Склад Громадської ради (завантажити).

Рішення виконавчого комітету Прилуцької міської ради №97 від 19.03.2019 року "Про Громадську раду при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради" (додається).

ПОЛОЖЕННЯ про Громадську раду при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради (додається).

Рішення виконавчого комітету Прилуцької міської ради № 38 від 11 лютого 2020 року "Про внесення змін до складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради" (додається).

 

Громадська рада працює!

Відбулося 11 засідання Громадської ради

 
Сьогодні, 09 лютого, у сесійній залі міської ради відбулося одинадцяте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання «Про відновлення гастрольної діяльності в умовах послаблення карантину» доповіла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, яка повідомила присутніх, що на ім'я міського голови надходять численні звернення щодо надання дозволів на проведення гастрольних (концертно-розважальних) заходів у міському Будинку культури.

Жваво обговоривши актуальне питання Громадська рада ухвалила рішення рекомендувати міському голові відновити гастрольну діяльність у приміщенні міського Будинку культури з дотриманням усіх карантинних вимог, за умови укладення договору оренди та оплати комунальних послуг.

З питання «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров'я затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1094, Громадській раді необхідно делегувати двох представників до конкурсної комісії. Після обговорення члени ГР делегували своїх представників Валерія Дорошенка та Вікторію Котову.

У ході засідання розглянули питання «Про нагородження відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» доповіла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова.

З нагоди гідного відзначення 32-ї річниці виводу військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на ім’я міського голови від афганців надійшли два клопотання.

Громадська рада ухвалила рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання від двох громадських організацій та до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

- від Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА - Сєнченка Анатолія Івановича;

- від ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» - Ведмідського Олександра Анатолійовича.

У ході засідання члени Громадської ради також розглянули питання «Про участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна -2020». Метою конкурсу є - розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик. Всебічна підтримка волонтерського руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва. Інформацію взяли до відома та вирішили обговорити дане питання в своїх громадських організаціях.

Голова Громадської ради Володимир Нежиборець проінформував присутніх, що сьогодні відбулось друге засідання ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради за підсумками якого вирішили установчі збори провести 23 лютого 2021 року о 14:00 у сесійній залі міської ради.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося десяте засідання Громадської ради

09 грудня в сесійній залі міської ради відбулося десяте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора Комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти «Прилуцька школа мистецтв» проінформував присутніх начальник відділу по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян.

Відповідно до Закону України «Про культуру», рішення Прилуцької міської ради від 22 жовтня №307 «Про оголошення конкурсу на посаду директора комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти «Прилуцька школа мистецтв», Громадській раді необхідно делегувати трьох представників до конкурсної комісії. Після обговорення члени ГР делегували:

  • голову Прилуцької міської організації профспілки працівників культури Гнатів Євгенію Валентинівну,

  • голову Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Заголій Тетяну Спиридонівну,

  • представника громадської організації «Молодіжний клуб Джура» Зінченко Марію Юріївну.

З питання «Про створення ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради» доповіла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова.

У ході засідання члени Громадської ради також розглянули подання громадських організацій: від голови Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» Олега Реброва та від голови Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» Юрія Буконкіна про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їхніх організацій з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Громадська рада ухвалила рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання громадських організацій та до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

- від Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86»:

  • Прокопця Юрія Анатолійовича;

  • Шевцова Леоніда Володимировича.

- від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль»:

  • Дробота Андрія Павловича;

  • Скибу Олександра Миколайовича.

До речі, троє членів Громадської ради, відповідно до Положення про Громадську раду, склали свої повноваження і вийшли із членства, у зв’язку з обранням їх депутатами Прилуцької міської ради восьмого скликання (Гензель Артем Ігорович, Чміль Сергій Валерійович, Чумаченко Анна Леонідівна).

До складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради ввели наступних за черговістю кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів на установчих зборах та почнуть працювати з наступного засідання ГР, ними стали:

  • Головань Олексій Анатолійович, член благодійної організації «Міжнародний фонд «Нова Країна»;

  • Заріпов Рахімзян Шаріфзянович, член громадської організації «Прилуцька міська організація ветерани України»;

  • Сагайдак Валерій Іванович, член громадської організації «Об’єднання ветеранів та працівників силових структур України».

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося чергове засідання Громадської ради
 

03 вересня в сесійній залі міської ради відбулося дев’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання - «Про внесення змін до порядку призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям» - проінформувала начальник відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення міської ради Марина Погуляй.

Постановою Кабінету Міністрів України № 632 від 22.07.2020 внесено зміни до порядку призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Змінами визначено умови за яких допомога на дітей одиноким матерям не призначається. Згідно пункту 35-2 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, допомога не призначається, зокрема, якщо у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, та не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не здобували освіти за денною формою, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи (крім випадків, передбачених в абзацах десятому - чотирнадцятому цього пункту).

Посадовець звернула увагу, що такі одинокі матері мають право в період з липня по грудень звернутися за призначенням на один шестимісячний період державної соціальної допомоги, як малозабезпеченій сім’ї (підпункт 2 пункту 11 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям).

Начальник відділу по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян доповів з питання «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська стоматологічна поліклініка». Члени ГР до конкурсної комісії делегували своїх представників Тищенко Валентину Миколаївну та Нежиборця Володимира Валентиновича.

Про делегування представників Громадської ради до складу журі місцевих мистецьких конкурсів «Місто моє» та «Кольорове місто» доповіла начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан.

Громадська рада до складу журі мистецького літературного он-лайн-конкурсу «Місто моє» делегувала Кірічка Анатолія Дмитровича, а до складу он-лайн-конкурсу дитячого малюнку «Кольорове місто» - Опанасенко Олену Вікторівну.

У ході засідання розглянуті подання від громадських організацій: Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86», заступника голови Івана Волошина; Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль», голови Юрія Буконкіна; Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА, голови Олега Дем’яненка та голови Володимира Нежиборця ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» з нагоди Дня міста про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їхніх організацій.

Члени Громадської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання громадських організацій та до Дня міста нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

Від Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» :

  • Легкого Анатолія Володимировича;
  • Реброва Олега Олексійовича;
  • Васька Олександра Дмитровича.

Від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» :

  • Журавля Миколу Петровича;
  • Савченка Василя Андрійовича;
  • Шаповала Миколу Григоровича.

Від громадської організації «Ветерани Афганської війни та Учасники бойових дій Прилуччини»:

  • Коваленка Олександра Васильовича.

Від Прилуцької міськрайонної спілки ветеранів Афганістану при УСВА:

  • Макуху Василя Володимировича.

До речі, на попередньому засіданні Цибенко Сергій Миколайович склав повноваження заступника та вийшов із членів Громадської ради, у зв’язку з його обранням депутатом Сухополов`янської ОТГ. Члени ГР одноголосно обрали заступником Артема Бондаренка, голову громадської організації «Вишиванка».

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

Ухвалені дорадчі рішення

У сесійній залі міської ради 28 січня 2020 року відбулося восьме засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання - «Про надання пільг у грошовій формі на оплату житлово-комунальних послуг» - проінформувала начальник відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради Вікторія Опарко.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня» Яна Погоріла проінформувала «Про реформу вторинної ланки комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня».

У ході засідання розглянуті подання голів громадських організацій Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА Олега Дем’яненка та Володимира Нежиборця ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» з нагоди 31-ї річниці виводу військ з Афганістану про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їхніх організацій.

Члени Громадської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання голів громадських організацій та до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

Переправку Івана Афанасійовича,

Степаненка Володимира Миколайовича,

Білого Григорія Павловича.

Колейка Миколу Васильовича,

Костюка Андрія Андрійовича,

Мартиненка Івана Володимировича.

У питанні «Різне» розглянули звернення члена Артема Бондаренка, члена Громадської організації «Вишиванка» щодо встановлення на перехресті вулиць Київської та Ветеранської світлофора або «лежачого поліцейського» для обмеження швидкості руху автомобілів. У цьому районі розміщені дитяча бібліотека, ДНЗ №15, медичне училище та ЗОШ №2, у зв'язку з тим, що деякі водії порушують правила дорожнього руху трапляється велика кількість нещасних випадків, тому до нього, як члена ГР звернувся директор ЗОШ №2 В.Хомич посприяти у вирішенні даного питання. Члени Громадської ради підтримали звернення Артема Бондаренка, та одноголосно ухвалили рішення підготувати звернення на ім'я міського голови про внесення даного питання на розгляд депутатів Прилуцької міської ради.

Також у процесі розгляду питання «Різне» член Громадської ради Сергій Цибенко повідомив про вихід із членства Громадської ради, у зв'язку з його обранням депутатом Сухополов’янської ОТГ.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

На Громадській раді ухвалено низка дорадчих рішень

12 листопада 2019 році в сесійній залі міської ради відбулося сьоме засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У ході засідання члени Громадської ради заслухали інформацію тимчасово виконуючого обов’язки начальника Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Сергія Сторожука про забезпечення правопорядку у місті Прилуцьким відділом поліції та про стан розслідування смерті підлітка Чаленка Дениса на залізничних коліях. Зазначив, що усі матеріали по даній справі передані на розгляд досвідчених слідчих до Головного слідчого управління.

Також Сергій Сторожук акцентував увагу присутніх на тому, що розслідування обставин смерті хлопця перебуває на контролі голови Національної поліції України та запевнив, що висновок буде об’єктивним.

У ході засідання начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш проінформувала членів Громадської ради про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Ганна Малиш зауважила, що починаючи з жовтня 2019 року відповідно до Закону України від 09.11.17 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» пільга надається у грошовій формі.

Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуть АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Зазначила, що пільговикам, які подали заяву до управління праці та соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

У зв’язку з цим платіж за послугу нараховується у повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику.

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

Посадовець наголосила на тому, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому випадку сума пільги за жовтень буде донарахована в наступному місяці. Зазначила, що якщо є можливість, то можна сплатити платіжки за жовтень, а гроші надійдуть на картку пізніше.

Ганна Малиш акцентувала увагу на тому, що за довідками чи з питаннями можна звертатися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради по вул.Київській, 281, у кабінети №№62, 63, або ж за телефоном 3-12-02.

На засіданні розглянуто подання «Про нагородження відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та до Міжнародного дня волонтера, з якого доповіла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова.

Відповідно до звернень голів громадських організацій: Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» Буконкіна Ю.В., ГО воїнів - ліквідаторів аварії на ЧАЕС «НБАТ» Тютюнника В.І., ГО «Всеукраїнська організація ветеранів, осіб з інвалідністю, ліквідаторів «Спілка чорнобильців України» Лігуна А.М., громадської організації всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» Реброва О.О., ГО «Варта Прилуки» Правосуда О.М., та ГО «Патріот Прилуки» до нагородження представлено ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та волонтерів.

Члени Громадської ради підтримали кандидатури представлені головами громадськими організаціями та рекомендували міському голові до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та до Міжнародного дня волонтера нагородити відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» поданих членів громадських організацій.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося чергове засідання Громадської ради

8 жовтня 2019 року в сесійній залі міської ради відбулося шосте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У ході засідання члени Громадської ради заслухали інформацію начальника Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Олександра Яцика про роботу Прилуцького відділу поліції.

На засіданні розглянуто подання «Про нагородження відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги».

Члени Громадської ради підтримали кандидатури представлені головою громадської організації «Патріот Прилуки» Олександром Дуденком з нагоди Дня захисника України, а саме: учасників бойових дій у зоні АТО/ООС та волонтерів на сході України Вінчуру Олександра Вікторовича та Сакадьола Павла Олексійовича.

У ході розгляду питання «Різне» члени Громадської ради заслухали начальника управління містобудування та архітектури міської ради Віктора Тесленка, який відповів на низку запитань стосовно покращення будівельно-архітектурних об’єктів, нового будівництва та перебудови існуючих приміщень у багатоповерхових житлових будинках.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

На Громадській раді вирішили низку нагальних питань

13 серпня 2019 року в сесійній залі міської ради відбулося п’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

Першим питанням на черговому засіданні ГР заслухали інформацію про роботу Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, з якої проінформував начальник сектору превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко.

З другого питання - «Порядок продажу земельних ділянок комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Прилуки» - членів Громадської ради проінформувала начальник відділу комунальної власності міської ради Олена Яценко.

Посадовець акцентувала, що рішенням Прилуцької міської ради (91 сесія 6 скликання) від 30.07.2015 № 14 було затверджено Порядок відчуження земельних ділянок із земель комунальної власності територіальної громади м. Прилуки або прав на них на конкурентних засадах. Починаючи з 18.02.2016 до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах)» внесено значну кількість змін, у наслідок чого, норми даного положення втратили свою актуальність.

Міська рада готова до проведення земельних торгів у Прилуках - це свідчить у першу чергу про відкриту і прозору діяльності місцевої влади, що завжди позитивно сприймається потенційними інвесторами і значно підвищує рейтинг інвестиційної привабливості регіону.

Новий порядок забезпечить:

- законність земельних відносин у м. Прилуки, зокрема в частині продажу земельних ділянок комунальної власності на земельних торгах;

- ефективне використання земельних ресурсів територіальної громади. Продаж ділянок на аукціоні є способом планування забудови території населеного пункту, адже ділянки продаються з певним цільовим призначенням, тобто місто здійснює реалізацію генерального плану та отримує додаткові кошти;

- підвищення прозорості дій органів місцевого самоврядування шляхом встановлення чітких умов проведення аукціонів;

- сприяння підприємницькій та інвестиційній діяльності в місті;

- збільшення надходжень до міського бюджету від продажу земельних ділянок комунальної власності та прав на них та земельного податку.

Відповідно до вимог чинного законодавства для розвитку нашого міста члени Громадської ради обговорили й ухвалили проект регуляторного акту про Порядок продажу земельних ділянок комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Прилуки, який на сьогодні проходить процедуру оприлюднення та рекомендували міській раді затвердити новий розроблений Порядок.

У ході засідання було розглянуто три подання «Про нагородження відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» голів громадських організацій «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ» Павла Красноока, «Об’єднання ветеранів та працівників силових структур України» Валерія Сагайдака та «ПАТРІОТ ПРИЛУКИ» Олександра Дуденка.

Члени Громадської ради підтримали кандидатури представлені громадськими організаціями та рекомендували міському голові до Дня 28-ї річниці незалежності України нагородити відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» Людмилу Бойко, Юрія Лісняка та посмертно Олександра Конаха, а нагороду вручити матері померлого - Конах Олені Володимирівні.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

На засіданні Громадської ради вирішувались нагальні питання

14 травня 2019 року відбулося четверте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У ході засідання було розглянуто три питання порядку денного: «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах міста Прилуки», «Доповнення до мережі міських автобусних маршрутів м. Прилуки, «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в м. Прилуки».

На початку засідання слово для виступу було надано Роману Зінченку — голові Прилуцької міськрайонної громадської організації «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка», який підняв питання матеріально-технічного забезпечення міських шкіл для занять та підготовки учнів до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). Наголосив на необхідності розвитку національно-патріотичного виховання молоді міста. У ході обговорення даного питання виступили заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко та голова Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій.

У ході засідання заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко відповів на численні питання членів Громадської ради та проінформував про внесені зміни до мережі міських автобусних маршрутів та про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в місті Прилуки.

Під час розгляду питання «Різне» заступник голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, голова відокремленого підрозділу громадської організації «Молодіжний клуб Джура» Марія Зінченко запросила присутніх 21 травня на благодійний перегляд фільму «Чорний козак» метою показу якого є збір коштів на протезування пораненого бійця АТО Дмитра Краслянського та популяризація українського кінематографу.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося засідання Громадської ради

23 квітня відбулося третє засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У ході засідання було розглянуто 5 питань порядку денного: «Про нагородження відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги»; «Про роботу відділу адміністративних послуг», «Про роботу КП «Прилукитепловодопостачання».

Під час розгляду питання «Різне» про проведення Всеукраїнського місячника Товариства Червоного Хреста України «Забезпечуючи найголовніше» присутніх проінформувала представник, волонтер Прилуцької міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Катерина Шмат.

 

На другому засіданні Громадської ради вирішили!

9 квітня відбулося друге засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У ході розгляду питань порядку денного члени Громадської ради заслухали питання про нагородження відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги», по якому доповів начальник відділу по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян.

Своїм рішенням члени Громадської ради підтримали клопотання голів громадських організацій та рекомендувати міському голові до Міжнародного дня Чорнобильської катастрофи нагородити відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» представлені кандидатури.

Щоб не порушувати Положення про відзнаку міського голови м.Прилуки «За заслуги» члени Громадської ради не підтримали подання Волошина І.Т. ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС та запропонували звернутися до однієї з громадських організацій міста або ж у комітет самоорганізації населення, у якому проживають ліквідатори, які підготовлять відповідний пакет документів для нагородження до іншого державного свята.

У питанні “Різне” члени Громадської ради ухвалили низку дорадчих рішень, а саме:

- рекомендувати міській раді віднайти кошти для фінансової підтримки трьох громадських організацій інвалідів: УТОС УТОГ та Фенікс;

- підготувати звернення до правоохоронних органів щодо патрулювання вулиць міста у вечірній та нічний час для уникнення вандалізму та руйнації пам’яток міста; запрошувати керівників правоохоронних органів на засідання Громадської ради, обдумати та обговорити у своїх ГО питання продажу у вечірній час доби алкогольних напоїв у цілодобових магазинах, ресторанах та кафе.

- за ініціативи Сергія Цибенка на наступні засідання запросити керівників: Центру надання адмінпослуг міської ради, КП “Прилукитепловодопостачання” та управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради;

- за ініціативи Валерія Дорошенка встановити по місту Прилуки “лежачі поліцейські” (із асфальту) біля шкіл, міської лікарні, у районі “сорокового” магазину;

- Сергій Цибенко та Людмила Бойко запросили на відкриття пам’ятника загиблим воїнам АТО (ООС), яке відбудеться 14 квітня 2019 року о 10:30 у центральній частині міста.

 

Обрано голову Громадської ради при виконавчому комітеті

Прилуцької міської ради

26 лютого 2019 році, відбулося перше засідання Громадської ради, у ході якого вирішені організаційні питання:

1. Про обрання голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

2. Про обрання секретаря Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

3. Про обрання заступників голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

4. Про обговорення та схвалення Положення про Громадську раду при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради в новій редакції.

Розпочала засідання Александрова О.В. – начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради.

За підсумками проведеного засідання головою Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради обрано - Нежиборця Володимира Валентиновича, голову громадської організації «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини».

Секретарем Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради обрано Александрову Олену Віталіївну, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

Також обрано заступників голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради: Зінченко Марію Юріївну, голову Відокремленого підрозділу громадської організації «Молодіжний клуб Джура» та Цибенка Сергія Миколайовича, представника громадської організації «Право на захист».

Члени Громадської ради обговорили, унесли свої пропозиції та схвалили Положення Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

У питанні «Різне» розглянули звернення Дорошенка Валерія Володимировича щодо виведення його із членів комісії із проведення конкурсного відбору на зайняття посад директора та медичного директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська дитяча лікарня».

Члени Громадської ради делегували до конкурсної комісії із проведення конкурсного відбору на зайняття посад директора та медичного директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська дитяча лікарня» Шевченко Ренату Віталіївну, представника громадської організації «Спортивно-бійцівський клуб В.Лічман.В».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 

Обрано новий склад Громадської ради

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради відбулися 20 лютого 2019 року.

За рішенням ініціативної групи головуючим установчих зборів обрано Цибенка Сергія Миколайовича, заступника голови громадської спілки «Рада ветеранів учасників бойових дій та членів сімей загиблих(померлих) учасників», секретарем - Александрову Олену Віталіївну начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

На початку установчих зборів секретар міської ради Анатолій Шамрай вручив Відзнаку міського голови м.Прилуки «За заслуги» Олександру Руденку, голові Громадської ради 2014-2018 років подякував за тісну співпрацю у роботі на благо міста.

У ході зборів секретар Громадської ради Олена Александрова проінформувала про роботу ініціативної групи з підготовки установчих зборів. Наголосила, що Громадська рада — постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Громадська рада обирається один раз на два роки. Відповідно до постанови КМУ “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”.

Сорок сім інститутів громадянського суспільства виявили бажання делегувати своїх представників до Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно ухвалили рішення про допущення всіх кандидатур до участі в установчих зборах.

Наголосила, що є два варіанти рейтингового голосування відкрите та закрите. У ході роботи члени ініціативної групи ухвалили рішення провести закрите рейтингове голосування.

Також Олена Александрова зазначила, що Громадська рада відповідно до Постанови КМУ не може становити більш 35 осіб тому необхідно затвердити кількісний склад Громадської ради.

Делегати ІГС одноголосно ухвалили рішення обрати кількісний склад Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради - 35 осіб.

У ході роботи за більшістю голосів закритого рейтингового голосування обрано персональний склад членів Громадської ради (список додається).

Головуючий установчих зборів Сергій Цибенко привітав новий склад Громадської ради та побажав усім конструктивної та плідної роботи наголосивши, що у разі припинення будь-якою особою членства (пропуск без поважної причини, хвороба, переїзд) у Громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу громадської ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах.

Крім того, на зборах було визначено дату та час проведення першого засідання Громадської ради — вівторок, 26 лютого 2019 року 15:00 сесійна зала міської ради.

На першому засіданні будуть обрані голова Громадської ради його заступники та секретар.

Фото заходу:

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів: