«Аспекти Хрещення Київської Русі»

28 липня - в день пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, наша держава відзначає знаменну дату – 1028 років з Дня хрещення Київської Русі-України. З нагоди цієї поважної дати, у приміщенні музею відбулася краєзнавча година «Аспекти Хрещення Київської Русі».

Запрошена на зустріч прилуцька інтелігенція мала можливість перегорнути сторінки історії християнства в Україні, починаючи із з Х століття і до сьогодні.

Досить ґрунтовними були виступи місцевих краєзнавців Олени Тайкало та Олени Клочко на теми: «Дорога втрат – незалежність української церкви» та «Релігійне життя на Чернігівщині у ХХ столітті».

Також присутні мали змогу ознайомитись із колекцією іконопису Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова.

Відповідальна за захід: ст. науковий співробітник І.В.Біленко

Про відкриття виставки «Чернігівські мотиви»

22 липня в приміщенні Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулася визначна подія - відкриття виставки картин Чернігівського осередку спілки художників України «Чернігівські мотиви», на якій представлена близько 30 робіт.

Експонати вражають своєю майстерністю, грою кольорів та різноплановістю сюжетів. На виставці можна побачити портретний і пейзажний живопис, натюрморт і екслібрис, виконані у різних техніках і різними матеріалами як то акварель, пастель, гуаш, олійні фарби.

15 майстрів пензля люб’язно надали свої роботи для експонування: Василь Леоненко, Олексій Какало, Тетяна Федоритенко, Феодосій Міщенко, Людмила Койдан, Іван Пенський та інші. З творчістю цих художників присутні мали можливість познайомились не лише споглядаючи їх полотна в музеї, але й переглянувши відео та фото матеріали вже досить відомих робіт майстрів.

Виставка діятиме протягом місяця, то ж кожен бажаючий має унікальну можливість переглянути роботи відомих майстрів пензля.

Відповідальна за захід: ст. науковий співробітник І. В. Біленко

«Вінок калиновий сплітаю із звичаїв рідного краю»

Свято Івана Купала – традиційне народне свято. Прилуцька міська дитяча бібліотека у своїй роботі широко пропагує народні традиції та обряди. Тож і етновиставка «Вінок калиновий сплітаю із звичаїв рідного краю», яка працювала з 20 червня по 11 липня 2016 року у читальній залі розкривала таємниці українських давніх звичаїв.

Бібліотекарі привертали увагу відвідувачів до народознавчих видань, розповідали про експонати кімнати народознавства, проводили етнографічні бесіди біля виставки.

Найбільшу зацікавленість у юних прилучан викликали книги, в яких розповідалося про магічні та цілющі властивості води, вогню і трав.

Про проведений квест «Фотомандрівка містом»

7 липня в приміщенні краєзнавчого музею відбувся квест «Фотомандрівка містом» для вихованців ЦТДЮ. У першій частині заходу присутні мали можливість познайомитись з історією міста Прилуки за допомогою цікавої розповіді та унікальних фотознімків минулих часів, на яких зображені дивовижної краси будинки, невпізнанні сьогодні вулички рідного міста початку ХХ століття, а також пересічні мешканці Прилук.

Друга частина заходу пройшла в активній та захоплюючій грі в якій залюбки приймали участь всі присутні.

Діти рухались від одного об’єкта до іншого, відповідали на запитання квесту та слухали розповідь ведучої про видатних прилучан на честь яких встановлені пам’ятники в історичній частині міста Прилуки. На завершення заходу найактивніші учасники квесту були нагороджені корисними подарунками.

Відповідальна за захід: ст. науковий співробітник І.В.Біленко

Переглядів:2306