«Духовні витоки українства»

Сьогодні, 26 липня, у МЦБ ім. Л.Забашти відбувся бібліо-експрес до 1030-річчя хрещення Київської Русі «Духовні витоки українства».

У ході заходу гості книгозбірні дізналися про передумови запровадження християнства на теренах Київської Русі, ознайомилися з історичними аспектами розвитку держави, поринули у життя перших давньоруських християн. До уваги аудиторії було запропоновано цікавий відеоряд на вказану тематику та підбірка презентаційного матеріалу.

Виставка творчих робіт заслуженої майстрині народної творчості України Катерини Каращук «Вишивана доля»

10 липня в приміщенні Прилуцького краєзнавчого музею відкрилась виставка творчих робіт заслуженої майстрині народної творчості України Катерини Каращук «Вишивана доля» присвячена 85-річчю з дня її народження. На виставці представлені унікальні зразки вишиваних рушників, сорочок, серветок, що виготовлені руками Катерини Семенівни у різних вишиваних техніках: хрестик, лиштва, вирізування, виколювання, «солов’їні вічка» тощо. Привертають до себе увагу й живописні роботи майстрині, оскільки поряд із вишиванням другим захопленням Катерини Каращук було малювання. Тут розквітають ружі, грають усіма фарбами польові квіти, гордовито крокують коні, а поблизу них голубляться молодята. Є також кілька робіт на яких зображена сама майстриня – поважна та прекрасна жінка.

Виставку доповнюють рідкісні фотосвітлини з життя майстрині та особисті документи: свідоцтво про народження, трудова книжка, грамоти та листи.

Виставка безкоштовна і працюватиме з 10 по 20 липня. Поспішіть насолодитися красою.

Директор музею Тетяна Зоць

Переглядів:1714