ДЕРЖАВНА МІГРАЦІЙНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Перейти на офіційну сторіну сайту ДМС України https://dmsu.gov.ua/

ІНФОРМУЄ:

ID-картка - обов’язковий документ для випускника

Попри повномасштабну війну, українські випускники продовжують готуватися до національного мультипредметного тесту (НМТ), що був уведений у 2022 році.

Найближчим часом розпочнеться реєстрація школярів для здачі відповідного тесту. Паспорт - є обов’язковою умовою для реєстрації на його проходження, адже ID-картка це документ, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України.

Отже, учні, яким виповнилося 14 років та хочуть вступати до вищих навчальних закладів, мають обов'язок подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Нагадуємо: що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється БЕЗКОШТОВНО. Термін виготовлення такого документу 20 робочих днів з дня подання заяви-анкети для його отримання (однак, слід врахувати, що під час дії воєнного стану можливі деякі перебої в організації доставки документів).

Для особи, яка оформляє паспорт громадянина України вперше є багато переваг :

1. ID-картка + РНОКПП

У підрозділах ДМС запроваджено реалізацію експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини шляхом забезпечення можливостей фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків платником податку без заповнення та подання облікової картки фізичної особи-платника податків чи будь-яких інших документів.

Послуга надається за умови наявності зареєстрованого місця проживання. При оформленні ID-картки працівником ДМС фіксується бажання особи отримати РНОКПП (ідентифікаційний номер). При цьому паспорт оформлюється із внесенням даних про РНОКПП одразу на картку.

Звертаємо увагу, що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку з одночасним присвоєнням РНОКПП здійснюється БЕЗКОШТОВНО.

2. ID-картка + закордонний паспорт

Раді повідомити, що з’явилась технічна можливість надання адміністративної послуги з одночасного оформлення ID-картки вперше та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації на території України виникла потреба у швидкому та зручному оформленні паспортних документів. Відтак, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою запровадив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення. Даним проєктом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта. Слід звернути увагу, що в рамках цього оформлення заява для оформлення закордонного паспорта подається особою з 14 років особисто, без присутності законного представника.

При цьому оформлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки залишається БЕЗКОШТОВНИМ, необхідно буде оплатити лише вартість документа для виїзду за кордон в регламентному порядку (20 робочих днів), що становить 856 гривень.

3. "Як подати документи на оформлення?"

Для подачі документів на оформлення необхідно зареєструватися в електронній черзі на офіційному сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/online.html

Обрати підрозділ та з’явитися у вказаний день і час до обраного підрозділу з необхідним переліком документів, а саме: оригінал свідоцтва про народження, ідентифікаційний номер (у разі наявності), оригінали паспортів громадян України обох батьків (чи одного з них) або законного представника. Для внесення додаткової змінної інформації - подати документ про місце реєстрації дитини або витяг з Єдиного державного демографічного реєстру (який можна отримати у відповідному органі реєстрації, ЦНАП або згенерувати самостійно за допомогою порталу "Дія")

 

4. "Чи готовий мій паспорт?"

Одним із найчастіших запитань є: «Чи готовий мій паспорт?».

Що стосується інформації про стан оформлення паспортного документу, то її можна дізнатися самостійно.

Для цього необхідно зайти на сайт "Державна міграційна служба України" та скористатися послугою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів» https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html

В залежності від того, на якій стадії оформлення перебуває документ, статус оформлення документу, також може бути різним.

Якщо статус документу буде такого змісту: «Документ доставлений до підрозділу Міграційної служби /дата/ та може бути отриманий заявником» - ВІТАЄМО, ваш документ готовий до видачі, знаходиться у підрозділі. Громадянину необхідно особисто звернутися для його отримання.

 

Подбайте про оформлення ID-паспорта завчасно!

 

Міграційна служба чекає на Вас за адресою: м.Прилуки, вул.Соборна, 40

Час роботи підрозділу з питань надання адміністративних послуг з вівторка до суботи з 09:00 до 17:00.

Якщо ще залишилися запитання?

Вам завжди допоможе чат-бот ДМС у Viber та Telegram за посиланням https://bit.ly/2NLECON

 

 

З 1 листопада 2022 року змінилася вартість надання адміністративних послуг у сфері міграції

З 1 листопада 2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1180 «Про внесення змін у додаток до Постанови КМУ від 2 листопада 2016 р. №770», відповідно до якої ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції.

Відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Зазначимо, що вартість адміністративної послуги у сфері міграції переглядалась лише один раз, починаючи з 2016 року – у 2019 році. Відтак, значний розрив у часі, протягом якого вартість адміністративних послуг ДМС не переглядалася, призвів до дисбалансу між існуючою ціною та тими затратами, які спрямовано на роботу Єдиного державного демографічного реєстру.

ВАЖЛИВО! ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ  за нетермінове оформлення

  • паспорта громадянина України

  • паспорта громадянина України для виїзду за кордон

ВАРТІСТЬ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ПОСЛУГИ НЕ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ!

 

Варто нагадати, Законом встановлено, що розмір адміністративного збору за оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів включає:

  • вартість адміністративної послуги;

  • вартість бланка документа та його персоналізації (визначає Поліграфкомбінат «Україна»).

До місцевих бюджетів зараховується:

- 70% вартості адміністративної послуги.

Ці кошти спрямовуються на розбудову місцевого самоврядування та забезпечення соціальних програм, зокрема «Освіта»; «Охорона здоров’я»; «Соціальний захист і соціальне забезпечення»; «Культура і мистецтво»; «Фізична культура і спорт»; «Будівництво об’єктів соціально-культурного призначення»; «Транспорт і дорожнє господарство»; «Житлово-комунальне господарство» тощо;

До спеціального фонду Державного бюджету України зараховується:

- 30% вартості адміністративної послуги.

Ці кошти спрямовуються на підтримку роботи Єдиного державного демографічного реєстру 24/7 та розширення електронних сервісів держави (ДІЯ, єМалятко, одночасне оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта, отримання РНОКПП під час оформлення паспорта вперше, декларування/реєстрація місця проживання в електронному вигляді тощо).

Відтепер вартість вказаних документів складає:

  • паспорт громадянина України (ID-картка):

  • вперше – безкоштовно;

  • до 20 робочих днів – 450 грн. (126 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка)

  • до 10 робочих днів – 820 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка)

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон:

  • до 20 робочих днів – 856 грн. (352 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка)

  • до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав – 1496 грн. (992 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка)

  • посвідка на тимчасове проживання: 1258 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 34 грн. – державне мито, 340 грн. - адміністративний збір)

  • посвідка на постійне проживання: 1013 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито)

посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон: 5337 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 4800 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито).

Водночас звертаємо увагу осіб, які здійснили оплату адміністративних послуг та подали заяви для оформлення документів до 1 листопада 2022 року: вони отримають документи за старою ціною.

Ті ж особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 1 листопада 2022 року, але заяву для оформлення документів ще не подавали, матимуть можливість здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

 

 

 

Роботу підрозділів міграційної служби Чернігівської області відновлено!

Друзі, раді вам повідомити, про відновлення роботи з оформлення біометричних документів в підрозділах міграційної служби Чернігівської області з 23 травня 2022 року.

У зв’язку з територіальною близькістю до державного кордону з країною агресором, тимчасово не здійснюють прийом документів наступні підрозділи:

  • Городнянський сектор

  • Новгород-Сіверський сектор

  • Ріпкинський сектор

  • Семенівський сектор

  • Сновський сектор

Питання щодо відновлення роботи в повному обсязі вказаних підрозділів опрацьовується.

Разом з тим, повідомляємо, що всі підрозділи, без винятку:

  • вносять відомості про дітей до закордонного паспорта одного з батьків;

  • продовжують строк дії закордонних паспортів, як дорослим так і дітям, строком на 5 років;

  • здійснюють вклейку фото до паспорта громадянина України по досягненню 25-ти, 45-ти років.

Також нагадуємо, що пошкоджено приміщення Новозаводського відділу у м. Чернігів (вул. Старобілоуська, 4-а), тому послуги надаватимуться у Деснянському відділі м. Чернігів (вул. Шевченка, 26).

Чернігівський відділ (вул. Шевченка 116-а) також зруйновано, тому послуги надаватимуться в Паспортному центрі (вул. Шевченка, 51-а).

 

Час роботи підрозділів з питань надання адміністративних послуг з вівторка до суботи з 09:00 до 15:00.

Паспортний центр та Чернігівський сектор за адресою м.Чернігів, вул. Шевченка, 51-а здійснює прийом громадян з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 15:00

Тимчасово сервіс «Електронна черга» не працює, прийом здійснюється в порядку «живої черги».

Сплатити за послугу можна:

  • за допомогою електронного сервісу Платіжні реквізити на сайті ДМС України https://bit.ly/3sLUkxK

  • безпосередньо у підрозділі карткою через платіжний термінал;

  • у банківських установах;

  • через Приват 24 відсканувавши QR-код розміщений у підрозділах.

Під час оформлення документів та сплати адміністративного збору переконливо просимо звернути увагу, обираючи термін виготовлення (звичайний/терміновий). Адже, воєнний стан в країні і надалі триває, відтак, проблемним залишається логістичне питання, з яким безпосередньо пов'язана доставка виготовлених документів до місць оформлення.

Якщо у вас виникли, чекаємо на ваші дзвінки за номером (0462) 666-185 – телефон «гарячої лінії» УДМС у Чернігівській області.

 

 

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області

повідомляє, що станом на сьогодні ажіотажу з оформлення закордонних паспортів не виникає

На жаль, все частіше в тих чи інших мас-медіа можна побачити інформацію стосовно підвищеного попиту на оформлення паспортів для виїзду за кордон. До того ж зростання кількості бажаючих отримати закордонні паспорти пов’язують з масовою панікою громадян, які хочуть якнайшвидше виїхати з України. Управління ДМС у Чернігівській області запевняє, що жодної паніки чи ажіотажу з оформлення даного документа не спостерігається, про це свідчать і статистичні дані.

І якщо в 2022 році кількість оформлених паспортів для виїзду за кордон більша ніж за аналогічний період 2021 року, то це насамперед, пов’язано із тим, що впродовж минулого року в Україні тривали жорсткіші карантинні обмеження, зокрема локдаун, спричинені пандемією COVID-19.

Наразі прийом громадян з надання адміністративних послуг в Управлінні та підпорядкованих територіальних підрозділах області триває в звичному режимі. Діє електронна черга https://bit.ly/3t3ZyVd

Консультацію з будь-яких питань, що належать до компетенції міграційної служби, можна отримати за номером телефону «гарячої лінії» 0462-666-185.

 

 

 

 

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

Продовжуючи нашу рубрику щодо роз'яснення питань, які надходять на телефону «гарячу лінію» Управління Державної Міграційної служби України в Чернігівській області під назвою: «Ви запитуєте – ми відповідаємо!», інформуємо, що протягом жовтня 2021 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області надійшло 310 звернень (у жовтні 2020 року – 389).

Проаналізувавши звернення, хочемо надати роз’яснення на одне із частих запитань: «Чи можна оформити біометричний документ на підставі е-паспорта із застосунку ДІЯ?». Відповідаємо.

При оформленні паспорту громадянина України ви маєте надати ОРИГІНАЛ паспорту у формі ID-картки або книжечки.

При оформленні паспорту громадянина України для виїзду за кордон ви маєте право надати е-паспорт.

Отримати вже готовий документ чи то ID-картка, чи то закордонний паспорт ви можете скориставшись е-паспортом із застосунку ДІЯ, без пред'явлення оригіналу паспорту громадянина України у формі картки.

У разі виникнення будь-яких питань ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області за номером телефону: (0462) 666-185.

 

 

Отримав послугу – залиш відгук!

Друзі, хочемо нагадати, що у всіх підпорядкованих територіальних підрозділах УДМС у Чернігівській області, а також у Паспортному сервісі, що знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 51- а, ви маєте можливість оцінити якість наданих адміністративних послуг.

Спеціалістами Управління були розроблені такі інструменти оцінки якості надання адмінпослуг, як QR-код та бокси зі смайлами, за допомогою яких ви можете залишити свої пропозиції та зауваження.

А також, віднедавна в підрозділах міграційної служби з’явились інформаційні плакати «Як отримати послугу ID-14», виготовлені за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, які містять інформацію про порядок отримання даної послуги та QR-код, за допомогою якого також можна залишити відгук після отриманої послуги.

Нам важлива думка кожного хто звернувся до Управління або до територіального підрозділу міграційної служби України в Чернігівській області.

 

Готуємося до літніх канікул завчасно!

А літо вже скоро! І літні канікули не за горами! Плануючи відпочинок, радимо завчасно потурбуватися про наявність паспорту для виїзду за кордон, у вас та ваших дітей, а також перевірити їх терміни дії, оскільки це є однією із умов для успішного перетину кордону.

Звертаємо увагу, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити з самого народження!

Термін виготовлення документу займає до 20 робочих днів (вартість становить 694 грн.), а у терміновому порядку до 7 робочих днів (вартість становить 1046 грн.).

Нагадаємо, що для того, щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон для дитини одному із батьків необхідно:

  1. Зареєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України за посиланням https://bit.ly/2HROYqX

  2. З’явитися до територіального підрозділу, який вказаний в смс повідомленні при реєстрації в онлайн-черзі з відповідним пакетом документів, а саме: паспортом громадянина України одного з батьків, свідоцтвом про народження дитини (паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку). У разі оформлення закордонного паспорту дитині, може бути подано 1 фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування. Сплатити за послугу можна як онлайн, так і безпосередньо у самому підрозділі.

  3. Відслідковувати стан виготовлення документу можна за посиланням https://bit.ly/2wufSiQ

Звертаємо увагу, що при досягненні 16 річного віку дитина може самостійно звернутися для отримання даної послуги та надати спеціалісту лише паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

Виникли запитання? Вам завжди допоможе чат-бот ДМС у Viber та Telegram за посиланням https://bit.ly/2NLECON

Також ви можете звернутися на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.

Прилуцький МВ УДМС України в Чернігівській області

 

 

 

Як працюють підрозділи міграційної служби Чернігівської області в умовах «червоної» зони

Друзі! Звертаємо увагу, що з 00:00 годин, понеділка, 29 березня 2021 року на території Чернігівської області запроваджено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняла 27 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Усі підрозділи міграційної служби області надають послуги у звичайному режимі https://bit.ly/3wivMga при умові дотримання рекомендацій МОЗ (перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань), проте такі підрозділи як Носівський РС та Менський РС тимчасово надають послугу лише з видачі готового документу! Запис до електронної черги у даних підрозділах призупинено!

Звертаємося з проханням за можливості утриматися від відвідування підрозділів міграційної служби області без нагальної потреби, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Телефон гарячої лінії УДМС Чернігівської області 0462-666-185.

 

 

 

Готуємося до ЗНО-2021

Нагадуємо, що з 01 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року, яка триватиме до 05 березня 2021 року https://bit.ly/3pGhbal

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні потрібно виконати низку послідовних дій, зокрема підготувати необхідні документи, одним із яких є паспорт громадянина України.

Отже, як отримати паспорт громадянина України вперше в 14 років?

  • зареєструватися в електронній черзі на офіційному сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://bit.ly/3oHE77Q обравши будь-який підрозділ міграційної служби незалежно від місця реєстрації дитини;

  • з’явитися у вказаний час до обраного підрозділу з пакетом документів, а саме: паспорт громадянина України одного з батьків, свідоцтво про народження та ідентифікаційний код (за наявності). УВАГА! Якщо дитина ще не отримувала ідентифікаційний код, оформлення його можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ID-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС.

Звертаємо увагу, що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється БЕЗКОШТОВНО.

Більш детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://bit.ly/2LhSGhO

УДМС України в Чернігівській області

 

 

 

 

 

Готуємося до виборів завчасно!

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові місцеві вибори. Прилуцький МВ УДМС України в Чернігівській області нагадує, що саме час перевірити дійсність свого паспорта громадянина України для реалізації свого виборчого права. Прийти на вибори ви маєте право як з паспортом громадянина України у вигляді книжечки (головне щоб своєчасно була вклеєна фотокартка при досягненні 25-и чи 45-ти річного віку), так і у вигляді сучасного документу ID-картки. Важливим є також цілісність даних документів (відсутність пошкоджень або цікавих малюнків вашої малечі).

Наразі нагадаємо, що оформити новий паспортний документ під час дії карантину можна у будь-якому підрозділі міграційної служби за місцем звернення, тобто незалежно від реєстрації місця проживання. Новий паспортний документ у вигляді ID-картки виготовляється у терміновому порядку до 10 робочих днів та нетерміновому – до 20 робочих днів. Для реєстрації в електронній черзі перейдіть на сайт Державної міграційної служби в розділ "електронна черга".

Залишилися запитання? Телефонуйте (04637) 3-52-86,3-22-24.

 

До уваги громадян!
Міграційна служба інформує про роботу підрозділу в день виборів!

З метою забезпечення реалізації свого виборчого права щодо участі у голосуванні на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів Міграційна служба нагадує: право голосу на виборах мають громадяни України, яким виповнилося 18 років, і мають із собою дійсний паспорт громадянина України (книжечку або ID-картку).

Слід зазначити, що готовий документ зберігається у територіальному підрозділі протягом року від дня його оформлення. Крім того, у період карантину виготовлені документи не знищуються.

Усі громадяни, які раніше подали документи на оформлення ID-картки або на вклеювання фото до паспорта громадянина України зразка 1994 року, зможуть отримати їх у Прилуцького МВ УДМС України в Чернігівській області за адресою - м.Прилуки, вул. Соборна, 40:

  • напередодні виборів - згідно графіку прийому громадян:

вівторок-субота з 09:00. до 17:00;

  • у неділю (тільки у день проведення виборів) з 08:00 до 20:00.

Тому, для реалізації свого виборчого права не забудьте вчасно забрати свої готові документи!

Міграційна служба

 

Нова послуга від Державної міграційної служби України

З 28.05.2020 підрозділами ДМС, ДП «Документ» та ЦНАП (у Чернігівській області це Чернігівський та Прилуцький) запроваджується реалізація експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини шляхом забезпечення можливостей фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків платником податку без заповнення та подання облікової картки фізичної особи-платника податків чи будь-яких інших документів.

Послуга надається безкоштовно, за умови наявності зареєстрованого місця проживання. При оформленні ID-картки працівником ДМС або ЦНАП фіксується бажання особи отримати РНОКПП. При цьому паспорт оформлюється із внесенням даних про РНОКПП на картку.

У разі непідтвердження наданої інформації паспорт оформлюється без внесення даних про РНОКПП та особі надається повідомлення про необхідність звернення до контролюючого органу для реєстрації платником податків або внесення змін до Державного реєстру.

Звертаємо увагу, що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється БЕЗКОШТОВНО

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.

 

 

Шановні громадяни!

З 25.05.2020 року УДМС України в Чернігівській області та підпорядковані територіальні підрозділи працюватимуть у звичайному режимі, за звичайним графіком https://dmsu.gov.ua/chernihiv.

Надання адміністративних послуг, а також прийом громадян буде здійснюватися за всіма напрямками діяльності міграційної служби, але з урахуванням перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв.м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань.

Оскільки відновлює свою роботу і електронний сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС, то хочемо нагадати як же просто ним скористатися. Потрібно лише перейти за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html , обрати послугу яку бажаєте отримати, підрозділ, дату та час. Підтвердженням вдалої реєстрації в електронній черзі буде смс повідомлення, яке надійде вам на телефон. Якщо раптом виникають якісь перебої в роботі даного сервісу, ви можете скористатися тел. служби технічної підтримки сервісу «Електронна черга»: (097) 470-05-05, (066) 470-05-05, (073) 470-05-05.

Важливо! Система електронної черги не допускає запізнення! У випадку Вашої відсутності у приміщенні підрозділу ДМС у момент виклику, Ваш запис до електронної черги буде анульовано системою.

Нагадаємо, що телефон гарячої лінії УДМС України в Чернігівській області залишається незмінним 0462-666-185.

 

 
 
 
 
 

УВАГА!
У зв’язку з введенням карантину з 20.03.2020 встановлено

такий режим обслуговування суб’єктів звернення територіальними підрозділами
Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області:

Вівторок - субота

10.00-13.00.

Прилуцький МВ УДМС України в Чернігівській області

м. Прилуки

вул. Соборна, 40

17507

Понеділок - п’ятниця

10.00-13.00.

УДМС України в Чернігівській області

м. Чернігів,

вул. Шевченка, 51а,

14000

 

Обслуговування суб’єктів звернення на період дії карантину здійснюється у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ  за  такими  напрямами:

  • Оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) замість втраченого або викраденого (у тому числі оформлення ID-картки замість втраченого або викраденого паспорта громадянина України у формі книжечки).

  • Оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

  • Вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку.

  • Оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їзжаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном.

  • Посвідок на тимчасове і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

  • Отримання виготовлених документів, що підтверджують громадянство, посвідчують особу чи її спеціальний статус, сформованих довідок, витягів, тощо – у звичайному порядку, згідно режиму роботи підрозділу ДМС.

Телефони для довідок та консультацій:

розгляд звернень громадян – (0462) -653-212;

оформлення паспортних документів - (0462) -666-140; (0462) -653-218

питання громадянства - (0462) -653-227

запобігання нелегальній міграції - (0462) -676-934

шукачі захисту - (04622) -334-91

питання оформлення посвідок - (0462) -653-223

з питань роботи територіальних підрозділів – (0462)-666185

Будьте свідомим та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Здоров’я Вам і Вашим рідним

 

 

ДО УВАГИ ВІДВІДУВАЧІВ!

З метою недопущення поширення корона вірусної інфекції COVID-19 та відповідно до затверджених Урядом заходів, підрозділи ДМС переведено на максимальне використання засобів дистанційного запису до електронної черги – за допомогою попереднього запису на офіційному веб-сайті ДМС.

ДМС закликає усіх своїх відвідувачів – і громадян України, і іноземців та осіб без громадянства – утриматися від відвідування підрозділів ДМС без нагальної потреби!

Якщо ж причина звернення невідкладна і потребує обов’язкового відвідування підрозділу ДМС, просимо дотримуватися наступних рекомендацій щодо зменшення впливу та передачі гострих респіраторних вірусних інфекцій:

користуватися захисною маскою;

обробляти руки на вході до ДМС антисептичними засобами;

по можливості, черга в підрозділі ДМС – не більше 3-х осіб, інші – на вулиці;

в приміщенні дотримуватись безпечної відстані (щонайменше 1,5 метри);

уникати контакту з усіма хто має гарячку та кашель.

ВАЖЛИВО: якщо ви маєте симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо), нещодавно контактували з хворим на COVID-19 або перебували у країнах, в яких виявлено випадки зараження населення корона вірусом, просимо вас залишатися вдома та утриматися від відвідування підрозділів ДМС!

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: якщо ваш паспорт готовий до видачі, то звертатися до органів ДМС для його отримання під час карантину не обов’язково, адже паспорті документи зберігаються у підрозділах протягом одного року.

Заздалегідь просимо з порозумінням поставитися до ситуації, що склалася, і приносимо вибачення за можливі незручності!

Будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих.

 

 

Що ж таке кваліфікований електронний підпис (КЕП)

Якщо коротко, то КЕП - це один із видів електронного підпису, за допомогою якого можна ідентифікувати підписувача. Віднедавна, всі власники ID-карток вже мають можливість отримати послугу з внесення КЕП на чіп в паспорті громадянина України у формі ID-картки. Для цього потрібно звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби та БЕЗКОШТОВНО отримати дану послугу. Звертаємо увагу, що для запису КЕП вам знадобиться PIN 2 (формується вами особисто при оформленні ID-картки).

КЕП внесено до безконтактного електронного носія (БЕН) ID-картки з метою забезпечення отримання громадянами України адміністративних послуг, що надаються в електронному вигляді, а також для забезпечення прав громадян України при укладанні цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформленні доручень іншим особам для представництва перед третьою особою, посвідчення особи власника паспорта та підтвердження громадянства України із застосуванням КЕП.

При цьому БЕН ID-картки є захищеним носієм особистих ключів та використовується з метою здійснення комплексу заходів, пов’язаних з ідентифікацією особи та накладенням кваліфікованого електронного підпису з шифруванням.

Важливо знати, що КЕП не є обов’язковим, і вноситься лише за вашим бажанням, але не раніше від дати виповнення вам 18 років.

Більше інформації за лінком https://dmsu.gov.ua/news/dms/6686.html

Переглядів:12826