«Прилуки в роки незалежності»

25-річниця Незалежності України – знаменна, хоч і зовсім юна дата в житті нашої країни. За цей час Україна пройшла важкий шлях падіння та піднесення, та й нині вона переживає гіркі роки війни з російським агресором. Але попри всі негаразди громадяни всієї нашої держави святкують день народження країни.

Тож на честь 25-річниці незалежності України Прилуцьким краєзнавчим музеєм ім. В.І. Маслова було підготовлено виставку «Прилуки в роки незалежності», яка експонувалась 24 серпня поблизу пам’ятника Т.Шевченку.

На виставці демонструвались унікальні фотознімки кінця 1980-х початку 1990-х років, які висвітлюють події боротьби українців, зокрема, прилучан за самостійність України; небачені досі широким загалом фото світлини видів Прилук періоду 1990-2000 років, а також досить цікаві копії документів, які розповідають про життя міста за цей час.

Відповідальна за виставку : ст. науковий співробітник Ірина Біленко.

«У прапорі історія жива»

23 серпня 2016 року на майданчику біля пам’ятника Т.Г. Шевченка Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова презентував виставку прапорів «У прапорі історія жива». Виставка проходила в рамках відзначення Дня державного Прапора України. На виставці було представлено 16 прапорів, серед яких були державний прапор, прапор міста Прилуки та Прилуцького району, прапори підприємств міста та навчальних закладів, громадських організацій, спілок та товариств.

23 серпня 2016 року у виставковому залі Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова відбулось відкриття виставки художніх робіт художника -живописця і графіка, члена Спілки художників України – Петра Павловича Мироненка «З любов’ю до України». Виставка присвячена 25-й річниці незалежності України, окрім того Петро Павлович цього року ювіляр – йому 70. На виставці представлено 22 роботи, серед яких є мальовничі краєвиди Прилуччини та навколишніх сіл, натюрморти та портрети, зібрані в різні періоди творчої діяльності автора.

Реалістична манера автора, глибоке проникнення в тему, гармонійне розмаїття кольорів наповнюють виставкову залу музею теплом і світлом. Твори Петра Мироненка мають не тільки високохудожню оцінку, а й історичну цінність.

«Літо. Книга. Я.»

Цикл пізнавально-розважальних заходів «Літо. Книга. Я.», який Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького – Носенка започаткувала у серпні, продовжився 16 серпня на бібліотечному майданчику літературним квест-калейдоскопом «Веселковий книгограй». Сучасні принцеси Книжкової країни покликали на допомогу своїх друзів та бібліотекарів, щоб квест вийшов дійсно цікавим.

Кожна команда отримавши маршрутну карту, вирушила у подорож відділами бібліотеки, бібліомайданчиком, подвір’ям краєзнавчого музею та Парком Слави.

На першій зупинці - «Алеї загадок» - читачів зустріла головний бібліотекар Наталія Сич, яка запропонувала, використовуючи фонди бібліотеки, розв’язати літературні загадки.

Зупинка «Казковий акваріум» зустріла дітей наступним завданням: виловити із справжнісінького акваріуму рибу або кульку з описом літературного персонажу та назвати його.

Зупинка «Зелених прапорців» знаходилась на музейному подвір’ї. Зібравши усі прапорці, школярі почали називати книги про відомих українців.

Виконавши всі завдання, діти отримали можливість закінчити подорож зупинкою «Інтернет – павутиння», на якій дізналися від бібліотекаря Любові Кожевнікової правил користування мережею Інтернет та безпекою спілкування у мережі.

«Книжковий серпантин»

Літо для Прилуцької дітвори улюблена пора року. Це розваги, відпочинок з друзями, подорожі…А для дітей, які люблять читати, це пора відкриття нових цікавих книжок та спілкування з однолітками у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького – Носенка. Саме для юних читайликів та їх друзів бібліотекарі підготували у серпні цикл пізнавально-розважальних заходів «Літо. Книга. Я.» щовівторка діти збираються в бібліотеці, щоб цікаво провести час.

9 серпня найактивніші читачі взяли участь у бібліотечній мозаїці «Книжковий серпантин».

Головний бібліотекар Наталія Сич підготувала для відвідувачів цікаву казкову подорож сторінками відомих творів, а потім самі діти по черзі показували книжкових персонажів, а решта мала відгадати що то за герой книги.

У цей сонячний день на малечу чекало бібліотечне лото і, звичайно, рухливі ігри.

Переглядів:1851