Громадська організація «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ»

Голова ГО - Красноок Павло Миколайович

тел. 099-762-33-05; тел. 095-666-05-36

Воронов Олег
тел. 050-156-08-02

Саляєв Костянтин
тел. 050-692-77-33

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ» Голова ГО - Красноок Павло Миколайович тел. 095-666-05-36; тел. 099-762-33-05.

15 травня 2015 року в місті Прилуки було офіційно зареєстровано ГРОМАДСЬКУ ОРГАНІЗАЦІЮ «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ», яка створена для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів.

Головною метою діяльності ОРГАНІЗАЦІЇ є консолідація і координація зусиль ветеранів війни, сімей загиблих, їх об'єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей в забезпеченні захисту своїх законних політичних, економічних, соціальних прав, розвиток волонтерського руху на території Прилуцького краю, надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги членам ОРГАНІЗАЦІЇ, в першу чергу інвалідам та сім'ям загиблих.

Завданнями ОРГАНІЗАЦІЇ є:

сприяння органам влади, місцевого самоврядування у розвитку ефективної соціальної політики стосовно ветеранів АТО, сімей загиблих, вдосконалення системи соціального захисту населення, проведенні для цього демократичних прогресивних реформ у політичній, економічній, соціальній та інших сферах життя суспільства;

сприяння у створенні системи, що забезпечує лікування, зміцнення фізичного та морально-психологічного стану ветеранів АТО і сімей загиблих, підвищення їх соціальної активності;

сприяти та брати участь в розвитку волонтерського руху на Прилуччині; надання всебічної моральної та матеріальної підтримки ветеранам АТО, членам сімей загиблих;

впровадження принципів вірності бойовим традиціям і братерства, ділового співробітництва між членами ОРГАНІЗАЦІЇ;

сприяння засобам масової інформації у формуванні гідного образу ветерана АТО;

активна безпосередня участь в організації виховання у молоді та підлітків високих морально-етичних якостей, патріотизму, готовності до захисту Вітчизни;

розвиток гуманітарних зв'язків з організаціями ветеранів війни України та іноземних держав;

створення фондів, підприємств, асоціацій і об'єднань згідно чинного законодавства, сприяння їх різноманітній діяльності.

Організація функціонує лише вісім місяців, але вже зроблено багато роботи. У першу чергу — це допомога учасникам АТО в отриманні посвідчень “Учасника Бойових Дій”, оформлення документів на отримання земельних наділів. Велика увага приділяється роботі з місцевою владою для здійснення більш ефективної політики щодо соціальної захищеності учасників АТО та їх сімей, для цього члени ГО «Учасники АТО «ЩИТ» виявили бажання бути присутніми на пленарних засіданнях міської і районної ради, на засіданнях громадської ради та брати участь у вирішенні питань життєдіяльності громади міста та району.

Члени Організації беруть активну участь в масових заходах різного характеру, за необхідності беруть участь в охороні громадського порядку, займаються збором коштів та продовольства для передачі в зону АТО. Неймовірно великий об’єм роботи роблять волонтери, не шкодуючи сил та часу повністю віддаються заради того, щоб наші побратими, які захищають зараз Україну мали все необхідне та почували себе потрібними.

У ході волонтерської діяльності було зібрано та відправлено на фронт велику кількість благодійної допомоги, заохочено багато людей та організацій до участі в проведенні збору коштів та продуктів харчування для воїнів АТО.

Організація піклується не лише про учасників АТО, а й про їх сім’ї. Власними силами члени ГО надали послуги з ремонтних робіт в будинку загиблого військовослужбовця, нашого побратима Валентина Бойка. Надано матеріальну допомогу на лікування учасникам АТО. Організація допомогає кожному, хто звертається. На допомогу приходять як самі учасники АТО, так і небайдужі люди.

ГО «Учасники АТО «ЩИТ» висловлює глибоку вдячність усім, хто допомагає реалізовувати надії захисників нашої країни та мрії їх дітей та звертається до Громадян України з проханням не залишатись байдужими, хай навіть у такий важкий для всіх нас час не відвертатись та допомагати одне одному.

Звіт про виконану роботу Правління та членів ГО «Учасники АТО «ЩИТ» за період з травня 2015 року по травень 2016 року (додається)

ЗВІТ громадської організації «Учасники Антитерористичної Операції «ЩИТ» по Програмі за 2016 рік (додається).

Переглядів:595