Культура і креативні індустрії, як основа стратегії розвитку міста

13 червня на базі міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти відбувся круглий стіл «Культура і креативні індустрії, як основа стратегії розвитку міста», який мав на меті окреслити шляхи сучасного підходу щодо планування місцевого розвитку, що будується на розумінні культурних ресурсів як сукупності економічних активів, культурного капіталу нашого міста, що здатні робити прямий та дотичний вклад в економіку.

 

Начальник відділу культури і туризму Катерина Мовчан інформувала присутніх щодо своєї участі у 3-тій Всеукраїнській конференції “Культура і креативні індустрії як основа розумної стратегії розвитку малих територій”, що відбулася 6-7 червня цього року в м. Тульчин Вінницької області. Конференцію організовано Українським центром культурних досліджень у співпраці з Інститутом культурної політики та Тульчинською міською об’єднаною територіальною громадою. Захід проводився за сприяння Асоціації міст України. Мета конференції – популяризація культурного надбання невеликих міст України та міжнародного досвіду, а також окреслення шляхів стимулювання туристичного потенціалу територій.

По питанню переосмислення ролі креативності для регенерації території міста, впровадження креативних індустрій у м.Прилуки виступила заступник міського голови з гуманітарних питань Тетяна Фесенко, до обговорення активно долучилися директори закладів культури та депутати міської ради. Робота круглого столу пройшла конструктивно та динамічно і викликала зацікавленість гостей.

«Гнат Галаган: віддзеркалення століть»

11 червня у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбулася історична ретроспектива «Гнат Галаган: віддзеркалення століть».

У ході заходу гості книгозбірні дізналися про давню історію роду Галаганів, прокляття, накладене на його покоління козаками-характерниками, меценатську діяльність представників родини у розрізі часу. Також аудиторія переглянула змістовний та презентаційний ряд на вказану тематику.

За інф. Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти

Бібліотечна подорож «Мандрівка до книжкового містечка»

Сьогодні, 12 червня, до Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького-Носенка завітали учні 6-7 класів, щоб вирушити у бібліотечну подорож «Мандрівка до книжкового містечка разом зі Світланою Коробовою».

Розпочала екскурсію бібліотекою ведуча Оксана Проценко розповіддю про дитячу бібліотеку, зупинившись біля полиці із творами Світлани Коробової. Загадки та завдання зі збірочки «Чарівний мішок» зацікавили присутніх.

Справедливо говорити, що біографія поета – в його віршах. Але вже така особливість людини, що їй завжди хочеться знати, а що ж там у душі, у думках. І, безперечно, людина краще пізнається через діалог. Відповіді Світлани Владиславівни на запитання дітей були відвертими, а зацікавленість присутніх – щирою.

Приємним подарунком для читачів були книги з автографом поетеси.

За інф. Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. П.Білецького-Носенка

Переглядів:1810