Відбулося нагородження переможців першої краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край»

Зараз – особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим.

Не дивлячись на погодні умови та нестачу світла, 26 червня в сесійній залі Прилуцької міської ради все ж таки відбулось урочисте нагородження переможців першої краєзнавчої премії ім. Дмитра Шкоропада «Рідний край».

Дмитро Овсійович Шкоропад – доктор технічних наук, професор, краєзнавець. З дитинства був закоханий у рідний край та все своє свідоме життя вивчав його історію. Як результат його кропіткої праці став чотирьохтомник «Історія Прилуччини».

Переможцем у номінації «Лауреат» стали співавтори: наш місцевий краєзнавець Олексій Антонович Савон та Дмитро Овсійович Шкоропад з роботою «Енциклопедичний довідник: Прилуччина».

Дипломантами стали: Геннадій Щисловський, Анатолій Риженко, Світлана Ніколенко.

Премія «Рідний край» буде присуджуватись один раз на два роки.

Відбувалася книжкова панорама «Цікава подорож у світ книжок»

Два дні, 14 та 15 червня, зали та ігровий майданчик Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка перетворилися на незвідану країну знань, адже тут відбувалася книжкова панорама «Цікава подорож у світ книжок». Для учнів початкових класів гімназії №5 бібліотекар Оксана Проценко провела віртуальний екскурс в історію створення книги, а потім усі разом вирушили у захоплюючу мандрівку у світ сучасної дитячої літератури. Зі сторінок книг з дітьми розмовляли відомі літературні герої, а діти розповідали про вже прочитані книги.

У тому, що читаючи книги, можна дізнатися багато цікавих речей, впевнила учнів початкових класів ЗОШ №2 бібліотекар Людмила Піддяченко. Саме під час знайомства з літературою діти дізналися, що означає слово «канікули», у які ігри найбільше любили грати герої творів В. Нестайка та згадати казки у яких герої – овочі та фрукти.

Під час бліц-опитування виявилося, що майже всі учні без винятку люблять читати книги про тварин. Тому і було цікаво відгадувати літературних персонажів - тварин під час конкурсу «Діти та звірята».

«Святкує країна дитинства!»

Дитинство – це пора веселощів, розваг, відпочинку. І можливо тому сама краща пора року – літо - розпочинається зі свята дитинства. У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького - Носенка стало доброю традицією святкувати Міжнародний  день захисту дітей на бібліотечному майданчику, адже бібліотека – це не тільки центр додаткової освіти, а ще й центр дозвілля та відпочинку. І ніяка дитяча бібліотека не може існувати без дітей, без своїх любих читачів.

2 червня на святкову феєрію «Святкує країна дитинства!» до бібліотеки завітали учні початкових класів гімназії №1. Ведуча заходу – завідувач бібліотекою Євгенія Гнатів запросила малюків у святкову подорож з книгою. А мандрувати, звичайно, краще з піснею. Тому у подорожі дітей супроводжували пісні у виконанні вихованців вокальної студії «Натхнення» Прилуцької школи мистецтв.

Розповіді глядачів про речі з чарівної валізи показали, що діти знають персонажів казок та літературних творів, а якщо траплялися ускладнення, на допомогу приходили бібліотекарі та тематична книжкова виставка.

Не обійшлась святкова феєрія і без веселих ігор з казковим Котиком, і без конкурсу малюнків про свою сім’ю. А салют із мильних кульок завершив святкове дійство.

Запрошуємо на виставку «Ляльковий світ»

Переважна більшість людей схильна зараховувати ляльок до речей виключно дитячих, забуваючи, що в світі є ляльки, створені явно не для малюків. Деякі ляльки стають справжньою знахідкою для колекціонерів, які не шкодують ніяких грошей на чергову новинку лялькового світу.

2 червня об 11:00 у виставковому залі Прилуцького краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки прилучанки Ірини Куліш «Ляльковий світ». На виставці представлено колекцію ляльок, що нараховує 75 одиниць з різних країн світу, а також свої роботи у техніці печворк та картинну вишивку.

Виставка дає можливість дорослим згадати своє дитинство, а нинішньому поколінню познайомитися з іграшкою-лялькою своїх мам та бабусь.

Виставка діятиме до 25 червня 2017 року. Запрошуємо всіх бажаючих.

Переглядів:2217