Безпека в умовах воєнного стану

Інспекторами відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції проведено ряд профілактичних заходів за підтримки відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та ініціативи громадської активістки Марини Паянок на тему "Безпека в умовах воєнного стану".

Поліцейські відвідали навчальні заклади міста Прилуки, зокрема, дошкільний навчальний заклад №11, ліцеї №№ 10 та 5. Інспектори розповідали дітям про безпеку дорожнього руху серед пішоходів, пасажирів та велосипедистів, безпечну поведінку в побуті і на вулиці, що робити, якщо до дитини звертається незнайомець, . Окремо ознайомили з роботою патрульної поліції: розповідали, хто такий патрульний, які його основні обов’язки, що таке світлоповертальні елементи та яка їх роль у питанні безпеці життя, ознайомили з принципами роботи регулювальника тощо. Всі охочі мали можливість приміряти на себе амуніцію та роздивитися технічні засоби патрульного поліцейського та роздивитися зсередини патрульний автомобіль.

Надзвичайно корисною для підлітків була інформація про відповідальність за порушення законів.

Для вчителів та вихователів проведена окрема інформаційно-просвітницька кампанія. Їх знайомили з "Drunk Busters Goggles" або так званими "п’яними окулярами". Ці окуляри імітують вплив алкоголю на поведінку людини і дають відчути, в першу чергу, водіям всі наслідки алкогольного сп’яніння. Враховуючи безпекову ситуацію, частина занять проведена в укриттях.

Дякуємо начальнику управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції Миколі Вікторовичу Прищепі, начальнику відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції Аліна Чемерис та інспекторам відділу за цікаві заходи. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

 
 
 
 

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради,       Олена Чабак

 

Активісти міста взяли участь у «Співочому Колі»

   За ініціативи відділу сімї, молоді та спорту Прилуцької міської ради  організовано групову стабілізаційну практику «Співоче Коло». Проєкт реалізується Чернігівським Центром АЛАХАР за підтримки Міжнародної Організації з Міграції та здійснюється з метою підвищення стресостійкості, подолання стресу, апатії, пригнічення та інших впливів війни.

Заняття вела Валентина Левченко  - співачка, композиторка та керівниця хору з Києва,випускниця курсу вокальної імпровзації під патронатом всесвітньовідомого американського джазового співака та диригента, десятикратного володаря премії Греммі Боббі Макферріна. Взяти участь в унікальному форматі заходу,що дозволяє звичайним людям різних професій та без музичної освіти об'єднуватись у співоче ком'юніті,  мали можливість всі охочі, представники вищих навчальних закладів, представники творчої інтелігенції. Стабілізаційна практика передбачає роботу з тілом, звуком та диханням під час використання українських автентичних фольклорних пісень. Це унікальний і цікавий комплекс вправ, який використовується в рамках програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Цей спосіб добре зарекомендував себе для підвищення стресостійкості в тяжкий для нас час і він реально працює. Для цього не потрібно добре і вміло співати.

За словами фасилітаторки , коли людина співає, звукові вібрації допомагають позбутися стресу, який накопичується в організмі, це взаємодія з собою і своїм тілом. Спів – це один з ефективних методів розслаблення та зниження тривоги, що  сприяє гарному настрою. Крім того, спів об’єднує людей та дає почуття приналежності та єдності.


Дякуємо за співпрацю в організації заходу Андрію Карпову за надане приміщення мистецького простору ARSENAL Art Space та кафе "NUMO"

 

Реєстрація на серію навчальних тренінгів «Гуманітарна cпроможність» для ОГС на Харківщині, Сумщині та Чернігівщині!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeltFYrwI1hk0fCo9AJ0VOhDZMUZJ1k5ls6J1bPdbG9gREaFA/viewform

 

Тренінги "Стійкість молодіжних інституцій в громаді" та "Дизайн локальної молодіжної роботи"

Представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді за ініціативи та підтримки відділу сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради взяли участь у ряді тренінгів "Стійкість молодіжних інституцій в громаді" та "Дизайн локальної молодіжної роботи", організованих Чернігівським обласним молодіжним центром.

 
Заходи є частиною Проєкту "Зміцнення громадської довіри в Україні" – UCBI за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та проводяться з метою навчання молоді у сфері управління та адміністрування просторами/центрами молодіжної сфери, формування програмного компоненту молодіжної інфраструктури.

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

За підсумками літературного вечора "Голос поезії"

У молодіжному просторі  відбувся літературний вечір "Голос поезії", під час якого презентовано твори поетів-початківців та професійних авторів. Молодь почула твори молодих авторів Крупніченко Марини та Ващук Таміли. Також звучали твори Валентини Грибенко та Світлани Коробової, які є взірцем творчості для молодого покоління. Творчий вечір продовжився обговоренням книги Валентини Грибенко «2022» - збірки віршів, яка вміщує поетичні роздуми, монологи, сповіді та емоційні вибухи авторки щодо подій в Україні, які почалися 24 лютого 2022 року. Книгу можна придбати, а кошти, отримані  за книги, поетка перераховує на потреби ЗСУ.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Студентська молодь, вітаємо вас з Міжнародним днем студентів! Війна росії проти України перекреслила мрії багатьох молодих українців. Багато хто зі студентів повернувся з навчання в іншому місті додому. Багато студентів були вимушені виїхати за кордон для своєї безпеки. Частина юнаків і дівчат одразу ж на початку війни доєдналися до лав волонтерів, пішли добровольцями до війська, щоб зі зброєю в руках захищати свою країну, долучилися до лав територіальної оборони, Збройних Сил України.

 
 

Саме ви, студенти, із перших днів війни стали надійним тилом для військових та цивільних і проявили себе на різних фронтах: інформаційному, волонтерському, спортивному, освітньому, культурному, економічному.

Від щирого серця вітаємо студентів та викладачів! Залишайтеся такими ж сильними і цілеспрямованими! Творіть і споглядайте! Будьте наполегливими і не втрачайте можливостей!

Вам, молодим, талановитим, креативним. належить право на побудову мирного та щасливого майбутнього.

Перемоги нашої молоді саме тепер особливо потрібні для всіх українців.

Ви є і залишаєтеся потужним двигуном нації. Ви — наша гордість. Ви майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Надихайтеся! Експериментуйте! Впроваджуйте! Діліться! Живіть на повну!

Слава Українським Героям!  Слава Збройним Силам України! Слава нашим захисникам! Слава Україні!

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Участь відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради у грантових проєктах у 2023 році

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради бере активну участь у залученні додаткових коштів через участь у грантових програмах.

З метою отримання можливості Прилуцькій міській територіальній громаді покращити та розширити інфраструктуру у сфері молоді, покращити матеріальну базу об’єктів протидії насильству, сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до нашого міста, цьогоріч відділ отримав підтримку щодо реалізації п'яти проєктів.

  1. У рамках діяльності робочої групи з громадської безпеки та відновлення за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», було впроваджено міні-ініціативу щодо організації роботи та облаштування Молодіжного простору "DUMKA" з метою підвищення рівня соціальної згуртованості, саморозвитку та самореалізації молоді.

У рамках реалізації проєкту залучено близько 150 000 грн. для придбання комп’ютерної техніки та обладнання.
 

  1. Другий проєкт, який отримав підтримку – це участь у Національній програмі залучення молоді до відновлення України «Віднова:UA». У рамках вказаної програми у серпні у нашому місті відбувся молодіжний обмін всеукраїнського рівня.

30 молодих активних людей з 8 областей України та представники молоді міста Прилуки протягом п'яти днів ремонтували та облаштовували молодіжний простір. Зокрема, було проведено ремонтні роботи, замінили сантехніку, електрику та підлогу у виділеному для розміщення простору приміщенні. Це частина будівлі, по вулиці Вокзальній, 24, де розміщується управління освіти міської ради. У результаті обміну маємо косметично відремонтований молодіжний простір, де місцева молодь буде створювати нові ідеї, приймати гостей з інших регіонів та обмінюватися досвідом, навчатися, проводити тренінги, воркшопи та інші заходи для молоді.

Залучено близько 200 000 грн. грантових коштів для придбання будівельних матеріалів з метою проведення необхідних робіт силами самої молоді.

 

Програма здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у рамках проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно.

 

 

 

 

На даний час офіційного відкриття ще не відбулося, але молодь вже активно ініціює та проводить заходи, які цікавлять саме молодих людей – це літературні вечори, перегляди та обговорення фільмів, акустичні вечори, етнофотосесія, гра у розвиваючі молодіжні ігри, проводяться засідання Молодіжної ради.

 

На території молодіжного простору "DUMKA" відбулася дводенна стратегічна сесія для Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Прилуцькій міській раді за підтримки Благодійної організації "Благодійного фонду "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

 

  1. У жовтні цього року Молодіжний простір "DUMKA" включено до Єдиної електронної бази молодіжних просторів та центрів України, також ми маємо отримати технічну підтримку для забезпечення ефективної діяльності простору від Міністерства молоді та спорту відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю з державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр».

 

  1. У рамках співпраці з регіональним представництвом в Чернігівській області Фонду ООН у галузі народонаселення, ми отримуємо підтримку діяльності у сфері протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

У межах програми гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за підтримки Фінляндії цього тижня ми маємо отримати технічне обладнання та інформаційні матеріали.

Фахівці відділу сім»ї, молоді та спорту і Центру соціальних служб у жовтні пройшли навчання з метою підвищення кваліфікації у даній сфері.

 

  1. Відділ отримав підтримку ініціативи у рамках створення Мережевого хабу «Простір Підтримки та Ініціатив» на Харківщині, Чернігівщині та Сумщині.

 

Благодійна організація «Благодійний фонд «Хай Тех» (м.Суми) спільно з партнерами ГО «Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії» (м.Вінниця) та  ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне) об’єдналися, аби посилити допомогу цим трьом регіонам на національному рівні.

 

У Чернігівській області ініціатива буде реалізована лише в м.Прилуки. Це масштабний соціально-гуманітарний проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. 

Період реалізації проєкту з вересня 2023 по вересень 2024 року.

Основна мета - допомога та підтримка спрямована на вразливі верстви населення: особливо жінок та дітей, осіб з інвалідністю.

Даний проєкт буде реалізовано на базі молодіжного простору "DUMKA".

 

  1. Також відділ сім»ї, молоді та спорту спільно з представництвом ради внутрішньо переміщених осіб при Прилуцькій міській раді та ГО “Центр громадських ініціатив “Разом краще” на даний час беруть участь у конкурсі підтримки жіночих ініціатив, спрямованих на створення в громадах жіночих просторів для діалогу у рамках Проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства Внутрішньо переміщених осіб та посилення впливу на прийняття рішень», що реалізується ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» у партнерстві із ГО «Центр гендерної культури» за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об'єднаних Націй (WPHF), за технічним супроводом та у партнерстві з ООН Жінки.

 

Написання проектів це один із реальних механізмів залучення коштів для вирішення проблем міста. Перемоги у грантових проектах – це результат спільної роботи!

 

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена ЧАБАК

 

 

У рамках Всеукраїнського молодіжного руху "ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН" спільно з міжнародним рухом "Lets do it Ukraine" з метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, сприятливих умов для суспільно корисної діяльності з 16 серпня по 16 вересня 2023 року у місті Прилуки проведено ряд заходів до Всесвітного дня прибирання в Україні.

У фахових навчальних закладах міста та закладах загальної середньої освіти проведено колективне прибирання територій, прилеглих до навчальних закладів, цифрове прибирання зайвої інформації з гаджетів онлайн; до приймальних пунктів вторинної сировини здано макулатуру та пластикові пляшки. КЗ "Прилуцький фховий медичний коледж" створено соціальний рекламний відеоролик щодо об’єднання громадян з метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля.

Студенти КЗ "Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка" традиційно прибрали територію парку у Плискунівському мікрорайоні міста.

Учнівський колектив КЗ "Прилуцький профліцей" також з радістю взяв участь у форматі прибирання території спортивного майданчика навчального закладу.

Хай небо буде мирним, а Україна чистою! Під таким гаслом пройшов Всесвітній день прибирання в Прилуцькому технічному фаховому коледжі. Традиційно, уже не перший рік, здобувачі освіти, працівники коледжу беруть активну участь у його проведенні більше місяця. А це: скошування трави й прибирання території 3.08 га, збирання врожаю й "зачистка" городньої ділянки на 10 сотках, обрізка кущів і сухих квітів на 4 сотках.

Учнями Прилуцького ліцею № 5 імені В.А.Затолокіна зібрано 1,5 тонн макулатури та студентами КЗ "Прилуцький фаховий медичний коледж" - 100 кг.

У всіх навчальних закладах міста проведено інформаційно-просвітницькі кампанії, на інформаційних стендах розміщено наочні інсталяції щодо проблем забруднення навколишнього середовища.

У рамках проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні представниками молоді здійснено виявлення та усунення написів щодо розповсюдження наркотиків на фасадах будинків, магазинів та у громадських місцях.

Висловлюємо щиру вдячність усім учасникам великого прибирання!

 

Відділ сім'ї, молоді та

спорту Прилуцької міської ради Олена Чабак

Час нових форматів та підходів. ВідНова:UA в місті Прилуки

У рамках програми залучення молоді до відновлення країни ВідНОВА:UA відбувся молодіжний обмін у Прилуках Чернігівської області.

30 молодих активних людей з 8 областей України протягом п'яти днів відновлювали молодіжний простір у приміщенні управлінні освіти. Провели ремонтні роботи, замінили сантехніку, електрику та підлогу.

У результаті обміну маємо молодіжний простір, де місцева молодь буде створювати нові ідеї, приймати гостей з інших регіонів і країн та обмінюватися досвідом, навчатися, проводити тренінги, воркшопи та інші освітні заходи для молоді.

Під час обміну значну увагу приділяли культурній складовій, національній ідентичності та цінностям через культуру. Учасники обміну відвідали арт-простір міста Прилуки, Прилуцьку дослідну станцію, Сокиринський палацово-парковий комплекс, створений на початку XIX ст., познайомилися з містом за допомогою командного квесту, навчилися медіаграмотності, тайм-менеджменту, методам особистісного відновлення та міжкультурному діалогу.

Основна мета проєкту - зшити країну, лівий і правий береги. Показати прекрасну природу і цікаву культуру, розповісти молодим людям з Волині, як живе південь.

Висловлюємо вдячність організаторам та учасникам програми ВІДНОВА:UA.

Програма реалізується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою Всеукраїнський молодіжний центр та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики Центр «Ейдос» за підтримки UNDP Ukraine/ПРООН в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

У Чернігівській області Проєкт реалізується ГО «СФЕРА МОЛОЛІ» та Чернігівським обласним молодіжним центром.

 
 
 
 
 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Підсумки благодійного літературного вечора "Афіліація"

У молодіжному просторі відбувся благодійний літературний вечір "Афіліація". Окрім уже відомих прилуцьких поетес, таких як Тетяна Шевченко, Валентина Грибенко, Світлана Коробова, участь взяли також молоді таланти Прилуччини: Таміла Ващук, Софія Савенко, Антон Дробот, Анастасія Гордієнко.

 

Під час вечора лунала поезія на різні теми: війна, кохання, життя. Кожен з присутніх зумів знайти для себе щось цікаве і комфортне.

Після основної частини заходу відбувся кінопоказ фільму "Пропала грамота".

Мета заходу носила благодійний характер – збір на пікап для 115 бригади. Всього вдалося зібрати 6700грн.

 

Вдячність партнерам заходу:

⁃ кафе «Хвиля»!!!

⁃ Прилуки Оперативні

⁃ Підслухано Прилуки

⁃ ГО Генерація Успіху

- Артему Пазичу.

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В. ЧАБАК

 

 

У молодіжному просторі "DUMKA" відбувся вечір струнної музики за участю творчої молоді міста.

 

 

Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді! 

Якщо ви активні, амбітні, креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління та маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах, – запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт серед молоді!

Конкурс триватиме з 23 червня по 27 жовтня 2023 року.

Роботи приймаються у номінаціях:

«Рівні права і можливості жінок і чоловіків»;

«Політична освіта та політична культура»;

«Молодь у системі публічного управління: новітні підходи та перспективи»;

«Реформування освіти в умовах воєнного стану»;

«Мій досвід участі у формуванні та реалізації молодіжної політики».

Для участі у Конкурсі необхідно до 25 серпня 2023 року подати заявку, оформлену за встановленим зразком, та конкурсну роботу на електронну адресу: [email protected].

 Заявка може бути подана окремою особою (індивідуальна) або групою осіб (особи віком від 14 до 35 років).

Детальна інформація за посиланням  https://vseukrainskyi-konkurs2020.mozello.com/

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Меморандум про співпрацю

Відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради проведено зустріч з керівництвом та підписано Меморандум про співпрацю з ГО "Рух Олександра Педана JuniorS", які спільно з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ в Україні реалізують програму розвитку та залучення молоді. Проєкт реалізується у 20 містах України, зокрема у місті Прилуки. У Прилуцькому ліцеї №1 ім. Г.Вороного вже відкрито "Ігровий клуб Спільно JuniorS".

Основна мета програми — активізація та залучення підлітків та молоді до життя громади, соціалізація підлітків та молоді ВПО, впровадження нових видів спорту у громаді, проведення заходів, спрямованих на формування у підлітків та молоді здорового способу життя.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Молодь проти війни

8 травня 2023 року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. В Україні вшановується пам'ять боротьби з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни 1939-1945рр.

У цей день у філії Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І.Маслова відбувся круглий стіл за участю студенстської молоді на тему “Молодь проти війни”.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма засобами.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
 
Молодь долучилася до Всеукраїнської акції з благоустрою "За чисте довкілля"
 
У рамках проведення акції з благоустрою міста відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради спільно з Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді та активною молоддю, яка доєдналася, була проведена еко-акція з прибирання парку Шевченка. Молодь зголосилася зробити парк гарнішим, затишнішим, а головне чистішим куточком міста!
 
 
 
 
 
 
 
IX Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку

Всеукраїнський молодіжний рух "Let's do it Ukraine" за підтримки Міністерства молоді та спорту України проводить 29-30 березня IX Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку на тему: відновлення України, плани та пріоритети на 2023 рік.

Начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Олена Чабак бере участь у якості спікера та ділиться планами щодо діяльності у молодіжній сфері на цей рік.

Зокрема, розповіла про діяльність Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді як консультативно-дорадчого органу, участь у Національній програмі залучення молодих людей до процесу відновлення України через проведення молодіжного обміну "відНОВА:UA", подальшу співпрацю з Українським інститутом національної пам'яті, реалізацію проєктів Молодіжний простір "Думка" та Sport space "Єдність" у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, основною метою яких є підвищення рівня взаємодії та згуртованості молоді, особливо з числа ВПО та дівчат.

Відділ сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Захисти себе!

Відбулися зустрічі представництва Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні у Прилуцькій філії Чернігівського обласного центру зайнятості з представниками ВПО та в сесійній залі Прилуцької міської ради з представниками студентської молоді, організовані відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради.

 

Норвезька рада у справах біженців (NRC) продовжує працювати в Україні для надання допомоги населенню, яке постраждало внаслідок бойових дій. Наразі програма «Інформування, консультування та правова допомога» NRC розширює свої географічні, тематичні та часові рамки. Допомога надається через телефонну «гарячу» лінію 0800302007, Viber (+380678294435), Skype (mailto:[email protected]) та електронну пошту (mailto:[email protected]) щоденно з 8:00 до 18:00. За допомогою фахівців NRC можна отримати детальну інформацію та консультацію щодо процедур та документів, необхідних для перетину державного кордону України до сусідніх країн, отримання тимчасового захисту або статусу біженця, отримання паспорта (вперше або заміна), отримання соціальних виплат, підготовчих дій для отримання компенсації за зруйноване житло, а також консультації щодо отримання свідоцтв про народження або смерті по особам що загинули внаслідок бойових дій, або народилися на окупованих територіях, щодо проблемних питань оформлення та виплати державної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

 
 
 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена ЧАБАК

 

Безпечний Інтернет

Посадовцями відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено годину спілкування з представниками студентської молоді на тему "10 правил безпечного Інтернету", присвячену Міжнародному дню безпечного Інтернету.

У дружній невимушеній бесіді зі студентами навчальних закладів міста обговорено ряд питань щодо просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Захід проведено з метою залучення кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, молодих користувачів та поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В. ЧАБАК

 

 

Життєстійкість молоді в умовах криз

Реальні загрози життю, страх за своїх близьких, невизначеність — сьогодні молодь щодня стикається зі складними викликами. Тому зараз важливими стають навички, що допомагають зберегти власну продуктивність під час будь-яких криз, тобто — життєстійкість.

Життєстійкість — це вміння протистояти стресу, відновлювати себе, свій психічний, фізичний та емоційний стан після травмуючих подій. Вона допомагає гідно проходити будь-які випробування.

Життєстійкість не є вродженим талантом, вона опановується і тренується. Ви можете навчитися допомагати собі та іншим в умовах кризи, орієнтуватися на можливості, які відкривають труднощі, і легше переживати будь-які складні ситуації.

Цим якостям є можливість навчитись на освітніх курсах, які опанують всі охочі - життєстійкість, навичку, яка стане у пригоді і зараз, і впродовж усього життя.

Кому буде цікавий цей курс?

Цей курс для молодих людей, які бажають навчатися, працювати та допомагати іншим попри стреси, життєві потрясіння та складні ситуації. Якщо ви прагнете піклуватися про свої внутрішні ресурси, бажаєте розвиватися та реалізовувати себе в різних сферах, використовуючи кризи як трамплін для власного розвитку – тоді цей курс навчання для вас.

Освітній курс “Життєстійкість молоді в умовах криз" реалізується Радою жінок Донеччини спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за участі Українського католицького університету та Маріупольського державного університету.

Зареєструватися на курс навчання можна https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+RESILIENCE101+2022_T3/about
 

Акустичний вечір для молоді

15 грудня Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді проведено акустичний вечір для молоді у рамках реалізації проєкту "Рукавичка", впровадженого у межах гуманітарного реагування за підтримки проєкту "Банк ідей 2.0: MOLO, дій!", що реалізовується МолоДвіжЦентром у співпраці з Фондом ООН в галузі Народонаселення, UNFPA Ukraine.

Представники талановитої прилуцької молоді взяли участь у творчому заході, під час якого виконували пісні відомих українських виконавців. Учасники та гості зібралися в Arsenal Art Space Андрія Карпова, який, у свою чергу, погодився надати майданчик для проведення акустичного вечора.

По завершенню івенту глядачі, музиканти та організатори зробили спільне фото та дякували один одному за круто і атмосферно проведений час. Адже битва з ворогом відбувається не лише зі зброєю в руках, а й на культурному фронті.

 Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Віднайдіть власну силу — її знає серце, руки

Команда представників Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді взяли участь у Форумі можливостей для молоді "Лідерство. Карʼєра. Підприємництво”, який проходив 10-11 грудня у місті Києві за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, Посольства Канади в Україні та Canada Fund for Local Initiatives. Дводенний захід Української академії лідерства спрямовано на розширення економічних та соціальних можливостей через особистісний розвиток, підприємництво, готовність до кар'єри. Участь у заході взяли понад 300 молодих людей з різних областей України. Спікерами форуму стали представники уряду, освіти, бізнесу.

Форум направлено на підвищення рівня мотивації учасників до особистого розвитку, кращого розуміння лідерства та можливостей для професійного розвитку, самореалізації та підприємництві, а також розширенню розуміння молоді важливості культури діалогу для відновлення та розвитку України.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Відбулося чергове засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді!

На порядку денному активу було обговорення участі команди молоді у другому етапі Форуму можливостей "Лідерство. Карʼєра. Підприємництво”, який проводиться Українською Академією лідерства за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, Посольства Канади в Україні та Canada Fund for Local Initiatives, також обговорено питання щодо створення відділів Молодіжної ради, організації акустичного вечора у рамках проєкту "Рукавичка", формат проведення новорічних свят.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Вітаємо з Міжнародним днем студентів!

У сесійній залі Прилуцької міської ради відбулася офіційна зустріч міського голови зі студентами з нагоди відзначення в Україні Міжнародного дня студентів.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року наше життя змінилося в усіх сферах, в тому числі змінилося і життя студентів, та всупереч всьому цьогоріч ми знову, як і завжди, відзначаємо 17 листопада Міжнародний день студентів разом з усім світом!

 

Від щирого серця вітаємо студентів та викладачів! Залишайтеся такими ж сильними і цілеспрямованими! Творіть і споглядайте! Будьте наполегливими і не втрачайте можливостей! Ви вражаєте своєю незламністю і згуртованістю. Втілюєте величезну силу та стійкість нашого народу. Відстоюєте цінності демократії та свободи. Захищаєте свою Батьківщину та крокуєте вперед європейським курсом. Надихаєте кожного на добрі справи й допомогу країні. Мотивуєте до останнього боротися й відстоювати своє на рідній землі. Вселяєте впевненість у головну Перемогу! Нехай у ваших родинах завжди буде тепло та панує кохання! Щастя Вам і віри у власні сили!

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Розуміння, що ти потрібен-окриляє!

Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді та відділом сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради організовано цікавий та креативний майстер-клас із театральної майстерності під професійним керівництвом актора театру та кіно Андрія Карпова. Подібні майстер-класи допомагають молоді подивитися на життя з нового боку, відкрити та розвинути в собі акторські здібності, отримати позитивні емоції та творчу наснагу.

Дякуємо https://www.facebook.com/KarpovAndreii, міському Будинку культури, зокрема, Олександру Дубовику за постійну співпрацю.

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Життя – це рух, а не метушня!

Представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді за ініціативи відділу сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради взяли участь  в “Ідеятоні” проєктів у рамках програми "Youth Leaders", організованому громадською організацією "УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ ЛІДЕРСТВА" в місті Львів.

Місія Української академії лідерства — глибинна трансформація українського суспільства; формування молоді, яка бере на себе відповідальність і має відповідні знання для цього. Академія допомагає молоді набувати лідерських компетенцій впродовж формаційної програми, дізнатися про цінності, які для лідера є критеріями ухвалення рішення.

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

 

Відбулось чергове засідання Молодіжної ради

22 вересня відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, на якому обговорювалися питання щодо проведення ротації складу раду, у зв'язку зі зміною фактичного місця проживання багатьох членів Молодіжної ради внаслідок війни, піар ради у соцмережах, визначення делегата до Української асоціації молодіжних рад та ухвалення плану заходів щодо реалізації грантового проекту.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Реалізації проєкту "Рукавичка"

Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді проведено тренінг з надання домедичної допомоги у рамках реалізації проєкту "Рукавичка", впровадженого у межах гуманітарного реагування за підтримки проєкту "Банк ідей 2.0: MOLO, дій!", що реалізовується МолоДвіжЦентром у співпраці з Фондом ООН в галузі Народонаселення, UNFPA Ukraine. Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради.

 

 

04 серпня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

На початку засідання члени Молодіжної ради Катя Скрипка та Артур Синенко поділилися своїм враження про те, як з 1 по 3 липня 2022 року у рамках проєкту "Банк ідей: MOLO, дій!" команда Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді пройшла триденну онлайн-школу грантрайтингу та проєктного менеджменту. Успішно завершивши навчання, представники МР при Прилуцькій міській раді перейшли до етапу подачі заявок на "Резиденцію: MOLO, дій!". Командою створено проєкт "Рукавичка", який зацікавив донорів і це дозволило протрапити на "Резиденцію: MOLO, дій!", де вони продовжили навчання офлайн, а також працювали над покращенням проєкту. На третій день роботи успішно презентовано проєкт "Рукавичка", який отримав фінансування. Члени команди перейшли до етапу реалізації! Чекаймо анонсів крутих активностей, які для вас запланувала Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді!!!

Під час зібрання було обговорено питання щодо відзначення Дня молоді у місті Прилуки, яке відбудеться 12 серпня 2022 року .

 

04 серпня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека».

Наразі молодь міста має можливість безкоштовно пограти в популярні економічні ігри такі як: "Щурячі перегони", "Грошовий потік”, “Монополія”, “Економікус", “З молотка!", “Cvлізація", також знавці англійської мови маютьможливість зіграти в "Green Deal", "Monopoly” та багато інших розвиваючих настільних ігор.

Запрошуємо наступного четверга 11 серпня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Навчання від Асоціації саперів України

15 липня 2022 року у сесійні залі Прилуцької міської ради відбулося навчання з попередження ризиків, пов'язаних із мінами та вибухонебезпечними предметами від ГО “Асоціації саперів України” задля підвищення бизпекової складової та розвитку місцевих громад. Асоціація реалізує проєкт “Розвиток потенціалу EORE в Україні”, що здійснюється за фінансування донора у партнерстві з міжнародною неприбутковою організацією Mines Advisory Group.

Окрема подяка керівнику проэкта Чуткому Сергію Івановичу.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді

Ігрова сесія у рамках проєкту «Економічна ігротека», яка відбулася 14 липня 2022 року в Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти, була динамічною та пізнавальною. Адже активна й ініціативна молодь нашого міста опановувала унікальну й популярну в Україні гру-тренінг «Світ громад».

Гра «Світ громад» - це перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального стимулятора. Це означає, що ігрові події максимально наближені до реального життя і перемогти у грі можна тільки усім гравцям разом. Учасники ігрової сесії мали можливість приміряти на собі різні соціальні ролі, обрати мера громади, разом працювати над стратегічним завданням щодо розвитку міста й збагнути, що особистий успіх дуже часто залежить саме від успіху громади, і навпаки. Гра-тренінг «Світ громад» надана Прилуцькій громаді Українським фондом соціальних інвестицій та є цінним доповненням нашої економічної ігротеки.

З практичної точки зору гра «Світ громад» прекрасно підходить для: – моделювання сценаріїв розвитку громади (в коробці є готові 10 базових сценаріїв різної тривалості та складності); – включення різних верств населення до роботи над спільними цілями громади (в коробці є готові 8 соціальних ролей); – навчання інструментам розвитку громади (у грі передбачено і описано 32 інструменти розвитку громади); – виховання в молоді (і не тільки) громадянської свідомості та відповідальності; – розвиток фінансової, бюджетної та податковової культури; – інтеграції маргінальних груп населення в життя громади; – виявлення та подолання конфліктів у громаді; – виявлення та розвитку лідерських якостей серед гравців; – просто якісного та цікавого проведення вільного часу.

Гра корисна для: – голів та депутатів місцевих рад; – працівників муніципалітетів; – працівників та волонтерів громадських організацій; – учасників проектів розвитку громад; – груп стратегічного планування розвитку громад; – підприємців; – само-зайнятих осіб; – активних громадян; – учнівської молоді. Наразі ж завершується закупівля економічних настільних ігор у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека», складність та тематика яких є різноманітною. Запрошуємо молодь долучитися до команди гравців проєкту «Економічна ігротека»!

Запрошуємо наступного четверга 21 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

 

Економічна ігротека для молоді

07 липня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека». Наразі молодь міста має можливість безкоштовно пограти в популярні економічні ігри такі як: "Щурячі перегони", "Грошовий потік”, “Монополія”, “Економікус", “З молотка!" “Cvлізація", також знавці англійської мови мають можливість зіграти в "Green Deal", "Monopoly” та багато інших розвиваючих настільних ігор.

Запрошуємо наступного четверга 14 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді!

30 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проєкту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники продовжили грати в бізнес-гру "Щурячі перегони"— популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

 

Ігротека продовжилася грою “Економікус" - прибуткова роздрібна торгівля, збитковий автопром, перспективна галузь інновацій. Кожну галузь прикрашає свій яскравий персонаж. Але головне - галузі відрізняються прибутковістю та ймовірністю випадання у грі. Гравці повинні мати свою стратегію захоплення різних галузей. На початку гри всі гравці починають всього з двома стартовими компаніями, а для перемоги потрібно набрати 8 зірок репутації, для чого потрібно створити компанії майже у всіх галузях. Випадкова розкладка ігрового поля робить кожну гру новою, тому тільки везінням та розрахунком не обійтися – потрібно проявити навички дипломатії, щоб здобути компанії у найкращих галузях та не віддати їх іншим гравцям!

Також знавці англійської мови мали можливість зіграти в гру «Green Deal».

«Green Deal» – це економічна стратегія на блеф і контроль територій. Компанії майбутнього в умовах браку ресурсів та запитів на екологічно чисті товари, що невпинно ростуть, змушені думати не лише про прибуток. Вони застосовують піар, щоб сформувати привабливий образ в очах суспільства, і не забувають про державних супервайзерів. Втім, ви завжди можете купити собі рейтинги та скористатися іншими забороненими прийомами. Вигляд майбутнього залежить тільки від вас.

Запрошуємо наступного четверга 07 липня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

Економічна ігротека для молоді!

23 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проекту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники продовжили грати в бізнес-гру "Щурячі перегони"— популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

Ігротека продовжилася грою “З молотка!" Швидка економічна гра з механікою аукціону, перевидання настільної гри «For Sale» в новому суперстильному оформленні.

Гра “Cvлізація", в якій гравці спробували на собі ролі лідерів племен, намагаючись правити та жити так, аби залишити достойний слід в історії. Щоб досягти своєї мети, гравцям слід мудро обирати шлях розвитку свого племені, віддавати необхідні накази та слідкувати, щоб з плином часу ваше плем’я рухалось у вірному напрямку, робило потрібні відкриття, застосовувало необхідні інструменти та й взагалі керувалося здоровими ідеями, адже щастя всього народу знаходиться у руках гравців.

Запрошуємо наступного четверга 30 червня 2022 року на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуємоРазом

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Економічна ігротека для молоді!

16 червня 2022 року у Прилуцькій центральній міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулася чергова ігрова сесія для молоді у рамках проекту соціальної дії «Економічна ігротека». Учасники мали можливість зіграти в бізнес-гру "Щурячі перегони" — популярну настільну гру, яка імітує справжнє економічне життя. Це адаптація всесвітньо відомої американської гри «CashFlow» до нашої реальності: робота за зарплату, накопичення коштів на власну справу, коливання ринку, великий та малий бізнес, акції та багато інших ситуацій та можливостей!

Запрошуємо наступного четверга на 13:00 всіх охочих приєднатися до команди гравців!

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

#ПрямуэмоРазом

 

Разом до втілення мрій!

26 травня представники молоді міста взяли участь у першій ігровій сесії у рамках реалізації проєкту соціальної дії "Економічна ігротека", організованій відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради.

Динамічні та захоплюючі настільні ігри економічного та фінансового спрямування були отримані відділом інвестицій та міжнародної діяльності міської ради.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту "Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)", що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні. Менеджером проєкту Канавець Оленою коротко презентованого мету, завдання та першу партію настільних ігор економічного спрямування Кожен учасник отримав нові бізнес-навички, досвід, а також позитивні емоції від колективної гри. Про проведення наступних ігрових сесій буде попередньо поінформовано у соціальних мережах. Всі охочі взяти участь приєднуйтеся до команди гравців! Разом ми сила!!!

#ПрямуємоРазом

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради,

відділ інвестицій та міжнародної

діяльності Прилуцької міської ради

 

Надання безкоштовних психологічних консультацій

Конфіденційні та анонімні психологічні консультації для дорослих та молоді. Зателефонуйте та поділіться своїми емоціями, щоб пережити ці складні часи. Ви також можете звернутися за порадою щодо того, як можна підтримати своїх близьких.

Гарячі лінія психологічної підтримки працює з 09:00 до 17:00 у будні.

Телефон для звернення: +38 050 101 23 44.

Консультації надають кваліфіковані психологи анонімно та конфіденційно.

Не залишайтеся наодинці зі своїми переживаннями!

Психологи благодійного фонду «Посмішка ЮА» надають безкоштовні консультації за підтримки міжнародної організації «Людина в біді».

 

Участь у круглому столі у рамках Тижня Відкритого Уряду

Спеціалісти відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді 20 травня 2022 року взяли участь у роботі круглого столу у онлайн-форматі на тему: “Залученість молоді у місцевому самоврядуванні”, який відбувся у рамках Тижня Відкритого Уряду Асоціації міст України.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Навчання “Як допомогти собі та молодим людям”

11-12 травня 2022 року посадовці відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради пройшли навчання “Як допомогти собі та молодим людям”, у рамках реалізації проєктів Ради Європи “Внутрішне переміщення в Україні: Розробка тривалих рішень. Фаза ІІ” та “Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІ”.

Основною метою навчання було поглиблення знань та навичок молодіжних працівників та працівниць в Україні з основ профілактики вигорання, втоми від співчуття та навичок психологічної підтримки у кризових ситуаціях.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради продовжує працювати над тим, щоб забезпечити захист прав багатодітних сімей під час воєнного стану та надати необхідну для них допомогу. Також відділ постійно працює з іншими вразливими категоріями населення та сім'ями вимушених біженців. За можливості надається гуманітарна допомога продуктами харчування, засобами гігієни, дитячим харчуванням, одягом, речами, необхідними для повсякденного життя.

Зазначеним структурним підрозділом міської ради постійно надаються консультації щодо порядку реєстрації та можливості отримання допомоги від держави та органів місцевого самоврядування, проводиться робота щодо оформлення посвідчень багатодітних сімей, як мешканцям міста Прилуки, так і вимушено переміщеним сім'ям, у яких виховується троє і більше дітей.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Участь у волонтерському проєкті безкоштовного магазину "Дякую"

Зараз всі ми перебуваємо в епіцентрі історичних подій, на які навіть не очікували. Кожен з нас знаходиться на своєму місці. Хтось за кордоном, хтось залишився вдома, хтось намагається подолати тривогу, а хтось волонтерить.

З початку війни в Україні відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді постійно надають волонтерську допомогу та беруть активну участь у соціальному проєкті безкоштовного магазину “Дякую”.

 

Зараз ми всі маємо бути як ніколи дружні, єдині, як одна велика сім'я. Зберігаймо спокій та віримо в наше ЗСУ! Ми українці. Перемога за нами! Слава Україні! Героям Слава!

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

Сезон тренувань на пляжі розпочато

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради спільно з ГО “Прилуцька федерація волейболу“ та вихованцями відділення волейболу ПНЗ “Прилуцька ДЮСШ” провели прибирання та облаштування майданчика для пляжного волейболу на території міського пляжу та загалом привели пляж до належного стану. Того ж дня по завершенню прибирання юні волейболісти розпочали вясняно-літній сезон тренувань.

Дякуємо всім за зголошення, бажаємо миру і нових спортивних можливостей.

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

Відбулось засідання Молодіжної ради

03 травня 2022 року в сесійній залі Прилуцької міської ради відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

Відповідно до розпорядження міського голови від 20 квітня 2022 року №  80р  Молодіжну раду було включено до складу робочої групи з проведення заходів щодо деросифікації міських та меморіальних об'єктів у м.Прилуки.

На засіданні даного консультативно-дорадчого органу було обговорено та внесено ряд пропозицій щодо перейменовання міських урбанонімів з метою консолідації та розвитку історичної свідомості українського народу, збереження національної пам'яті у галузі містобудування та культурної спадщини, встановлення історичної справедливості та процесу деросифікації у м.Прилуки.

Другим питанням засідання була участь представників Молодіжної ради у всеукраїнській кампанії “Сади Перемоги”.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради

 

Новорічний MOLOдвіж

Нові враження не з'являться самі по собі, тож відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради 20 грудня організували новорічну вечірку “МОЛОдвіж” для найактивніших представників студентскої молоді міста, яка стала незабутньою подією на тлі звичних буднів.

 

Святкову невимушену веселу та дружню атмосферу свята створила неперевершена ведуча особливих подій Тетяна Поддубна, на вечірку, звичайно ж, завітали Дід Мороз та Снігуронька.

У ході свята проведено новорічну лотерею та розважальні конкурси, які ближче познайомили та здружили учасників. Родзинкою розважальної програми стала новорічна дискотека, яку скоординував драйвовий DJ Артем Бойко.

Дякуємо за підтримку проведення вечірки затишному ресторану “DACHA” та за яскраві фото професійної та креативної фотографа Аліни Борисенко. Танцювальний майстер-клас колективу “Грація” під керівництвом Яни Ройланд-Семенець не залишив нікого байдужим!!!

Ну і, звичайно ж, який Новий рік без подарунків? Кожен учасник заходу отримав сюрприз!!!

Новий рік — це маленьке диво. Щиро бажаємо вам міцного здоров”я, радості та миру. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому. Свої мрії розмальовуйте різнобарвними кольорами. Вірте в добро та справедливість, мрійте та частіше усміхайтеся!

Нехай ваші серця будуть наповнені щастям, радістю, теплом та затишком! Нових вам звершень та досягнень! З Новим роком та Різдвом Христовим!

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

Робоча поїздка представників молоді м.Прилуки до м.Чернігова

24 листопада 2021 року представники молоді міста Прилуки, зокрема представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, відвідали місто Чернігів з метою ознайомлення з роботою комунальної установи “Чернігівський обласний молодіжний центр”, обміну досвідом щодо діяльності молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу при виконавчих органах ради та налагодження співпраці молоді в межах регіону.

Відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради організовано зустріч для представників молоді м.Прилуки з адміністрацією Чернігівського обласного молодіжного центру, які розповіли про діяльність центру, напрямки та форми роботи з молоддю, можливості, які можуть бути реалізовані у даному центрі та перспективи розвитку і співпраці з громадами, зокрема з містом Прилуки. Під час даної зустрічі заступник директора установи Олег Котеленець наголосив на тому, що Чернігівський обласний молодіжний центр є одним із найбільших в Україні (площа установи складає більше 2 тисяч квадратних метрів)!

Директор установи Ірина Сімонова запросила учасників зустрічі взяти участь у тренінгу за навчальною програмою "Ефективний менеджмент молодіжних центрів" з 08 по 10 грудня 2021 року. Метою програми є посилення спроможності команд молодіжних центрів в Україні, надання знань та навичок з основ менеджменту молодіжного центру, а також підтримка команд щодо розбудови соціальної згуртованості громад.

Наступним етапом робочого візиту до міста Чернігів була зустріч з представниками Молодіжної ради при Чернігівській міській раді, які поділилися своїм досвідом діяльності, розповіли про свої плани на майбутнє щодо ефективної участі у житті міста та із задоволенням слухали про діяльність Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

За результатами зустрічі представники молодіжних рад домовилися про подальшу співпрацю, проведення спільного навчання щодо реалізації молодіжної політики та проведення спільних заходів у майбутньому.

І, звичайно ж, у рамках поїздки було організовано екскурсію древнім градом Черніговом, оглянуто найбільш визначні пам'ятки міста, які розташовані у двох історичних зонах — на Валу та Болдиних горах, та відвідали загадкові і таємничі Антонієви печери, які є одними із 7 чудес України. Загалом, було морозно, весело і пізнавально!

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту

Прилуцької міської ради Олена Опанасенко

 

День відповідальності людини

З метою підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора "Декларації відповідальності людини", Верховна Рада України постановила відзначати щорічно 19 жовтня Всеукраїнський День відповідальності людини. 07 жовтня 2021 року відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради проведено круглий стіл з молоддю на тему:"Богдан Гаврилишин: Місія — Свобода".

Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів, до ключових принципів якої входять такі принципи, як чесність, відповідальність, свобода, збереження навколишнього середовища, повага до своєї родини, країни, суспільства, таке інше.

https://bhfamily.org/deklaratsiya-obovyazkiv-lyudyny/

Справу українсько-канадсько-швейцарського професора, економіста, благодійника, яскравого представника української діаспори, незмінного патріота України продовжила родина та учні Богдана Дмитровича, які створили Фонд родини Богдана Гаврилишина. Основна місія якого є сприяня розвитку України та її перетворення на ефективну європейську державу.

Заснований на таких цінностях, як відповідальність, співпраця та професіоналізм, з вірою у високий потенціал України, фонд розробляє та реалізовує програми для української молоді, яка є рушієм позитивних змін в країні. Зокрема, це програма "Молодь змінить Україну", "Молодіжний делегат України до ООН", "Проєкт #BH15" – проєкт з популяризації Декларації відповідальності людини, "Курс відеолекцій Богдана Гаврилишина", які містять поради та відповіді на актуальні питання сьогодення, "Історії для натхнення" - проєкт щодо поширення історії успіху видатних українців, які своїм прикладом здатні надихнути українську молодь вірити у власні сили, мріяти про великі речі та діяти задля реалізації великих планів. "Україна в світі" - проєкти, спрямовані на створення, зміну та поширення ефективного та позитивного внутрішнього та зовнішнього іміджу Україні, які захищатимуть національні інтереси країни та покращуватимуть її репутацію в світі.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

Засідання-тренінгу

30 вересня 2021 року у малій залі Прилуцької міської ради відбулося засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, яке проходило у формі тренінгу на тему: "Молодіжна політика в м.Прилуки".

У ході зібрання було розглянуто питання щодо стану та реалізації молодіжної політики в місті. Зокрема було наголошено на важливій ролі активно діяльності молодіжних консультативно-дорадчих органів та адвокації як інструменту участі молоді у прийнятті рішень.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 
Міжнародна акція Всесвітній день прибирання в Прилуках
Молодь міста Прилуки разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийшли на щорічну міжнародну акцію Всесвітній день прибирання "World Cleanup Day", яка проводиться під егідою Програми ООН з навколишнього середовища. Для кого ця акція? Для нас всіх!!! Ми приберемо планету і наше місто разом!!! В акції можна брати участь всім, взяти друзів, пару сміттєвих пакетів, рукавички і попрямувати до найближчого парку. Здобич гарантована і фітнес у подарунок!

Мешканці всієї планети об'єднуються заради досягнення спільної мети - порятунку від сміття.

І, зокрема, прилучани вийшли на прибирання свого міста. До участі в акції відділом сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради були запрошені підприємства, установи, навчальні заклади міста, просто мешканці, які могли взяти членів своєї родини і прибрати одну із засмічених локацій міста. Адже доведено практикою, що той, хто прибирає, хто бере участь у таких волонтерських заходах, сам ніколи не смітить.

Щира вдячність за участь у акції Центру творчості дітей та юнацтва, закладам загальної середньої освіти, представникам Прилуцького агротехнічного коледжу, КЗ "Прилуцький професійний ліцей" Чернігівської обласної ради, КЗ "Прилуцький фаховий медичний коледж" Чернігівської обласної ради, КЗ "Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка" Чернігівської обласної ради, Молодіжній раді при Прилуцькій міській раді.

Питання екологічної безпеки та розвитку культури правильного поводження з відходами, сортування є складовим елементом розбудови нашого міста як міста європейських цінностей.Зробимо Україну чистою разом!

Відділ сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Молодіжний квест “Відкрий. Дізнайся. Закохайся”

З нагоди відзначення 78-ої річниці визволення міста Прилуки від нацистських окупантів та Дня міста, відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради спільно з Прилуцьким краєзнавчим музеєм імені В.І. Маслова, Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді та випускниками Школи амбасадорів 16 вересня 2021 року відбувся Молодіжний квест “Відкрий. Дізнайся. Закохайся”. Під час заходу учасники дізналися цікаві факти з історії рідного міста, шукали відповіді на питання, переміщувалися локаціями, зчитували QR-коди з об`єктів діджиталізованої спадщини, робили креативні селфі з пам`ятками. А ще склали лозунги до слів «молодь» і «місто». Вийшло неймовірно атмосферно!

По завершенню квесту на всіх учасників чекали подарунки від відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

 

Переможцями квесту стали 2 команди - Прилуцький агротехнічний коледж за найкращий молодіжний девіз міста та Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді, яка найкреативніше виконала фото-завдання.

Ми всім організаторам та учасникам квесту. Було драйвово!

 

Участь Молодіжної ради у Всеукраїнському форумі

Представники Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді взяли участь у Всеукраїнському форумі для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів, який відбувся з 3 по 5 вересня 2021 року у м. Харків.

 
 

З відкриттям Форуму учасників привітали:

- державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема

- заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко

- заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха

- народний депутат України Верховної ради України ІХ скликання Олександр Савченко

- директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Чубаров Олексій

- представник дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Світозар Ніцполь

- голова громадської організації "Українська організація молодіжних рад" Володимир Сонько

- голова правління громадської організації "Молодіжна платформа" Захарій Ткачук

Всеукраїнський форум об’єднав більше 100 осіб молодіжних рад різного рівня, віку з усієї країни.

Під час проведення Всеукраїнського форуму для представників молодіжних рад учасники обмінялися досвідом та думками у впровадженні заходів, які дозволять розвивати громади. Також тут пройшли панельні дискусії щодо ролі молодіжних рад у суспільстві, представникам рад розповіли, як залучати кошти в громади та розвивати свої організації, навчили правильно складати нормативно-правові документи.

 

Крім того, під час відкриття заходу відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Українською асоціацією молодіжних рад та Національною радою місцевих молодіжних рад Молдови. Представник Молдовської сторони Дмитро Журавель підкреслив, що спільними зусиллями буде легше виробити та застосувати правильні рішення для подолання проблем, які є спільними у молоді різних країн.

Організаторами першого Всеукраїнського форуму для представників молодіжних рад виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням у справах молоді та спорту Харківської ОДА, громадською організацією «Українська асоціація молодіжних рад» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжна платформа» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

 

 

Мені болить... Я пам'ятаю...

28 серпня 2021 року на Центральній площі міста біля пам'ятника воїнам АТО відбувся мітинг-ушанування Героїв, полеглих за Український народ.

Частиною заходу був патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України" у рамках Всеукраїнської акції до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Проведення Забігу закладає традицію вшанування пам'яті Захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Саме цього дня, під час проведення забігу, кожен зможе згадати побратима чи посестру, батька чи матір, сина або доньку, чоловіка чи дружину, які більше ніколи не матимуть можливості жити під блакитним небом України, але які назавжди залишаться у пам'яті та у серцях нашого народу Героями.

Цей забіг не лише данина пам'яті загиблим, це ще одна з мотивацій жити й працювати в ім'я своєї країни, свого народу й родини.

До заходу доєдналися Прилуцький відділ поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Прилуцький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, члени Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, представники громадських організацій, військовослужбовці, вихованці Прилуцької ДЮСШ, представники вищих навчальних закладів м.Прилуки та всі охочі.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

Відділ сім"ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

УЛЬТРАМАРАФОНЦІ “СТАЛЕВОГО ГАРТУ” - У ПРИЛУКАХ!

За Україну з огнем завзяття рушаймо, браття,

всі вперед!”

Микола Вороний

Уже третій рік поспіль у період із 15 по 24 серпня проходить Всеукраїнський ультрапробіг єдності під назвою “Сталевий гарт” і присвячується Дню Державного прапора України та Дню Незалежності України. Щоразу він пролягає за новим маршрутом, і цього року учасники біжать так: Харків — Охтирка — Суми — Ромни — Прилуки — Бровари — Київ.

У це складно повірити, але учасники забігу за 10 днів мають подолати відстань у 500 км. І все це з метою популяризації здорового способу життя, демонстрації прикладу сили волі українців, об'єднання суспільства в сучасній боротьбі за незалежність.

З метою безпеки учасників постійно супроводжує автомобіль, який кожні 5 км Створює мобільні пункти гідратації та прийому спортивного харчування. Також форматом заходу передбачена підтримка з боку любителів спорту в містах, через які проходить маршрут, тому до безпосередніх учасників ультрапробігу в різних населених пунктах тимчасово приєднуються представники спортивних федерацій, клубів і команд.

7-й день ультрапробігу (21 серпня) припав на наше рідне місто Прилуки. За цей день ультрамарафонці пробігли 60 км, усього ж від старту подолано 371 км.

Тепла зустріч спортсменів у місті Прилуки була організована відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради.

Як розповів організатор “Сталевого гарту” Ігор Мишко, цьогоріч у Харкові стартувало 4 бігуни — 3 чоловіки та 1 дівчина, щоправда на половині пройденого шляху Катерині Байрон довелося зійти з дистанції за станом здоров'я. Решта ж упевнено рухаються до наміченої цілі. Серед ультрамарафонців, які завітали в Прилуки, лише один — Олександр Головацький — є професійним спортсменом. Двоє інших — Володимир Сковорода та Дмитро Левченко просто любителі. Але це зовсім не значить, що в ультрамарафоні участь може взяти кожен. Відбір учасників дуже прискіпливий. Кожен із них повинен мати в своєму арсеналі вже 3-4 пробіги на дистанцію від 50 км і більше.

Чоловіки зізнаються, що сильна втома відчувається 2-3 дні, а далі все йде, як на автоматі. М'язи поступово звикають до такого напруження і біль практично не відчувається. Але найбільше вони чекають останнього дня — фінішу в Києві 24 серпня на День Незалежності України.

Бажаємо спортсменам легкого бігу, приємних людей на шляху та неймовірних емоцій!

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

УРОЧИСТЕ ВРУЧЕННЯ ПАСПОРТІВ

Традиційно у День Державного Прапора України 23 серпня на майданчику біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку за доброю традицією відбулося вручення паспортів громадянина України представникам учнівської молоді, які мають особливі досягнення у навчанні, спорті, мистецтві, здобули перемоги у різноманітних галузевих олімпіадах, здійснили гідні пошани вчинки у рамках проведення Всеукраїнської акції "Я — громадянин України".

Наші юні земляки отримали посвідчення громадянина із рук міського голови Ольги Попенко та головного спеціаліста Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Оксани Крилової та стали повноправними громадянами рідної Батьківщини.

Під час проведення обласної акції "Я - громадянин України" було урочисто вручено паспорт мешканці міста Прилуки, учениці Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. №9, переможниці Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів (диплом І ступеня) Мізюк Марії. Захід проходив у Батурині на території Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця", одного з найбільш значущих місць на шляху до здобуття державної незалежності, резиденції визначних гетьманів Лівобережної України Івана Мазепи, Пилипа Орлика і Кирила Розумовського.

Кожен з представників молоді матиме свою особливу сторінку майбутнього, котру варто писати полум'ям душі, щоб у мирі й достатку жила наша нація й розвивалася Україна.

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

12 серпня — Міжнародний день молоді

 

На літньому майданчику міського Будинку культури, 12 серпня, відділом сім”ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради та Молодіжною радою при Прилуцькій міській раді проведено молодіжну вечірку, присвячену Міжнародному дню молоді.

Цьогоріч глава держави підписав указ щодо відзначення в Україні Дня молоді саме цього дня разом з усім світом. Саме це рішення було прийнято з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, враховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів.

Це свято творчості, натхнення, енергії, запалу і пізнання було започатковано United Nations ще в 1999 році. Це особливе та унікальне свято, бо саме такою є молодість - пора життя юного горіння, пора велетенських планів та найсміливіших задумів, пора, коли всі вершини видаються доступними, коли будь-які наміри здійсненні, а сили нескінченні.

Дякуємо за підтримку організації свята міському Будинку культури, зокрема Олександру Дубовику, креативному і творчому DJ Богдану Голубу, чарівній ведучій Інні Карцевій, професійному фоторгафу Юлії Потіпаці та команді Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді!

Бути молодим прекрасно, але молодість зобов’язує бути неупередженим, відповідальним, сміливим, здоровим, вірити у свої сили та знати, що немає нічого недосяжного.

Сучасні й освічені ми – сьогодення України, її майбутнє. Наша енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі та політиці, в науці та на виробництві, у спорті та мистецтві.

Саме нинішнім юнакам та дівчатам, жити і творити в Україні задля того, щоб вона була європейською демократичною державою.

Молодість – неоціненний дар. Його треба приймати з вдячністю та використовувати всі переваги цієї прекрасної пори життя. Будьмо активними, здобуваймо нові знання, наполегливо працюймо над собою, будуймо далекоглядні плани на майбутнє та реалізовуймо їх.

Бажаємо вам наснаги, гарної перспективи, світлої долі, фізичних та духовних сил, справжнього людського щастя та здійснення усіх ваших планів та мрій!

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

Визнаючи цінність води

З нагоди відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів 23 березня 2021 року відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради проведено круглий стіл для студентської молоді міста Цінність води”.

Цей захід започатковано Організацією Об'єднаних Націй з 1993 оку та має на меті привернути увагу людства до проблем, пов'язаних з водним фактором, підвищення рівня обізнаності людей про значимість води для життя.

З метою формування екологічної культури підростаючого покоління, учасники круглого столу приєдналися до відзначення Всесвітнього дня води.

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо перетворити слова на зобов'язання і дії для вирішення проблеми збереження водних ресурсів і забезпечення людства прісною водою.

Згідно з даними ЮНЕСКО на сьогодні у світі понад 1,5 млрд. людей живуть в умовах постійного дефіциту питної води. Приблизно 80% усіх хвороб та третина смертних випадків викликані споживанням забрудненої питної води.

Україна серед країн Європи, на жаль, є однією з найменш забезпечених водними ресурсами. Надзвичайно цікаво було познайомитися з інформацією, що стосується безпосередньо нашої водної артерії — р.Удай.

Цінність води вища, чим її ціна — вода має величезну та багатогранну цінність для наших домівок, культури, здоров'я, освіти, економіки та цілісності нашого природного середовища.

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

Онлайн-навчання для студентської молоді міста

В рамках розвитку у молоді особистісних лідерських якостей, політичної грамотності, сприяння розвитку громадянської освіти, відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради 19 березня 2021 року було організовано навчання для студентської молоді міста, яке провели фахівці Освітнього центру Верховної Ради України.

Студенти мали можливість дізнатися більше про діяльність Верховної Ради України, розібратися в особливостях організації і функціонування органів державної влади та навіть спробувати себе у ролі народного депутата України за допомогою спеціально підготовленої програми онлайн-уроку в інтерактивній формі.

Політична освіта та виховання молоді є основою підвищення її політичної активності. Для досягнення відповідного рівня цієї активності необхідне світосприйняття, сформоване згідно з принципами демократії, національної ідеї, а також особиста зацікавленість молодої людини в прогресивному розвитку суспільства, її участь в суспільно-політичній діяльності.

Молодь - це наше майбутнє! Від свідомого вибору кожного залежить напрямок розвитку того чи іншого суспільтва.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 

Онлайн-навчання за участю правління Української асоціації молодіжних рад

У рамках роботи ініціативної групи щодо формування Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено онлайн-навчання для членів даної групи за участю голови Української асоціації молодіжних рад Володимира Сонько, члена правління з питань адвокації асоціації Іллі Шелеста та членкині правління з питань аналітики та консультації асоціації Естер Матер'ян.

Під час бесіди обговорено проблемні питання процесу створення молодіжних рад, з якими зіштовхуються ініціативні групи молоді в інших містах України, та шляхи їх вирішення. Обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста.

Зокрема, спікерами навчання запропоновано можливі варіанти активнішого залучення представників молоді до складу Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу.

Неодноразово було зазначено, що за допомогою такої форми роботи, молодь вчиться брати участь у житті всієї громади, влада ближче знайомиться з потребами юних громадян, дослухається до їхніх порад, має змогу подивитися на проблему і шляхи її вирішення очима молодих людей.

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

Українська мова як ідентифікатор нації

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови 19 лютого 2021 року відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено круглий стіл для студентської молоді міста "Українська мова як ідентифікатор нації".

У якості спікерів заходу взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шкуренко Тетяна Михайлівна, доктор педагогічних наук, доцент, викладач української мови та літератури КЗ "Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка" Грона Наталія Вікторівна, директор Прилуцького краєзнавчого музею імені Маслова Зоць Тетяна Миколаївна, голова Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, голова громадської організації "Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини" Нежиборець Володимир Валентинович та член Громадського формування "Окремий Прилуцький козацький полк ім. Петра Сагайдачного", член Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради Денисенко Валентин Дмитрович.

Учасниками круглого столу було обговорено питання щодо значення української мови для розвитку нашої держави, роз'яснено сакральне значення української абетки, переглянуто сторінки історії діяльності Прилуцької "Просвіти" на початку XX століття. Особливу увагу приділено питанню української мови як фактору національної безпеки, враховуючи ситуацію збройного конфлікту на сході України, та акцентовано увагу на тому, що без мови немає нації.

Ми народжуємося вільними. Ми самі обираємо, як жити та кого кохати, де жити та чим займатися. Але так було не завжди. Сотні років Україна була поневолена, наші культурні надбання безжально знищувалися, а люди мали пристосовувати своє життя до примх загарбників. Сьогодні свобода кожного з нас — це особливе і разом з тим невідривне від нашого спільного.

15 травня 2019 року підписано закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Цей закон - заслуга багаторічної праці й синергії дій багатьох людей — від правників, мовознавців, громадських активістів, які писали цей закон, до депутатів, які за нього голосували, і перш за все — Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, який зробив для ухвалення цього закону все можливе і неможливе.

Для тих, хто розуміє, що мова — не просто засіб спілкування, а одна з підвалин національної ідентичності й державної єдності, це справжнє свято. Головний зміст закону можна звести до простої формули: він гарантує, що кожна людина в Україні може отримувати інформацію та послуги українською мовою в усіх публічних сферах.

У сучасній добі лише наприкінці XX століття наш народ отримав змогу мати власну державу та жити за власними правилами на своїй землі. Отож, єдина мова — тобто єдиний дух — формує єдину націю та державу. І в той же час наявність єдиної мови є неодмнною умовою існування державності.

Начальник відділу сім'ї, молоді
та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

Флешмоб "Love story" – "Розкажи про почуття"

Кажуть, що любов є найбільшою рушійною силою у світі. Це те, заради чого чоловіки готові згортати гори, а жінки слідувати за своїм коханим навіть на край світу. Про неї написано і сказано так багато, що здавалося б нічого нового вже сказати просто неможливо, але будь який закоханий це з легкістю спростує.

З 08 по 12 лютого 2021 року відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проводився флешмоб з нагоди святкування Дня Святого Валентина "Love story" – "Розкажи про почуття" серед студентів та викладачів вищих навчальних закладів міста. Всі пари-учасниці надіслали найромантичніші фото, сповнені любові, ніжності та романтики!

Кохайте та будьте коханими! Мрійте і нехай ваші мрії збуваються!

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 

Ми завжди раді новим партнерам!

Тож ділимося з вами приємними новинами:

Ми почали співпрацю з Docudays UA!

Один з головних векторів їхньої діяльності – розвиток критичного мислення, сприяння дотриманню та захисту прав людини й основоположних свобод, утвердження розуміння людської гідності як найвищої цінності, підвищення рівня громадянської активності.

Дякуємо нашим партнерам та сподіваємось на довгу й плідну співпрацю!

 

Прилуки серед «Кращих практик молодіжної роботи Чернігівщини 2020»

Без жодного сумніву, робота в сфері розвитку молодіжної політики, активізації участі молоді у житті громади, волонтерства — це ще один крок у напрямку розбудови потужного демократичного суспільства України, де голос кожного має вплив, а рівність і різноманіття є невід'ємними складовими розуміння сучасного життя.

У травні 2020 року Чернігівським обласним молодіжним центром було оголошено Конкурс кращих практик молодіжної роботи регіону. Відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради було подано на розгляд конкурсної комісії ряд проєктів, реалізованих в місті Прилуки.

Напередодні Дня молоді заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван разом з директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту Андрієм Кужелем привітали учасників Форуму «Кращі практики молодіжної роботи Чернігівщини 2020» та вручили Подяки за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Чернігівській області та з нагоди Дня молоді відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Прилуцькому міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Прилуцькій міськрайонній громадській організації «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка» та громадській організації «Молодіжна платформа м.Прилуки».

Прилуцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради презентовано проєкт «Відкрита міська спартакіада серед дітей та молоді з особливими потребами» у розділі «Інклюзивний розвиток (включення вразливих груп молоді)».

Відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради спільно з громадською організацією «Молодіжна платформа м.Прилуки» презентовано проєкт «Благодійна акція-аукціон «Подаруй дитині свято» у розділі «Волонтерство».

Прилуцькою міськрайонною громадською організацією «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка» презентовано проєкт «Вишкільно-патріотичний табір для молоді «Козацька січ імені Івана Сірка» у розділі «Патріотичне виховання».

Кожен проєкт – це частинка душі. Попереду на нас усіх чекає багато викликів як сучасності, так і минулого й майбутнього. Ми працюємо для нового покоління та його розвитку.

Бажаємо успіхів у реалізації подальших ідей та проєктів!

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

Підписано Меморандум про партнерство та співробітництво в молодіжній сфері

30 червня 2020 року Прилуцькою міською радою, в особі міського голови Попенко О.М., та державною установою "Всеукраїнський молодіжний центр", в особі директора Кривогуза С.А., було підписано Меморандум про партнерство та співробітництво в молодіжній сфері, з метою стратегічної співпраці задля формування та реалізації політики у молодіжній сфері, розуміючи важливість партнерства та співробітництва в молодіжній сфері задля розвитку громади м.Прилуки.

Це надасть можливість співпраці в рамках загальнодержавних програм в сфері молодіжної політики, залучення професіоналів Всеукраїнського молодіжного центру в якості тренерів, спікерів і співорганізаторів на заходах в м.Прилуки (грантові програми для молодіжних проєктів, участь у державних програмах підтримки молоді, стажування та можливості для молоді), проведення тренінгів, вебінарів, лекцій, інших видів діяльності.

Співпраця Прилуцької міської ради з державною установою "Всеукраїнський молодіжний центр" буде спрямована на задоволення потреб та інтересів молоді за такими напрямками:

  • соціалізація та самореалізація молоді;

  • інтелектуальний, моральний, духовний розвиток молоді, реалізація її творчого потенціалу;

  • національно-патріотичне виховання молоді;

  • популяризація здорового способу життя;

  • працевлаштування та зайнятість у вільний час, молодіжне підприємництво;

  • забезпечення громадянської освіти молоді та розвиток волонтерства;

  • підвищення рівня мобільності молоді.

Перед нами ще довгий шлях організації спільної діяльності, проєктів, налагоджування комунікацій. Ми маємо багато спільних цілей і зробимо все, щоб вони стали реальністю!

Начальник відділу сім'ї, молоді та
спорту міської ради Олена Опанасенко

 

 

Перемога у нас в крові!

23 червня 2020 року в місті відбулася благодійна донорська акція “Перемога у нас в крові”, яка стартувала 12 червня 2020 року по всій Україні за ініціативи Товариства Червоного Хреста України і Міністерства молоді та спорту України. Дякуємо всім хто взяв участь у акції та долучився до благодійної справи допомогти тим, хто потребує донорської крові у щоденній боротьбі за своє здоров’я та життя.

Метою цієї акції є формування культури добровільної здачі крові, сприйняття донорства як прояву доступної донації, підвищення обізнаності та важливості донорства, а також особистої відповідальності кожного з нас. Особливо це актуально зараз, коли з початком пандемії COVID-19 кількість донорів значно зменшилася.

Акція є безстроковою і кожен бажаючий може звернутися до відділення переливання крові, що знаходиться за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 56 (територія КНП "Прилуцька центральна міська лікарня") і врятувати чиєсь життя віддавши частинку себе!

Добрі справи робити просто. Долучайтесь!

Після здачі крові опублікуйте яскраве селфі або відео з хештегом #перемогаунасвкрові, завантажуйте рамку для аватарки (на сторінці Товариства Червоного Хреста України ) та передавайте виклик іншим людям та організаціям, згадавши їх у своєму пості.

Адже - Перемога у нас в крові!

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 

«Під знаком Купідона»

З 10 по 14 лютого 2020 року відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проводилася акція з нагоди святкування Дня Святого Валентина «Під знаком Купідона» серед студентів вищих навчальних закладів міста.

 

Під час проведення заходів, присвячених дню закоханих, безпосередньо у навчальних закладах, були обрані пари переможців, які отримали сертифікати на романтичну вечерю від спонсорів акції: кав'ярні «Два Зерна», кафе «Живопис», кафе-кондитерської «Ласуня».

Щиро вдячні спонсорам нашої акції, які подарували гарний настрій у цей святковий день нашим переможцям.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

Нарада зі спортивним активом міста

30 січня 2020 року в сесійній залі Прилуцької міської ради відбулася нарада зі спортивним активом міста, представниками спортивних закладів та федерацій. На засіданні було розглянуто звіт про роботу відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради за 2019 рік та запропоновано орієнтовний календарний план спортивно-масових заходів у місті Прилуки на 2020 рік. Учасникам засідання запропоновано проаналізувати запропонований план та, за необідності, доповнити з метою створення ефективної системи розвитку фізичної культури та спорту, залучення різних верств населення.

Під час наради було активно обговорено ряд проблемних питань розвитку спорту в місті. Зокрема, фінансування неприбуткових організацій з міського бюджету, оформлення документації спортивних федерацій.

Начальником відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради проінформовано про можливість участі спортивних організацій у різноманітних проектах, програмах, грантах для отримання фінансування.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 

Історичний квест "За Україну, за її волю"

З нагоди відзначення Дня Соборності України та 101-ої річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки відділом сім'ї, молоді та спорту спільно з працівниками Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І.Маслова проведено історичний квест "За Україну, за її волю" за участю студентської молоді міста.

Під час заходу студенти мали розв'язувати завдання, пов'язані з історією нашого міста, які поєднали цікаві факти сьогодення та минулого і вимагали не лише знань, а й вміння логічно мислити.

За результатами квесту всі учасники гри отримали сувеніри національно-патріотичного спрямування.

Начальник відділу сім'ї,

молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

 

 

"Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом..."

(Ліна Костенко)

19 січня на Центральній площі міста під "Зоряним небом" відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено благодійну акцію "Подаруй дитині свято" з метою збору коштів на лікування 4-річної Омельяненко Валерії, хворої на енцифаліт невизначеного типу. Саме в цей світлий день, день Хрещення Господнього, Водохреща сім'я Валерії споодівається на диво і дитина отримає шанс на повноцінне життя.

На лікування дитини необхідно 68 тисяч євро. Сім'ю прийшли підтримати визначні спотсмени, артисти, громадські організації міста, навчальні заклади, майстрині з "золотими руками", підприємці, художники, молодь міста, зокрема ГО "Молодіжна платформа м.Прилуки", учасники АТО та рідні загиблих АТО, ГО "Єдина родина Чернігівщини". Веселої музичної нотки в атмосферу заходу додали вокальна студія "Артист", Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М.Ревуцького та спортивно-танцювальний клуб "Грація".

Під час акції-аукціону було зібрано більше 22 тисяч гривень. Із початком рекламної кампанії щодо проведення акції відновлено переказ коштів на рахунок мами Валерії.

Людина починається з добра. З давніх - давен добрі стосунки між людьми, взаємодопомога, милосердя були основними у житті, тому сподіваємося, що кошти, зібрані під час заходу, допоможуть крихітній дівчинці.

Дякуємо всім, хто був з нами. Бажаємо всім здоров’я, добра та миру.

Начальник відділу сім'ї, молоді та
спорту міської ради Олена Опанасенко

 

 

 

"Кубок сміху - 2020"

17 січня у приміщенні Центру творчості дітей та юнацтва відбувся Кубок гумору. На свято гумору, жартів та сміху зібралася учнівська молодь міста та команда Деснянського району міста Київ. Темою заходу було шкільне життя.

За результатами запеклої боротьби перше місце та кубок здобула команда закладу загальної середньої освіти № 9, На другому місці – команди Прилуцької гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, гімназія № 1 імені Георгія Вороного та команда Деснянського району міста Київ, на третьому – команда закладу загальної середньої освіти № 12. Впродовж чотирьох годин у залі панувала весела атмосфера, яка дарувала присутнім гарний настрій.

Нагородою для команд, які зайняли призові місця, стали грошові винагороди та солодощі.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена Опанасенко

 

 

Соборна духом Україна

Сьогодні, 21 січня, у сесійній залі Прилуцької міської ради відбувся круглий стіл за участю студентської молоді міста щодо історичного значення знакового для кожного українця дня — 22 січня, Дня Соборності України.

 
У день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності.
 

Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини. Ця подія була знаковою для українського державотворення.

Сергій Цибенко, учасник бойових дій, голова ГО "Право на захист", заступник голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, взяв участь у заході та розповів студентам про єдність і неподільність українських земель, у тому числі й окупованих російським агресором.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко розповіла про передісторію свята, передумови об’єднання українських земель та обставини реалізації ідеї національної єдності.

“Разом з власної волі з 1919 року”, - під таким гаслом Україна відзначає столітній ювілей Акта Злуки 22 січня.

Під час клуглого столу презентовано матеріали Українського інституту національної пам’яті про становлення нашої держави та ролі національної єдності, що є базовою цінністю громадян країни та обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Незалежність і суверенність – запорука існування нації. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Начальник відділу сім'ї,

молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

Новорічна розважальна програма "Хто крутіше: Дівчата чи Хлопці?!"

24 грудня 2019 року в актовій залі Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка відбулася новорічна розважальна програма для студентської молоді "Хто крутіше: Дівчата чи Хлопці?!".

У святковій програмі взяли участь команди хлопців та дівчат вищих навчальних закладів міст І-ІІ рівнів акредитації: Прилуцького агротехнічного коледжу, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка, Прилуцького медичного коледжу та Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області.

Святковий захід, метою якого було отримати заряд гарного настрою на весь рік, об’єднав студентів всіх вищих навчальних закладів міста. Молодь творчо презентувала свої команди, вгадувала новорічні мелодії, малювала свої портрети, перевтілювалась у новорічних героїв, повторювала різноманітні рухи в танці, співала запальні новорічні пісні, збирала сюрпризи-подарунки по всій залі.

На завершення програми всі учасники отримали подарунки.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту
міської ради, Олена Опанасенко

 

 

По дорослому про ВІЛ/СНІД

1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Протягом тижня представники студентської молоді міста відвідували "Кабінету довіри" у приміщенні КНП "Прилуцька центральна міська лікарняз метою інформування молоді про сучасну проблему поширення ВІЛ/СНІДу, шляхи захворювання, стадії перебігу, терапію та інші актуальні питання.

Приблизно 20% опитаних вважають, що ВІЛ передається під час поцілунку, через укуси комах. Вірять, що можна заразитися в разі спільного використання з інфікованою людиною зубної щітки, рушника, мила. Вважають, що можуть захистити себе, використовуючи не тільки презервативи, але й інші методи контрацепції. Деякі думають, що ВІЛ-інфекція виліковна.

"Хто попереджений, той захищений", - саме так говорить французьке прислів'я. Даний захід - це попередження про болючу рану суспільства — СНІД.

Начальник відділу сім'ї, молоді
та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

"На крок вперед. Молодь і майбутнє"

З нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні 5 грудня 2019 року відділом сім'ї, молоді та спорту спільно з відділом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради проведено візит студентської молоді міста до міської ради.

 

Під час заходу представники вищих навчальних закладів міста мали нагоду ознайомитися безпосередньо з роботою та повноваженнями структурних підрозділів міської ради, з метою практичного розуміння принципів та шляхів досягнення місцевої демократії у місті, сприяння обізнаності щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення молоді до прийняття управлінських рішень.

 

У формі відкритого діалогу обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста. Зокрема, запропоновано активніше долучатися до пропозицій щодо всіх сфер життєдіяльності міста, оскільки немає жодного питання, яке б не стосувалося молоді. Адже від сьогодення залежить, яким буде майбутнє нашого міста.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 
 
 
 

 

 

Оздоровчий сезон поточного року підсумовано. На старті — наступний

На розширеному засіданні комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, було обговорено підсумки сезону – 2019. Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, яка очолює комісію, вже на початку засідання зауважила, що, аналізуючи зроблене цього року, варто думати про наступний сезон.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніни Лемеш, цього року вдалося залучити до відпочинку та оздоровлення за обласними програмами більше дітей ніж у 2018 році та, навіть, більше, ніж планували. Передбачалося, що у 2019 році даними послугами скористаються 55486 дітей (60,1% загальної кількості). Фактична ж цифра дещо більша — 56864 дітей (61,6%). Середній показник у державі – 49%.

Проте, як з’ясувалося вже під час доповіді, ці цифри не є остаточними і можуть змінитися у більший бік. Адже не в усіх ОТГ з розумінням поставились до питання звітності і не надали або надали неповну інформацію. Тож Ніна Лемеш звернулася до керівників ОТГ з проханням активізувати співпрацю з Департаментом та направляти відповідних фахівців на організовані для них семінари та тренінги.

За наявними даними, найкраще про відпочинок дітей подбали у Сосницькому та Варвинському районах, у м. Прилуках, Олишівській, Іванівській та Малодівицькій ОТГ. Найгірші показники — в Ічнянській, Козелецькій та Корюківській ОТГ.

Значну увагу було приділено дітям, які потребують особливої соціальної підтримки.

Обласна комісія проаналізувала не лише кількість залучених до відпочинку дітей, а й якість надання послуг відповідними закладами. Колективам найкращих з них — табору відпочинку «Барвінок» (смт Ріпки) та позаміському табору «Веселка» КЗ «Удайцівський навчально-реабілітаційний центр» оголошено подяку голови облдержадміністрації. Разом з нагородою Наталія Романова вручила і сертифікати на придбання необхідних для закладів речей.

Разом з тим було озвучено і низку проблемних питань, над якими варто починати працювати вже зараз. Стосуються вони переважно збереження мережі дитячих закладів оздоровлення й відпочинку в області та відновлення роботи установ, які з різних причин не прийняли дітей цього року.

Навіть у нинішніх непростих бюджетних реаліях маємо зробити все можливе, щоб організувати якісний та безпечний відпочинок наших дітей, — наголосила Наталія Романова. — Великою мірою це стосується і таборів, які не запрацювали у 2019-му. Потрібно переконати власників у необхідності та соціальній значимості їх функціонування.

На окремих аспектах роботи дитячих таборів зосередилися у своїх виступах представники управлінь освіти та охорони здоров’я облдержадміністрації, головного управління Держпродспоживслужби та управління ДСНС в області.

На щастя, цього року нам вдалося організувати не лише корисний та змістовний, а й безпечний відпочинок маленьких жителів області, — підсумувала Наталія Романова. — Проте вже від сьогодні маємо готуватися до сезону наступного року. Пропоную розробити дорожню карту дій для кожного закладу, щоб чітко розуміти, коли і як розпочинати черговий етап підготовки. Вже зараз при формуванні бюджетів 2020 року необхідно передбачати кошти на протипожежні засоби, щоб крок за кроком наближатися до стовідсоткового дотримання усіх вимог безпеки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

14 листопада 2019 року відбулося розширене засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. На захід були запрошені керівники закладів загальної середньої освіти міста, представники Прилуцького відділу поліції головного управління Національної поліції в Чернігівській області та батьківської громадськості. На засіданні було акцентовано увагу на питанні щодо рівня булінгу та насильства серед підлітків, організації роботи соціальних педагогів та психологів з батьками та учнями.

Головою ради, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Шкуренко Т.М., наголошено на необхідності удосконалення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.

Працівниками сектора превенції Прилуцького відділу поліції головного управління Національної поліції в Чернігівській області висвітлено питання рівня насильства серед підлітків, зафіксований ювенальною превенцією сектора превенції Прилуцького відділу поліції головного управління Національної поліції в Чернігівській області у поточному році, з метою аналізу ситуації, що склалася, та подальшої профілактики даного питання.

Учасників засідання проінформовано про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, ознайомлено з послугами соціально-психологічної реабілітації, які можна отримати в Прилуцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, наголошено на проблемах взаємодії педагогічних колективів ЗЗСО з батьківською громадськістю в умовах реформування освітньої галузі, повідомлено з можливостями залучення учнівської молоді до занять у Центрі творчості дітей та юнацтва.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 

 

Студентська молодь Прилук святкує День студента

Напередодні Міжнародного дня студента 13 листопада у міському Будинку культури відбулися урочистості.

Студентство — особлива каста. Студенти з різних країн чудово знайдуть спільну мову один з одним, незважаючи на мовні бар'єри. Студентські традиції — як серйозні, так і кумедні — дуже схожі і в Києві, і в Сорбонні, і в Оксфорді. Навіть своє «персональне» свято — Міжнародний день студента 17 листопада.

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема — сесія, що насувається , а сама очікувана дата — День студента. Причому пригадується, як правило, не стільки саме навчання, скільки перший серйозний роман, веселі посиденьки з друзями, смішні випадки зі студентського життя…

День студента — це свято інтелекту, гордості й таланту, яке виявляє багатогранність розвитку студента як фахівця своєї галузі, творчої особистості, лідера студентської молоді.

Усі найкращі побажання та найщиріші вітання адресувались студентам та педагогам, які своєю наполегливою працею, власним життєвим прикладом допомагають сформуватися студентам як професіоналам та патріотам рідної держави.

На святковий захід завітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, яка висловила щирі слова привітань та вручила кращим студентам та викладачам, які є гордістю нашого міста Почесні грамоти виконавчого комітету і Подяки міського голови.

Цього дня для студентської молоді Прилук лунали найкращі привітання, пісні та хореографічні номери від колег-студентів та виконавців нашого міста.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Шановні студенти!

Щиро вітаю вас з Міжнародним днем студента – святом розумного оптимізму та молодості, творчості та перспектив, пошуку та відкриттів!

Це свято всіх тих, хто зберігає в душі вогонь новизни та креативності!

Вам пощастило навчатися в час невичерпних можливостей. Тож я хочу побажати вам сповна використовувати свої шанси і не чекати, поки хтось за вас побудує ваше майбутнє!

Українське суспільство, в якому ще дуже багато роботи, потребує якісно нових людей. Бажаю вам бути такими!

Нехай у ваших серцях назавжди збережеться романтика студентських літ, а професіоналізм сягне рівня високих вимог сучасного життя!

Щастя, злагоди й любові вам, дорогі студенти!

Міський голова Ольга ПОПЕНКО

 

 

ШКОЛА УСПІХУ МОЛОДІ

Протягом трьох днів з 01 по 03 листопада у виставковій залі міського Будинку культури проходив проект "Школа успіху. Прилуки". Кожного дня з 9:00 до 15:00 проводилися лекції, з 15:00 до 18:00 відбувалися різноманітні тренінги, а в рамках вечірньої програми організовувалася розважальна програма.

Організували проект Михайло Волошин, учень Прилуцького ЗЗСО №6, який є випускником всеукраїнського проекту "Школа успіху", Марина Федоренко, людина, яка перевела цей проект на локальний рівень, та відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради.

Освітню основу проекту склали заняття на різні тематики, а саме: керування власними фінансами та створення власного бізнесу, стартапи та їх втілення, сучасні екологічні проблеми та шляхи їх вирішення, розвиток комунікативних навичок, благодійність, волонтерство. Протягом трьох днів проекту проводилися гра "Cashflow" та майстер-клас "3-D ручки".

На завершення проекту учасники отримали сертифікати.

Школа успіху - це проект, де молодь може отримати нові знання і навички та можливість познайомитися і поспілкуватися з цікавими, позитивними, талановитими людьми.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

 

Проведено круглий стіл зі студентською молоддю на тему “Яким я бачу наше місто”

24 жовтня у Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжі імені І.Я.Франка відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради проведено круглий стіл зі студентською молоддю на тему “Яким я бачу наше місто”.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко привітала всіх учасників та подякувала за активність молоді та участь у круглому столі.

На засідання також завітали представники виконавчого комітету міської ради, депутат міської ради Дмитро Третяченко, волонтер “Нової молодіжної платформи” Оксана Середа, волонтер Корпусу Миру США в Україні Шон Крін, а також організатори соціального проєку для молоді “Школа успіху” Марина Федоренко та Михайло Волошин.

У ході засідання представники студентського активу обговорювали важливі питання життєдіяльності міста та можливості участі молодого покоління прилучан у розвитку Прилук, а також працювали над завданнями у групах і висловлювали власні позиції щодо розвитку міста.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 
 
 
 
 
 

 

Відбір до Школи молодого підприємця в Чернігові

Мрієш про відкриття власного бізнесу? Є ідеї для бізнесу, проте, не знаєш з чого почати?

Не зволікай! Стань учасником Школи молодого підприємця!

ГО “Сфера молоді” та Чернігівський обласний молодіжний центр пропонує чернігівській молоді стати учасниками 7-денної Школи молодого підприємця в рамках проєкту «Соціальні старапи для молоді», пройти навчання і подальшому взяти участь у конкурсі на підтримку бізнес-ідеї.

https://www.prostir.ua/?grants=vidbir-do-shkoly-molodoho-pidpryjemtsya-v-chernihovi

Навчання проходитиме у 2 етапи: 4 – 6 та 26 – 29 листопада.

Вимоги:
- вік 18 – 35 років;

- проживаєте у Чернігові або Чернігівській області;

- маєте змогу відвідувати навчальні сесії протягом усієї тривалості.

Організатори забезпечують проживання, харчування та компенсують вартість проїзду (за умови надання підтверджуючих документів (білетів на автобус, потяг 2-го класу)).

Найкращі бізнес-ідеї отримують фінансова підтримку на реалізацію.

Форма заявки.

Дедлайн подачі заявки: 31 жовтня 2019 року.

Проєкт «Соціальні старапи для молоді» реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

ПІДСУМКИ ОЗДОРОВЧОЇ КАМПАНІЇ 2019 РОКУ

Відповідно до пункту 2 частини "а" статті 28, пунктів 1, 6, 7 частини "б" статті 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", на виконання Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", в місті Прилуки здійснюється робота, спрямована на забезпечення організованого оздоровлення та відпочинку дітей у літній період.

Протягом року 03 квітня, 29 травня та 02 жовтня відбулися засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період з метою обговорення нагальних питань щодо стану готовності до літнього оздоровчого сезону та безпечного перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення, забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час організації та проведення відпочинкової кампанії загалом.

Відповідно до розпорядження міського голови від 15 квітня поточного року була утворена комісія по перевірці готовності дитячих закладів відпочинку до роботи в літній період 2019 року, яка здійснила попереднє обстеження навчальних закладів міста, на базі яких діяли табори з денним перебуванням для дітей у поточному році.

Відповідно до рішення Прилуцької міської ради від 19 квітня на базі навчальних закладів міста було утворено 13 дитячих закладів відпочинку.

Особлива увага звичайно ж приділена питанню безпеки перебування дітей у закладах відпочинку та оздоровлення.

Фахівцями Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області проведена робота щодо пожежної безпеки перебування дітей у пришкільних таборах, надано відповідні зауваження, які були по можливості ліквідовані.

Спеціалістами Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за проведено дослідження в закладах відпочинку дітей, надані рекомендації та зауваження, на які в закладах негайно відреагували.

Фахівцями Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров"я України" проведено дослідження параметрів мікроклімату в приміщеннях перебування дітей, проведено гігієнічне навчання всіх працівників таборів відпочинку, здійснено контроль якості дезінфекційних розчинів, проведено медичні огляди працівників.

Працівниками КП комбінату шкільного харчування "Шкільний" забезпечено харчування дітей на період функціонування дитячих таборів на належному рівні. Не було жодного випадку, коли б діти або їхні батьки скаржилися на харчування та стан здоров'я дітей.

Фахівці комунального некомерційного підприємства "Прилуцька дитяча лікарня" постійно проводять медичне обстеження дітей, які направляються до закладів оздоровлення.

Для фінансового забезпечення відпочинкової кампанії у 2019 році з міського бюджету було заплановано використати 1 млн. 120 тис.грн., фактично використано близько 866 тисяч гривень бюджетних коштів та за батьківську доплату відпочинкові послуги отримали діти на суму більше 205 тисяч гривень.

За рахунок коштів міського бюджету відповідно до міської цільової програми "Оздоровлення та відпочинок дітей міста Прилуки на 2016-2020 роки" надано 25 тисяч гривень, на які придбано 2 путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Лазурна райдуга" для дітей, які були відібрані комітетом по визначенню кандидатів на заохочення, як переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, обласних та Всеукраїнських змагань.

Пришкільні табори міста відвідало 1496-ро дітей, з яких 973-є дітей пільгових категорій.

Постійно проводиться підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів як на території Чернігівської області, так і за її межами, відповідно до розподілу Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

У поточному році дітям пільгових категорій були надані путівки до таких закладів відпочинку та оздоровлення за межами Чернігівської області, як державні підприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія" у місті Одеса, "Міжнародний дитячий центр "Артек" у Київській області, заклади відпочинку та оздоровлення "Сонячний берег", "Коблево", "Чайка" у Одеській області. У поточному році надали путівки до закладу відпочинку та оздоровлення у Закарпатській області "Наталія".

У межах області надано путівки до закладу оздоровлення та відпочинку "Дивосвіт". Також через комунальне некомерційне підприємство "Прилуцька дитяча лікарня" постійно надаються путівки до спеціалізованих закладів Міністерства охорони здоров'я України.

У поточному році Олегом Миколайовичем Дмитренком надано 310 путівок до дочірнього підприємства оздоровчо-спортивного табору "Медик-2" державного університету медицини і фармації ім.Ніколая Тестеміцану" у смт. Сергіївка Одеської області для дітей пільгових категорій. Але, на жаль, під час другого заїзду діти отримали харчове отруєння і було перезаключено договір з іншим закладом у с.Коблево Миколаївської області "Магнолія", де діти доотримували оздоровчі послуги.

Також неприємна ситуація з харчовим отруєнням дітей та достроковим поверненням додому трапилася в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Салют" у Миколаївській області с. Коблево.

Під час підбору дітей акцентовано увагу на 100 відсотковому забезпеченні оздоровчими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей загиблих учасників антитерористичної операції. Також особлива увага приділяється наданню відпочинково-оздоровчих послуг дітям учасників Операції об’єднаних сил (АТО), дітям із малозабезпечених, багатодітних сімей та дітей інших пільгових категорій.

На початку вересня у закладах загальної середньої освіти проведено анкетування серед школярів щодо охоплення оздоровчо-відпочинковими послугами проотягом літнього періоду.

Відповідно до даних Головного управління статистики у Чернігівській області у місті Прилуки зареєстровано 5 615 дітей шкільного віку від 7 до 18 років.

Загалом оздоровчо-відпочинкові послуги отримали 3210 дітей, що становить 57,2%. Із них дітей пільгових категорій 2704. Оздоровленням охоплено 1373 дітей, що становить 24,5 %, відпочинком — 3312, тобто 59%.

Отже, оздоровчо-відпочинкова кампанія у поточному році пройшла успішно. Під час проведення 02 жовтня засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період фахівцями відповідних служб надано рекомендації та побажання з метою покращення якості надання оздоровчо-відпочинкових послуг, які будуть враховані під час планування даних послуг у наступному році.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

Засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення

02 жовтня 2019 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. На засіданні було підведено підсумки щодо проведеної роботи, спрямованої на забезпечення організованого оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році.

Протягом року зазначена комісія збиралася раз на квартал з метою обговорення різних питань щодо стану готовності до літнього оздоровчого сезону, безпечного перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення, забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час організації та проведення відпочинкової кампанії загалом.

Відповідно до розпорядження міського голови від 15 квітня поточного року була утворена комісія по перевірці готовності дитячих закладів відпочинку до роботи в літній період 2019 року, яка здійснювала обстеження навчальних закладів міста, на базі яких діяли табори з денним перебуванням для дітей у поточному році.

Відповідно до рішення Прилуцької міської ради від 19 квітня на базі навчальних закладів міста було утворено 13 дитячих закладів відпочинку.

Особлива увага звичайно ж приділяється питанню безпеки перебування дітей у закладах відпочинку та оздоровлення.

Фахівці Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області проводять роботу щодо пожежної безпеки перебування дітей у пришкільних таборах, надають відповідні зауваження, які по можливості ліквідовуються.

Спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели дослідження в закладах відпочинку дітей, надали відповідні рекомендації та зауваження.

Фахівці Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров"я України" провели дослідження параметрів мікроклімату в приміщеннях перебування дітей, проведено гігієнічне навчання всіх працівників таборів відпочинку, здійснено контроль якості дезінфекційних розчинів, проведено медичні огляди працівників, досліджено якість термічної обробки та проведено бактеріологічні дослідження.

Працівники КП комбінату шкільного харчування "Шкільний" забезпечили харчування дітей на період функціонування дитячих таборів на належному рівні. Не було жодного випадку скарг дітей та батьків на якість харчування та стан здоров'я дітей.

Фахівці комунального некомерційного підприємства "Прилуцька міська дитяча лікарня" протягом оздоровчої кампанії постійно проводять медичне обстеження дітей, які направляються до закладів оздоровлення.

Для фінансового забезпечення відпочинкової кампанії у 2019 році з міського бюджету було заплановано використати 1 млн. 120 тис.грн., фактично використано близько 866 тисяч гривень бюджетних коштів та за батьківську доплату відпочинкові послуги отримали діти на суму більше 205 тисяч гривень.

За рахунок коштів міського бюджету відповідно до міської цільової програми "Оздоровлення та відпочинок дітей міста Прилуки на 2016-2020 роки" надано 25 тисяч гривень, на які придбано 2 путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Лазурна райдуга" для дітей, які були відібрані комітетом по визначенню кандидатів на заохочення, як переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, обласних та Всеукраїнських змагань.

Пришкільні табори міста відвідало 1496 дітей, з яких 973 дітей пільгових категорій, які отримали відпочинкові послуги за рахунок міського бюджету.

Постійно проводиться підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів як на території Чернігівської області, так і за її межами відповідно до розподілу Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

Дітям пільгових категорій були надані путівки до таких закладів відпочинку та оздоровлення за межами Чернігівської області, як державні підприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія" у місті Одеса, "Міжнародний дитячий центр "Артек" у Київській області, заклад відпочинку та оздоровлення "Сонячний берег", "Коблево", "Чайка" у Одеській області, "Салют" у Миколаївській області.

У цьму році надано путівки до закладу відпочинку та оздоровлення у Закарпатській області "Наталія".

У межах області надано путівки до закладу оздоровлення та відпочинку "Дивосвіт". Також через Прилуцьку міську дитячу лікарню постійно надаються путівки до спеціалізованих закладів Міністерства охорони здоров'я України.

У поточному році Олегом Миколайовичем Дмитренком надано 310 путівок до дочірнього підприємства оздоровчо-спортивного табору "Медик-2" державного університету медицини і фармації ім.Ніколая Тестеміцану" у смт. Сергіївка Одеської області та закладу оздоровлення "Магнолія" у с.Коблево Миколаївської області для дітей пільгових категорій. акож неприємна ситуація з харчовим отруєнням дітей та достроковим поверненням додому трапилася в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку.

Під час підбору дітей акцентовано увагу на 100 % забезпеченні оздоровчими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей загиблих учасників антитерористичної операції. Також особлива увага приділяється наданню відпочинково-оздоровчих послуг дітям учасників Операції об’єднаних сил (АТО/ООС), дітям із малозабезпечених, багатодітних сімей та дітям інших пільгових категорій.

На початку вересня поточного року у закладах загальної середньої освіти проведено анкетування серед школярів щодо охоплення оздоровчо-відпочинковими послугами протягом літнього періоду.

Відповідно до даних Головного управління статистики у Чернігівській області у місті Прилуки зареєстровано 5615 дітей шкільного віку від 7 до 18 років включно.

Загалом оздоровчо-відпочинкові послуги отримали 3210 дітей, що становить 57,2 %. Із них дітей пільгових категорій - 2704. Оздоровленням охоплено 1373 дітей, що становить 24,5 %, відпочинком — 3312, тобто 59 %.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2019 року постійно висвітлюється у засобах масової інформації та на офіційному сайті Прилуцької міської ради.

Отже, оздоровчо-відпочинкова кампанія у поточному році пройшла на належному рівні. Зауваження та пропозиції фахівців усіх спеціалізованих служб будуть враховані під час підготовки до оздоровчо-відпочинкової кампанії у наступному році.

Начальник відділу сім'ї, молоді
та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

Квест "Прилуки сучасні"

З нагоди відзначення 76-ї річниці визволення міста Прилуки від нацистських окупантів 18 вересня поточного року відділом сім'ї, молоді та спорту міської ради спільно з Прилуцьким краєзнавчим музеєм імені В.І.Маслова проведено квест "Прилуки сучасні!".

Працівники музею підготували цікаві питання, які поєднали цікаві факти про сьогодення та історію нашого славного міста, та вимагали не лише знань, а й вміння логічно мислити. Розпочався квест з відвідування пам’ятки національного значення – дзвіниці Миколаївської церкви (1710-1720 роки побудови) та короткої історичної довідки про місто.

У грі взяли участь 2 команди студентів вищих навчальних закладів міста: Прилуцького агротехнічного коледжу, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка, Прилуцького медичного училища та Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області.

За винахідливість та ініціативність всі учасники квест-гри отримали сувеніри.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 

ПОЛЮВАННЯ НА ПЛАСТИК !

27 серпня поточного року відбулася акція «Полювання на пластик», проведена з метою привернення уваги до екологічної ситуації, у зв'язку з використанням величезної кількості пластикових виробів.

Оскільки пластик дуже довговічний, нам необхідно звернути увагу на зменшення використання пластику загалом та наголосити на тому, що пластик можна не просто викидати, а здавати на переробку до пунктів прийому.

Проведення даного екочеленджу підтримали члени ГО «Молодіжна платформа м.Прилуки», Федерація шахів м.Прилуки, магазин «Спортмайстер» та молодь, якій не байдуже, в якому місті вони живуть та будують своє майбутнє.

Всі учасники акції отримали заохочувальні подарунки від спонсорів.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

 

Про організаційне і фінансове забезпечення
відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2019 року

Питання забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей в літній період є одним із пріоритетних в місті. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», рішення виконавчого комітету міської ради від 12 березня 2019 року № 84 «Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2019 року» здійснюється необхідна робота щодо організованого оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році.

Протягом року функціонує міська постійно діюча міжвідомча комісія з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Зокрема, 3 квітня та 29 травня 2019 року відбулися засідання даної комісії , під час яких розглянуто питання щодо стану підготовки до літнього оздоровчого сезону та безпечного перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення, забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час організації та проведення відпочинкової кампанії, підготовки до відпочинкової кампанії 2019 року загалом та надано рекомендації з організації відкриття дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням.

Відповідно до розпорядження міського голови від 15.04.2019 №127р «Про утворення комісії по перевірці готовності дитячих закладів відпочинку до роботи в літній період 2019 року», утворено відповідну комісію, яка 25 квітня здійснила попереднє обстеження навчальних закладів міста, на базі яких діяли дитячі заклади відпочинку — табори з денним перебуванням для організації відпочинку дітей у поточному році.

Відповідно до рішення Прилуцької міської ради від 19 квітня 2019 року (55 сесія 7 скликання) №5 «Про утворення дитячих закладів відпочинку», у місті Прилуки на базі навчальних закладів міста утворено 13 дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням.

Особлива увага приділена питанню безпеки перебування дітей у закладах відпочинку та оздоровлення. Фахівцями Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області неодноразово проведено перевірку щодо пожежної безпеки перебування дітей у пришкільних таборах, надано відповідні зауваження, які були по можливості ліквідовані.

Спеціалістами Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено лабораторні та інструментальні дослідження в закладах відпочинку дітей.

Фахівцями Прилуцького міськрайонного відділу державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров"я України» проведено дослідження параметрів мікроклімату в приміщеннях перебування дітей, проведено гігієнічне навчання всіх працівників таборів відпочинку, здійснено контроль якості дезінфекційних розчинів, проведено медичні огляди працівників, досліджено калорійність харчових продуктів, якості термічної обробки та бактеріологічні дослідження.

Працівниками комунального підприємства комбінату шкільного харчування «Шкільний» забезпечено харчування дітей на період функціонування дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням, яке відповідало потребам та передбаченим нормам.

Адміністрацією комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська дитяча лікарня» Прилуцької міської ради забезпечено медичними працівниками дитячі заклади відпочинку.

Для фінансового забезпечення оздоровчої та відпочинкової кампанії в 2019 році заплановано залучити 2 мільйони 727 000 тис.грн. за рахунок коштів міського, обласного та інших коштів, не заборонених чинним законодавством. Із них — 1 млн 200 тис.грн. з міського бюджету для надання відпочинкових послуг у таборах з денним перебуванням, 27 тисяч грн. для придбання путівок для дітей, які стали переможцями та учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Міжнародних та Всеукраїнських турнірів, конкурсів, фестивалів, які проводяться Міністерством освіти і науки України. Півтора мільйони – це кошти міського, обласного та інших кошти, не заборонені чинним законодавством.

Для фінансового забезпечення відпочинкової кампанії 2019 року з міського бюджету станом на 01 серпня поточного року використано 735,0 тисяч гривень бюджетних коштів та за батьківську доплату відпочинкові послуги отримали діти на суму 193,7 тисяч гривень.

Відповідно до міської цільової програми «Оздоровлення та відпочинок дітей міста Прилуки на 2016-2020 роки» за рахунок коштів міського бюджету надано 27 тисяч гривень для придбання 3 путівок до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку для дітей, які були відібрані комітетом по визначенню кандидатів на заохочення, як переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, обласних та Всеукраїнських змагань.

Пришкільні табори міста відвідало 1233 дітей, з яких 976 дітей пільгових категорій, які отримали відпочинкові послуги за рахунок міського бюджету та 257 дітей відпочило за батьківську плату.

Постійно проводиться підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів як на території Чернігівської області, так і за її межами, відповідно до розподілу Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

Дітям пільгових категорій були надані путівки до таких закладів відпочинку та оздоровлення за межами Чернігівської області, як державні підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» у місті Одеса, «Міжнародний дитячий центр «Артек» у Київській області, заклад відпочинку та оздоровлення «Сонячний берег» та «Чайка» у Одеській області.

У межах області надано путівки до закладу оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» та до санаторію «Пролісок». Також через комунальне некомерційне підприємство «Прилуцька міська дитяча лікарня» Прилуцької міської ради надаються путівки до спеціалізованих закладів Міністерства охорони здоров"я України. 119 дітей пільгових категорій отримали зазначені путівки.

У поточному році народним депутатом України Олегом Миколайовичем Дмитренком надано 310 путівок до заклідів відпочинку та оздоровлення в Одеській та Миколаївській областях для дітей пільгових категорій.

Під час підбору дітей акцентовано увагу на 100 відсотковому забезпеченні оздоровчими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей загиблих учасників антитерористичної операції. Також особлива увага приділяється наданню відпочинково-оздоровчих послуг дітям учасників Операції об’єднаних сил (АТО), дітям із малозабезпечених, багатодітних сімей та дітей інших пільгових категорій.

Загалом станом на 01 серпня поточного року оздоровчо-відпочинковими послугами забезпечено 1625 дітей, з них 1599 дітей пільгової категорії.

У кожному таборі денного перебування для дітей забезпечено змістовне дозвілля. Кожен день присвячений певній темі, насичений цікавими заходами. Міський Будинок культури та Прилуцький краєзнавчий музей імені В.І.Маслова працюють, орієнтуючись на відвідування закладів дітьми на час діяльності пришкільних таборів. Проведено вистави та розважальні ігрові програми для дітей. Організовано екскурсії до міста Київ, кінної ферми, хлібозаводу, по історичних куточках міста, екологічними стежками Прилуччини.

Працівниками центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді проводяться заходи щодо популяризації здорового способу життя.

На даний час працює табір з денним перебуванням спортивного спрямування на базі дитячо-юнацької спортивної школи. На базі 4 таборів організовано тематичні зміни національно-патріотичного спрямування. Проводяться фізкультурно-спортивні заходи.

В таборах проводилися майстер-класи з вишивання, малювання, боді-арту, художнього читання, айкідо, хореографії, бісероплетіння та батіку. Організовано туристичні походи.

З дітьми працювали практичні психологи, які проводили різноманітні тренінги.

На базі Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, закладів загальної середньої освіти №№ 7 та 14 і Центру творчості дітей та юнацтва діяли мовні загони, робота яких була спрямована на удосконалення знань учнів з англійської мови.

Працівниками служби у справах дітей міської ради спільно з управлінням освіти міської ради та Прилуцьким відділом поліції ГУ Національної поліції в Чернігівській області постійно проводяться цільові рейди для виявлення бездоглядних дітей, влаштування їх у заклади соціального захисту дітей та організації їх оздоровлення.

Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2019 року постійно висвітлюється в засобах масової інформації та на офіційному сайті Прилуцької міської ради.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

Відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення

29 травня 2019 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Засідання проводила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Тетяна Михайлівна. На комісії розглянуто питання про стан підготовки дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням до відпочинкової кампанії 2019 року та забезпечення відпочинково-оздоровчої кампанії на належному рівні. Станом на даний час Народним депутатом України Дмитренком О.М. надано 400 путівок до закладу відпочинку та оздоровлення ДП "Оздорочо-спортивний табір "Медик-2".

Відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", питання забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей є одним із пріоритетних в місті Прилуки.

Оскільки на першому місці стоїть питання безпеки перебування дітей у відпочинкових закладах, надзвичайно важливою є інформація, надана під час засідання зазначеної комісії провідним інспектором Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Кашубою Романом Володимировичем щодо стану пожежної безпеки у даних закладах. Взято до уваги інформацію, надану завідувачем Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров"я України" Пастушенком Михайлом Олександровичем та заступником начальника управління — начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Халімоненком Олександром Олексійовичем щодо організації роботи в таборах з денним перебуванням, що безпосередньо стосується вказаних служб.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ!

Є путівка до Міжнародного дитячого центру "Артек" м.Київ, Пуща-Водиця з 23 червня по 13 липня. Доплата 50% 5252,10 грн.

 

 

Шановні мешканці міста !

Запрошуємо вас з вашими улюбленцями взяти участь у виставці собак породи такса, присвяченій вірному другу Миколи Яковченка — таксі Фанфан, з яким актор був нерозлучним. 

Виставка відбудеться 25 травня поточного року з 13:00 до 14:00 на Театральній площі міста

За детальною інформацією щодо організації виставки, просимо звертатися за номером телефону: (095) 613-00-93

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 

Підсумки Всеукраїнської акції "Серце до серця"

З метою формування здорового способу життя серед дітей і молоді, розвитку молодіжного та дитячого волонтерського руху за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Всеукраїнським благодійним фондом "Серце до серця" з 01 по 30 квітня 2019 року проводилася XIV Всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця" під гаслом "Дитяче серденько, живи", метою якої був збір коштів на придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень області.

До даної акції долучилися вищі навчальні заклади міста І-ІІ рівнів акредитації та зібрали близько 2 000 грн., які було перераховано на відповідний рахунок благодійного фонду.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 

Відбувся родинний фестиваль "Щаслива родина міста Прилуки"

У суботу 11 травня 2019 року на Театральній площі міста відбувся родинний фестиваль "Щаслива родина міста Прилуки". У рамках свята було вручено державну нагороду мамі особливої родини, мамі багатодітної сім'ї, де діти виховуються в особливій атмосфері сімейного тепла та затишку, взаємодопомоги, взаємопідтримки та турботи один про одного. Відповідно до Указу Президента України "Про присвоєння почесного звання "Мати-героїня" від 07 грудня 2018 року, багатодітна мама, Деркач Олена Петрівна, в сім'ї якої виховується п'ятеро дітей, нагороджена цією особливою державною відзнакою.

На родинне свято громади запросили мам та дружин героїв, мужніх і хоробрих синів Прилуччини, які не стояли осторонь, а пішли захищати кордони нашої України і, на жаль, не повернулися додому... Віддавши своїх синів для боротьби за свободу українського народу, вони стали матерями народу.

У кожного з нас є своє родинне вогнище, є дім, в якому ми живемо. І якщо скласти наші маленькі батьківщини, вийде велика держава — Україна. Це — наша земля, наш рідний край, наша країна з талановитими людьми, із чарівною піснею, що дивує весь світ, із мальовничою природою, багатющими народними традиціями.

Третій міський родинний фестиваль "Щаслива родина Прилук" цьогоріч розширив фестивальну палітру, додавши до вже традиційних номінацій "Художнє виконання" та "Спортивна родина Прилук" ще й номінацію "Декоративно-прикладне мистецтво", де талановиті родини міста продемонстрували свої сімейні традиції та ремесла.

До свята приєдналися заступник міського голови Тетяна Фесенко, команда ВО "Батьківщина" та громадський діяч Сергій Коровченко, які подарували приємні подарунки всім номінантам.

Учасники й гості фестивалю отримали насолоду та сповнилися новими ідеями, розширили коло друзів та однодумців, знайшли щирих поціновувачів своїх родинних талантів.

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ

                                                                              Шановні прилучани та гості міста!
Запрошуємо у суботу 11 травня 2019 року на Театральній площі міста відсвяткувати дружною прилуцькою родиною Міжнародний День сім'ї та День мами. 


 

Початок о 16:00. 
В рамках свята проводитиметься родинний фестиваль "Талановиті сім'ї нашого міста!", спортивні змагання "Спортивна родина — міцна Україна" та виставка-продаж декоративно-прикладного мистецтва. Для дітей працюватиме містечко розваг. 
Радо вітатимемо вас на святі!

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

СТАНЬТЕ ЛІДЕРОМ ДУМОК!

За сприяння відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради 07 квітня поточного року місто Прилуки відвідали представники громадської організації «Українська асоціація студентів». У приміщенні Центру творчості дітей та юнацтва проведено тренінг «Прилуки молодіжні», в якому взяли участь представники студентської та учнівської молоді міста.

У ролі лекторів були Анна Савенко - керівник відокремленого підрозділу ГО «УАС» в Чернігівській області, яка працювала над темою юриспруденції та захисту прав студентів, Владислав Наумов - радник президента ГО «УАС», тема — лідерство, Костянтин Ковалішин - перший віце-президент ГО «УАС», тема - молодіжна політика, Кузьмич Аліна - радник президента ГО «УАС», та Рашкевич Юлія - заступник керівника секретаріату ГО «УАС», які розповіли секрети ведення документації.

Представники даної організації відвідали місто Прилуки з метою навчити молодь змінювати своє місто, навчити спілкуванню з бізнесом, владою, між собою для того, щоб молодь могла якісно впливати на зміни у своїй країні та місті зокрема. Надзвичайно важливо, щоб молоде покоління стало рушієм позитивних змін!

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

Розпочалася оздоровчо-відпочинкова кампанія

03 квітня 2019 року розпочала роботу міська постійно діюча міжвідомча комісія з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Прилуцької міської ради від 12 березня поточного року затверджено план заходів щодо забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей протягом оздоровчо-відпочинкової кампанії.

За даними Держстатзвітності у місті налічується 5135 дітей шкільного віку (7-17 років включно).

19 березня поточного року відбулося розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, на якому наголошено про першочерговість та важливість питання реалізації права дітей на оздоровлення та відпочинок.

На виконання вимог Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" та з метою організації повноцінного, якісного, змістовного дозвілля необхідно забезпечити виконання заходів міської цільової програми "Оздоровлення та відпочинок дітей міста Прилуки на 2016-2020 роки".

Відповідно до доручення заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації заплановано забезпечити своєчасну підготовку та реалізацію заходів, спрямованих на виконання завдань щодо оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку на рівні не нижче:

55% охоплення дітей оздоровчими та відпочинковими послугами;

20% охоплення послугами оздоровлення;

100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

100% оздоровлення дітей загиблих учасників АТО;

максимальне охоплення дітей учасників АТО;

75% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Постійно протягом року здійснюється підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів на території області та за її межами, відповідно до розподілу Департаменту сім"ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА. Станом на даний час до "Міжнародного дитячого центру "Артек" у Київській області отримали путівки 2 дітей пільгових категорій, до "Українського дитячого центру "Молода гвардія" у місті Одеса - 4 дітей, до санаторію "Пролісок" у Ніжинському районі — 15 путівок, до спеціалізованих закладів Міністерства охорони здоров’я України - 19 путівок.

Особлива увага звичайно ж буде приділена питанню дотримання законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя, пожежної та техногенної безпеки, медичного забезпечення у закладах відпочинку.

До складу комісії включені фахівці Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області та спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області і фахівці Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Працівниками комунального підприємства комбінату шкільного харчування "Шкільний" буде забезпечено належне харчування дітей на період функціонування дитячих закладів відпочинку.

Для фінансового забезпечення відпочинкової кампанії 2019 року у міському бюджеті закладено 1 млн 120 тисяч гривень бюджетних коштів для надання відпочинкових послуг 1600 дітям пільгових категорій.

Постійно проводиться необхідна робота щодо залучення коштів спеціальних фондів, грантових коштів, міжнародних благодійних організацій та коштів інших джерел, не заборонених законодавством, для оздоровлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена Опанасенко

 

 

 

«Європейська єдність»

З метою розвитку волонтерського руху, відвідування медичних, навчальних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн з 25 березня по 01 квітня 2019 року планується міжнародна культурно-освітня поїздка «Європейська єдність» до Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії (орієнтовна програма поїздки додається). Організаторами поїздки є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця», Литовська громадська організація «Від серця до серця», Естонська громадська організація «Серце до серця».

Узяти участь у зазначеній поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, соціально-гуманітарної сфери, співробітники, учні, студенти навчальних закладів, лікарі, засоби масової інформаці, громадські активісти тощо.

Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки.

Документи (перелік додається), необхідні для оформлення шенгенських віз (крім власників біометричних паспортів), надсилаються до 04 березня 2019 року до Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» за адресою: 03062, м.Київ, вул. Щербаківського, 31/40, офіс 62 або надаються особисто після попередньої реєстрації за телефонами: 067-407-77-98, 050-447-49-68, 097-908-52-28, 063-828-05-52, 093-214-64-17.

 

 

"Ліга сміху"

10 січня 2019 року у приміщенні Центру творчості дітей та юнацтва було проведено "Шкільну "Лігу сміху", присвячену новорічним та різдвяним святам.

На свято гумору, жартів та сміху зібралася учнівська молодь загальноосвітніх навчальних закладів міста. За результатами проведених конкурсів з'ясовано, що у Прилуцькій гімназії №5 імені В.А.Затолокіна, команди "Стильні", почуття гумору зашкалює, але команда ЗЗСО №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій "Київська 232" тримала руку на пульсі до останньої хвилини. І лише вирішальним батлом між командами було поставлено крапку.

Упродовж п'яти годин у залі панувала весела атмосфера, яка дарувала присутнім гарний настрій.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена Опанасенко

 

СНІД — загроза людству

29 листопада 2018 року відбувся квест для активної учнівської та студентської молоді, представників Молодіжної ради міста "По дорослому про ВІЛ та СНІД" в рамках відзначення 1 грудня Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом. Спеціалістами кабінету "Довіра" проведено роз'яснювальну роботу щодо проблемних питань ВІЛ/СНІДу серед молоді. Приблизно 20% опитаних вважають, що ВІЛ передається під час поцілунку, через укуси комах. Вірять, що можна заразитися в разі спільного використання з інфікованою людиною зубної щітки, рушника, мила. Вважають, що можуть захистити себе, використовуючи не тільки презервативи, але й інші методи контрацепції. Деякі думають, що ВІЛ-інфекція виліковна.

Мета даного заходу полягала в тому, щоб довести достовірну інформацію про ВІЛ-інфекцію та СНІД, поглибити знання молоді про способи передачі й профілактики захворювання.

"Хто попереджений, той захищений", - саме так говорить французьке прислів'я. Сьогоднішня акція - це попередження всім про болючу рану суспільства — СНІД.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

Міжнародний день студента

14 листопада у міському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студента.

У рамках святкування проведено урочисте нагородження кращих студентів та викладачів, які є гордістю нашого міста та продовжився захід виступом гурту “Не ждали”.

Фотографії заходу

 

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

Зустріч молоді міста з волонтером Корпусу Миру в Україні

09 листопада поточного року відбулася зустріч волонтера Корпусу Миру США в Україні Шона Кріна, який працює в місті в рамках програми "Розвиток громад", з лідерами учнівського та студентського самоврядування, на якій у дружній невимушеній бесіді обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста в Україні та Сполучених Штатах Америки.

Шону було запропоновано взяти участь у заходах, які організовує відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради спільно з молодіжним активом міста. Молодь із зацікавленістю відгукнулася на пропозицію волонтера Корпусу Миру США щодо проведення англо-мовного клубу.

Молодь міста зацікавлена у співпраці з Корпусом Миру і вважають, що така міжнародна підтримка розвитку громад є важливою складовою для майбутнього нашого міста.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

Для молоді є можливість навчитися розвивати свій підприємницький хист

Повідомляємо, що за підтримки Міністерства молоді та спорту України Благодійний фонд ICEPP втрете організовує в Україні національний відбір Всесвітнього конкурсу для школярів-старшокласників Diamond Challenge for High School Entrepreneurs, заснованого в Університеті штату Делавер, США.

Мета Diamond Challenge — надати можливість молоді розвивати свій підприємницький хист, сформувати комплексне розуміння фінансової діяльності та цінності грошових коштів, а також сприяти цілеспрямованій молодіжній підприємницькій діяльності.

До участі в українському етапі конкурсу запрошуються команди (2-4 особи) школярів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл або студентів профільних коледжів/технікумів/училищ до 18 років. В рамках конкурсу, команда може презентувати свій бізнес проект та має шанс позмагатися за приз в 11 000 доларів США.

Конкурс Diamond Challenge for High School Entrepreneurs відбувається у два етапи:

1. Національний відбір в Україні з фінальними заходами у Києві у лютому 2019 року. На цьому етапі розробляються та подаються проекти за 2 напрямами: бізнес концепція та соціальне підприємство.

Команди переможців за обома напрямами отримають фінансову винагороду у розмірі 1000 доларів США та шанс представляти Україну на Світовому фіналі.

2. Світовий фінал відбудеться 13-15 квітня 2019 року в Університеті штату Делавер в рамках Молодіжного підприємницького саміту. Призи: перше місце — 11000 доларів США, друге місце — 7000 доларів США, третє місце — 3500 доларів США.

Важливі дедлайни Конкурсу:

30 грудня 2018 року — закриття реєстрації команд та подачі письмових проектів англійською мовою;

15 січня 2019 року — оголошення 20 команд фіналістів;

16 січня — 15 лютого 2019 року — менторські та тренінгові заходи для фіналістів ;

27 — 28 лютого 2019 року — Національний відбір у місті Київ.

Визначення переможців.

Реєстрація та подача проектів за посиланням: http://icepp.org.ua/images/Info DC2019.pdf.

Проект має бути представлений командою від 2 до 5 осіб, хоча б одна з яких вільно володіє англійською мовою.

З правилами участі та вимогами до підготовки проектів робіт можна ознайомитись на інтернет сторінці www.icepp.org.ua (за посиланням http://icepp.org.ua/images/Info DC2019.pdf).

Просимо поінформувати про проведення Конкурсу районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад, керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, дитячих і молодіжних громадських організацій.

Контактна особа: керівниця проектів Благодійного Фонду Інституту громадської освіти та суспільних програм Наталія Шкурка (email: [email protected], тел.(+38 066-175-09-48).

Запрошуємо взяти участь.

Начальник відділу сім”ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

 

Із молоддю за круглим столом обговорено питання щодо розвитку Прилук у Європейському векторі

У рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії 19 жовтня поточного року відділом сім, молоді та спорту міської ради проведено круглий стіл з лідерами учнівського та студентського самоврядування "Розвиток місцевої демократії: європейський вектор", на якому було обговорено шляхи участі молоді у місцевому самоврядуванні.

У дружній невимушеній бесіді обговорено ряд питань щодо участі молоді у житті громади міста. Зокрема, запропоновано активніше долучатися до моніторингу офіційного веб-сайту міської ради, де проводиться висвітлення всіх сфер діяльності органу місцевого самоврядування.

Начальник відділу сім, молоді та спорту міської ради подякувала учням та студентам за участь у відкритому діалозі та зазначила, що змінювати країну потрібно починати з себе, змінювати свої погляди на життя і навколишнє середовище, адже від того, яким виросте молоде покоління, залежить майбутнє нашого міста.

За допомогою такої форми роботи, молодь вчиться брати участь у житті територіальної громади, влада ближче знайомиться з потребами юних громадян, дослухається до їхніх порад, має змогу подивитися на проблему і шляхи її вирішення очима дітей.

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради Олена Опанасенко

 

"Європейський тиждень місцевої демократії"

"Європейський тиждень місцевої демократії" є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року.

Відповідно до Указу Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" №922/2007 від 27.09.2007 року, Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії 17 жовтня поточного року відбулася зустріч учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти з посадовцями Прилуцької міської ради. Старшокласники мали нагоду ознайомитися безпосередньо з роботою та повноваженнями структурних підрозділів міської ради, з метою практичного розуміння принципів та шляхів досягнення місцевої демократії у місті, сприяння обізнаності щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення молоді до прийняття управлінських рішень.

Вільне отримання інформації щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування та забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст є головною передумовою здійснення ефективного та демократичного управління на місцях.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена ОПАНАСЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ!

Департаментом сім'ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації надано частково оплачувану путівку (50%) до державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек" за адресою: м.Київ, Пуща-Водиця, 14-та лінія із 19 жовтня до 08 листопада 2018 року на на ХІ тематичну зміну "Українаце європейська держава". Здійснюється підбір дітей пільгових категорій віком від 7 до 18 років.

За детальною інформацією прошу звертатися за телефоном:

(095) 613-00-93, 7-12-47.

 

Начальник відділу сім'ї, молоді

та спорту міської ради О.В.ОПАНАСЕНКО

 

Координаційна рада з питань оздоровлення

27 липня 2018 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Засідання проводила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Тетяна Михайлівна.

На комісії розглянуто питання про хід оздоровчо-відпочинкової кампанії 2018 року у місті загалом. Опанасенко Олена Вікторівна, головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, наголосила, що питання забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей є одним із головних і на виконання Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" в місті Прилуки здійснюється необхідна робота. Начальник управління освіти міської ради Вовк Сергій Михайлович акцентував увагу на головних питаннях відпочинкової кампанії у дитячих закладах відпочинку — таборах з денним перебуванням у літній період поточного року. Особливу увагу приділено роботі табору з денним перебуванням "Містечко дитячих мрій", який діяв на базі Центру творчості дітей та юнацтва, як прикладу цікавої та змістовної роботи з дітьми.

Загалом на даний час пришкільні табори міста відвідало 1417 дітей, з яких 957 дітей пільгових категорій отримали відпочинкові послуги за рахунок міського бюджету та 460 дітей відпочило за батьківську плату.

Оскільки на першому місці стоїть питання безпеки перебування дітей у відпочинкових закладах, надзвичайно важливою є інформація, надана під час засідання зазначеної комісії провідним інспектором Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Кашубою Романом Володимировичем щодо стану пожежної безпеки у даних закладах, завідувачем Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровя України" Пастушенком Михайлом Олександровичем та лікарем з гігієни харчування Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Самойленко Людмилою Сергіївною по питання організації роботи в таборах з денним перебуванням, що стосуються безпосередньо вказаних служб.

 

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

 

Міжнародний день молоді

24 червня поточного року у центральній частині міста відбулося урочисте святкування Дня молоді! Свята без меж і кордонів, свята гарячих сердець і світлих умів, палких поглядів і дружніх потисків рук!

Свята особливого та унікального, бо саме такою є молодість. Безцінною є пора життя юних горінь, пора велетенських планів та найсміливіших задумів, пора, коли всі вершини видаються доступними, коли будь-які наміри здійсненні, а сили нескінченні.

Чудова днина зібрала на головній площі міста всіх, хто відчуває себе молодим, хто сповнений відважних планів і готовий їх втілювати в життя. Розпочалися заходи із історично-природничого квесту, проведеного працівниками Прилуцького краєзнавого музею імені В.І.Маслова, у якому взяли участь 2 команди студентської молоді.

На Центральній площі міста о 18.00 розпочалася урочиста концертна програма, під час якої було нагороджено Почесними грамотами виконавчого комітету Прилуцької міської ради та Подяками міського голови представників активної молоді у таких номінаціях, як: "Гідність і честь", "Нова генерація", "Честь професії", "Новий вимір", "Олімпійська зміна", "Гордість нації" та "Душа, віддана громаді". Із щирими вітальними словами до присутніх звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Михайлівна Фесенко. Після нагородження учасники взяли участь у флешмобі, присвяченому Дню молоді, дню миру, сонця, тепла та любові і, загадавши бажання, всі разом випустили в небо голубів.

Під час проведення свята на алеї Любові Забашти розміщувалася карта мрій та бажань "Прилуки - місто моєї мрії”, на якій кожен прилучанин зміг висловити побажання, що б він хотів та яким він бачить наше місто у найближчому майбутньому. Також на зазначеній алеї була розміщена територія нового погляду, де молоді художники та фотографи представили свої роботи. Було проведено майстер-класи з малювання та аквагриму.

Протягом всього дня для дітей працювало містечко розваг, що створило незабутню веселу атмосферу.

Запальній атмосфері святкового вечора ми завдячуємо Прилуцькому Міському Будинку культури, творчій молоді нашого міста, колективу Юлії Скорик, клубу спортивного танцю "Акцент", представникам Молодіжного центру громадської організації "Українська громадська рада". На завершення вечора своє шоу презентував театр вогню і танцю "Агній".

Безцінною є пора життя юного горіння, пора велетенських планів та найсміливіших задумів, пора, коли всі вершини видаються доступними, коли будь-які наміри здійсненні, а сили нескінченні. Святкування Дня молоді — це нагода ще раз підкреслити ту важливу роль, яку відіграє молодь у житті міста і країни загалом.

 

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Олена ОПАНАСЕНКО

 

 

Відбувся круглий стіл із нагоди відзначення Дня молоді

З нагоди відзначення у місті Прилуки Дня молоді 21 червня 2018 року в сесійній залі міської ради відбувся круглий стіл “Молодіжна ініціатива” за участю представників активної учнівської та студентської молоді, громадських організацій, молодіжного центру ГО “Українська Громадська Рада”, спортивного та творчого активу міста.

У заході взяли участь депутат Чернігівської обласної ради Сергій Пащенко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко.

Під час круглого столу обговорені проблемні питання активної участі молоді у житті міста та розвитку молодіжної політики. Організаторів заходу цікавила думка молоді щодо перспектив і можливостей самореалізації молодих людей, створення просторів та можливостей участі у прийнятті рішень громади.

Зустріч була розпочата з відкритого діалогу з депутатом Чернігівської обласної ради по питанню розвитку молодіжної політики в місті та регіоні.

Також відбулися дискусійні платформи за участю профільних спеціалістів Прилуцької міської ради по питаннях:

культурно-просвітницький поступ — основа розвитку потужної громади: можливості м. Прилуки;

громадські ініціативи у сфері молодіжної політики міста;

розвиток фізичної культури та масового спорту в м. Прилуки: до проблем інтегрування молоді в спортивне середовище.

У ході зустрічі обговорили і питання активної участі молоді у грантових проектах та програмах на підтримку розвитку молоді й молодіжної політики та тощо.

 

 

Комісія вирішила

29 березня 2018 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Під час засідання було розглянуто питання щодо визначення першочергових завдань оздоровчої кампанії 2018 року, стану підготовки дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням до оздоровчої кампанії поточного року, стану пожежної безпеки у вказаних закладах відпочинку. Також під час засідання затверджено план роботи вказаної міжвідомчої комісії на 2018 рік.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Відео "Українці в якості наркокур’єрів. Виклики сьогодення" можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=n6ZoCtmqu-8.

 

ВСЕУКРАЇНСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «КЛУБ МЕРІВ» інформує: Українська Академія Лідерства розпочала відбір студентів 2018 – 2019 навчального року (інформація додається).

 

Новорічна розважальна програма “Хто зверху?”

27 грудня 2017 року проведено новорічну розважальну програму для студентської молоді “Хто зверху?”.

У святковій програмі взяли участь команди хлопців та дівчат вищих навчальних закладів міст І-ІІ рівнів акредитації: Прилуцького агротехнічного коледжу, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка та Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області.

Захід організовано головним спеціалістом у справах сім’ї та молоді міської ради Оленою Опанасенко та Молодіжною радою міста.

Усі учасники програми отримали подарунки та солодощі.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Про покращення соціально-побутових умов багатодітних сімей

19 грудня поточного року заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації Романовою Н.А. вручено меблі та побутову техніку багатодітним сім'ям, в яких 5 і більше неповнолітніх дітей. Вказані предмети побуту придбано за кошти обласного бюджету у рамках виконання Комплексної обласної програми підтримки сім'ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року з метою покращення соціально-побутових умов проживання сімей зазначеної категорії.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

Відбувся форум для молодіжних працівників

У місті Харкові з 27 по 29 листопада 2017 року проходив перший Всеукраїнський форум молодіжних працівників та працівниць, у якому взяла участь головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Опанасенко Олена. Метою заходу була підтримка ефективних форм співпраці та мережування серед молодіжних працівників в Україні. Програмою форуму передбачено обговорення форм співпраці та мережування працівників, які займаються реалізацією молодіжної політики; обговорення Дорожньої карти реформування молодіжної сфери; презентацію кращих практик молодіжної роботи в Україні; ярмарку молодіжних організацій; презентацію європейського досвіду молодіжної роботи; обговорення стратегічних пріоритетів громадянської освіти молоді.

Програму вели Олександр Ярема — заступник Міністра молоді та спорту України та Олена Урсу — координатор проекту "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", ПРООН.

У рамках заходу проведено зустріч з представниками Міжнародного благодійного фонду "Альянс громадського здоров'я", Програми розвитку ООН в Україні, Американських Рад з міжнародної освіти, Британської Ради, програми "Активні громадяни", Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні, інформаційного центру Erasmus+, Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадянського почину "Єднання", програми Волонтери ООН в Україні, міжнародної організації "Пакт, Інк.", Фонду народонаселення ООН в Україні, Корпусу миру США в Україні, з метою залучення додаткових ресурсів для реалізації молодіжних програм та проектів.

Проведено модеровану подіумну дискусію за участю міжнародних експертів Ради Європи (Велика Британія) Говарда Вільямсона — керівника групи огляду Ради Європи молодіжної політики України, з яким обговорили нові виклики і європейські стандарти в молодіжній роботі, та Анни Кролей, яка презентувала нещодавнє дослідження щодо інноваційних форм участі молоді в Європі.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

 

 

Зі святом, прилучани!
Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня студента

Вища освіта відкриває для молоді нові обрії фахового вдосконалення, гарантує цікаві можливості та розширює коло спілкування. Сподіваюсь, що кожен з вас усвідомлює й цінує ті переваги, які надає йому статус студента Прилуцьких гуманітарно-педагогічного та агротехнічного коледжів, медичного училища й технічного ліцею.

Саме вам належить вирішувати, яким буде життя нашого міста та країни в майбутньому, тож прийміть найщиріші привітання з нагоди Міжнародного дня студента — свята молодих, невтомних до знань та творчого пошуку!

Розвивайтеся, будьте здоровими та міцними духом, перемагайте й шукайте свого особистого щастя. Нехай ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю.

Щастя, злагоди й любові, дорогі студенти!

З повагою міський голова Ольга Попенко

 

Про забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді влітку 2017 року

Питання забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2017 року є одним з головних напрямків державної політики. На виконання Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", у місті Прилуки здійснюється відповідна робота, спрямована на забезпечення організованого оздоровлення та відпочинку дітей у літній період.

При виконавчому комітеті Прилуцької міської ради утворена та діє міська постійно діюча Міжвідомча комісія з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, засідання якої відбуваються не рідше одного разу на квартал, а за необхідності і частіше. У квітні поточного року відбулося засідання вказаної комісії, на яке були запрошені голови профспілкових комітетів підприємств та установ міста Прилуки. На даному засіданні надано роз'яснення механізмів оплати вартості путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

На території міста Прилуки відсутні дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. Відповідно до рішення Прилуцької міської ради від 28 квітня 2017 року (26 сесія 7 скликання) №6 "Про утворення дитячих закладів відпочинку", у місті Прилуки на базі навчальних закладів міста утворено 14 дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням для організації відпочинку дітей влітку 2017 року. Відповідно до акту управління освіти міської ради від 10.05.2017 № 1 "Про обстеження оздоровчого табору", надано дозвіл щодо готовності дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням до відкриття та початку роботи з 29.05.2017.

16 травня 2017 року проведено нараду з керівниками дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Т.М.

На базі дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням організовано 5 мовних загонів та 1 літня школа з іноземної мови, діяльність яких спрямована на удосконалення знань учнів з англійської мови. Для роботи в даних таборах залучено волонтерів Корпусу Миру.

Постійно здійсюється підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів на території області та за її межами, відповідно до розподілу Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.

Заплановано надати оздоровчі та відпочинкові послуги 2590 дітям, що становить 51,2 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

У I півріччі поточного року до санаторію "Пролісок" (Ніжинський район, с.Лісове) направлено 70 дітей, до санаторію "Зелений Гай" (Корюківський район, с.Наумівка) направлено на оздоровлення 11 дітей, у спеціалізованих санаторіях МОЗ України оздоровлено 36 дітей.

Станом на 24.07.2017 охоплено оздоровленням та відпочинком 1839 дітей шкільного віку, з них 1413 дітей пільгових категорій. Оздоровчі послуги надано 145 дітям, з них 140 дітей пільгових категорій. Відпочинкові послуги отримали 1694 дітей, з них 1273 дітей пільгових категорій.

З 1413 дітей пільгових категорій оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 38 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 31 дитина з інвалідністю, 139 дітей з багатодітних сімей, 12 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків, 455 дітей, які числяться на диспансерному обліку, 461 талановита та обдарована дитина, 5 дітей працівників агропромислового комплексу, 22 дітей внутрішньо переміщених осіб, 94 дітей учасників антитерористичної операції, 2 дітей загиблих у районі проведення антитерористичної операції та 84 дітей з малозабезпечених сімей.

Прилуцькою міськрайонною громадською організацією "Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка" та Чернігівським відокремленим підрозділом громадської організації "Молодіжний клуб "Джура" з 01 по 30 липня 2017 року організовано роботу наметового табору для членів даних організацій, з метою національно-патріотичного виховання.

У таборах з денним перебуванням створені відповідні умови для перебування дітей. Працівниками КП комбінат шкільного харчування "Шкільний" проведена робота щодо розроблення меню дитячого харчування на період функціонування дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням дітей, яке відповідає потребам та передбаченим нормам. У Міському Будинку культури та Центрі творчості дітей та юнацтва Прилуцької міської ради для дітей проводяться вистави та розважальні ігрові програми. Організовуються екскурсії до м.Києва, кінної ферми, на агропромислове об’єднання ім. Івана Супруненка ПрАТ "Прилуцький хлібозавод", до Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова, по історичних місцях міста, екологічними стежками Прилуччини. Проводяться фізкультурно-спортивні заходи: веселі старти, козацькі забави, футбольні турніри, рухливі ігри, турніри з шахів, волейболу тощо.

Працівниками Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено лекцію "Здоровий спосіб життя".

Організовано майстер-класи з орігамі, вишивки стрічками, малювання у різних техніках, майстер-класи з боді-арту, художнього читання, айкідо, хореографії, бісероплетіння і батіку. В таборах працюють гуртки декоративно-прикладного мистецтва.

Практичні психологи проводять тренінгові заняття на теми: "Я і мої друзі", "Яким повинен бути лідер", "Я і мої права". Організовано заняття і розваги в англомовній школі. Велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню.

На базі 4 таборів з денним перебуванням організовано тематичні зміни національно-патріотичного спрямування. Проведено тематичні заходи: свято "Я українець і цим пишаюсь", ведуться усні журнали "Конституція — Основний Закон України", "Національні символи України", проводяться караоке "Пісні мого краю", флеш моби "Ми — українці", патріотичні години "Герої нашого часу".

Постійно здійснюється робота щодо залучення в межах чинного законодавства позабюджетних коштів для якісної організації оздоровчої кампанії.

Зокрема депутатом Верховної Ради України Дмитренком Олегом Миколайовичем надано 80 путівок для оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій у закладі оздоровлення та відпочинку "Медик-2", розташованого в Одеській області смт. Сергіївка.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей улітку поточного року постійно висвітлюється в засобах масової інформації та на офіційному сайті Прилуцької міської ради.

26 липня 2017 року у Чернігівській обласній державній адміністрації відбудеться розширена нарада з питань проведення оздоровчої кампанії 2017 року за участю заступника голови — керівника апарату Романової Н.А.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Олена Опанасенко

Переглядів:15365