До юбілейної дати від дн народження Л.УКраїнки

25 лютого 2021 року вся Україна святкувала 150 років від дня народження Лесі Українки. Відтак, і Прилуцька міська бібліотека для дітей долучилася до відзначення ювілейної дати задля популяризації та вшанування творчості письменниці.

Саме у цей день в он-лайн та оф-лайн форматі одночасно працівники бібліотеки провели інформаційно-книжковий мікс «Я буду вічно жити!» Працівники відділу обслуговування проводили бліц-вікторину на знання життя та творчості Л.Українки. Одним із питаннь якої було "Чи існує премія ім. Л.Українки?" У бібліотеці діти дізналися, що існує «Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» — премія що присуджується щороку до дня народження Лесі Українки — 25 лютого за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Цікавою була інформація, що у 1991 році лауреатом премії ім. Л.Українки став М.Олійник за книгу "Дочка Прометея" (біографічна повість про Л.Українку).

Працівники читальної зали розповідали про книгу-мандравку «Україна», демонструючи відеоролік, підготований Українським культурним фондом «Леся Українка: Мавка, фемінізм і 200 гривень».

А бібліокінозал "Крекс! Пекс! Фекс!" з нагоди 150-річного ювілею Л.Українки пропонує своїм глядачам переглянути проморолик до мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Прилуцька міська бібліотека для дітей

 

"Таємнича сила квітів"

Профорієнтаційна робота в бібліотеках будується по-різному, але мета у всіх одна - допомогти молодій людині визначити свій професійний шлях. У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей вже декілька років поспіль працює програма «Профіклас», мета якої -  допомогти усвідомлено обрати майбутню професію.  

28 лютого у світі відзначається День флориста або День квіткового дизайну. Цей день - ідеальний для того, щоб створювати квіткові композиції, а також милуватися на творіння інших.

Для наших читачів - це гарна нагода переглянути на сторінці «Фейсбук» відео презентацію "Таємнича сила квітів", підготовану головним бібліотекарем О.Проценко, та дізнатися про нову професію.

Зі слайдовою презентацією бажаючі знайомляться на сайті Прилуцької міської бібліотеки для дітей.

За інф.Прилуцької міської бібліотеки для дітей

 

 

Прилучани переможці фестивалю-конкурсу "Мистецькі барви"

Вітаємо учнів художнього відділення - лауреатів Міжнародного молодіжного фестивалю-конкурсу "Мистецькі барви".

І місце - Гуляницька Марія, Павлоцький Гліб (викладач Анна Олексієнко), Маценко Кіра, Тесленко Тетяна, Шаповал Анна (викладач Галина Єфременко).

ІІ місце - Бедік Каріна, Гмиря Олена (викладач Анна Олексієнко), Маценко Кіра, Молокова Поліна, Пилипенко Артем, Шаповал Арсеній (викладач Ольга Ціховська), Тесленко Тетяна, Шаповал Арсеній (викладач Галина Єфременко).

ІІІ місце - Гмиря Олена (викладач Галина Єфременко), Штанько Поліна-Юлія (викладач Анна Олексієнко).

Прилуцька школа мистецтв

 

Українська бібліотечна асоціація

Працівників дитячої бібліотеки не лякають сучасні технологічні тренди, а період карантину – гарна нагода шукати нові ідеї для розвитку бібліотеки,

11 лютого головний бібліотекар Прилуцької міської бібліотека для дітей ім. Павла Білецького – Носенка Оксана Проценко взяла участь у всеукраїнському вебінарі «Створення привабливого інтерактивного простору бібліотеки за допомогою сучасних інформаційних технологій», що відбувся онлайн на платформі Zoom. Проводила захід ВГО «Українська бібліотечна асоціація».

Прилуцькі бібліотекарі здобули досвід з впровадження інтерактивного обладнання в бібліотечних установах та вивчили можливості роботи повноцінного бібліотечного консультанта, який працює 24/7.

 

Лялька-мотанка - обреріг гарного настрою!

Лялька може стати гарним атрибутом прийдешнього традиційного народного свята Масляна і гарним подарунком.

У рамках роботи народознавчого клубу «Оберіг» Прилуцька міська бібліотека для дітей 11 лютого розмістила на офіційній сторінці Фейсбук відео-майстер клас «Лялька-мотанка Дзвіночок».

Головний бібліотекар Наталія Сич покроково показала, як виготовити оберіг гарного настрою.

Детальне відео шукайте за посиланням: https://www.facebook.com/super.pmdb/

Відділ культури і туризму міської ради

🎶 2 день ХX Міжнародного молодіжного телевізійного фестивалю-конкурсу«Мистецькі барви - 2021» 🎨

5 лютого 2021 року триває робота журі фестивалю в стінах Прилуцького міського Будинку культури.

Цього року «Мистецькі барви» вкотре підтвердили статус Міжнародного фестивалю, адже географія охоплює 10 областей України: Донецька, Тернопільська,  Сумська, Дніпропетровська, Вінницька, Полтавська, Чернігівська, Київська, Одеська, Харківська та Республіка Білорусь (Брестська область).

Зйомки гала-концерту за участі лауреатів ХX Міжнародного молодіжного телевізійного фестивалю-конкурсу «Мистецькі барви - 2021» проходитимуть на сцені Прилуцького міського Будинку культури.

Трансляція буде здійснюватися на ТБ «ПРИЛУКИ» (в межах 3-х областей України) та на офіційних сторінках Прилуцького міського Будинку культури у соціальних мережах.

 

Переглядів:1825