МОЛОДІЖНА РАДА МІСТА

Положення про Молодіжну раду при Прилуцькій міській раді (завантажити)

Склад Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді (завантажити)

 
 

Студентська молодь, вітаємо вас з Міжнародним днем студентів! Війна росії проти України перекреслила мрії багатьох молодих українців. Багато хто зі студентів повернувся з навчання в іншому місті додому. Багато студентів були вимушені виїхати за кордон для своєї безпеки. Частина юнаків і дівчат одразу ж на початку війни доєдналися до лав волонтерів, пішли добровольцями до війська, щоб зі зброєю в руках захищати свою країну, долучилися до лав територіальної оборони, Збройних Сил України.

 
 

Саме ви, студенти, із перших днів війни стали надійним тилом для військових та цивільних і проявили себе на різних фронтах: інформаційному, волонтерському, спортивному, освітньому, культурному, економічному.

Від щирого серця вітаємо студентів та викладачів! Залишайтеся такими ж сильними і цілеспрямованими! Творіть і споглядайте! Будьте наполегливими і не втрачайте можливостей!

Вам, молодим, талановитим, креативним. належить право на побудову мирного та щасливого майбутнього.

Перемоги нашої молоді саме тепер особливо потрібні для всіх українців.

Ви є і залишаєтеся потужним двигуном нації. Ви — наша гордість. Ви майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Надихайтеся! Експериментуйте! Впроваджуйте! Діліться! Живіть на повну!

Слава Українським Героям!  Слава Збройним Силам України! Слава нашим захисникам! Слава Україні!

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
 
 
Запрошуємо охочих долучитися до членства  Молодіжної ради

З метою підвищення ролі молоді в розбудові демократичного громадянського суспільства, активізації громадської діяльності молоді в місті Прилуки, формування активної суспільно-відповідальної позиції молоді, залучення її до участі у вирішенні проблем своєї громади, у місті діє Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді.

Запрошуємо всіх охочих віком від 14 до 35 років стати частиною вказаної Ради.

Активна участь молоді в ухваленні рішень і діяльності на місцевому рівні має важливе значення, якщо ми хочемо побудувати більш демократичне, правове і процвітаюче суспільство.

Немає жодного питання, яке б не стосувалося молоді та майбутнього.

Головною метою діяльності Молодіжної ради є активізація участі молоді в управлінських процесах та ухваленні рішень.

"Жодного рішення для молоді без молоді", тобто саме Ви маєте право брати участь у всіх процесах, які відбуваються у місті. Ви маєте право бути почутими і приймати свої власні рішення з питань, які будуть впливати саме на Ваше життя!

Успішна реалізація проекту "Молодіжна рада міста" — це спільна, потужна робота всіх.

Якщо Ви амбіційні, креативні, талановиті, у Вас є багато цікавих ідей та проектів, які ми можемо реалізувати разом, запрошуємо Вас стати одним із команди активної молоді.

Будемо Вам завжди раді: вул.Київська, 281-А, кабінет №66, контактний телефон 095-613-00-93, 068-061-54-26.

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена Чабак

 

ЧИ ПОТРІБНО СТАЖУВАННЯ МОЛОДІ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ


Це питання обговорювалося під час онлайн-зустрічі представників молоді міста Прилуки з Софією Пишнєвою, аналітикинею із питань розвитку молоді, ПРООН Україна, та Вікторією Козаченко, експерткою, яка відповідатиме за створення програми стажувань.


Програма стажування молоді в органах місцевого самоврядування є частиною національного 4-х річного проєкту «Підтримка громадянського суспільства та молоді (проєкт CSYP)» Програми розвитку ООН в Україні, який фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Програма стажування має на меті надати молодим жінкам і чоловікам можливість отримати безпосередній досвід роботи в муніципалітеті/уряді, і з іншого боку допомогти вибраним муніципалітетам у реагуванні на кризу та потенційно зменшити дефіцит персоналу. Наразі триває розробка програми.
Зустріч проходила у форматі відкритого інтерв'ю, під час якого молоді люди віком 18-23 років поділилися своїми роздумами на цю тему. Як результат, буде розроблено програму стажування, зорієнтовану на потреби молоді, її пріоритети та побажання, ефективну та цікаву, як для ОМС, так і для молоді.
Для участі у проекті на етапі дослідження обрано представників п’яти громад, як фокус-групу:
Дніпро (Дніпропетровська область)
Мукачево (Закарпатська область)
Прилуки (Чернігівська область)
Ржищів (Київська область)
Рогань (Харківська область).

Начальник відділу сім'ї. молоді
та спорту Прилуцької міської ради Олена Чабак

 

 

Молодь проти війни

8 травня 2023 року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. В Україні вшановується пам'ять боротьби з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни 1939-1945рр.

У цей день у філії Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І.Маслова відбувся круглий стіл за участю студенстської молоді на тему “Молодь проти війни”.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма засобами.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
 
 
У Прилуках працює Молодіжна рада

Відбулося чергове засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді. На порядку денному активу було обговорення нових планів на 2023 рік, участь команди молоді у конкурсі грантів ПРООН щодо облаштування молодіжного простору та розширення формату діяльності консультативно-дорадчого органу.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
 

Акустичний вечір для молоді

 

15 грудня Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді проведено акустичний вечір для молоді у рамках реалізації проєкту "Рукавичка", впровадженого у межах гуманітарного реагування за підтримки проєкту "Банк ідей 2.0: MOLO, дій!", що реалізовується МолоДвіжЦентром у співпраці з Фондом ООН в галузі Народонаселення, UNFPA Ukraine.

Представники талановитої прилуцької молоді взяли участь у творчому заході, під час якого виконували пісні відомих українських виконавців. Учасники та гості зібралися в Arsenal Art Space Андрія Карпова, який, у свою чергу, погодився надати майданчик для проведення акустичного вечора.

По завершенню івенту глядачі, музиканти та організатори зробили спільне фото та дякували один одному за круто і атмосферно проведений час. Адже битва з ворогом відбувається не лише зі зброєю в руках, а й на культурному фронті.

 Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
 

Віднайдіть власну силу — її знає серце, руки

Команда представників Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді взяли участь у Форумі можливостей для молоді "Лідерство. Карʼєра. Підприємництво”, який проходив 10-11 грудня у місті Києві за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, Посольства Канади в Україні та Canada Fund for Local Initiatives. Дводенний захід Української академії лідерства спрямовано на розширення економічних та соціальних можливостей через особистісний розвиток, підприємництво, готовність до кар'єри. Участь у заході взяли понад 300 молодих людей з різних областей України. Спікерами форуму стали представники уряду, освіти, бізнесу.

Форум направлено на підвищення рівня мотивації учасників до особистого розвитку, кращого розуміння лідерства та можливостей для професійного розвитку, самореалізації та підприємництві, а також розширенню розуміння молоді важливості культури діалогу для відновлення та розвитку України.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 
 

Відбулося чергове засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

На порядку денному активу було обговорення участі команди молоді у другому етапі Форуму можливостей "Лідерство. Карʼєра. Підприємництво”, який проводиться Українською Академією лідерства за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, Посольства Канади в Україні та Canada Fund for Local Initiatives, також обговорено питання щодо створення відділів Молодіжної ради, організації акустичного вечора у рамках проєкту "Рукавичка", формат проведення новорічних свят.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 
Молодіжна рада працює!

Незважаючи на відсутність електропостачання відбулося чергове засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, на якому було прийнято нових членів дорадчого органу, обговорено наступний івент у рамках реалізації грантового проекту "Рукавичка" та намічено плани щодо участі у нових проектах.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Розуміння, що ти потрібен-окриляє!

Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді та відділом сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради організовано цікавий та креативний майстер-клас із театральної майстерності під професійним керівництвом актора театру та кіно Андрія Карпова. Подібні майстер-класи допомагають молоді подивитися на життя з нового боку, відкрити та розвинути в собі акторські здібності, отримати позитивні емоції та творчу наснагу.

Дякуємо https://www.facebook.com/KarpovAndreii, міському Будинку культури, зокрема, Олександру Дубовику за постійну співпрацю.

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Життя – це рух, а не метушня!

Представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді за ініціативи відділу сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради взяли участь  в “Ідеятоні” проєктів у рамках програми "Youth Leaders", організованому громадською організацією "УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ ЛІДЕРСТВА" в місті Львів.

Місія Української академії лідерства — глибинна трансформація українського суспільства; формування молоді, яка бере на себе відповідальність і має відповідні знання для цього. Академія допомагає молоді набувати лідерських компетенцій впродовж формаційної програми, дізнатися про цінності, які для лідера є критеріями ухвалення рішення.

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Реалізації проєкту "Рукавичка"

Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді проведено тренінг з надання домедичної допомоги у рамках реалізації проєкту "Рукавичка", впровадженого у межах гуманітарного реагування за підтримки проєкту "Банк ідей 2.0: MOLO, дій!", що реалізовується МолоДвіжЦентром у співпраці з Фондом ООН в галузі Народонаселення, UNFPA Ukraine. Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради.

 
 
 
Відбулось чергове засідання Молодіжної ради

22 вересня відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, на якому обговорювалися питання щодо проведення ротації складу раду, у зв'язку зі зміною фактичного місця проживання багатьох членів Молодіжної ради внаслідок війни, піар ради у соцмережах, визначення делегата до Української асоціації молодіжних рад та ухвалення плану заходів щодо реалізації грантового проекту.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

04 серпня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

На початку засідання члени Молодіжної ради Катя Скрипка та Артур Синенко поділилися своїм враження про те, як з 1 по 3 липня 2022 року у рамках проєкту "Банк ідей: MOLO, дій!" команда Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді пройшла триденну онлайн-школу грантрайтингу та проєктного менеджменту. Успішно завершивши навчання, представники МР при Прилуцькій міській раді перейшли до етапу подачі заявок на "Резиденцію: MOLO, дій!". Командою створено проєкт "Рукавичка", який зацікавив донорів і це дозволило протрапити на "Резиденцію: MOLO, дій!", де вони продовжили навчання офлайн, а також працювали над покращенням проєкту. На третій день роботи успішно презентовано проєкт "Рукавичка", який отримав фінансування. Члени команди перейшли до етапу реалізації! Чекаймо анонсів крутих активностей, які для вас запланувала Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді!!!

Під час зібрання було обговорено питання щодо відзначення Дня молоді у місті Прилуки, яке відбудеться 12 серпня 2022 року .

 

04 серпня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека».

Наразі молодь міста має можливість безкоштовно пограти в популярні економічні ігри такі як: "Щурячі перегони", "Грошовий потік”, “Монополія”, “Економікус", “З молотка!", “Cvлізація", також знавці англійської мови маютьможливість зіграти в "Green Deal", "Monopoly” та багато інших розвиваючих настільних ігор.

Запрошуємо наступного четверга 11 серпня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді

Ігрова сесія у рамках проєкту «Економічна ігротека», яка відбулася 14 липня 2022 року в Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти, була динамічною та пізнавальною. Адже активна й ініціативна молодь нашого міста опановувала унікальну й популярну в Україні гру-тренінг «Світ громад».

Гра «Світ громад» - це перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального стимулятора. Це означає, що ігрові події максимально наближені до реального життя і перемогти у грі можна тільки усім гравцям разом. Учасники ігрової сесії мали можливість приміряти на собі різні соціальні ролі, обрати мера громади, разом працювати над стратегічним завданням щодо розвитку міста й збагнути, що особистий успіх дуже часто залежить саме від успіху громади, і навпаки. Гра-тренінг «Світ громад» надана Прилуцькій громаді Українським фондом соціальних інвестицій та є цінним доповненням нашої економічної ігротеки.

З практичної точки зору гра «Світ громад» прекрасно підходить для: – моделювання сценаріїв розвитку громади (в коробці є готові 10 базових сценаріїв різної тривалості та складності); – включення різних верств населення до роботи над спільними цілями громади (в коробці є готові 8 соціальних ролей); – навчання інструментам розвитку громади (у грі передбачено і описано 32 інструменти розвитку громади); – виховання в молоді (і не тільки) громадянської свідомості та відповідальності; – розвиток фінансової, бюджетної та податковової культури; – інтеграції маргінальних груп населення в життя громади; – виявлення та подолання конфліктів у громаді; – виявлення та розвитку лідерських якостей серед гравців; – просто якісного та цікавого проведення вільного часу.

Гра корисна для: – голів та депутатів місцевих рад; – працівників муніципалітетів; – працівників та волонтерів громадських організацій; – учасників проектів розвитку громад; – груп стратегічного планування розвитку громад; – підприємців; – само-зайнятих осіб; – активних громадян; – учнівської молоді. Наразі ж завершується закупівля економічних настільних ігор у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека», складність та тематика яких є різноманітною. Запрошуємо молодь долучитися до команди гравців проєкту «Економічна ігротека»!

Запрошуємо наступного четверга 21 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

 

 

Економічна ігротека для молоді

07 липня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека». Наразі молодь міста має можливість безкоштовно пограти в популярні економічні ігри такі як: "Щурячі перегони", "Грошовий потік”, “Монополія”, “Економікус", “З молотка!" “Cvлізація", також знавці англійської мови мають можливість зіграти в "Green Deal", "Monopoly” та багато інших розвиваючих настільних ігор.

Запрошуємо наступного четверга 14 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

прилуцької міської ради

 

 

Економічна ігротека для молоді!

30 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники продовжили грати в бізнес-гру "Щурячі перегони"— популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

 

Ігротека продовжилася грою “Економікус" - прибуткова роздрібна торгівля, збитковий автопром, перспективна галузь інновацій. Кожну галузь прикрашає свій яскравий персонаж. Але головне - галузі відрізняються прибутковістю та ймовірністю випадання у грі. Гравці повинні мати свою стратегію захоплення різних галузей. На початку гри всі гравці починають всього з двома стартовими компаніями, а для перемоги потрібно набрати 8 зірок репутації, для чого потрібно створити компанії майже у всіх галузях. Випадкова розкладка ігрового поля робить кожну гру новою, тому тільки везінням та розрахунком не обійтися – потрібно проявити навички дипломатії, щоб здобути компанії у найкращих галузях та не віддати їх іншим гравцям!

Також знавці англійської мови мали можливість зіграти в гру «Green Deal».

«Green Deal» – це економічна стратегія на блеф і контроль територій. Компанії майбутнього в умовах браку ресурсів та запитів на екологічно чисті товари, що невпинно ростуть, змушені думати не лише про прибуток. Вони застосовують піар, щоб сформувати привабливий образ в очах суспільства, і не забувають про державних супервайзерів. Втім, ви завжди можете купити собі рейтинги та скористатися іншими забороненими прийомами. Вигляд майбутнього залежить тільки від вас.

Запрошуємо наступного четверга 07 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді!

23 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проекту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники продовжили грати в бізнес-гру "Щурячі перегони"— популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

Ігротека продовжилася грою “З молотка!" Швидка економічна гра з механікою аукціону, перевидання настільної гри «For Sale» в новому суперстильному оформленні.

Гра “Cvлізація", в якій гравці спробували на собі ролі лідерів племен, намагаючись правити та жити так, аби залишити достойний слід в історії. Щоб досягти своєї мети, гравцям слід мудро обирати шлях розвитку свого племені, віддавати необхідні накази та слідкувати, щоб з плином часу ваше плем’я рухалось у вірному напрямку, робило потрібні відкриття, застосовувало необхідні інструменти та й взагалі керувалося здоровими ідеями, адже щастя всього народу знаходиться у руках гравців.

Запрошуємо наступного четверга 30 червня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді!

16 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проекту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники мали можливість зіграти в бізнес-гру "Щурячі перегони" — популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

Запрошуємо наступного четверга на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуэмоРазом

 

 

02 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася ігрова сесія для молоді у рамках проекту соціальної дії «Економічна ігротека».

Запрошуємо всіх охочих приєднатися пограти в настільні економічні ігри наступного четверга 09 червня та в ігровій формі отримати важливі життєві навички та знання у сфері фінансової грамотності та економіки.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуэмоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

 

Разом до втілення мрій!

26 травня представники молоді міста взяли участь у першій ігровій сесії у рамках реалізації проєкту соціальної дії "Економічна ігротека", організованій відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради.

Динамічні та захоплюючі настільні ігри економічного та фінансового спрямування були отримані відділом інвестицій та міжнародної діяльності міської ради.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту "Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)", що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні. Менеджером проєкту Канавець Оленою коротко презентованого мету, завдання та першу партію настільних ігор економічного спрямування Кожен учасник отримав нові бізнес-навички, досвід, а також позитивні емоції від колективної гри. Про проведення наступних ігрових сесій буде попередньо поінформовано у соціальних мережах. Всі охочі взяти участь приєднуйтеся до команди гравців! Разом ми сила!!!

#ПрямуємоРазом

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради,

відділ інвестицій та міжнародної

діяльності Прилуцької міської ради

 

Участь у круглому столі у рамках Тижня Відкритого Уряду

Спеціалісти відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді 20 травня 2022 року взяли участь у роботі круглого столу у онлайн-форматі на тему: “Залученість молоді у місцевому самоврядуванні”, який відбувся у рамках Тижня Відкритого Уряду Асоціації міст України.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

Участь у волонтерському проєкті безкоштовного магазину "Дякую"

Зараз всі ми перебуваємо в епіцентрі історичних подій, на які навіть не очікували. Кожен з нас знаходиться на своєму місці. Хтось за кордоном, хтось залишився вдома, хтось намагається подолати тривогу, а хтось волонтерить.

З початку війни в Україні відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді постійно надають волонтерську допомогу та беруть активну участь у соціальному проєкті безкоштовного магазину “Дякую”.

 

Зараз ми всі маємо бути як ніколи дружні, єдині, як одна велика сім'я. Зберігаймо спокій та віримо в наше ЗСУ! Ми українці. Перемога за нами! Слава Україні! Героям Слава!

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Відбулось засідання Молодіжної ради

03 травня 2022 року в сесійній залі Прилуцької міської ради відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

Відповідно до розпорядження міського голови від 20 квітня 2022 року № 80р  Молодіжну раду було включено до складу робочої групи з проведення заходів щодо деросифікації міських та меморіальних об'єктів у м.Прилуки.

На засіданні даного консультативно-дорадчого органу було обговорено та внесено ряд пропозицій щодо перейменовання міських урбанонімів з метою консолідації та розвитку історичної свідомості українського народу, збереження національної пам'яті у галузі містобудування та культурної спадщини, встановлення історичної справедливості та процесу деросифікації у м.Прилуки.

Другим питанням засідання була участь представників Молодіжної ради у всеукраїнській кампанії “Сади Перемоги”.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Робоча поїздка представників молоді м.Прилуки до м.Чернігова

24 листопада 2021 року представники молоді міста Прилуки, зокрема представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, відвідали місто Чернігів з метою ознайомлення з роботою комунальної установи “Чернігівський обласний молодіжний центр”, обміну досвідом щодо діяльності молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу при виконавчих органах ради та налагодження співпраці молоді в межах регіону.

Відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради організовано зустріч для представників молоді м.Прилуки з адміністрацією Чернігівського обласного молодіжного центру, які розповіли про діяльність центру, напрямки та форми роботи з молоддю, можливості, які можуть бути реалізовані у даному центрі та перспективи розвитку і співпраці з громадами, зокрема з містом Прилуки. Під час даної зустрічі заступник директора установи Олег Котеленець наголосив на тому, що Чернігівський обласний молодіжний центр є одним із найбільших в Україні (площа установи складає більше 2 тисяч квадратних метрів)!

Директор установи Ірина Сімонова запросила учасників зустрічі взяти участь у тренінгу за навчальною програмою "Ефективний менеджмент молодіжних центрів" з 08 по 10 грудня 2021 року. Метою програми є посилення спроможності команд молодіжних центрів в Україні, надання знань та навичок з основ менеджменту молодіжного центру, а також підтримка команд щодо розбудови соціальної згуртованості громад.

Наступним етапом робочого візиту до міста Чернігів була зустріч з представниками Молодіжної ради при Чернігівській міській раді, які поділилися своїм досвідом діяльності, розповіли про свої плани на майбутнє щодо ефективної участі у житті міста та із задоволенням слухали про діяльність Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

За результатами зустрічі представники молодіжних рад домовилися про подальшу співпрацю, проведення спільного навчання щодо реалізації молодіжної політики та проведення спільних заходів у майбутньому.

І, звичайно ж, у рамках поїздки було організовано екскурсію древнім градом Черніговом, оглянуто найбільш визначні пам'ятки міста, які розташовані у двох історичних зонах — на Валу та Болдиних горах, та відвідали загадкові і таємничі Антонієви печери, які є одними із 7 чудес України. Загалом, було морозно, весело і пізнавально!

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради Олена Опанасенко

 

 

Засідання-тренінгу

30 вересня 2021 року у малій залі Прилуцької міської ради відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, яке проходило у формі тренінгу на тему: "Молодіжна політика в м.Прилуки".

У ході зібрання було розглянуто питання щодо стану та реалізації молодіжної політики в місті. Зокрема було наголошено на важливій ролі активно діяльності молодіжних консультативно-дорадчих органів та адвокації як інструменту участі молоді у прийнятті рішень.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання в Прилуках
Молодь міста Прилуки разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийшли на щорічну міжнародну акцію Всесвітній день прибирання "World Cleanup Day", яка проводиться під егідою Програми ООН з навколишнього середовища. Для кого ця акція? Для нас всіх!!! Ми приберемо планету і наше місто разом!!! В акції можна брати участь всім, взяти друзів, пару сміттєвих пакетів, рукавички і попрямувати до найближчого парку. Здобич гарантована і фітнес у подарунок!

Мешканці всієї планети об'єднуються заради досягнення спільної мети - порятунку від сміття.

І, зокрема, прилучани вийшли на прибирання свого міста. До участі в акції відділом сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради були запрошені підприємства, установи, навчальні заклади міста, просто мешканці, які могли взяти членів своєї родини і прибрати одну із засмічених локацій міста. Адже доведено практикою, що той, хто прибирає, хто бере участь у таких волонтерських заходах, сам ніколи не смітить.

Щира вдячність за участь у акції Центру творчості дітей та юнацтва, закладам загальної середньої освіти, представникам Прилуцького агротехнічного коледжу, КЗ "Прилуцький професійний ліцей" Чернігівської обласної ради, КЗ "Прилуцький фаховий медичний коледж" Чернігівської обласної ради, КЗ "Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка" Чернігівської обласної ради, Молодіжній раді при Прилуцькій міській раді.

Питання екологічної безпеки та розвитку культури правильного поводження з відходами, сортування є складовим елементом розбудови нашого міста як міста європейських цінностей.Зробимо Україну чистою разом!

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Молодіжний квест “Відкрий. Дізнайся. Закохайся”

З нагоди відзначення 78-ої річниці визволення міста Прилуки від нацистських окупантів та Дня міста, відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради спільно з Прилуцьким краєзнавчим музеєм імені В.І. Маслова, Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді та випускниками Школи амбасадорів 16 вересня 2021 року відбувся Молодіжний квест “Відкрий. Дізнайся. Закохайся”. Під час заходу учасники дізналися цікаві факти з історії рідного міста, шукали відповіді на питання, переміщувалися локаціями, зчитували QR-коди з об`єктів діджиталізованої спадщини, робили креативні селфі з пам`ятками. А ще склали лозунги до слів «молодь» і «місто». Вийшло неймовірно атмосферно!

По завершенню квесту на всіх учасників чекали подарунки від відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

 

Переможцями квесту стали 2 команди - Прилуцький агротехнічний коледж за найкращий молодіжний девіз міста та Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді, яка найкреативніше виконала фото-завдання.

Ми всім організаторам та учасникам квесту. Було драйвово!

 

Участь прилучан у Всеукраїнському форумі

Представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді взяли участь у Всеукраїнському форумі для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів, який відбувся з 3 по 5 вересня 2021 року у м. Харків.

 
 

З відкриттям Форуму учасників привітали:

- державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема

- заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко

- заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха

- народний депутат України Верховної ради України ІХ скликання Олександр Савченко

- директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Чубаров Олексій

- представник дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Світозар Ніцполь

- голова громадської організації "Українська організація молодіжних рад" Володимир Сонько

- голова правління громадської організації "Молодіжна платформа" Захарій Ткачук

Всеукраїнський форум об’єднав більше 100 осіб молодіжних рад різного рівня, віку з усієї країни.

Під час проведення Всеукраїнського форуму для представників молодіжних рад учасники обмінялися досвідом та думками у впровадженні заходів, які дозволять розвивати громади. Також тут пройшли панельні дискусії щодо ролі молодіжних рад у суспільстві, представникам рад розповіли, як залучати кошти в громади та розвивати свої організації, навчили правильно складати нормативно-правові документи.

 

Крім того, під час відкриття заходу відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Українською асоціацією молодіжних рад та Національною радою місцевих молодіжних рад Молдови. Представник Молдовської сторони Дмитро Журавель підкреслив, що спільними зусиллями буде легше виробити та застосувати правильні рішення для подолання проблем, які є спільними у молоді різних країн.

Організаторами першого Всеукраїнського форуму для представників молодіжних рад виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням у справах молоді та спорту Харківської ОДА, громадською організацією «Українська асоціація молодіжних рад» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжна платформа» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

 

 

Мені болить... Я пам'ятаю...

28 серпня 2021 року на Центральній площі міста біля пам'ятника воїнам АТО відбувся мітинг-ушанування Героїв, полеглих за Український народ.

Частиною заходу був патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України" у рамках Всеукраїнської акції до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Проведення Забігу закладає традицію вшанування пам'яті Захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Саме цього дня, під час проведення забігу, кожен зможе згадати побратима чи посестру, батька чи матір, сина або доньку, чоловіка чи дружину, які більше ніколи не матимуть можливості жити під блакитним небом України, але які назавжди залишаться у пам'яті та у серцях нашого народу Героями.

Цей забіг не лише данина пам'яті загиблим, це ще одна з мотивацій жити й працювати в ім'я своєї країни, свого народу й родини.

До заходу доєдналися Прилуцький відділ поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Прилуцький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, члени Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, представники громадських організацій, військовослужбовці, вихованці Прилуцької ДЮСШ, представники вищих навчальних закладів м.Прилуки та всі охочі.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

Відділ сім"ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Сформовано склад Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді

27 травня 2021 року відбулися установчі збори з формування складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді. Начальник відділу відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко доповіла присутнім про роботу Ініціативної групи з підготовки зазначених установчих зборів. На розгляд було подано 35 заяв щодо бажання брати участь у роботі Молодіжної ради.

Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді — це постійно діючий колегіальний виборний молодіжний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення узгодженості дій у вирішенні питань, які впливають на життя молоді та забезпечення її участі в ухваленні рішень щодо реалізації молодіжної політики.

Молодіжна рада у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, актами міської ради, Переглянутою Європейською Хартією участі молоді в громадському житті на місцевому і регіональному рівнях, іншими нормативно-правовими актами у молодіжній сфері, а також положенням про Молодіжну раду.

Діяльність Молодіжної ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, відкритості, відповідальності, інклюзивності.

Молодіжна рада не може входити до громадських та релігійних об’єднань, політичних партій.

Діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1198 „Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи” та обирається один раз на два роки.

За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно ухвалили рішення про допущення всіх тридцяти п'яти кандидатів до участі в установчих зборах.

Кожен делегат представив себе та свої плани і бачення щодо участі у Молодіжній раді при Прилуцькій міській раді.

Під час проведення установчих зборів було вирішено провести перше засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді цього ж дня у ході якого обрано голову Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, його заступника, секретаря та затверджено Положення про Молодіжну раду при Прилуцькій міській раді.

За підсумками голосувань головою Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді було обрано ПОТІПАКУ Юлію Вікторівну, членкиню громадської організації "Українська громадська рада", заступником голови Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді обрано КОШМАРА Віктора Сергійовича, педагога організатора ЗЗСУ № 14, секретарем — ГОЛОВЧЕНКА Тараса Володимировича, спеціаліста І категорії відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Онлайн-навчання за участю правління Української асоціації молодіжних рад

У рамках роботи ініціативної групи щодо формування Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено онлайн-навчання для членів даної групи за участю голови Української асоціації молодіжних рад Володимира Сонько, члена правління з питань адвокації асоціації Іллі Шелеста та членкині правління з питань аналітики та консультації асоціації Естер Матер'ян.

Під час бесіди обговорено проблемні питання процесу створення молодіжних рад, з якими зіштовхуються ініціативні групи молоді в інших містах України, та шляхи їх вирішення. Обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста.

Зокрема, спікерами навчання запропоновано можливі варіанти активнішого залучення представників молоді до складу Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу.

Неодноразово було зазначено, що за допомогою такої форми роботи, молодь вчиться брати участь у житті всієї громади, влада ближче знайомиться з потребами юних громадян, дослухається до їхніх порад, має змогу подивитися на проблему і шляхи її вирішення очима молодих людей.

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

 

Розпочато процес формування складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді

12 лютого 2021 року у малій залі міської ради відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо формування складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

Головним пріоритетом діяльності Молодіжної ради, як консультативно-дорадчого органу, є активізація участі молоді у вирішенні питань соціально-економічного, політичного та культурного життя міста, а також підвищення ефективності рішень міської ради, які впливають на життя молоді. Молодіжна рада має стати дієвою складовою процесу творення майбутнього нашого міста, тому ініціативною групою обговорено план подальших дій щодо формування її складу.

Пропонуємо долучитися до формування Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді. Детально ознайомитися з порядком формування та Положенням про Молодіжну раду можна за посиланням: http://pryluky.cg.gov.ua/index.php?id=26983&tp=1&pg=

Довідково повідомляємо, що основним завданнями Молодіжної ради є сприяння участі молоді в процесі розроблення, прийняття актів міської ради щодо вирішення питань місцевого значення в молодіжній сфері, залученню молоді до вирішення питань соціально-економічного, політичного та культурного життя територіальної громади, консолідації молодіжного руху на території міста, співпраці з громадськими об’єднаннями, органами студентського та учнівського самоврядування, благодійними організаціями, асоціаціями, засобами масової інформації щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
про формування Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді

Якщо ти активний, креативний, відповідальний чи маєш круті ідеї для молоді свого міста Прилуки, то це саме для тебе!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року №1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи», з метою забезпечення узгодженості дій у вирішенні питань, які впливають на життя молоді, та забезпечення її участі в ухваленні рішень щодо реалізації молодіжної політики при Прилуцькій міській раді утворено молодіжний консультативно-дорадчий орган.

Ініціативна група з підготовки установчих зборів по формуванню складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді здійснює прийом документів від представників громадських об’єднань та/або відокремлених підрозділів громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій, що здійснюють діяльність у сфері молодіжної політики, які зареєстровані в установленому порядку та/або здійснюють діяльність на території міста Прилуки (за згодою); представників закладів освіти, кандидатури яких подаються учнівським або студентським самоврядуванням кожного навчального закладу (за згодою), віком від 14 до 35 років.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

  • прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Молодіжної ради;
  • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;
  • інформація про отримання інститутом громадянського суспільства згоди делегованого таким інститутом представника на обробку його персональних даних.

Додаткову інформацію можна отримати в кабінеті №77 міської ради або знайти на сайті міської ради http://pryluky.cg.gov.ua  в рубриці “Анонси” або “Молодіжна рада”.

Прийом документів до 17 березня 2021 року за адресою: каб. 77, вул. Київська, 281-А, м.Прилуки, 17500, відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради, тел. (095)613-00-93 (Електронна пошта [email protected] або [email protected]. Контактна особа: Опанасенко Олена Вікторівна.

За 30 календарних днів до проведення установчих зборів прийом заяв для участі у них припиняється. На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів, кандидатур до складу Молодіжної ради.

Оголошення про дату та місце проведення установчих зборів буде розміщено на офіційному сайті Прилуцької міської ради http://pryluky.cg.gov.ua.

Скоріше проходь анкетування та приєднуйся до нашої команди!

https://docs.google.com/forms/d/14Patz54fBIlyKH9YcijdKYdnqxa1sbhy3D4NKL2_4Nk/edit 

Ініціативна група з підготовки установчих зборів
з формування складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді

 

 

180 річниця з дня народження Павла Чубинського

27 січня 2019 року відбувся флешмоб з нагоди відзначення 180 річниці з дня народження Павла Чубинського - відомого вченого-етнографа, поета і журналіста, юриста, активного діяча українського національного руху, автора тексту Державного Гімну України, одного із головних державних символів України!

Захід відбувся за ініціативи громадської організації "Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка" біля Собору Різдва Пресвятої Богородиці. Після недільної служби в Соборі настоятель святині виступив з промовою до громадськості. Дякуємо всім представникам громадських організацій, навчальних закладів міста, активним мешканцям, прихожанам Собору!

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

 

 

СНІД — загроза людству

29 листопада 2018 року відбувся квест для активної учнівської та студентської молоді, представників Молодіжної ради міста "По дорослому про ВІЛ та СНІД" в рамках відзначення 1 грудня Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом. Спеціалістами кабінету "Довіра" проведено роз'яснювальну роботу щодо проблемних питань ВІЛ/СНІДу серед молоді. Приблизно 20% опитаних вважають, що ВІЛ передається під час поцілунку, через укуси комах. Вірять, що можна заразитися в разі спільного використання з інфікованою людиною зубної щітки, рушника, мила. Вважають, що можуть захистити себе, використовуючи не тільки презервативи, але й інші методи контрацепції. Деякі думають, що ВІЛ-інфекція виліковна.

Мета даного заходу полягала в тому, щоб довести достовірну інформацію про ВІЛ-інфекцію та СНІД, поглибити знання молоді про способи передачі й профілактики захворювання.

"Хто попереджений, той захищений", - саме так говорить французьке прислів'я. Сьогоднішня акція - це попередження всім про болючу рану суспільства — СНІД.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

27 листопада 2018 року в рамках проведення щорічної акції "16 днів проти насильства" у спортивній залі Прилуцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів відбулася товариська зустріч з настільного тенісу серед учнів зазначеної школи-інтернату та представників Молодіжної ради міста.

 

Зустріч молоді міста з волонтером Корпусу Миру в Україні

09 листопада поточного року відбулася зустріч волонтера Корпусу Миру США в Україні Шона Кріна, який працює в місті в рамках програми "Розвиток громад", з лідерами учнівського та студентського самоврядування, на якій у дружній невимушеній бесіді обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста в Україні та Сполучених Штатах Америки.

Шону було запропоновано взяти участь у заходах, які організовує відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради спільно з молодіжним активом міста. Молодь із зацікавленістю відгукнулася на пропозицію волонтера Корпусу Миру США щодо проведення англо-мовного клубу.

Молодь міста зацікавлена у співпраці з Корпусом Миру і вважають, що така міжнародна підтримка розвитку громад є важливою складовою для майбутнього нашого міста.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

"Європейський тиждень місцевої демократії"

"Європейський тиждень місцевої демократії" є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року.

Відповідно до Указу Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" №922/2007 від 27.09.2007 року, Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії 17 жовтня поточного року відбулася зустріч учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти з посадовцями Прилуцької міської ради. Старшокласники мали нагоду ознайомитися безпосередньо з роботою та повноваженнями структурних підрозділів міської ради, з метою практичного розуміння принципів та шляхів досягнення місцевої демократії у місті, сприяння обізнаності щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення молоді до прийняття управлінських рішень.

Вільне отримання інформації щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування та забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст є головною передумовою здійснення ефективного та демократичного управління на місцях.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена ОПАНАСЕНКО

 

 

Міжнародний день молоді

24 червня поточного року у центральній частині міста відбулося урочисте святкування Дня молоді! Свята без меж і кордонів, свята гарячих сердець і світлих умів, палких поглядів і дружніх потисків рук!

Свята особливого та унікального, бо саме такою є молодість. Безцінною є пора життя юних горінь, пора велетенських планів та найсміливіших задумів, пора, коли всі вершини видаються доступними, коли будь-які наміри здійсненні, а сили нескінченні.

Чудова днина зібрала на головній площі міста всіх, хто відчуває себе молодим, хто сповнений відважних планів і готовий їх втілювати в життя. Розпочалися заходи із історично-природничого квесту, проведеного працівниками Прилуцького краєзнавого музею імені В.І.Маслова, у якому взяли участь 2 команди студентської молоді.

На Центральній площі міста о 18.00 розпочалася урочиста концертна програма, під час якої було нагороджено Почесними грамотами виконавчого комітету Прилуцької міської ради та Подяками міського голови представників активної молоді у таких номінаціях, як: "Гідність і честь", "Нова генерація", "Честь професії", "Новий вимір", "Олімпійська зміна", "Гордість нації" та "Душа, віддана громаді". Із щирими вітальними словами до присутніх звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Михайлівна Фесенко. Після нагородження учасники взяли участь у флешмобі, присвяченому Дню молоді, дню миру, сонця, тепла та любові і, загадавши бажання, всі разом випустили в небо голубів.

Під час проведення свята на алеї Любові Забашти розміщувалася карта мрій та бажань "Прилуки - місто моєї мрії”, на якій кожен прилучанин зміг висловити побажання, що б він хотів та яким він бачить наше місто у найближчому майбутньому. Також на зазначеній алеї була розміщена територія нового погляду, де молоді художники та фотографи представили свої роботи. Було проведено майстер-класи з малювання та аквагриму.

Протягом всього дня для дітей працювало містечко розваг, що створило незабутню веселу атмосферу.

Запальній атмосфері святкового вечора ми завдячуємо Прилуцькому Міському Будинку культури, творчій молоді нашого міста, колективу Юлії Скорик, клубу спортивного танцю "Акцент", представникам Молодіжного центру громадської організації "Українська громадська рада". На завершення вечора своє шоу презентував театр вогню і танцю "Агній".

Безцінною є пора життя юного горіння, пора велетенських планів та найсміливіших задумів, пора, коли всі вершини видаються доступними, коли будь-які наміри здійсненні, а сили нескінченні. Святкування Дня молоді — це нагода ще раз підкреслити ту важливу роль, яку відіграє молодь у житті міста і країни загалом.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Олена ОПАНАСЕНКО

 

Відбувся круглий стіл із нагоди відзначення Дня молоді

З нагоди відзначення у місті Прилуки Дня молоді 21 червня 2018 року в сесійній залі міської ради відбувся круглий стіл “Молодіжна ініціатива” за участю представників активної учнівської та студентської молоді, громадських організацій, молодіжного центру ГО “Українська Громадська Рада”, спортивного та творчого активу міста.

У заході взяли участь депутат Чернігівської обласної ради Сергій Пащенко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко.

Під час круглого столу обговорені проблемні питання активної участі молоді у житті міста та розвитку молодіжної політики. Організаторів заходу цікавила думка молоді щодо перспектив і можливостей самореалізації молодих людей, створення просторів та можливостей участі у прийнятті рішень громади.

Зустріч була розпочата з відкритого діалогу з депутатом Чернігівської обласної ради по питанню розвитку молодіжної політики в місті та регіоні.

Також відбулися дискусійні платформи за участю профільних спеціалістів Прилуцької міської ради по питаннях:

культурно-просвітницький поступ — основа розвитку потужної громади: можливості м. Прилуки;

громадські ініціативи у сфері молодіжної політики міста;

розвиток фізичної культури та масового спорту в м. Прилуки: до проблем інтегрування молоді в спортивне середовище.

У ході зустрічі обговорили і питання активної участі молоді у грантових проектах та програмах на підтримку розвитку молоді й молодіжної політики та тощо.

 

 

"Кубок гумору"

31 березня 2018 року з нагоди відзначення Дня сміху було проведено Кубок гумору. На свято гумору, жартів та сміху зібралася студентська молодь Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім.І.Я.Франка, Прилуцького медичного училища, Прилуцького агротехнічного коледжу та представники молодіжного центру ГО "Українська громадська рада". Темою заходу була весна і кохання. За результатами проведених конкурсів з'ясовано, що у Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжі ім.І.Я.Франка почуття гумору зашкалює.

Упродовж трьох годин у залі панувала весела атмосфера, яка дарувала присутнім гарний настрій.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

 

100-річчя бою під Крутами

Право молоді — це передусім право починовості,

це право стояти в передовій бойовій лінії,

це право на штурмовий біг — усе вперед!

Право молоді — це право на революцію,

право на виломлювання цілого світу із навіс,

це право на нову творчість.

Лиха й безвартісна та молодь,

яка чогось свіжого не хоче,

чогось кращого, як було перед нею.

"Український Голос", 2 лютого 1930 року

У рамках відзначення 100-ї річниці подвигу Героїв Крут з метою національно-патріотичного виховання молоді міста Прилуки 29 січня 2018 року організовано поїздку представників громадських оорганізацій та студентської молоді до Меморіального комплексу "Пам’яті Героїв Крут" (с.Пам'ятне Борзнянського району). Бій під Крутами для українського народу є символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність нашої держави.

Саме на цьому місці 100 років тому студенти трьох київських навчальних закладів віддали життя, стримуючи наступ більшовиків на Київ, тим самим відстоюючи незалежність своєї держави.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Новорічна розважальна програма “Хто зверху?”

27 грудня 2017 року проведено новорічну розважальну програму для студентської молоді “Хто зверху?”.

У святковій програмі взяли участь команди хлопців та дівчат вищих навчальних закладів міст І-ІІ рівнів акредитації: Прилуцького агротехнічного коледжу, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка та Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області.

Захід організовано головним спеціалістом у справах сім’ї та молоді міської ради Оленою Опанасенко та Молодіжною радою міста.

Усі учасники програми отримали подарунки та солодощі.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Квест-гра "Вперед, студенте!" з нагоди Міжнародного Дня студента

15 листопада 2017 року проведено квест-гру "Вперед, студенте!" з нагоди Міжнародного дня студента, яке святкують 17 листопада. Це свято, яке має особливе значення для студентів всього світу, адже їх об’єднує молодість, завзятість, бажання скрізь і в усьому бути попереду. Це свято зближує та об'єднує все студентське братство, яке не має меж та кордонів.

У грі взяли участь 4 команди студентів вищих навчальних закладів міста: Прилуцького агротехнічного коледжу, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка, Прилуцького медичного училища та Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області. Захід організовано головним спеціалістом у справах сім’ї та молоді міської ради Оленою Опанасенко та Молодіжною радою міста Прилуки.

За винахідливість та ініціативність всі учасники квест-гри отримали сувеніри та солодкі призи, а переможці, якими стали студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я. Франка, отримали ще й подарунки у вигляді канцтоварів.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Акція "Допоможи ближньому"

Молодіжною радою при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради розпочато проведення щотижневої акції "Допоможи ближньому", яка стартувала 22 жовтня 2017 року. Під час проведення даної акції відбувався збір речей та продуктів харчування для дітей із сім'ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Дякуємо всім, взяв участь у заході. Акція продовжується. Будемо раді вітати всіх бажаючих допомогти у неділю, 29 жовтня, поточного року з 11:00 до 13:00 на Центральній площі міста.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

Переглядів:3480