Святитель родом із Прилук

04 вересня у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького – Носенка відбулася година духовності до Днів Іосафа Бєлгородського «Святитель родом із Прилук». Ведуча заходу - бібліотекар Ольга Лукаш за допомогою мультимедійної презентації ознайомила учнів восьмого класу ЗОШ №12 з нелегким подвижничеським шляхом славетного прилучанина та його літературним твором «Брань чєстних сєми добродєтєлєй с сємью гріхами смертними».

Мітіна Софія та Єнгаличев Кирило показали своїм однокласникам театралізований діалог Хлопчика та його Душі.

На зустріч з дітьми працівники бібліотеки запросили отця Віталія – настоятеля Храму Різдва Пресвятої Богородиці. Для учнів спілкування виявилося корисним та цікавим, адже тільки в невимушеній обстановці вони мали змогу запитати священика про роль хрещених батьків, біле та чорне чернецтво, людську душу та інше.





Думай про добро, роби добро і буде добро

В сузір'ї видатних прилучан яскраво горить зірка видатного педагога, письменника, автора першого українського словника Павла Павловича Білецького-Носенка, 240-річчя з дня народження якого ми відзначаємо нині. Саме цій поважній даті присвячена краєзнавча година, що відбулась у музеї 30 вересня. Запрошені на захід учні 8-го класу школи №10 мали змогу послухати цікаву розповідь про життєву стежину Павла Павловича, переглянути фотознімки садиби педагога та ознайомитись із творчою спадщиною письменника, зокрема, зі словником української мови, який став найвидатнішою його мовознавчою працею.

Минають роки, змінюються покоління, але пам'ять про видатного педагога та письменника не стирається, її гідно бережуть та шанують прилучани. Так, в місті є вулиця його імені та діє дитяча бібліотека ім. Білецького-Носенка.

Захід підготувала та провела старший науковий співробітник

Ірина Біленко

Переглядів:1730