Комунальний заклад «Прилуцький міський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Світанок»

Сайт Центру http://prcentr.com.ua/

 

Робота комунального закладу «Світанок» 

Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок» продовжує надавати послуги з соціальної, психолого-педагогічної та фізичної реабілітації дітям з інвалідністю від 3 до 18 років та дітям з групи ризику.

Послуги надаються кваліфікованими вчителями-реабілітологами, логопедами, фахівцями з фізичної реабілітації.

Нагадуємо, що для отримання послуг прилучанам та внутрішньо переміщеним особам необхідно надати до Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради (каб. №49) або безпосередньо до Центру «Світанок» наступні документи:

  • заяву про надання послуг;

  • індивідуальну програму реабілітації, видану лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (для дітей з інвалідністю);

  • висновок лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей віком до 3-х років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності) з рекомендаціями щодо проходження комплексної реабілітації в установі;

  • свідоцтво про народження дитини;

  • паспорт громадянина України та ІПН заявника;

  • виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о);

  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (для отримувачів, які є внутрішньо переміщеними особами).

Телефон для довідок та консультації (04637) 3-85-52.

 

 

Свято чарівності й жіночності

Теплий промінь березневий розбудив весну й приніс нам свято «Спасибі Вам, милі, за ласку й любов».

У надзвичайно теплій атмосфері вихованці центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Прилуки вітали мам та бабусь зі святом 8 Березня.

Діти дарували рідним слова щирої любові, висловлювали вдячність за турботу та ласку, а також вручали зроблені своїми руками подарунки.

Особливо яскравими та захоплюючими були міні-вистава «Вовк і семеро козенят» та танцювальний номер «Ціп-ціп, мої ціплята», які підготували разом з вихованцями вчитель-реабілітолог Наталія Шматко та спеціаліст Центру Оксана Циганова.

Святкового настрою на заході додали конкурси для мам.

Діти та батьки емоційно та жваво реагували на кожне із завдань, демонстрували свою спритність та згуртованість.

Фінальним акордом свята стало музичне вітання від педагогів закладу Олександра Маслюка та Олександра Горбаня.

 

Свято Масляної

У центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Прилуки свято «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо!» перетворилося на цікаве дійство з іграми, обрядами, смачними млинцями. Вихованці закладу знайомилися з традиціями та звичаями українського народу, співали весняних пісень, кружляли в хороводі з привітною Масляною.

Завітали до дітей і Зима зі своїми розвагами, Весна з гарним настроєм. Додавали веселощів на святі й «Циган» з казковим «Ведмедем».

Та яка ж Масляна без млинців? Усі учасники дійства смакували рум’яними млинцями та узваром.

Заключним акордом театралізованого дійства стало спалювання опудала Зими.

 

У містах і селах ходить зимонька весела…

Розширити знання дітей про календарно-обрядові свята України, традиції святкування Різдва Христового – таку мету ставила перед собою вчитель-реабілітолог реабілітаційної групи № 3,4 Наталія Шматко під час проведення тематичного заняття «Різдво Христове».

Вихованці з цікавістю слухали розповідь про звичаї й обряди українців, дізналися, що відбувається в українській родині напередодні свята. Позитивні емоції викликали в глядачів театралізовані міні-сценки. Усі присутні поринули у різдвяну історію з Ялинкою, Пальмою, Оливою та Ангелом.

А ще вчилися щедрувати разом з учителем-реабілітологом реабілітаційної групи № 5, 6 Людмилою Гнатієнко та асистентом учителя-реабілітолога Іриною Фот. Діти співали щедрівки, водили Козу. Були тут і Маланка і Циган з Циганкою.

Чарівна музика А.Вівальді, безліч слайдів про зимові свята створювали неперевершену атмосферу. Родзинкою дійства став майстер-клас з виготовлення прикрас з солоного тіста для новорічної красуні.

Колективна творча справа спеціалістів закладу увінчалася успіхом. Захід сподобався не тільки дітям, а й батькам, які були присутні на занятті.

 

Збираємось скоренько, Новий рік близенько

 

Відзначати новорічні свята в яскраво прикрашеній залі й широкому дружньому колі є вже традицією, що підтримується колективом ЦСРДІ м.Прилуки.

28 грудня 2016 року в закладі відбулося театралізоване дійство «Збираємось скоренько, Новий рік близенько».

Вихованці центру побували в справжній новорічній круговерті.

Разом з казковими героями вони з радістю водили новорічний хоровод, танцювали, співали, грали у веселі ігри.

Діти старанно виконували ролі, демонструючи присутнім свої здібності і талант. Особливо запальним був танок сніговичків.

Завітали на свято з подарунками Дід Мороз та Снігуронька.

Директор центру Марія Миколаївна Шабалтас привітала дітей та їх батьків з новорічними святами.

Неповторна атмосфера свята, мерехтіння вогників на ялинці, різнобарв’я новорічних костюмів викликали у дітей з обмеженими можливостями яскраві враження, безліч позитивних емоцій.

Переглядів:548