Зауважуємо!

Для цілей підпункту 69.352 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України відповідна галузь визначається за видами економічної діяльності на рівні класу згідно з КВЕД 009:2010.

 

До уваги платників податків податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (юридичні особи)!

Форма податкової декларації податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Форма декларації) затверджена наказом Міністерства фінансів України 10 квітня 2015 року № 408.

У Формі декларації у примітках до заповнення вказано, що невід'ємною частиною податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта(ів) оподаткування. За відсутності у платника відповідного виду об'єкта оподаткування тип додатка, в якому обчислюється податкове зобов'язання для такого виду об'єкта оподаткування, до декларації не додається.

Також слід зазначити, що сплата до бюджету та облік нарахованих (задекларованих) податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, здійснюється за видами об’єктів нерухомого майна.

У постанові Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2021 року № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» (далі – Постанова) визначено, що перелік податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету визначається відповідно до переліку кодів бюджетної класифікації, які вказані в додатку до Постанови.

Класифікатор доходів бюджетів затверджено наказом Міністерства фінансів України 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію», де визначено код та найменування податку:

18010100 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості, 

18010400 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів нежитлової нерухомості. 

Наприклад, платник податків подав податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з додатком у частині об’єкту житлової нерухомості, при цьому у нього у власності перебуває об’єкт нерухомого майна нежитлової нерухомості. Така дія в подальшому призвела або призведе до виникнення податкового боргу.

Виникає питання: як заповнити уточнюючу податкову декларацію в такому випадку?

Відповідно до статті 50 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації у разі якщо у майбутніх податкових періодах самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації.

А саме: платник податків зобов’язаний подати уточнюючу податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за відповідний період шляхом уточнення раніше узгодженого податкового зобов’язання в частині об’єкту житлової нерухомості (зменшити) та задекларувати (уточнити) податкове зобов’язання за об’єкт нежитлової нерухомості (збільшити). Отже, до уточнюючої податкової декларації платником податків має бути подано обидва додатки.

Приклад заповнення уточнюючої декларації у зазначеній ситуації наведено у додатках (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/736473.html ).

Додаткові матеріали

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

У січні-листопаді 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 9,4 мільярдів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-листопад 2023 року надійшло 9,4 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 18 відс. більше за факт надходжень січня-листопада 2022 року (+1,4 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,4 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (майже 74 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 6,9 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1 млрд гривень або на 16 відс. в основному за рахунок зростання фонду оплати праці найманих працівників.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 754 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 4 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 1,1 млрд грн (12 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 33 відс. більше ніж у минулому році.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6 відс.: податку на прибуток сплачено 100 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 159 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 296 млн грн, екологічного податку – 17 млн гривень. 

Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (42,9 відс. загальної суми або 4 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (15,5 відс. або 1,5 млрд грн) та промислові підприємства (12,2 відс. або 1,1 млрд грн). Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (12 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 636 млн грн (6,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 279 млн грн (3 відс.), лісового господарства – 170,5 млн грн (1,8 відс.), будівництва – на 88,5 млн грн (0,9 відс.).

       Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

19.12.2023

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює щиру подяку платникам, які своєчасно забезпечують розрахунки з бюджетом, та радить сплатити всі належні до сплати у грудні 2023 року податки, збори, єдиний внесок у термін не пізніше 29.12.2023, так як 30-31 грудня 2023 року та 01 січня 2024 року органи Держказначейства будуть працювати без клієнтів – міжбанківські платіжні операції через Систему електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюватимуться; учасники СЕП НБУ не зможуть здійснювати платежі на адресу Казначейства, а Казначейство – на адресу учасників СЕП НБУ.

У звичайному режимі органи Казначейства в СЕП НБУ працюватимуть починаючи з 02 січня 2024 року.

       Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

19.12.2023

За січень-листопад 2023 року платниками Чернігівщини сплачено 27,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-листопаді 2023 року сплачено 17 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 21 відс. (на 2,9 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 10,2 млрд грн (зростання на 28 відс.).

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 7,6 млрд грн, що становить 45 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 3,3 млрд грн (44 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 2 млрд грн (27 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 1,2 млрд грн (16 відс.) та податку на прибуток – 0,9 млрд грн (11 відс.). Сума сплачених до державного бюджету платежів зросла на 24 відс. (+1,5 млрд грн) порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків забезпечено 9,4 млрд грн (55 відс. в загальній сумі надходжень), в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 6,9 млрд грн (74 відс. в загальнообласній сумі надходжень до місцевих бюджетів), єдиного податку – 1,1 млрд грн (12 відс.), податку на майно – майже 755 млн грн (8 відс.). Факт минулого року перевищено на 18 відс. або на 1,4 млрд гривень.

За січень-листопад 2023 року найбільшу частку у надходженнях податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області становить сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

- державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 36,7 відс.,

- сільське та лісове господарство – 14,7 відс.,

- переробна промисловість – 10,5 відс.,

- добувна промисловість – 9 відс.,

- оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 7,2 відс.,

- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 4,4 відс.,

- будівництво – 1,5 відс.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску, навіть у надважкий період воєнного стану.

       Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

13 грудня 2023 року

Бюджети Чернігівщини у листопаді 2023 року отримали 1,9 мільярди гривень податків

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

Так, у листопаді 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,9 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 77,4 відс. надходжень (1,4 млрд грн). У порівнянні з фактом листопада минулого року зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 22 відс. (+41 млн грн.), рентних платежах за користування природними ресурсами на 39 відс. (+33 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 424 млн грн податків та зборів (22,6 відс. в загальнообласній сумі). Суттєвий приріст надходжень відбувся по єдиному податку – на 49 відс. (+40 млн грн).

Крім податків, платники Чернігівщини у листопаді спрямували до державних фондів 997 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

01 грудня 2023 року

До уваги платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими  та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами!

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу, що з 27.11.2023 змінюються рахунки для сплати податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими  та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами. Також змінюється код класифікації доходів бюджету з 11010200 на 11010201.

Інформацію щодо реквізитів рахунків для зарахування платежів до державного та місцевих бюджетів, а також єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування по Чернігівській області розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області в розділі «Рахунки для сплати платежів» (https://ch.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv).

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

Щодо передбаченої законодавством відповідальності за несвоєчасно зроблений фіскальний звітний чек у разі здійснення розрахункових операцій

Згідно з п. 9 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО) (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або програмним РРО (далі – ПРРО) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

Якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек (щоденний Z-звіт) повинен створюватись РРО або ПРРО кожного дня по закінченню робочої зміни, але не пізніше 24 години цього дня.

За порушення встановленого Законом № 265 порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема, нестворення (несвоєчасне створення) щоденних Z-звітів у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або ПРРО фіскальних звітних чеків у разі здійснення розрахункових операцій – до платників податку застосовується штраф відповідно до ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х (далі – КУпАП):

на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

на посадових осіб від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою ст. 155 прим. 1 КУпАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу:

на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

на посадових осіб від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Детальніше за посиланням: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

                                                              Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

14.11.2023

Платники Чернігівщини у жовтні 2023 року сплатили 1,6 млрд гривень податків і зборів та 946 млн гривень єдиного внеску

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

Так, у жовтні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,6 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано понад третину надходжень (600 млн грн). У порівнянні з фактом жовтня минулого року зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 17 відс. (+27 млн грн.), податку та збору на доходи фізичних осіб на 11,4 відс. (+26,7 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено більше 1 млрд грн податків та зборів (63 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з жовтнем 2022 року надходження збільшились на 10,2 відс. (+95,5 млн грн), територіальні громади отримали додаткові кошти понад заплановані бюджетні призначення.

Основну суму доходів місцевого бюджету (майже 70 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи  фізичних осіб, якого сплачено 718 млн грн (збільшення на 10 відс. або на 65 млн грн до факту жовтня 2022 року). Також  суттєвий приріст надходжень відбувся по єдиному податку – на 32 відс. (+50 млн грн).

Крім податків, платники Чернігівщини у жовтні спрямували до державних фондів 946 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

                                                Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

13.11.2023

Головне управління ДПС у Чернігівській області проводить

 онлайн семінар для платників податків

Повідомляємо, що 14 листопада 2023 року відбудеться онлайн семінар з податкових питань. Запрошуємо представників бізнесу, інститутів громадянського суспільства, територіальних громад  взяти участь у заході та проінформувати зацікавлених осіб.      

Дата: 14 листопада 2023 року. 

Початок: 14.00 год.

Формат проведення: онлайн-конференція Zoom, 

підключення за посиланням:  https://us05web.zoom.us/j/2298850609 ,  ідентифікатор: 229 885 0609, код доступу: 123456.

 

Питання, що будуть розглядатися:

1. Найтиповіші помилки підприємців при застосуванні  РРО/ПРРО.

2. Реєстрація РРО/ПРРО. Сервіси ДПС: «Моя податкова».

3. Оподаткування благодійної допомоги ВПО. Отримання податкової знижки.

4. Ліцензування  роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

5. Питання – відповіді.

ВАЖЛИВО: у разі оголошення повітряної тривоги початок заходу переноситься! Захід починається через 20 хвилин після  закінчення повітряної тривоги!  

                                                Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

09.11.2023

Здійснення господарської діяльності без державної реєстрації – це пряме порушення вимог чинного законодавства

Державна податкова служба України нагадує платникам податків про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення систематичної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).

Господарською діяльністю, в розумінні Господарського кодексу України, є діяльність суб’єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність. Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб’єкти підприємництва – підприємцями.

Згідно зі ст. 42 Господарського кодексу України, підприємництво як вид господарської діяльності – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

До загальних ознак господарської діяльності закон відносить не тільки факт надання послуг за винагороду, а й систематичність таких дій, їх самостійний та ініціативний характер, що і становить суть господарської діяльності.

Відповідно до частини 4 постанови Пленуму Верховного Суду України від 25 квітня 2003 року № 3 «Про практику застосування судами законодавства про відповідальність за окремі злочини у сфері господарської діяльності», під здійсненням особою, не зареєстрованою як суб’єкт підприємництва, будь-якого виду підприємницької діяльності з числа тих, що підлягають ліцензуванню, слід розуміти діяльність фізичної особи, пов’язану із виробництвом чи реалізацією  продукції, виконанням робіт,  наданням послуг з метою отримання прибутку, яка містить ознаки підприємницької, тобто провадиться зазначеною особою безпосередньо самостійно, систематично (не менше ніж три рази протягом одного календарного року) і на власний ризик.

Територіальними органами ДПС постійно встановлюються непоодинокі випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. Більше інформації на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/725514.html .

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

08.11.2023

Щодо особливостей застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

ДПС продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

Згідно з пунктом 14 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги, у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. 

Таким чином, суб’єкти господарювання, які не приймають оплату за надані послуги готівкою та/або не здійснюють приймання оплати в безготівковій формі, за допомогою електронних платіжних засобів (платіжних карток), жетонів, талонів тощо, звільняються від обов’язкового застосування РРО/ПРРО при прийманні оплати за послуги. 

Звертаємо увагу, що хоча право щодо незастосування РРО/ПРРО, встановлене пунктом 14 статті 9 Закону № 265, і не може бути використане суб’єктом господарювання при продажу товарів, суб’єкт господарювання не втрачає такого права, навіть за умови здійснення торгівлі товарами, у випадку приймання оплати за надані послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. 

Отже, у випадку здійснення торгівлі одночасно товарами та послугами, за умови приймання оплати саме за послуги, виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, суб’єкти господарювання мають право не застосовувати РРО/ПРРО з урахуванням пункту 14 статті 9 Закону № 265. 

Детальніше на вебпорталі ДПС: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/725382.html .

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

03.11.2023

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального стало зручніше

В управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів (щодо пального - не пізніше 20 календарних днів) з дня одержання зазначених у цьому Законі документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови з посиланням на відповідні норми законодавства.

Ліцензія видається особисто заявнику або уповноваженому представнику заявника (керівнику чи іншій особі за довіреністю) при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу, в місці прийому суб’єктів звернень, зазначеному в заяві.  

У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб'єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) протягом трьох робочих днів видає суб'єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) дублікат ліцензії. Строк дії дубліката ліцензії не може перевищувати строку дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії.

За видачу дубліката ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального, справляється плата у розмірі 780 гривень, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством.

Для того, щоб отримати ліцензію в ДПІ за місцем здійснення діяльності,  суб’єкт господарювання при подачі заяви має вказати місце отримання ліцензії. Якщо суб’єкт господарювання бажає отримати скановану копію ліцензії на свою електронну скриньку, то в заяві прописує свою електронну адресу.

Якщо в заяві не зазначено місце отримання ліцензії, то ліцензія видається в місці прийому суб’єктів звернень, у якому подано заяву (Головне управління ДПС у Чернігівській області, м. Чернігів, вул. Реміснича,11. Телефони для консультації: 652-948, 652-953). 

Довідково: видача ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального, здійснюється на підставі ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19 грудня 1995 року N 481/95-BP (зі змінами та доповненнями).

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 

 

03.11.2023

Щодо оподаткування ФОП ІІІ групи у період воєнного стану

В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що з 01 серпня 2023 року українським підприємцям повернули ставки податків, які діяли до початку запровадження військового стану, зокрема для фізичних осіб – підприємців ІІІ групи. Таким чином, ФОП ІІІ групи припинили сплачувати 2% від обороту і перейшли на ставку 5%.

Скасування 2% ставки та переведення на 5% стосується лише ФОП, які до 1 серпня 2023 року обрали особливу систему оподаткування єдиного податку (ЄП) за ставкою 2%. ФОП, які не були на пільговій системі оподаткування, продовжують сплачувати ЄП за ставкою 5% у звичному форматі.

Відповідно до п.294.1 ст.294 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку ІІІ групи є календарний квартал. Податкові декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (пп.49.18.2 п.49.18 ст.49 Кодексу).

Дохід, отриманий за ставкою 2%, не зараховується до загального річного доходу ФОП на єдиному податку, тому звіт за 9 місяців буде містити тільки дохід за серпень та вересень 2023 року (якщо в інших місяцях п.р. платник не перебував на ІІІ групі 5 %).

Втім сплата єдиного внеску за себе залишається добровільною.

За пп.9-1.4.3 підрозд.8 розд.ХХ Кодексу у 2023 році обсяг доходу для відповідної групи платників єдиного податку, встановлений пунктом 291.4 ст.291 Кодексу, визначається пропорційно до кількості календарних місяців поточного календарного року, протягом яких платник єдиного податку не застосовував особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 цього підрозділу.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

27.10.2023

При здійсненні готівкових розрахунків за надані послуги чи продані товари використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим

З метою контролю за дотриманням законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів з комісійного продажу побутової техніки, що здійснює діяльність у місті Чернігові. 

У ході проведення перевірки податківцями встановлено факт реалізації побутової техніки за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій та використання праці найманого працівника без оформлення трудових відносин. При цьому жодних документів, що підтверджують облік та походження товару (складної побутової техніки), у підприємця не було.

Податківцями складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення за порушення правил торгівлі. За результатами перевірки до платника будуть застосовані відповідні штрафні санкції у визначені законодавством терміни.

Крім того, матеріали перевірки направлені до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для вжиття заходів у межах компетенції за фактом використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре наголошує, що у разі проведення готівкових розрахунків за надані послуги, продані товари, у тому числі, через мережу Інтернет, використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим!

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 
27.10.2023

На Чернігівщині проводиться ІІ Обласний конкурс науково-творчих есе на податкову тематику

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що розпочався ІІ Обласний конкурс науково-творчих есе на податкову тематику.

Конкурс організований і проводиться кафедрою економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка» за підтримки Головного управління ДПС у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

Анонс щодо умов конкурсу розміщений на сайті кафедри економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка»: https://ekona.stu.cn.ua/news/cafedra/596_anons-ii-oblasnogo-konkursu-naukovo-tvorchih-ese/ .

Запрошуються учні 9-11 класів та здобувачі фахової передвищої та професійної освіти, які мають підготувати есе на одну із тем:

1. Чим шкідлива тіньова економіка для наповнення бюджету держави?

2. Роль податків у розвитку територіальних громад.

3. Методи боротьби з ухиленням від сплати податків.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 
 
26.10.2023

На вебпорталі ДПС України розміщено корисну інформацію для платників

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Податок на додану вартість» доступні матеріали:

Порядок заповнення заяви про повернення суми бюджетного відшкодування;

Особливості заповнення податкової звітності з ПДВ платниками податку, що реорганізовуються, та їх правонаступниками.

У підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» оновлені матеріали на тему: «Навчальний модуль рро легко і доступно (оновлений)».

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 220 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 
 
25.10.2023  року

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

Так, у разі продажу товарів на умовах внесення оплати частинами, приймання кожної частини оплати має бути здійснено із дотримання вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), супроводжуватись видачею розрахункових документів встановленої форми, змісту.

Як приклад, у разі продажу товару з отриманням попередньої оплати «авансу», у тому числі відповідно до договору у письмовій формі, у першому чеку замість назви має бути зазначено, що це «аванс за ххх», де «ххх» – це назва або артикул товару та вказана саме та сума, яка була отримана від покупця.

Примітка: також може бути зазначений будь-який інший ідентифікатор, який забезпечить ідентифікацію товару, що продається і за який отримано «аванс», кількість чеків на приймання авансів не обмежена, правила їх формування єдині. Окрім того, в коментарях до такого чеку рекомендуємо зазначати «Залишок до сплати» (не обов’язковий реквізит, який допоможе ідентифікувати господарську операцію).

Другий чек (останній чек), у межах якого відбувається остаточний розрахунок і вручення товару покупцю (в тому числі який не передбачає остаточної оплати, у зв’язку із повним погашенням вартості товарів авансами) має містити повну номенклатуру, де зазначена назва товару (послуги), що реалізується, його повна ціна, кількість, відображений раніше отриманий аванс (аванси), на який буде зменшуватись вартість такого товару, та безпосередньо сума до сплати після врахування суми авансу (авансів), які були попередньо внесені покупцем.

Примітка: Звертаємо увагу, що програмування РРО/ПРРО з метою відповідної візуалізації фіскальних касових чеків, які ними створюються, та правильного відображення інформації про здійснені суб’єктами господарювання розрахункові операції, має відбуватись відповідно до «Технології зберігання і збору даних РРО для ДПC. Протоколу передачі інформації» та/або АРІ фіскального сервера.

У випадку повернення товару, що був придбаний на умовах оплати частинами, анулюванню підлягає весь ланцюг створених чеків у межах такого продажу.

Аналогічно, але у зворотній послідовності мають створюватись чеки, в межах яких спочатку відбувається отримання товару (без оплати або часткова оплата), а потім відбувається погашення заборгованості за такими операціями.

У такому випадку навпаки, саме перший чек повинен мати номенклатуру, кількість та загальну вартість товару, а всі наступні мають містити інформацію про суть операції, що здійснюється: «часткова оплата», «повна оплата» тощо (свідчить про необмежену кількість варіантів зазначення суті операції), та мати посилання на товар, у межах продажу якого формуються такі чеки або артикул (код), та/або реквізити першого чеку, де у спосіб, дозволений законодавством, зазначена назва товару, що реалізується.

При цьому лише наведені вище правила формування фіскальних касових чеків, окрім повної відповідності вимогам законодавства, забезпечать поєднання виданих розрахункових документів у ланцюг, який надасть можливість продавцю здійснювати відстеження отриманої оплати за товари, що реалізуються, а покупцю мати підтвердження щодо внесення такої оплати.

Окремо повідомляємо для платників податку на додану вартість (далі – ПДВ), що у чеках на отримання «авансу» має відображатись інформація щодо нарахування зобов’язань із сплати ПДВ саме на суму фактично отриманого авансу. У чеку з номенклатурою, який є останнім у такому ланцюгу, відповідно до наведеного прикладу, мають відображатись лише ті зобов’язання зі сплати ПДВ, які виникають відповідно до залишку до сплати, в межах такого чеку.

У випадку відпуску товару (послуги) без оплати або з частковою оплатою в чеку мають бути відображені зобов’язання із сплати ПДВ на повну вартість товару (послуги) по чеку.

Зобов’язання із сплати акцизного податку мають бути визначені в чеках, які будуть супроводжувати безпосередню реалізацію підакцизного товару та/або продукції (у розумінні підпункту 14.1.212 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України).

Примітка: Наголошуємо! Обставини приймання авансів та надання знижок є результатом виключно договірних відносин між покупцем та продавцем і тому не можуть бути формалізованими, але не повинні суперечити нормам прямої дії Цивільного кодексу України.

Акцентуємо увагу платників податків, що наведені вище можливості поділу оплати на частини не потребують внесення змін до існуючих нормативно-правових актів та стають доступні завдяки відповідному програмуванню ваших РРО та/або ПРРО.

Більше інформації на вебпорталі ДПС України: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/721669.html .

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 
 
23.10.2023

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня – вересня 2023 року отримали 8 млрд гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-вересень 2023 року надійшло 8 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 31,4 відс. більше за факт надходжень дев’яти місяців попереднього року (+1,9 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,3 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (майже 76 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 6 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1,5 млрд гривень або на 32,5 відсотки в основному за рахунок зростання фонду оплати праці найманих працівників та грошового забезпечення військовослужбовців.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено майже 635 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 15,5 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло майже 790 млн грн (10 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 30 відс. більше ніж у минулому році.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6 відс.: податку на прибуток сплачено 75 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 117 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 238 млн грн, екологічного податку – 14 млн гривень.

Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (47,3 відс. загальної суми або 3,8 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (13,6 відс. або 1,1 млрд грн) та промислові підприємства (11,6 відс. або 925 млн грн). Від громадян надійшло 737 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (10,4 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 507 млн грн (6,4 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 236 млн грн (3,0 відс.), лісового господарства – 128 млн грн (1,6 відс.), будівництва – на 69 млн грн (0,9 відс.).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 
За січень-вересень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено 21,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску (завантажити).

 

 
16.10.2023

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

Протягом останнього тижня у розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Інші платежі, що сплачуються до державного бюджету» доступний матеріал на тему: «До уваги платників податку, які провели експортно-імпортні операції з резидентами російської федерації та республіки білорусь!».

У підрозділі «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» доступний матеріал на тему: «До уваги юридичних осіб – платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки!».

У підрозділі «Єдиний податок» розміщено презентаційні матеріли: «Як ФОП обрати спрощену систему оподаткування?».

У підрозділі «Трансфертне ціноутворення та міжнародне оподаткування» розміщено презентаційні матеріали: «Алгоритм заповнення Звіту в розрізі країн міжнародної групи кампаній».

У підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» розміщено презентаційні матеріали: «До уваги суб'єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі)!».

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 200 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 
 
 
До відома населення!
Податкова служба  роз’яснює щодо РРО/ПРРО
 
 

 

10.10.2023

Щодо особливостей проведення фактичних перевірок – роз’яснення ДПС

Відповідно до статті 75 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право проводити в тому числі і фактичні перевірки.

Фактичні перевірки проводяться контролюючими органами в межах їх повноважень у випадках та у порядку, встановлених Податковим кодексом України та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

Фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Відповідно до підпунктів 80.2.1 – 80.2.7 пункту 80.2 статті 80 Податкового кодексу України фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку проведення такої перевірки, та за наявності хоча б однієї з таких підстав:

у разі коли за результатами перевірок інших платників податків виявлено факти, які свідчать про можливі порушення платником податків законодавства щодо виробництва та обігу підакцизних товарів, здійснення платником податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності патентів, ліцензій та інших документів, контроль за наявністю яких покладено на контролюючі органи, та виникає необхідність перевірки таких фактів;

у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування, яка свідчить про можливі порушення платником податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, зокрема, щодо здійснення платниками податків розрахункових операцій, у тому числі із забезпеченням можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, ведення касових операцій, наявності патентів, ліцензій, та інших документів, контроль за наявністю яких покладено на контролюючі органи, виробництва та обігу підакцизних товарів;

письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, у тому числі незабезпечення можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, касових операцій, патентування або ліцензування;

неподання суб'єктом господарювання в установлений законом строк обов'язкової звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками;

у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про порушення вимог законодавства в частині виробництва, обліку, зберігання та транспортування спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і пального та цільового використання спирту платниками податків, обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками, та/або масовими витратомірами, а також здійснення функцій, визначених законодавством у сфері регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пального;

у разі виявлення за результатами попередньої перевірки порушення законодавства з питань, визначених у пункті 75.1.3 Податкового кодексу України;

у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету, а також здійснення фізичною особою підприємницької діяльності без державної реєстрації.

Звертаємо увагу, що Державна податкова служба України та її територіальні органи при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів, перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Детальніше на вебпорталі ДПС: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/716599.html .

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

06.10.2023

Податківці виявили у Чернігові мережу магазинів, що здійснювали торгівлю

не облікованою підакцизною продукцією

Контроль за обігом підакцизних товарів у сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, виявлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів та недопущення ухилення суб’єктами господарювання від сплати податків на постійному контролі фахівців управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області.

У ході аналізу обігу підакцизної продукції податківцями було встановлено, що одна з роздрібних мереж міста Чернігів реалізує тютюнові вироби за цінами, що суттєво нижчі за середні на даний вид продукції, а їх реалізація здійснюється без видачі розрахункових документів.

Були організовані та проведені спільні фактичні перевірки працівниками управління податкового аудиту та управління контролю за підакцизними товарами. Під час перевірок встановлено, що на господарських одиницях з метою реалізації знаходяться 2,6 тисячі пачок тютюнових виробів. При цьому жодних документів, що підтверджують облік та походження товару, у підприємця не було. Вартість не облікованих тютюнових виробів склала майже 150 тисяч гривень.

Зразки марок акцизного податку, які надав підприємець, мають візуальні ознаки підробки, тому підлягають проведенню експертизи щодо встановлення їх автентичності. Питання застосування штрафних (фінансових) санкцій щодо зберігання та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку буде вирішено після проведення експертизи.

Також, за наслідками вказаних фактичних перевірок на осіб, що здійснювали реалізацію тютюнових виробів без застосування РРО складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.155-1 КУпАП та передані до місцевого суду на розгляд.

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що суб’єкти господарювання зобов’язані вести, в порядку встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку.

До суб'єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об'єкті), за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі вартості таких товарів, які не обліковані у встановленому порядку, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

06.10.2023

Роз’яснення ДПС щодо питань здійснення розрахунків при продажу товарів в мережі інтернет

При відправці товарів будь-яким експедитором (логістичною компанією) в Україні, який не має статусу ні кур’єра, ні перевізника, не є учасником відносин купівлі-продажу, не передає право власності на товар та не бере участі в розрахунку за нього відповідно до договору про надання послуг, фіскальний касовий чек має бути сформований до відправки товару та вкладений продавцем у коробку з товаром при передачі його експедитору (логістичній компанії).

При формуванні чеку має бути зазначений вид оплати в кредит або відстрочення оплати (в залежності від організаційно-правової форми платника податків) та зазначена форма оплати – безготівкова, так як відповідно до договору, який на практиці паралельно укладається з банком або небанківським фінансовим посередником, вже належні продавцю кошти, у випадку згоди покупця отримати товар, такий посередник буде перераховувати на поточний рахунок такого продавця, відповідно до суми, зазначеної в фіскальному касовому чеку, як фізичній особі підприємцю – суб’єкту господарювання, а не здійснювати переказ фізичній особі, без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання. Додатковий фіскальний касовий чек такому фінансовому посереднику видавати не потрібно.

Також чинним законодавством не передбачено можливості видавати в готівковій формі суб’єктам господарювання саме торгівельну виручку у відділеннях надавачів фінансових (платіжних) послуг без попереднього зарахування її на поточні та/або платіжні рахунки платників податків. Видача коштів готівкою можлива лише щодо переказів, не пов’язаних з веденням господарської діяльності, або у випадку, якщо такою фінансовою установою або банком було відкрито платіжний або поточний рахунок такому суб’єкту господарювання і він отримує готівку, яка була попередньо зарахована на такий рахунок.

Таким чином, сам факт можливості отримання торгівельної виручки в готівковій формі повинен бути узгоджений безпосередньо з надавачем фінансових послуг, за умови належного його інформування про отримання саме торгівельної виручки як суб’єкта господарювання, а не приватних переказів як фізична особа.

Додатково інформуємо, що консультації з приводу існування можливості, законності та правил отримання торгівельної виручки в готівковій формі у відділеннях конкретних небанківських фінансових установ необхідно уточнювати у Національного банку як регулятора ринку фінансових послуг в Україні, а не ДПС.

Наголошуємо, що експедитор не приймає від споживача післяплату за поштове відправлення у своєму відділенні, а так само як і продавець товарів отримує кошти за послуги за допомогою фінансового посередника, який по факту є третьою стороною відносин, не пов’язаних з купівлею-продажем товарів і надає аналогічні послуги як продавцю товарів, так і експедитору. Крім того, небанківський фінансовий посередник зобов’язаний видавати фіскальні касові чеки на переказ коштів, як окрему операцію, в межах своєї ліцензованої господарської діяльності та отримує за це комісійну винагороду.

Таким чином, формування фіскального касового чека пізніше ніж відправка товару за умови використання послуг експедитора та/або логістичної компанії буде порушенням вимог низки нормативно правових актів, зокрема, пункту 2 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Водночас, відповідно до умов договорів, які пропонують суб’єктам господарювання кур’єри (перевізники), застосування РРО/ПРРО продавцем товарів не є обов’язковим, оскільки кур’єр від свого імені приймає післяплату від одержувачів відправлень та видає розрахунковий документ про її приймання безпосередньо при передачі відправлення покупцю. У такому випадку продавець зобов’язаний вкласти у посилку лише видаткову накладну (інший документ), яка буде свідчити про походження товару.

Враховуючи викладене, повідомляємо, що доставлений через кур’єра товар не вважається проданим в кредит або з розстроченням платежу, а відповідно застосування підприємцем РРО/ПРРО не є обов’язковим, оскільки розрахунковий документ про приймання післяплати видає працівник кур’єрської служби безпосередньо при передачі відправлення покупцю, а Підприємець у свою чергу зобов’язаний вкласти у посилку видаткову накладну (інший документ), яка буде свідчити про походження товару.

Також у передбачених законодавством випадках, незалежно від використання послуг експедитора або кур’єра, продавець зобов’язаний вкласти у поштове відправлення належним чином оформлений гарантійний талон, технічний паспорт або інший документ, що його замінює, який має містити обов’язкові реквізити.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що у правовідносинах, які виникають при продажу товарів у мережі інтернет із використанням служб доставки, такий вид розрахунків як «післяплата», «попередня оплата», «кредит», «відстрочення платежу», «розстрочення платежу» та інші, не заборонені Цивільним кодексом України, самі по собі не є визначальними для виникнення обов’язку щодо застосування РРО.

Коло таких обов’язків визначають виключно умови договорів на перевезення (доставку) товарів, що укладені між продавцями товарів та перевізниками/кур’єрами/експедиторами/логістичними компаніями тощо та якими визначено участь сторін договору у правовідносинах купівлі-продажу товарів.

Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/698377.html

Нормативно – правова база:

Статті 235, 236, 664, 694, 698, 704 та 706 Цивільного кодексу України;

Пункт 2 статті 3 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»;

Стаття 11 Закону України «Про електронну комерцію»;

Стаття 8 Закону України «Про захист прав споживачів».

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

04.10.2023

Як перевірити справжність чека РРО?

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що на вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», що розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Цей сервіс дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та припинити незаконну діяльність окремих торгівців.

Суб’єктам господарювання вкотре наголошуємо на обов’язковому використанні РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

Нагадаємо, що з 01 січня 2022 року є обов’язковим застосування РРО/ПРРО для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходів за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1-ї групи.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Чи обов’язково СГ (в т.ч. платникам єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (в т.ч. виключно пивом), для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями обладнувати місце торгівлі РРО/ПРРО

Основні засади  державної  політики щодо регулювання, зокрема,  роздрібної торгівлі алкогольними напоями, забезпечення їх високої якості та захисту здоров’я громадян визначено Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481).

 Статтею 1 Закону № 481 визначено, що: алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відс. об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206 (крім квасу «живого» бродіння), 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД;

 пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 відс. об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203.

Статтею 15 Закону № 481 визначено, що ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається за заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво). У заяві про видачу ліцензії, зокрема, на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (книг обліку розрахункових операцій), фіскальні номери ПРРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, РРО та/або ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються  при продажу товарів (наданні послуг) платниками єдиного податку (фізичними особами – підприємцями), які не застосовують РРО та/або  ПРРО  відповідно  до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).
Пунктом 1 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації ст. 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами, встановлено, що суб’єкти підприємницької діяльності мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійснені роздрібної торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів), що здійснюється фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок.
        При цьому, відповідно до п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп суб’єкти господарювання, зокрема фізичні особи – підприємці, які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин).
        Отже, суб’єктам господарювання в (т.ч. платникам єдиного податку) для здійснення роздрібної торгівлі пивом (в т.ч. виключно пивом), необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями з обов’язковим обладнанням місця торгівлі РРО/ПРРО та роздрукуванням відповідних розрахункових документів (формуванням електронних розрахункових документів) встановленої форми.

Інформація розміщена на загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі Державної податкової служби України, категорія: 113.03 ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

28.09.2023

Про відображення реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток у чеках

Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (далі – ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Відповідно до пункту 13 статті 1 Закону України від 30.06.2021 № 1591-ІХ «Про платіжні послуги» (далі – Закон № 1591) електронний платіжний засіб – це платіжний інструмент, реалізований на будь-якому носії, що містить в електронній формі дані, необхідні для ініціювання платіжної операції та/або здійснення інших операцій, визначених договором з емітентом.

Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) є спеціальним законом, поширює свою дію на готівкові та безготівкові розрахунки у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом № 265 та нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.

Зокрема, форму та зміст розрахункового документа визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 (далі – Положення № 13).

Пунктом 2 розділу ІІ Положення № 13 визначено обов'язкові реквізити, які має містити фіскальний чек. Наголошуємо, що Положення № 13 однаково розповсюджує свою дію як на розрахункові документи, що створюються РРО, так і ПРРО.

Водночас, відповідно до п. 4 розділу ІІ Положення № 13, рядки 11 – 18 фіскального чека заповнюються у разі застосування під час проведення розрахунків лише з використанням електронного платіжного засобу (платіжної картки) та платіжного терміналу, з’єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій, незалежно від його виду (РРО чи ПРРО) або сфери призначення.

Звертаємо увагу, що законодавcтвом не встановлено обов’язку з’єднувати або поєднувати РРО/ПРРО та POS-термінали. 

Звертаємо увагу, що принципово важливим є факт, що платіжні сервіси також приймають платіжні інструкції користувачів на виконання платіжних операцій, з використанням банківських (платіжних) карток, у межах надання платіжних послуг, як окремого виду господарської діяльності, тa забезпечують розпорядження покупця щодо переказу коштів зі свого рахунку і без використання платіжних терміналів.

Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що у разі проведення розрахунків за допомогою сервісу еквайрингу без використання платіжного терміналу, відсутні обставини, що супроводжують обов’язок друкувати рядки 11 – 18 фіскального чека, а удосконалення програмного забезпечення РРО/ПРРО та/або наявність можливості зазначати такі реквізити методом введення вручну, не призводить до виникнення обов’язку друкувати рядки 11 – 18 фіскального чека при створенні кожного розрахункового документа.

Просимо платників податків користуватися офіційними джерелами інформації та звертатися за роз’ясненнями з питань здійснення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг до ДПС за телефонами, відображеними за посиланнями: https://zir.tax.gov.ua/ та https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/zastosuvannya-rro-prro/fiskalizatsiya-rozrahunkovih-operatsiy/ або у будь-який інший, зручний для платника податків, спосіб.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

26.09.2023

У яких випадках необхідно перереєструвати ПРРО

       Відповідно до п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява) з позначкою «Перереєстрація».

     При цьому, заява про внесення змін у дані про ПРРО подається у разі змін даних, що вказуються у Заяві, що не потребують перереєстрації (зміни назви ПРРО тощо) (п. 9 розд. II Порядку № 317).

       Пунктом 10 розд. II Порядку № 317 передбачено, що перереєстрація та внесення змін у дані про ПРРО здійснюється у порядку та строки, встановлені для реєстрації.

        Заява про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО подається суб’єктом господарювання за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО згідно з розд. V Порядку № 317.

       Згідно з п. 11 розд. II Порядку № 317 у разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація ПРРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

25.09.2023

Зареєструвати ПРРО – просто

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5-ПРРО.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

20.09.2023

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує

Звертаємо увагу платників податків на зміни в розмірах штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання РРО та/або ПРРО на період з 01 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України. Ці зміни введені Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затверджені Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Так, до фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, що здійснюють діяльність з продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або надають послуги, фінансова відповідальність за проведення розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій з фіскальним режимом роботи, невидачу (у паперовій та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання застосовується у таких розмірах:

25 відсотків вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

50 відсотків вартості проданих з порушенням, встановленим цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

При цьому зменшення штрафних (фінансових) санкцій не будуть застосовуватись відносно підприємців, діяльність яких пов’язана з торгівлею:

  • підакцизними товарами;

  • технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту (Постанова № 231);

  • лікарськими засобами, виробами медичного призначення, крім ветеринарних препаратів та виробів ветеринарного призначення;

  • ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання послуг (у тому числі суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі)

Державна податкова служба України з метою інформування суб’єктів господарювання щодо законодавства у сфері здійснення розрахунків при надані послуг повідомляє.

Починаючи з 01.01.2022, припинили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), встановлені пунктом 61 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

На сьогодні суб’єкти господарювання при наданні послуг зобов’язані проводити розрахунки за них через РРО та надавати таким споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Поряд із цим, з метою повернення економіки України на довоєнний рівень та більш м’якого переходу суб’єктів господарювання у такий період, законодавець передбачив певні пом’якшення для бізнесу.

Так, Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219 - IX) передбачено, що суб’єктів господарювання, які не здійснювали діяльності з продажу підакцизних товарів, купівлі/продажу іноземної валюти чи у сфері організації та проведення азартних ігор, звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року.

Також Законом № 3219-IX для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку та тих, які не зареєстровані платниками податку на додану вартість, передбачено ряд інших пом’якшень, зокрема, зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій із 100 – 150 % до 25 – 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно, надано право у розрахункових документах зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

Звертаємо увагу, що з 01.10.2023 до суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог Закону № 265.

Враховуючи викладене, Державна податкова служба України наголошує на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства України з метою попередження настання негативних наслідків у майбутньому.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

15.09.2023

Як зареєструвати ПРРО від ДПС

Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

Пам’ятка ПРРО 15.09. (завантажити)

Безоплатне програмне рішення ДПС (ПРРО) призначене для проведення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. ПРРО від ДПС застосовний для будь-якого пристрою, що підтримує операційні системи Windows, Аndroid, ІОS із відповідними версіями. Завантажити та встановити безоплатне програмне забезпечення ПРРО від ДПС можна, зокрема, на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Також користувачі ПРРО можуть обрати WЕВ-версію безкоштовного програмного забезпечення ДПС, що працює через веббраузер (вебзастосунок).

Усі необхідні матеріали щодо ПРРО розміщено на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), включаючи керівництво користувача ПРРО (Аndroid, ІОS, Windows, WEB) нормативно-правові акти, інструкції дюдо заповнення форм, які використовуються для роботи ПРРО, інформаційні повідомлення, роз’яснення тощо.»

Реєстрація та застосування ПРРО регулюються Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 317)

             Для реєстрації ПРРО суб’єкту господарювання потрібно:

1. Перебувати на обліку в контролюючому органі.

2. Отримати Кваліфікований електронний підпис (далі - КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих.

3. На обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган за основним місцем обліку відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України, подавши через Електронний кабінет чи технічними засобами електронних комунікацій «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» за формою № 20-ОПП (ідентифікатор форми J/F 1312005).

4. Подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316605) (додаток 1 до Порядку №317) у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет чи технічними засобами електронних комунікацій.

5. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр). Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

6. Повідомити про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО, шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5- ПРРО (Ідентифікатор форми J/F1391802) (додаток 5 до Порядку № 317). Особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру згідно з Порядком №317 за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.

7. Для скасування електронної печатки або скасування електронного підпису до контролюючого органу подається повідомлення з типом підпису «припинення роботи» для такої печатки або такого електронного підпису.».

Контакт-центр ДПС України: 0-800-501-007. Сервіс "Пульс" 0800-501-007.

Вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua/, субсайт Головного управління ДПС

у Чернігівській області: https://ch.tax.gov.ua/.

14000, Чернігів, вул. Реміснича, 11, тел.: (0462) 652-300

 

 

14.09.2023

Щодо пом’якшень у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Державна податкова служба України інформує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а тривав протягом багатьох років, запроваджувався поетапно та супроводжувався встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання.

Відповідно до положень чинного законодавства України, починаючи із 01.01.2022 втратили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО, а тому фізичні особи-підприємці (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.

У подальшому, у зв’язку із початком широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України та введенням воєнного стану в Україні, Верховною Радою України, з метою адаптації бізнесу до нових умов, прийнято ряд законодавчих змін, зокрема, і до Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Так, Законом України від 03 березня 2022 року № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» розділ II «Прикінцеві положення» Закону № 265 доповнено пунктом 12, відповідно до якого тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону № 265 не застосовувались.

На сьогодні, у зв’язку із прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас, цим же Законом № 3219 низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, що вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року.

(Крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор).

Починаючи з 01 жовтня 2023 року суб’єкти господарювання не нестимуть відповідальності за порушення вимог Закону № 265, вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на:

тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, – по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

територіях активних бойових дій, – по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

територіях можливих бойових дій, – по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях.

(Крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів).

Також Законом № 3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, із 100 – 150 % до 25 – 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно.

(Крім тих які зареєстровані платниками податку на додану вартість,  здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

ДПС звертає увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон № 265, вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

Наголошуємо, що ДПС при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів, перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Разом з цим, ДПС акцентує увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державного бюджету, особливо під час воєнної агресії російської федерації проти України, є обов’язком кожного громадянина нашої держави!

Кожна сплачена копійка до державного бюджету гарантує:

належне забезпечення наших воїнів, які виборюють право народу України бути вільним;

своєчасні виплати тимчасово переміщеним особам та іншим соціально незахищеним групам населення;

наближає нашу перемогу та гарантує розвиток України.

Враховуючи викладене, ДПС сподівається на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платника податків України.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

12.09.2023

Ролик «Мрії створити бізнес»: https://www.facebook.com/TaxUkraine/videos/4382101022278962

 

12.09.2023

Оновлено версію програмного забезпечення ПРРО від ДПС

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує платників податків про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS.

В оновленій версії програмного забезпечення назви районів, що зазначаються у чеку та мають довгу назву, повністю відображаються на екранах пристроїв.

  Розробку оновлених версій ПРРО реалізовано за підтримки проєкту EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine (EU4PFM).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

12.09.2023

До уваги фінансових агентів!

Державна податкова служба України повідомляє про оновлення SSL сертифікату ДПС для подачі звітності FATCA.

Попередній SSL сертифікат ДПС для подачі звітності FATCA втрачає чинність 06.09.2023.

Оновлений SSL сертифікат ДПС доступний для завантаження за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/fatca/vidkritiy-klyuch-dps.

Просимо всіх фінансових агентів врахувати цю інформацію в подальшому звітуванні FATCA.

Наявні питання, що виникають при подачі звітності, ви можете направляти засобами електронного зв’язку на електронну адресу: [email protected].

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

11.09.2023

До уваги громадян – покупців товарів!

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре наголошує платникам податків на обов’язку використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

Нагадаємо, що з 01 січня 2022 року є обов’язковим застосування РРО/ПРРО для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходів за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1-ї групи.

Звертаємось до громадян – покупців товарів! Наразі на вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», що розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Цей сервіс дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та припинити незаконну діяльність окремих торгівців.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

07.09.2023

Про етапи впровадження безготівкових розрахунків

Нагадуємо, що починаючи з 1 січня 2023 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб – підприємців – платників  єдиного  податку  першої  групи, торговців, які  здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Це передбачено пунктом першим постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» (далі – Постанова № 894).

Наступні етапи реалізації Постанови № 894 розпочнуться  у такі строки:

з 1 січня 2024 року – для торгівців, які провадять господарську діяльність у  населених  пунктах  з  чисельністю  населення  від  5  до 25 тис. осіб (крім торговців, зазначених у підпункті 4 пункту 1 Постанови № 894);

з 1 січня 2025 року – для торгівців, які провадять господарську діяльність у  населених  пунктах  з  чисельністю  населення  менше  ніж 5 тис. осіб (крім торговців, зазначених у підпункті 4 пункту 1 Постанови № 894);

з 1 січня 2026 року – для торгівців – фізичних осіб – підприємців – платників  єдиного  податку  першої  групи, торговців, які  здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Звертаємо увагу, що такі вимоги не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій.

Більш детально за покликанням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/695311.html

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

06.09.2023

Застосування у господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі обов’язково слід зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючому органі.

Нагадаємо, фізичні особи – підприємці застосовують РРО/ПРРО відповідно до вимог цього Закону. Не застосовують РРО/ПРРО - ФОП – платники єдиного податку першої групи.

Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Ці процедури максимально спрощені, враховують специфіку роботи РРО та ПРРО і здійснюються за заявницьким принципом.

Для реєстрації РРО подати до контролюючого органу заяву можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

ДПС пропонує бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут).

Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються. Про це та інші питання, пов’язані з реєстрацією та функціонуванням ПРРО від ДПС, роботою АРІ фіскального сервера ДПС, можна дізнатись тут.

Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується.

Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО.

Більш детально за покликанням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/695792.html

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

01.09.2023

Про порушення податкового законодавства можна повідомляти через чат-бот «StopViolationBot» та Контакт-центр ДПС

Державна податкова служба України звертає увагу споживачів на ресурси ДПС, які дають можливість повідомляти про ймовірні факти порушень законодавства суб’єктами господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, контроль за яким здійснюють податкові органи.

Найбільш зручний з них – чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram.

З його допомогою в будь-який час доби у будь-якому місці можна оперативно поінформувати ДПС про:

незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;

відмову у розрахунку банківською карткою;

торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції;

завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби, пальне;

неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Повідомити ДПС про такі факти можна, перейшовши за  посиланням:

 Чат-бот ДПС «StopViolationBot»

Також повідомити про порушення можна через «гарячу лінію» Контакт-центр ДПС за номером 0800-501-00-7.

Вся інформація, яка надходить до ДПС, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

31.08.2023

Щодо особливостей реєстрації повернення товарів, непроданих у зв’язку з неявкою покупця

Відповідно до пункту 5 розділу ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за № 918/29048, реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією. 

Розрахунковий документ на повну суму проведеної операції, створений у паперовій та/або електронній формі, надається особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. Розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації. 

Таким чином, у випадку не отримання або відмови від товару покупцем, при відправці їх за допомогою служб доставки достатньо в режимі реєстрації провести операцію повернення товарів на підставі квитанції від служби доставки про повернення відправлення та чеку РРО/ПРРО, в яких такі товари ідентифіковані.

Наголошуємо, що обов’язком саме продавця товарів є організація надання інформації щодо підтвердження повернення товарів без їх продажу від служби доставки. 

Жодних актів на повернення коштів складати не потрібно, так як такі акти складаються лише у випадках повернення коштів покупцю, а сума повернення перевищує 100 гривень. 

За матеріалами ДПС України: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/703664.html .

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

30.08.2023

Щодо зниження сум штрафних (фінансових) санкцій за окремі порушення порядку застосування РРО\ПРРО

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу на зміни в розмірах штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій на період з 01 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Так, до фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, що здійснюють діяльність з продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або надають послуги, фінансова відповідальність за проведення розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій з фіскальним режимом роботи, невидачу (у паперовій та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання застосовується у таких розмірах:

25 відсотків вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

50 відсотків вартості проданих з порушенням, встановленим цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

При цьому зменшення штрафних (фінансових) санкцій не будуть застосовуватись відносно торгівців, діяльність яких пов’язана з торгівлею:

  • підакцизними товарами;

  • технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту (Постанова № 231);

  • лікарськими засобами, виробами медичного призначення, крім ветеринарних препаратів та виробів ветеринарного призначення;

  • ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

Хто з ФОП застосовує РРО/ПРРО? https://fb.watch/mJA5GT6As6/

 

За січень-липень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено понад 16,9 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівської області у січні-липні 2023 року сплачено понад 10,5 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 32 відс. (на 2,6 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 6,4 млрд грн (зростання на 44 відс.).

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 4,4 млрд грн, що становить 41 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 1,7 млрд грн (39 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 1,3 млрд грн (29 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 814 млн грн (19 відс.) та податку на прибуток – 474 млн грн (11 відс.). Сума сплачених до державного бюджету платежів зросла на 24 відс. (+0,8 млрд грн) порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 6,2 млрд грн. (59 відс. в загальній сумі надходжень), в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 4,7 млрд грн (76 відс. в загальнообласній сумі), єдиного податку – 641 млн грн (10 відс.), податку на майно – майже 520 млн грн (8 відс.). Факт минулого року перевищено на 38 відс. або на 1,7 млрд гривень.

За січень-липень 2023 року найбільшу частку у надходженнях податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області становить сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

- державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 37,9 відс.,

- сільське та лісове господарство – 14,1 відс.,

- переробна промисловість – 9,8 відс.,

- добувна промисловість – 9,2 відс.,

- оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 6,7 відс.,

- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 4,7 відс.

Роботодавцями та самозайнятими особами сплачено у січні-липні 2023 року майже 6,4 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування (на 44 відс. більше відповідного періоду минулого року), що вкрай важливо для своєчасної та повної виплати пенсій та соціальної допомоги.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску, навіть за несприятливих умов для ведення бізнесу під час воєнного стану.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

28.08.2023

Щодо реєстрації РРО/ПРРО в контролюючих органах

Державна податкова служба України інформує, що у серпні 2023 року 15,8 тис. суб’єктів господарювання (1,2 тис. юридичних осіб та 14,6 тис. ФОП), на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зареєстрували у контролюючих органах 23,9 тис. РРО/ПРРО, з яких 4,7 тис. РРО та 19,2 тис. ПРРО.

Додатково інформуємо, що безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут). 

Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться тут.


 

28.08.2023

Щодо особливостей відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО

З 01.08.2023 Законом України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» були внесені зміни в пункт 2 статті 3 Закону від 06.07.1995 № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) щодо спрощення фіскального чеку. Зазначений пункт було доповнено абзацом другим:

Фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, при продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

Завдяки зазначеним змінам чітко визначені категорії продавців при продажу товару або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

Водночас до ДПС почали звертатись платники податків з проханням роз’яснити:

Як має виглядати такий спрощений чек?

Як зазначати правильно групу товарів?

Де брати її назву, якщо виникають сумніви?

У зв’язку з цим надаємо в межах компетенції відповіді на ці питання (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/702192.html).

Відповідь: при зазначенні назви товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність товару (послуги) до товарної групи чи послуги, у випадку виникнення сумнівів щодо правильності віднесення певних товарів до певних груп рекомендуємо використовувати Державний класифікатор продукції та послуг (Наказ Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457) в редакції Наказу Міністерства економіки від 16.02.2017 № 211 та зазначати товар (послугу), який класифікується за назвою «Групи» замість відображення конкретної позиції.

Така можливість встановлена прямою нормою Закону № 265 та не потребує створення нової форми фіскального касового чеку.

При цьому форма такого фіскального касового чека визначена в додатку 1 до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 21.01.2016 № 13, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.02.2016 за № 220/28350.

При зазначенні назви товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність товару (послуги) до товарної групи чи послуги, який класифікується за назвою «Групи», замість відображення конкретної позиції можна, наприклад, зазначати:

- «постільна білизна» замість «наволочка», «простирадло», «ковдра» і т.д.;

- «випічка» замість «пиріжок з маковою начинкою», «пиріжок з вишнею», «пиріжок з повидлом» і т. д.;

- «напої» замість «лимонад», «сітро», «дюшес», «тархун» і т. д.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

25.08.2023

До уваги платників податків Чернігівщини!

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області з метою широкого інформування платників податків щодо вимог Податкового кодексу України в частині обов’язку використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій, запроваджено щоденні сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Звертаємо увагу платників податків, що отримати роз’яснення з питань використання РРО/ПРРО можна щоденно з 10.00 до 11.00 години, зателефонувавши на номери телефонів з питань:

Реєстрація РРО/ПРРО - (099) 2524341;

Застосування РРО/ПРРО - (0462) 652-992;

Застосування ФОП спрощеної системи оподаткування - (0462) 652-978;

Реєстрація РРО при роздрібній торгівлі підакцизними товарами - (0462) 652-953.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

25.08.2023

Щодо звільнення від відповідальності за порушення правил застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі - Закон № 3219) повідомляє.

Суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, які вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року. За порушення порядку здійснення розрахункових операцій, вчинені в період з 01 січня 2022 року по 30 вересня 2023 року включно, штрафні (фінансові) санкції застосовуватись не будуть.

Звільнення від відповідальності за порушення вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 не стосується трьох видів діяльності:

  • продаж підакцизних товарів;

  • діяльність з купівлі/продажу іноземної валюти;

  • діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор.

У подальшому, з 01 жовтня 2023 року штрафні (фінансові) санкції застосовуються до всіх суб’єктів господарювання за вчинені ними порушення вимог Закону № 265.

Разом з цим, з 01 жовтня 2023 року штрафні (фінансові) санкції не застосовуються до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на:

тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

територіях активних бойових дій, - по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

територіях можливих бойових дій, - по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях, якщо вони не були вчинені при продажу ними підакцизних товарів.

При цьому, дати завершення бойових дій, дати завершення тимчасової окупації, дати припинення можливості бойових дій визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого наказом Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 22 грудня 2022 року №309, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 року за №1668/39004.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Податківці звертають увагу на обов’язок використання РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу платників податків на обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

З 01 січня 2022 року є обов’язковим застосування РРО/ПРРО для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходів за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1-ї групи.

Змінами, що внесені Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ передбачено:

- суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення вимог Закону №265, вчинені у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку розрахунків при продажу підакцизних товарів, діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти та у сфері організації та проведення азартних ігор;

- з 01 жовтня 2023 року застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО відновлюється. З цієї дати суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності  за порушення вимог Закону №265 (крім порушень порядку розрахунків при продажу підакцизних товарів),  вчинені при продажу товарів/надані послуг на:

тимчасово окупованих територіях - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

територіях активних бойових дій - по дату завершення бойових дій;

територіях можливих бойових дій - по дату припинення можливості бойових дій.

Дати завершення бойових дій, дати завершення тимчасової окупації, дати припинення можливості бойових дій визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Окрім цього, встановлено зменшений розмір штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку, не зареєстрованих платниками ПДВ, які здійснюють продаж товарів (крім підакцизних, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або надають послуги за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документу або видачу його на неповну суму покупкиабо проведення розрахункової операції без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб'єкта господарювання, що застосовуються до закінчення воєнного стану, але не довше ніж до 01 серпня 2025 року у розмірах 25% вартості проданих з порушенням товарів/послуг за порушення, вчинене вперше та 50%  за кожне наступне порушення, - було 100% та 150% відповідно.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Малий та середній бізнес Чернігівщини за рахунок сплати податків забезпечили третину надходжень до бюджетів територіальних громад

У січні-червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено 3,2 млрд грн податків і зборів, що становить 35,8 відс. загальної суми надходжень.

Зокрема, до державного бюджету представниками середнього бізнесу спрямовано 943 млн грн податків і зборів (24,4 відс. доходів бюджету), малого бізнесу та мікропідприємництва – 589 млн грн (15,2 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів від суб’єктів середнього підприємництва надійшло майже 867 млн грн (16,7 відс. загальної суми) та від малого бізнесу – 845 млн грн (16,3 відс.).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року по даній категорії платників відбувся приріст надходжень до бюджетів усіх рівнів на 33,7 відс. (+0,8 млрд грн).

По суб’єктах середнього підприємництва приріст надходжень становить 26,6 відс. (+0,38 млрд грн); малого бізнесу та мікропідприємництва – на 43,8 відс. (+0,44 млрд грн).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

У січні-червні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 5,3 млрд гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2023 року надійшло 5,3 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 43 відс. більше за факт надходжень шести місяців попереднього року (+1,6 млрд грн).

Найбільшу частку у загальній сумі (75 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 4 млрд грн. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1,2 млрд гривень або на 44 відсотки.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 459 млн грн (9 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 40 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 535 млн грн (10 відсотків загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 28 відс. більше ніж у минулому році.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6 відс.: податку на прибуток сплачено 55 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 82 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 145 млн грн, екологічного податку – 10,6 млн гривень.

Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (47,3 відс. загальної суми або 2,5 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (14,2 відс. або 747 млн грн) та промислові підприємства (11,6 відс. або 612 млн грн). Від громадян надійшло 520 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (10 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 321 млн грн (6,1 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 174 млн грн (3,3 відс.), лісового господарства – 77 млн грн (1,5 відс.), будівництва – 42 млн грн (0,8 відс.).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

У червні 2023 року платники Чернігівщини сплатили до бюджетів 1,4 млрд гривень податків та майже 997 млн грн єдиного внеску

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, збори, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

У червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,4 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 40 відсотків загальної суми надходжень (561 млн грн). У порівнянні з фактом червня минулого року сплачено податків на 33 відс. більше (+139 млн грн). Надходження зросли по податку на додану вартість на 50 відс. (+54 млн грн), по рентній платі за користування надрами у 2,4 рази (+74 млн грн, в значній мірі за рахунок погашення боргів минулих періодів), по податку та збору на доходи фізичних осіб на 15 відс. (+33 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 847 млн грн податків та зборів (60 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з червнем 2022 року надходження збільшились на 18 відс. (+127 млн грн).

Основну суму доходів місцевого бюджету (83 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 700 млн грн (збільшення на 15 відс. або на 93 млн грн до факту червня 2022 року). Також приріст спостерігається по єдиному податку (більше на 52 відс. до факту червня 2022 року).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у червні сплачено майже 997 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 20 відс. або на 167 млн гривень.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

Як користуватися податковою інформацією у смартфоні

Державна податкова служба демонструє динамічний розвиток цифрових технологій при наданні е-послуг. Понад 65 тис. користувачів отримують понад 20 податкових сервісів у смартфоні.

Чат-бот InfoTAX надає можливість миттєвого отримання інформації про:

- реєстраційні та облікові дані,

- квитанції про обробку документів,

- сплачені податки та податковий борг,

- дані СЕА ПДВ та СЕА РПСЕ,

- дані ЄРПН та ЄРАН,

- дату включення до реєстрів тощо.

Приєднатись до чат-боту можна:

- за посиланням https://t.me/infoTAXbot

- за QR-кодом

- безпосередньо з Електронного кабінету.

ДПС продовжує працювати над створенням нових сервісів для зручності і комфорту при взаємодії платників з податковими органами. Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/689270.html.

 

Інтерактивна податкова карта

Державна податкова служба поновлює роботу інтерактивних податкових сервісів, зокрема, Інтерактивної податкової карти України.

«ДПС підтримує курс фіскальної децентралізації для забезпечення фінансової незалежності місцевих бюджетів, що посилює спроможність територіальних громад», – повідомила очільниця ДПС Тетяна Кірієнко.

Так, Інтерактивна податкова карта України дає змогу в онлайн-режимі у будь-який час без звернення до органів ДПС отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, надміру сплачених сум та суми платежів.

Інформація надається по Україні та у розрізі:

- регіонів;

- територіальних громад;

- видів економічної діяльності;

- податків;

- видів бюджетів;

- систем оподаткування;

- за організаційно-правовими формами;

- типом платника (фізичні та юридичні особи);

- статусом платника (великий, середній, малий бізнес та неприбуткові бюджетні установи).

Податкова карта доступна користувачам на вебпорталі ДПС та у відкритій частині Електронного кабінету. Детальніше: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/689349.html.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Понад 1,7 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у березні 2023 року

У березні поточного року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,7 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 52 відсотки загальної суми надходжень (902 млн грн). У порівнянні з фактом березня 2022 року сплачено податків у 2,5 рази більше (+545 млн грн). Порівняно з минулорічними, зросли надходження по рентній платі за користування надрами в 2,3 рази (+130 млн грн), по податку на додану вартість в 2,1 рази (+95 млн грн) та податку на доходи фізичних осіб також майже в два рази (+80 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 820 млн грн податків та зборів (48 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з березнем 2022 року надходження збільшились вдвічі (+423 млн грн).

Основну суму доходів місцевого бюджету (76 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 621 млн грн (збільшення на 88 відс. або на 290 млн грн до факту березня 2022 року). Також приріст до надходжень відповідного періоду минулого року спостерігається по податку на майно (більше у 2,7 рази) та єдиному податку (в 3,6 рази).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у березні сплачено 840 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 92 відс. або на 403 млн гривень.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які у цей складний воєнний час сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Понад 1,5 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у січні 2023 року від сплати податків

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Так, у січні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,5 млрд грн податків та зборів, що на 25,5 відс. або на 314 млн грн більше, ніж у січні 2022 року.

До державного бюджету спрямовано 42 відсотки загальної суми надходжень (645 млн грн або на рівні січня попереднього року. Зросли надходження порівняно з минулорічними по податку на доходи фізичних осіб на 81,4 відс. (+78 млн грн) та військовому збору на 60 відс. (+21 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 900 млн грн податків та зборів (58 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з січнем 2022 року надходження збільшились на 53 відс. (+313 млн грн). Внаслідок цього територіальні громади та обласний бюджет отримали додаткові кошти для реалізації своїх повноважень та відновлення інфраструктури.

Основну суму доходів місцевого бюджету (71 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 641 млн грн (майже на 81 відс. або на 287 млн грн більше, ніж у січні 2022 року). Доля єдиного податку – 16 відсотків (надійшло 144,8 млн грн, що на 16 відс. більше за факт січня 2022 року); податку на майно – 8,5 відс. (надійшло 76,7 млн грн, що дорівнює минулорічному рівню).

Крім того, у січні 2023 року сплачено 791 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 73 відс. або на 334 млн гривень.

Виконання свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску сприяє підвищенню обороноздатності країни, дозволяє профінансувати у повному обсязі виплату пенсій, зарплат, соціальної допомоги, а також направити кошти на відновлення інфраструктури та житлового фонду.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

 

У січні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали понад 900 мільйонів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2023 року надійшло понад 900 млн грн від сплати податків і зборів, що на 53,2 відс. більше за факт надходжень січня 2022 року (+ 313 млн грн).

Найбільшу частку у загальній сумі (71 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 641 млн гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 287 млн гривень або в 1,8 рази. В умовах воєнного стану відбувся перерозподіл джерел доходів для перерахування податку. Так, сума сплаченого податку з доходів у вигляді заробітної плати залишилась майже на рівні минулого року, водночас значно зросла сума податку з грошового забезпечення військовослужбовців.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 77 млн грн (8,5 відс. доходів місцевих бюджетів), що на рівні минулорічного факту. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 145 млн грн (16 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 16 відс. більше ніж у січні минулого року.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 4,5 відс.: податку на прибуток сплачено 1,3 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 8 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 11,3 млн грн, екологічного податку – 1,8 млн гривень.

У галузевому розрізі найбільшу питому вагу в надходженнях до місцевих бюджетів області забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (41 відс. загальної суми або 368 млн грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (22 відс. або 202 млн грн) та промислові підприємства (12 відс. або 107 млн грн). Від громадян надійшло 99 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (11 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 49 млн грн (5,5 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 27 млн грн (3 відс.), будівництва – 5 млн грн (0,5 відс.), лісового господарства – 3 млн грн (0,4 відс.).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Чернігівщина: Про підсумки проведення кампанії декларування доходів,

одержаних громадянами протягом 2021 року

Протягом 2022 року на Чернігівщині податкові декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік подали 6583 громадянина, які задекларували понад 2 млрд грн доходів. Із загальної кількості декларантів 2542 громадянина, які обов’язково повинні задекларувати доходи. Вони самостійно визначили до сплати в бюджет понад 29,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5,2 млн грн військового збору.

Інші 4041 громадянин подали податкові декларації з метою одержання податкової знижки та визначили до повернення з бюджету 13,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи з бюджету вже повернуто 2944 громадянам 9,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Серед загальної кількості декларантів, які обов’язково повинні були задекларувати доходи:

  • 46 відс громадян (1167декларацій) задекларували доходи у вигляді успадкованого чи отриманого у дарунок майна, загальна сума задекларованого доходу 278,4 млн грн, самостійно визначено до сплати в бюджет 7,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,1 млн грн військового збору;

  • 17 відс громадян (432 декларації) задекларували доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, загальна сума задекларованого доходу 422,3 млн грн, самостійно визначили до сплати в бюджет 3,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн грн військового збору;

  • решта 37 відс громадян задекларували інші доходи (доходи у вигляді додаткового блага, доходи, отримані за межами України тощо).

Крім цього, серед загальної кількості поданих декларацій 99 громадян області задекларували доходи понад 1 млн грн (загальна сума доходу складає 714,5 млн грн) та самостійно визначили до сплати в бюджет 21,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3 млн грн військового збору.

Найбільша кількість осіб, які отримали доходи понад мільйон та вже подали декларації обліковується у м. Чернігові – 57 відс від загальної кількості (56 осіб) та у м. Прилуки – 19 відс (18 осіб).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

З 1 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2022 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

Обов'язок подання податкової декларації  про майновий стан і доходи виникає у платника податку у разі отримання ним протягом звітного року, зокрема:

- доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів));

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

- іноземні доходи;

Відповідно до п.п. 49.18.4 п.49.18 ст. 49 Кодексу податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий період), що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, до 1 травня року, що наступає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу.

Пунктом п.49.20 ст.49 Кодексу передбачено, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Отже, граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію – 01 травня 2023 року (включно).

Також, повідомляємо відповідно ст.166 Кодексу фізичні особи – платники податку мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Копії первинних документів (крім електронних розрахункових документів), що підтверджують право на податкову знижку надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого цим Кодексом

Звертаємо увагу, що податкову декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/) у розділі «ЕК для громадян» - «Податкова декларація про майновий стані і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг

 

До уваги платників екологічного податку

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 21.07.2022 №206 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04 серпня 2022 року за №880/38216 (далі- наказ №206), внесено зміни до форми податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715, «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за№ 1052/27497.

Зміни до декларації розроблені з метою забезпечення виконання Указу Президента України від 29 квітня 2021 року № 180/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку деценіралізації влади» (далі - Указ № 180) (у частині застосування Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - Кодифікатор)).

Указом № 180 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», частиною першою п. 1 якого вирішено забезпечити з 01 липня 2021 року використання в роботі центральних органів виконавчої влади Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад. Такий Кодифікатор затверджено наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26 листопада 2020 року №290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12 січня 2021 року №3) та впроваджується на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - Класифікатор). Кодифікатор має 19 символів, а Класифікатор - 10.

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

  • передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно- територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 декларації та рядки 3 додатків 1-6 до неї);

  • з метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих декларацій та забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників у рядках 1 заголовної частині декларації та додатках 1-6 до неї (поряд з позначкою «уточнююча») запроваджена позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється».

Нова форма декларації застосовується з 01.01.2023. Тобто, починаючи з IV кварталу 2022 року поточні, а також уточнені за попередні періоди податкові зобов'язання по екологічному податку слід складати та подавати за новою формою податкової декларації.

Форма декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за № 1052/27497 із внесеними змінами, зокрема і наказом №206, розміщена на вебсайті ДПС у розділі Законодавство / Податки, збори, платежі / Загальнодержавні податки / Екологічний податок / Форми звітності.

(лист ДПС України від 10.01.2023 № 663/7/99-00-04-01-01-07).

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

 

У 2022 році платники Чернігівщини сплатили понад 25 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівської області у січні-грудні 2022 року сплачено 16 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 12,7 відс. перевищує факт надходжень попереднього року. Єдиного соціального внеску надійшло 9,2 млрд грн (зростання на 45,5 відс.).

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 6,8 млрд грн, що становить 42 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 2,5 млрд грн (37,6 відс.), податку на додану вартість – 2 млрд грн (29 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 1,4 млрд грн (21 відс.) та податку на прибуток – 0,7 млрд грн (10,6 відс.). Сума сплачених до державного бюджету податків залишилась на рівні 2021 року не зважаючи на введення військового стану та погіршення економічної ситуації у регіоні.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 9,2 млрд грн, в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 7 млрд грн (76 відс. в загальнообласній сумі), єдиного податку – 0,9 млрд грн (10 відс.), податку на майно – 0,8 млрд грн (9 відс.). Факт минулого року перевищено на 23 відс. або на 1,7 млрд гривень.

Рівень добровільної сплати податків залишається високим та становить 99,6 відс. від загальної суми надходжень до бюджетів усіх рівнів.

За січень-грудень 2022 року найбільшу частку у сплаті податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області складає сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

  • державне управління, оборона, освіта та охорона здоров’я – 28,1 відс.,

  • сільське та лісове господарство – 17 відс.,

  • добувна промисловість – 10,4 відс.,

  • переробна промисловість – 7,6 відс.,

  • оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 5,6 відс.

У загальній сумі сплачених податків майже 20 відс. забезпечено суб’єктами середнього підприємництва (3,1 млрд грн) та 16,4 відс. – малого бізнесу (2,6 млрд грн).

Роботодавцями та самозайнятими особами сплачено у січні-грудні 2022 року 9,2 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування (на 45,5 відс. більше відповідного періоду минулого року), що вкрай важливо для своєчасної та повної виплати пенсій та соціальної допомоги.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків Чернігівщини за належне виконання своїх обов’язків щодо своєчасної сплати податків та єдиного внеску.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

У 2022 році платники Чернігівщини сплатили понад 25 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівської області у січні-грудні 2022 року сплачено 16 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 12,7 відс. перевищує факт надходжень попереднього року. Єдиного соціального внеску надійшло 9,2 млрд грн (зростання на 45,5 відс.).

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 6,8 млрд грн, що становить 42 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 2,5 млрд грн (37,6 відс.), податку на додану вартість – 2 млрд грн (29 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 1,4 млрд грн (21 відс.) та податку на прибуток – 0,7 млрд грн (10,6 відс.). Сума сплачених до державного бюджету податків залишилась на рівні 2021 року не зважаючи на введення військового стану та погіршення економічної ситуації у регіоні.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 9,2 млрд грн, в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 7 млрд грн (76 відс. в загальнообласній сумі), єдиного податку – 0,9 млрд грн (10 відс.), податку на майно – 0,8 млрд грн (9 відс.). Факт минулого року перевищено на 23 відс. або на 1,7 млрд гривень.

Рівень добровільної сплати податків залишається високим та становить 99,6 відс. від загальної суми надходжень до бюджетів усіх рівнів.

За січень-грудень 2022 року найбільшу частку у сплаті податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області складає сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:

  • державне управління, оборона, освіта та охорона здоров’я – 28,1 відс.,

  • сільське та лісове господарство – 17 відс.,

  • добувна промисловість – 10,4 відс.,

  • переробна промисловість – 7,6 відс.,

  • оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 5,6 відс.

У загальній сумі сплачених податків майже 20 відс. забезпечено суб’єктами середнього підприємництва (3,1 млрд грн) та 16,4 відс. – малого бізнесу (2,6 млрд грн).

Роботодавцями та самозайнятими особами сплачено у січні-грудні 2022 року 9,2 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування (на 45,5 відс. більше відповідного періоду минулого року), що вкрай важливо для своєчасної та повної виплати пенсій та соціальної допомоги.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків Чернігівщини за належне виконання своїх обов’язків щодо своєчасної сплати податків та єдиного внеску.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

 

Щодо основних новацій та перспектив податкового законодавства у 2023 році

У 2023 році набирають чинності норми щодо:

Сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі (Закон України від 3 листопада 2022 року № 2720-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі»).

З 1 січня 2023 року передбачено сплату авансових внесків з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти, у розмірі:

трьох МЗП за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований у населеному пункті, чисельність населення якого перевищує 50 тисяч;

однієї МЗП, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований в інших населених пунктах або за межами населених пунктів.

Протягом 2023 року платники податку сплачуватимуть такі авансові внески з урахуванням таких особливостей:

- з 1 січня 2023 року по 30 червня 2023 року ­– із застосуванням коефіцієнта 0,33;

- з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,66.

Сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року у сумі, що не перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) період.

 

Впровадження нової версії УКТ ЗЕД (Закон України від 19 жовтня 2022 року № 2697-IX «Про Митний тариф України»).

З 1 січня 2023 року впроваджується нова версія УКТ ЗЕД, побудована на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2022 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу 2022 року.

Вказані зміни вплинуть на заповнення податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних.

 

Оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів (Закон України від 6 жовтня 2022 року №2654-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів»).

Набирає чинності з 1 квітня 2023 року та передбачає врегулювання статусу електронного резиденства:

- іноземець, який досяг 18 років, не є податковим резидентом України та зареєстрований у системі «Е-резидент»;

- є  платником третьої групи спрощеної системи оподаткування без ПДВ:

сплачує податок 5 % від доходів у рамках ліміту (1167 МЗП), якщо перевищує ліміт 15 %;

не дозволені доходи з джерелом походження з України, крім пасивних;

податковим агентом «Е-резидента» є банк, у якому відкритий поточний рахунок платника єдиного податку третьої групи «Е-резидента».

 

З 1 січня 2023 року змінюються розміри деяких ставок податків та порядок нарахування деяких податкових зобов’язань:

Збільшуються на 20 відсотків специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів (пункт 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України).

Передбачено поступове підвищення ставок з 2021 до 2025 року (кожний рік на 20 відсотків).

Такі зміни спрямовані до наближення ставок, встановлених законодавством України, до ставок, визначених у положеннях Директиви ЄС 2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року щодо структури та ставок акцизів на тютюнові вироби та підвищують ціну на підакцизну продукцію.

  Збільшуються ставки акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (Закон України 15 березня 2022 року №2139 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного»).

Ставка збільшується до 10000 гривень за 1 літр (зараз діє 3000 гривень за 1 літр). Норма діє протягом воєнного та/або надзвичайного стану.

 

Припиняють дію деякі податкові пільги

З 1 січня 2023 року припиняють дію податкові пільги:

- які надавалися в галузі кінематографії, космічної діяльності та постачання програмної продукції (п.3, 261 та 61 підрозділу 2 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України):

кінематографія – закінчується дія режиму звільнення від оподаткування ПДВ при ввезенні на митну територію України окремих товарів, які використовуються в галузі кінематографії;

космічна галузь – закінчується дія режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України суб’єктами космічної діяльності окремих товарів, визначених Митним кодексом України, а також звільнення від оподаткування операцій з постачання на митній території України результатів науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, які виконувалися для потреб космічної діяльності;

постачання програмної продукції – закінчується дія режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції;

- які тимчасово, до 1 січня 2023 року, надавались готелям і подібним засобам тимчасового розміщування щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг із тимчасового розміщування (проживання) за ставкою у розмірі 7 відсотків (п. 74 підрозділу 2 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України). Водночас вказана пільга продовжує застосовуватись відповідно до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України.

 

Змінюються розміри сум МЗП та ПМ (Закон України від 03 листопада 2022 року №2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік»).

Законом встановлено, що впродовж 2023 року:

мінімальна заробітна плата за місяць становитиме 6700 грн,

прожитковий мінімум на одну працездатну особу – 2684 гривень.

Ці положення призведуть до змін в оподаткуванні діяльності фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП).

 

Ліміти річного доходу для ФОП

Ліміт доходів ФОП на спрощеній системі оподаткування, який є граничною межею заробітку ФОП, при перевищенні якої його можуть перевести на загальну систему оподаткування, прив’язаний до мінімальної заробітної плати, тож у 2023 році ліміти будуть такими:

для 1 групи – 1 118 900 грн (167 розмірів мінімальної зарплати);

для 2 групи – 5 587 800 грн (834 розмірів мінімальної зарплати);

для 3 групи – 7 818 900 грн (1167 розмірів мінімальної зарплати).

 

Єдиний податок

Суми єдиного податку для 1 та 2 групи ФОП прив’язані до прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Відповідно у 2023 році сума єдиного податку щомісяця складатиме:

для 1 групи ФОП – 268,4 грн (10 % від прожиткового мінімуму);

для 2 групи ФОП – 1340 грн, (20 % від мінімальної зарплати);

для 3 групи ФОП ставки не зміняться порівняно з 2022 роком:

-  3 % від доходів для платників ПДВ;

-  5 % від суми доходів для неплатників ПДВ;

-  спеціальний режим 2 % для неплатників ПДВ на час дії воєнного стану.

 

Єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування (далі – ЄСВ)

Розміри ЄСВ у 2023 році будуть такими:

мінімальний ЄСВ – 1474 грн за місяць (22 % від мінімальної зарплати);

максимальний ЄСВ – 22110 грн за місяць (22 % від 15 мінімальних зарплат).

 

2022 рік є першим звітним періодом для:

Звітів про контрольовані іноземні компанії (Закон України від 16.01.2020 № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»).

З 2022 року, відповідно до Кроку 3 БЕПС, запроваджено концепцію оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній (далі – КІК) на рівні контролюючої особи – фізичної або юридичної особи, що є контролюючою особою такої компанії.

Звітним (податковим) періодом для КІК є календарний рік або інший звітний період, що закінчується протягом календарного року.

При цьому звіт про КІК подається контролюючою особою одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Вперше звіти про КІК будуть подаватись за 2022 рік разом з податковою звітністю за 2023 рік. При цьому штрафні санкції та пеня до звітності КІК за 2022 та 2023 роки не застосовуватимуться.

 

Розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання (Закон України від 30.11.2021 № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»).

Частиною зобов’язань з податку на прибуток підприємств платників податку – власників, орендарів, користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, є позитивне значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.

Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання вперше здійснюватиметься за наслідками 2022 року.

Тимчасово, за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки, не нараховується та не сплачується загальне мінімальне податкове зобов'язання за земельні ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, та/або за земельні ділянки, визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

 

Резидентів Дія Сіті (Закон України від 14.12.2021 № 1946 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні»).

Спеціальний режим оподаткування резидентів Дія Сіті, який передбачає можливість переходу ними на оподаткування податком на прибуток підприємств за особливими умовами (аналог податку на виведений капітал), що передбачають ставку податку у розмірі 9 % та оподаткування лише низки операцій.

Окремою базою оподаткування в спеціальному режимі оподаткування резидентів Дія Сіті буде сума невідповідності контрольованої операції принципу «витягнутої руки», яка буде оподатковуватись за ставкою 18 %.

Першим звітним періодом для спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті є 2022 календарний рік.

 

Застосовуються нові форми податкової звітності, зокрема:

Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (наказ Міністерства фінансів України від 13.09.2022 року № 274 «Про затвердження змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.11.2022 за  № 1358/38694) (набрав чинності з 18.11.2022).

Зміни внесено з метою приведення форми декларації до положень ПКУ щодо спеціального режиму оподаткування резидентами Дія.Сіті за особливими умовами.

Першим звітним періодом є 2022 календарний рік.

Податкової декларації про майновий стан і доходи (наказ Міністерства фінансів України від 17.05.2022 року № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929) (набирає чинності з 01.01.2023)).

Так, форма декларації про майновий стан і доходи отримала нові додатки:

Додаток Ф4 – розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;

Додаток МПЗ – розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

 

Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ Міністерства фінансів України від 10.11.2022 року № 371 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.11.2022 за № 1484/38820) (набирає чинності з дня офіційного опублікування)).

Наказом затверджується нова форма Податкової декларації, в якій передбачені місця для зазначення коду Кодифікатора (КАТОТТГ), інформації щодо адреси місць розташування об’єктів оподаткування, строку користування податковою пільгою у звітному періоді, виокремлення нарахованих до збільшення сум податкового зобов’язання.

З метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих податкових декларацій, забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів, як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників запроваджується позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється».

 

Податкової декларації з плати на землю (наказ Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639) (набрав чинності з 22.03.2022)).

Вказаним наказом викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати на землю, яка повинна подаватись з 2023 року.

Основні зміни:

за наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, що входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць, якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць;

у колонці «Категорія земельних ділянок» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» Декларації зазначається інформація щодо категорії/цільового призначення земельних ділянок, яка має відповідати інформації, що зазначена у документах, які засвідчують право власності/користування земельними ділянками;

у колонці «Нормативна грошова оцінка» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати» Декларації вказується нормативна грошова оцінка з урахуванням кумулятивної величини коефіцієнта індексації, який застосовується з дати останньої затвердженої нормативної грошової оцінки: в разі проведення оцінки земельної ділянки – зазначається оцінка одиниці площі земельної ділянки, якщо оцінку не проведено – зазначається оцінка одиниці площі ріллі по АР Крим або по області.

 

Законопроекти, прийняті Верховною Радою України у другому читанні та підписані Президентом України

Закон України від 13.12.2022 № 2836-ІХ «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України» 29.12.2022 підписаний Президентом України (набирає чинності через три дні з дня його опублікування), який передбачає, зокрема:

- звільнення платників від відповідальності за несвоєчасне подання звітності, документів та повідомлень передбачених для цілей трансфертного ціноутворення та оподаткування контрольованих іноземних компаній із встановленням зобов’язання щодо подання таких документів протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні;

- звільнення платників податку на прибуток підприємств від відповідальності за несвоєчасне подання фінансової звітності разом з аудиторський звітом та уточнюючої декларації з цього податку, яка подається у разі уточнення показників такої фінансової звітності із встановленням зобов’язання щодо подання таких документів протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні;

- звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України електрогенераторних установок, трансформаторів, генераторів, обладнання та матеріали до них (повний перелік товарів визначено пунктом 921 розділу XXI Митного кодексу України);

- звільнення від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога суб’єктам господарювання, що здійснюють виробництво, передачу та розподіл електричної енергії, та ввозяться такими суб’єктами для цілей відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств за погодженням з Міненергетики (повний перелік товарів визначено пунктом 923 розділу XXI Митного кодексу України);

- звільнення від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України товарів громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, для подальшої їх безоплатної (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) передачі такими особами військовим та добровольчим формуванням, які забезпечують національну безпеку і оборону.

- звільнення від оподаткування для виробництва готової продукції виноматеріалів виноградних, вироблених на підприємствах первинного виноробства, які експортуються цими підприємствами;

- не вважати акцизним складом приміщення або територію, у кожному (на кожній) з яких загальна місткість  розташованих ємностей для зберігання пального, яке використовується виключно для заправлення електрогенераторних установок, не перевищує 2000 літрів, а також приміщення або територію у кожному (на кожній), де одночасно зберігається або реалізується пальне у споживчій тарі ємністю до 5 літрів включно, отримане від виробника або особи, яка здійснила його розлив у таку тару. Ці два критерії для визначення акцизного складу застосовуються одночасно.

- звільнення від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України та реалізації на митній території України товарів, а саме:

моторних транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія (з робочим об'ємом циліндрів двигуна не більш як 5000 куб. см; понад 5000 куб. см, нові і що використовувалися);

автомобілів легкових та інших моторних транспортних засобів, призначених головним чином для перевезення людей,

моторних транспортних засобів для перевезення вантажів,

за умови, якщо такі операції здійснюються громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, для подальшої їх добровільної передачі такими особами Збройним Силам України та добровольчим формуванням територіальних громад, Національній гвардії України, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній прикордонній службі України, Міністерству внутрішніх справ України, іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, їх з’єднанням, військовим частинам, підрозділам без попереднього або наступного відшкодування їх вартості;

- суб’єкт господарювання має право зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензії на право зберігання пального, результатів надання інших адміністративних послуг);

- зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється суб’єктом господарювання на підставі безоплатного подання до територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, декларації про провадження господарської діяльності із зберігання пального.

Також вказаними змінами до Податкового кодексу:

- термін реєстрації в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування без застосування штрафних санкцій, дата складання яких припадає на період з 1 лютого по 31 травня 2022 року, перенесено з 14 липня на 15 липня 2022 року;

- термін подання платниками податкової звітності з ПДВ без застосування штрафних санкцій за податкові періоди лютий – травень 2022 року перенесено з 19 на 20 липня 2022 року);

- граничний строк сплати податкового зобов’язання за періоди лютий – травень 2022 року встановлено 1 серпня 2022 року;

- платникам надано можливість на період дії воєнного стану виправляти помилки, що призвели до заниження податкових зобов’язань, без нарахування та сплати штрафних санкцій.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/644122.html.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Щодо зарахування податкових платежів та єдиного внеску

ДПС повідомляє про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного 2022 року та початку 2023 року.

Податкові платежі та єдиний внесок, сплачені через Систему електронних платежів  Національного банку України  (далі – СЕП)  31 грудня 2022 року та 01 січня 2023 року,  Казначейством будуть зараховані датою банківського дня 02 січня 2023 року.

З 02 січня 2023 року банківська система України працюватиме у звичайному режимі.

Інформація щодо реквізитів рахунків для сплати податкових платежів та єдиного внеску розміщена в електронному кабінеті платників, на вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/) та в Центрах обслуговування платників.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/643164.html.

 

Безготівкові розрахунки: Що потрібно знати

Відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)»

торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої групи, торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції)

з 1 січня 2023 року повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Додатково звертаємо увагу, що такі вимоги не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/640316.html

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

У чеках РРО/ПРРО необхідно відображати усі обов’язкові реквізити

Державна податкова служба України на постійній основі проводить аналіз фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального із застосуванням РРО/ПРРО.

У ході здійснення податкового контролю в переважній більшості випадків встановлюються порушення вимог щодо форми та змісту розрахункових документів при реалізації товарів підакцизної групи.

Так, наявні випадки продажу підакцизних товарів без використання режиму програмування найменувань товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та не відображення/не вірного відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, які створюються РРО при проведенні розрахункових операцій з продажу алкогольних напоїв. 

Слід зазначити, що найбільше суб’єкти господарювання допускають порушення в частині не відображення/не вірного відображення обов’язкових реквізитів розрахункових документів, зокрема:

відображення у розрахункових документах при проведенні розрахункових операцій з продажу підакцизних товарів неточної інформації щодо коду УКТ ЗЕД (відображається частина коду УКТ ЗЕД – підгрупа, група тощо);

відображення кодів УКТ ЗЕД у розрахункових документах за допомогою поєднання літер та цифр;

відсутність у розрахункових документах серії та номеру марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв;

невірне відображення реквізитів марок акцизного податку (серія та номер) – відображається поєднання букв та символів, які не відносяться до реквізитів марок акцизного податку, відображається більша/менша кількість цифрових та літерних позначень, відображаються літери без використання регістра.

Такі порушення унеможливлюють формування актуальної інформації щодо обсягів продажу пального та тютюнових виробів, з метою справедливого розподілу часток акцизного податку з продажу таких товарів до бюджетів місцевого самоврядування, а також визначення обсягів продажу алкогольних напоїв з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів.

Крім того, до суб’єктів господарювання застосовуються значні штрафні (фінансові) санкції за порушення порядку проведення розрахунків.

Враховуючи викладене, звертаємо увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та відображення реквізитів марок акцизного податку при продажі алкогольних напоїв.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/641594.html.

 

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами

Законом України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами» (далі – Закон № 2747), який набрав чинності 11.12.2022, внесені наступні зміни:

- друге речення у п.п. «б» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), а саме: «Положення цього підпункту застосовуються також до благодійної допомоги, отриманої зазначеними благодійниками – фізичними особами у звітному податковому році, що передує року їх внесення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації» виключено;

 - підрозділ 1 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу доповнено пунктом 31 такого змісту:

«31. Установити, що положення підпункту «б» підпункту 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 цього Кодексу застосовуються також до благодійної допомоги, отриманої благодійниками – фізичними особами, які до 1 січня 2023 року включені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, у період з 24 лютого 2022 року до дати їх включення до зазначеного Реєстру».

З набранням чинності Закону № 2747 за умови, що благодійник – фізична особа зареєструється у Реєстрі волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації до 01 січня 2023 року, сума благодійної допомоги, отриманої таким благодійником – фізичною особою у період з 24 лютого 2022 року, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого благодійника.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/639714.html.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

З січня 2023 року для фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі (обмін валют), встановлено обов’язок щодо сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти

Державна податкова служба України нагадує про те, що починаючи з січня 2023 року для фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі (обмін валют), встановлено обов’язок щодо сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти станом на 01 число поточного місяця, ведення якого здійснюється Національним банком України.

Граничний термін сплатищомісяця (не пізніше останнього операційного (банківського) дня поточного місяця).

Законом України від 03 листопада 2022 року № 2720-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі» встановлено, що розмір авансових внесків залежатиме від статистичних даних щодо чисельності населення, розміщених на вебпорталі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі статистики станом на 01 січня року, що передує поточному року, у населеному пункті, в якому розташовано такий пункт обміну.

Зважаючи на зазначене, розмір авансового внеску у січні 2023 року залежатиме від чисельності населення станом на 01 січня 2022 року у населеному пункті, в якому розташовано такий пункт обміну.

Звертаємо увагу, що відповідно до інформації, розміщеної на сайті Державної служби статистики України у розділі «Статистична інформація»/ «Формат відкритих даних»/«Населення та міграція»/ «Чисельність наявного населення (за оцінкою) по регіонах, районах, територіальних громадах та населених пунктах»/ «на 01 січня 2022 року», чисельність наявного населення зазначено, зокрема, у розрізі кодів згідно з Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 № 3), зі змінами.

Враховуючи зазначене, з метою правильного визначення чисельності населення у населеному пункті, в якому розташовано пункт обміну іноземної валюти, та розміру авансового внеску з податку на прибуток, необхідно ідентифікувати такий населений пункт з урахуванням кодів адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, де розташовані такі пункти.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/644185.html.

 

До уваги фізичних осіб – платників єдиного податку першої – третьої груп

З 01.01.2023 відповідно до статей 7 та 8  Закону України від 03 листопада 2022 року № 2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» установлено місячні розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб у сумі 2684 грн та мінімальної заробітної плати – 6700 гривень.

 Щодо обсягу доходу

Згідно з Податковим кодексом України (далі – ПКУ) граничний обсяг доходу для платників єдиного податку першої – третьої груп розраховується з урахуванням мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Отже, у 2023 році розмір доходу для фізичних осіб – платників єдиного податку не повинен перевищувати такі суми для:

першої групи платників єдиного податку –  1 118 900 грн;

другої групи платників єдиного податку – 5 587 800 грн;

третьої групи платників єдиного податку – 7 818 900 гривень.

 Щодо ставок єдиного податку (загальні положення)

Згідно з п. 293.1 ст. 293 ПКУ ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – прожитковий мінімум), другої групиу відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – мінімальна заробітна плата).

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, для фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку – не більше 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму;

2) для другої групи платників єдиного податку – не більше 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Отже, максимальний місячний розмір єдиного податку у 2023 році для ФОП – платників єдиного податку першої групи становить 268,40 грн, для платників єдиного податку другої групи – 1340,0 гривень.

Відповідно до п.п. 293.3 ст. 293 ПКУ відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:

1) 3 відсотки доходу – у разі сплати податку на додану вартість згідно з ПКУ;

2) 5 відсотків доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

При цьому слід враховувати, що згідно з п. 293.4 ст. 293 ПКУ ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої – третьої групи (ФОП) у розмірі 15 відсотків:

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3  п. 291.4 ст. 291 ПКУ;

2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;

3) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 розділу XIV ПКУ;

4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування;

5) до доходу, отриманого платниками першої або другої групи від провадження діяльності, яка не передбачена у підпунктах 1 або 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ відповідно».

Щодо ставок єдиного податку (з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України)

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до ПКУ, зокрема, доповнено новим п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Згідно з п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розділу XIV ПКУ застосовуються з урахуванням визначених ПКУ особливостей, зокрема, відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ установлено, що ФОП – платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ єдиний податок не сплачувався (абзац другий п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Відсоткова ставка єдиного податку для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, встановлюється у  розмірі 2 відсотки доходу, визначеного відповідно до ст. 292 ПКУ.

Платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, звільняються від обов’язку нарахування та сплати податку на додану вартість за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, а також від подання податкової звітності з податку на додану вартість, а їх реєстрація платником податку на додану вартість є призупиненою.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/644217.html.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Як здійснюється формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером обробки інформації

У зв’язку з актуалізацією питання своєчасного формування фіскальних чеків (Z - звітів) під час відсутності зв’язку між реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО) та сервером обробки інформації (відсутності електропостачання, Інтернету) ДПС повідомляє таке.

Відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057, РРО повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв’язку із сервером обробки інформації з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера обробки інформації після відновлення зв’язку. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.

Пунктом 9 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2002 № 199, передбачено, що блокування виконання функцій реєстратора знімається після усунення причини його виникнення.

Тобто блокування РРО відбувається у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації (відсутності електропостачання, Інтернету) не раніше ніж через 72 години.

Водночас після відновлення такої можливості РРО розблоковується та накопичена інформація передається до сервера автоматично.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/644092.html.

 

Нова форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, запроваджується у 2023 році

Державна податкова служба України повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 10.11.2022 № 371 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 листопада 2022 року за № 1484/38820 (далі – наказ № 371), зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 05.12.2022 № 412 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 10 листопада 2022 року № 371», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 грудня 2022 року за № 1537/38873 (далі – наказ № 412), затверджено нову редакцію податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (у додатках 1 та 2);

декларацію доповнено інформацією щодо:

- адреси місць розташування об’єктів оподаткування (колонка 4 розділу І у додатках 1 та 2);

- строку користування податковою пільгою у звітному періоді (колонки 20 –21 розділу І додатка 1, колонки 19 – 20 розділу І додатка 2);

- деталізації нарахованих до збільшення сум податкового зобов’язання згідно з п. 50.4 ст. 50 Податкового кодексу України (рядки 5.1, 5.2 розділу ІІ у додатках 1 та 2).

Нова форма декларації застосовуватиметься з 01.01.2023.

Накази № 371, № 412 розміщені на вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві податки / Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Нормативно-правові акти».

Форма декларації у редакції наказу № 371 зі змінами, внесеними наказом № 412, розміщена у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві податки / Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Форми звітності».

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/644095.html.

 

Зверніть увагу: Як заповнити Додаток до податкової декларації платника єдиного податку у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця разом з додатком «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток).

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування зобов’язані подати Декларацію з типом форми «Звітна» (за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності), у складі якої формується Додаток з типом «Звітна».

Важливо зазначити, що окремі розділи Додатку, на які необхідно звернути увагу, заповнюються таким чином:

у розд. 4 в полі «Звітний (податковий) період» проставляється позначка «Х» поруч з відповідним звітним періодом; у розд. 4 в полі «Звітний (податковий) період» арабськими цифрами проставляється номер календарного місяця в якому подається декларація у зв’язку з проведенням державної реєстрації припинення підприємницької діяльності;

у розд. 6 зазначається дата державної реєстрації припинення у форматі ЧЧ.ММ.РРРР;

у розд. 8:

у полі 8.1 вказується період перебування фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування, як платника єдиного внеску у звітному році та у комірці «з» зазначається «01» – перший календарний день у місяці; в комірці «по» – дата державної реєстрації припинення підприємницької діяльності;

у полі 8.2 зазначається код категорії застрахованої особи «6» – фізична особа – підприємець на спрощеній системі оподаткування;

рядки та графи у розд. 9 обов’язково заповнюються в розрізі місяців за період визначений у розд. 8.

Таким чином, у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням останнім базовим звітним (податковим) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового звітного (податкового) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/643567.html.

 

До уваги платників податків: про особливості застосування ставки ПДВ

Державна податкова служба України інформує про особливості застосування ставки ПДВ у розмірі 7 відсотків до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування.

Відповідно до абзацу сьомого підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 розділу V Податкового кодексу України (далі – ПКУ) застосовується знижена ставка ПДВ у розмірі 7 відсотків до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 група 55 КВЕД ДК 009:2010). Така ставка ПДВ визначена і в пункті 74 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ.

При цьому пункт 74 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ застосовується до операцій, здійснених починаючи з 1 січня 2021 року, та є нормою тимчасової дії – до 1 січня 2023 року.

Враховуючи викладене, в 2023 році та в подальшому до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 група 55 КВЕД ДК 009:2010) продовжує застосовуватися ставка ПДВ у розмірі 7 відсотків відповідно до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 розділу V ПКУ.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/644488.html.

 

До відома платників: Щодо особливостей зазначення у податковій накладній / розрахунку коригування до податкової накладної коду товару згідно з УКТ ЗЕД у зв’язку із застосуванням нової версії кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2022 року)

З 01.01.2023 починають застосовуватися коди товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2022 року), затверджені Законом України від 19 жовтня 2022 року № 2697-IX «Про Митний тариф України» (далі – Закон № 2697).

Оскільки окремі позиції кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2022 року) зазнали змін у порівнянні з кодами товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії  2017 року), чинними до 31.12.2022 (включно), наказом Державної митної служби України від 23.11.2022 № 513, який також набуває чинності з 01.01.2023, затверджено Перехідні таблиці від УКТ ЗЕД версії 2017 року до УКТ ЗЕД версії 2022 року.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Складання податкової накладної

Починаючи з 01.01.2023, при здійсненні операцій з постачання товарів на митній території України, графа 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД)  розділу Б податкової накладної має заповнюватися з урахуванням таких особливостей:

у разі здійснення операції з постачання товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України до 31.12.2022 (включно), у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) розділу Б податкової накладної зазначається код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), що був вказаний у митній декларації, оформленій при його ввезенні на митну територію України або у податковій накладній, отриманій від постачальника при придбанні такого товару;

у разі здійснення операції з постачання товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України, починаючи з 01.01.2023, у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) розділу Б податкової накладної зазначається код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2022 року), що визначений у митному тарифі України, встановленому Законом № 2697;

у разі здійснення операції з постачання одночасно товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України як до 31.12.2022 (включно), так і, починаючи з 01.01.2023, а саме з однаковим найменуванням, але з різними кодами товару згідно з УКТ ЗЕД, у розділі Б податкової накладної заповнюються два окремі рядки, зокрема у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) яких зазначається:

в одному – код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), придбаного на митній території України / ввезеного на митну територію України до 31.12.2022 (включно);

в другому – код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2022 року), придбаного на митній території України / ввезеного на митну територію України, починаючи з 01.01.2023.

 

Складання розрахунку коригування до податкової накладної

Якщо, починаючи з 01.01.2023, відбувається зміна кількості або вартості товарів, поставлених до вказаної дати, то у графі 4.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) розділу Б розрахунку коригування до податкової накладної, що була попередньо складена за операцією з постачання таких товарів, платнику ПДВ (постачальнику) слід зазначити код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), вказаний у податковій накладній, що коригується.

Детальніше на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/644504.html.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

 

Переглядів: