До Дня незалежності України відбулася виставка «Прилуки в часі»

22 серпня 2014 року о 10:00 у виставковому залі Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова відбулося відкриття виставки «Прилуки в часі», присвяченої Дню Незалежності України.

На виставці були представлені фотороботи Максима Дрожнікова з серії «Дух часу», а саме світлини Прилук у розрізі часу, минуле і сьогодення поєднані в одному фото. Виставка доповнена фотографіями з колекції краєзнавчого музею. Фотограф поділився своєю любов`ю до міста та розповів, що його надихнуло на створення цієї виставки.

Розпочався захід з виступу про Незалежність України та той довгий, тернистий шлях, який довелося пройти нашій країні до свободи та самостійності. Лунали патріотичні пісні, були продемонстровані слайди з краєвидами «старих» Прилук.

На захід були запрошені вихованці територіального центру соціальної реабілітації, які по закінченні заходу залишили пам`ятні записи «За що Ви любите Прилуки?».



Краєзнавчі читання у дитячій бібліотеці

Цьогорічного серпня виповнюється 275 років від дня народження нашого земляка Павла Павловича Білецького–Носенка. Саме тому 20 серпня працівники Прилуцької міської бібліотеки для дітей, яка носить ім’я видатного земляка, запросили на гостину керівників дитячого читання: викладачів шкіл, бібліотекарів та краєзнавців.

Розпочалися краєзнавчі читання розповіддю бібліотекаря Ольги Лукаш про життєвий шлях славетного прилучанина. Головний хранитель краєзнавчого музею ім.В.Маслова Кузьмішина Олена Володимирівна розповіла про рід Павла Білецького – Носенка, краєзнавець Ігор Анатолієвич Павлюченко зупинився на літературній діяльності земляка.

Гостею заходу була аспірантка Київського національного університету ім. Т.Шевченка Мар’яна Добоні, яка обрала темою для своєї дисертації життя Павла Білецького – Носенка та поставила перед собою мету – надрукувати роман Павла Павловича «Богдан Хмельницький». Саме у Прилуках, на краєзнавчих читаннях вона презентувала відновлені уривки роману.

Переглядаючи мультимедійну презентацію, аудиторія вирішила зініціювати перенос меморіальної дошки Павлу Білецькому – Носенку з околиці міста до центру – на приміщення дитячої бібліотеки, яка носить його ім’я.



Флешмоб до 23-ї річниці незалежності України

19 серпня Молодіжна Рада міста провела флешмоб до Дня незалежності.

Нашій неньці Україні 24 серпня виповниться 23 роки і небайдужа молодь міста вирішила створити відеопривітання. З висоти майже 20 м жителі міста побачать Україну в її національних кольорах. Хлопцями з Street Workout організоване масове присідання в кількості 23 рази. Хоч як це було не легко, але всі дружньо і енергійно присідали та справились з завданням.

Учасники флешмобу висловлювали свою любов до Батьківщини, свою патріотичність та свою свідомість. До заходу долучились як перехожі, так і відпочиваючі на лавках. А що з цього вийшло всі зможуть побачити 23 та 24 серпня на місцевих телеканалах.

З Днем народження, Україно!

Переглядів:1725