«Прощавай, 1-ий клас!»

Наприкінці навчального року, у травні, першокласники Нової української школи підсумовують рік святом «Прощавай, 1-ий клас!».

23 травня учні 1-А класу ЗОШ №7 завітали до Прилуцької міської бібліотеки для дітей та взяли участь у читацьких обговореннях «Чи потрібна книга у сучасному житті?».

Разом з головним бібліотекарем Наталією Сич діти ознайомилися з книжковою виставкою «Чарівний і загадковий світ сучасної книги» та висловили свої думки щодо книги й читання.

Цікавою пригодою для малят став пошук бібліотечного скарбу.

Діти виконали ряд завдань: розставляли книги в алфавітному порядку, складали пазли, слова, шукали схований ключ, яким потім відчинили двері, за якими був схований найцінніший бібліотечний скарб – нова, ніким ще непрочитана книга.



«Метаморфози жіночої краси»

У міській центральній бібліотеці ім.Л.Забашти 15 травня відбулася виставка фоторобіт Юлії Потіпаки та візажиста Євгенії Замараєвої «Метаморфози жіночої краси».

Творчий тандем молодих дівчат в основу своїх робіт поклали симбіоз природної жіночої краси та мистецтво віражу.

Юлія розповіла про своє бачення фотографії як виду мистецтва, про окремі нюанси правильного ракурсу, освітлення та ретушування фото, а Євгенія провела майстер-клас із візажу та наголосила на головних завданнях make-up, догляду за шкірою та майстерність розставлення акцентів в роботі над образом.

На презентації були присутні дівчата, які стали моделями для віражних та фоторобіт.

Вони розповіли про роботу з майстринями та поділились приємними враженнями від співпраці з ними.

Із творчим дебютом мисткинь привітала директор бібліотеки Людмила Зубко та прилуцький фотомайстер Віктор Молодий.

Майстер-клас із віражу від Євгенії Замараєвої нікого не залишив байдужим.

Не зволікаючи на час присутні діждались результату і були приємно вражені справжніми метаморфозами краси.

До закінчення робочого дня в закладі діяла фотосесія для всіх бажаючих, яку проводила Юлія Потіпака.



Діти взяли участь у мистецькому вояжі «Арт-парад країн Європи»

Країни Європи дуже різні. У кожної з них своя думка, історія, закони. Та все ж народи Європи мають багато спільного ще з давніх часів і до сьогодні: схожу культуру і традиції, подібні ремесла й однакові традиції господарювання, співпрацюють у різних галузях життя. Народи переплітаються та спільним домом залишається Європа.

Щороку, у третю суботу травня, в Україні відзначається День Європи. Це свято відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів.

У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. П. Білецького-Носенка 15 травня відбувся мистецький вояж «Арт-парад країн Європи», куди запрошені були учні 5-А класу ЗОШ №2.

За допомогою пелюсток «Євроромашки» діти поглибили знання про головні атрибути спільноти ЄС: прапор, гімн, валюта, столиця, мова.

Щоб «познайомитися» з новою країною, ми звертаємося до різноманітних джерел інформації. А найперші джерела звідки черпають знання діти – це казки. Вони несуть найбільше таємниць і можуть якнайкраще розкрити життя того чи іншого народу. А літературні казки зародились саме в Європі.

Франція, Німеччина, Данія – ці країни подарували нам геніїв казкового пера Шарля Перро, Братів Якоба та Вільгельма Грімм, Ганса-Хрістіана Андерсена.

Присутні читали листи з давньої Франції, щоб згадати казки Шарля Перро, з героєм на екрані шукали його друзів, а згадуючи абетку, намагались розкодувати їхні улюблені казки.

Кожна країна поважає творців своєї історії та вшановує їх. Діти познайомилися з пам’ятниками письменникам та замками Забабург у Німеччині та Бретей у Франції, де не лише оживають герої відомих казок, а й втілені у воскових фігурах своїх прототипів.



«Молодіжна столиця Європи: невідомі факти»

У Прилуцькій міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти до Дня Європи в Україні 15 травня відбувся віртуальний експрес «Молодіжна столиця Європи: невідомі факти».

У вступній частині за допомогою презентації були показані невідомі факти про європейські країни.

Оскільки у 2019 році статус молодіжної столиці отримало сербське місто, молодь дізналася багато цікавої інформації про цю дивовижну балканську країну та її роль у європейській історії. Друге за величиною місто Сербії Новий Сад вразило аудиторію своєю красою, унікальною архітектурою та культурою.

Завдяки демонстрації відеоряду учні професійного ліцею відмітили спільні та відмінні риси між традиціями України та Сербії.

Загалом віртуальна подорож допомогла гостям книгозбірні розширити свої уявлення про розмаїття європейської культури, грані якої постійно змінюються та еволюціонують.



«Ожинові ночі»

У Прилуцькій міській бібліотеці імені Любові Забашти 7 травня відбулася презентація книги Ніни Заболотної «Ожинові ночі». Це друга книга авторки, яка побачила світ завдяки фінансової підтримки громадського руху Сергія Коровченка «Оновлення».

Із авторкою книги спілкувались про будову книги, тематику розділів, роботу над змістом та естетикою видання.

Юну поетесу привітала начальник відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Катерина Мовчан, яка зазначила, що видання нової книги при лучанки – це справжня подія у культурному житті міста, редактор збірки член Спілок письменників України і Білорусії Лілія Черненко, вчитель української мови та літератури Світлана Тишкевич, директор бібліотеки Людмила Зубко, шанувальниця творчості Ольга Чернікова.

Поезії із нової збірки читали учні гімназії №1 ім. Г. Вороного (кер. Юлія Гайдаєнко) та сама авторка.

Музичне вітання від організатора культурно-дозвіллєвої діяльності МБК Інни Карцевої стало доповненням до квіткових дарунків та вітальних слів авторці від друзів, колег і користувачів бібліотеки.

За інф. Прилуцької міської бібліотеки імені Любові Забашти


Переглядів: