Прилуцький міськрайонний суд

ІНФОРМУЄ:

 

 

 

За порушення обов'язків встановлених вироком суду особа буде направлена для відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки

Прилуцьким міськрайонним судом у травні поточного року засуджено громадянина Ш. за вчинення крадіжки до 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Враховуючи, що засуджений систематично не виконував покладені на нього судом обов`язки, Прилуцьким районним відділом з питань пробації філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області направлено до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Прокурором Прилуцької окружної прокуратури в суді подання пробації підтримано.

За результатами судового розгляду в листопаді поточного року засудженому іспитовий строк скасований та останній буде направлений для відбування призначеного покарання в місця визначені для відбування покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

 

 

Ухвалено вирок за фактом хуліганства на території Ічнянської ОТГ

Так, житель міста Ічня Прилуцького району у лютому поточного року, перебуваючи в приміщенні розважального закладу, виявляючи своє зневажливе ставлення до громадського порядку та існуючих у суспільстві загальновизнаних правил поведінки і моралі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив дії, що грубо порушують громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжуються особливою зухвалістю, продовжуючи свою зухвалу поведінку шляхом нанесення ударів правою ногою пошкодив дзеркало заднього виду автомобіля потерпілого.

Протиправні дії правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 296 КК України, як хуліганство.

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення вироком Ічнянського районного суду від 10.08.2022 винного засуджено до 2 років обмеження волі та звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Вирок законної сили на даний час не набрав.

Винесено вирок за заняття гральним бізнесом

Прилуцький міськрайонний суд виніс вирок двом жителькам Ічнянського району за порушення законодавства у сфері грального бізнесу.

За результатами досудового розслідуванням, яке проводилось слідчими Національної поліції за матеріалами Прилуцького міжрайвідділу СБУ, суд визнав зловмисниць винними за ч.1 ст. 203-2 (заняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 170 тисяч гривень кожній.

 

 

9 років тюрми за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які потягли смерть потерпілого

Закінчився судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням особи у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень, які потягли смерть потерпілого.

Нагадаю, що 02.02.2019, 21 річний мешканець с. Білорічиця Прилуцького району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння в будинку за місцем проживання потерпілого, наніс останньому чисельні удари руками та ногами і один удар стільцем по голові, а також чисельні удари ногами по тулубу потерпілого, від яких останній помер у лікарні.

Відповідно до висновку судово-медичного експерта, вказані тілесні ушкодження відносяться до категорії тяжких тілесних та знаходиться в прямому причинно-наслідковому зв'язку з настанням смерті.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні категорично не визнавав та намагався перекласти іі на іншу особу.

Однак, державним обвинувачем - прокурором Прилуцької місцевої прокуратури надані беззаперечні докази та доведено саме його вину в заподіянні смерті потерпілого.

Вироком Прилуцького міськрайонного суду від 18.02.2020 обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком 9 років.

 

 

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності

Постановою Ічнянського районного суду від 16.07.2018 колишнього начальника фінансового управління Ічнянської районної державної адміністрації визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Установлено, що державний службовець, посаду якого відповідно до статті 6 Закону України «Про державну службу» віднесено до посад категорії «Б», під час припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, несвоєчасно, без поважних причин подала шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, за формою, що визначається НАЗК, а саме подала таку декларацію 29.03.2017, хоча була звільнена 20.02.2017.

За такі дії судом на правопорушника накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.).

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Переглядів: