Відбулося 14 засідання Громадської ради

У сесійній залі міської ради 1 серпня відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У ході засідання заступник міського голови Олександр Сивенко проінформував з питання «Про розгляд проєкту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки. Після жвавого обговорення члени громадської ради ухвалили дорадче рішення погодити тариф на послуги з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки у розмірі 5,00 грн. за одну поїздку, під час літніх канікул за тарифом 8,00 грн. за одну поїздку, при пред’явленні учнівського квитка та за умови впровадження з 01.01.2024 валідаційної системи оплати проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування.

 

 
 

Також члени Громадської ради одноголосно ухвалили дорадче рішення рекомендувати міському голові до Дня Незалежності України нагородити Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль»: Антоненка Миколу Миколайовича, Ельтека Віктора Івановича та Острянського Сергія Володимировича.

 

 

 

 

Відбулось чергове засідання Громадської ради

У сесійній залі міської ради 15 липня відбулося дев’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

Члени Громадської ради заслухали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяну Шкуренко з питання «Про надання вторинної медичної допомоги в умовах стаціонару дитячому населенню м.Прилуки».

Посадовець зазначила, що у дитячій лікарні одночасно надається первинна та вторинна медична допомога дітям. На період воєнного стану вилучено норми постанови КМУ 1440 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році» про неможливість фінансування лікарень за рахунок коштів НСЗУ. Для вирішення питання подальшого функціонування стаціонарного відділення створена робоча група з питань організації надання вторинної медичної допомоги дітям м.Прилуки, до якої входять керівники медичних закладів міста, депутати та посадовці міської ради. На сьогоднішній день робоча група працює. Тетяна Шкуренко акцентувала увагу присутніх, що міською радою на сьогодні жодних рішень щодо закриття КНП «Прилуцька міська дитяча лікарня» не розглядалося.

Відповідно до порядку денного розглянуто питання - «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора Прилуцького міського Будинку культури».

За результатами обговорення члени консультативно-дорадчого органу вирішили, делегувати до конкурсної комісії:

Гнатів Євгенію Валентинівну, голову Прилуцької міської організації профспілки працівників культури;

Заголій Тетяну Спиридонівну, голову Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;

Кірічка Анатолія Дмитровича, голову Прилуцької міської спілки офіцерів-ветеранів афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах.

Наступним питанням порядку денного питання - «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня», з якого доповів начальник відділу по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян.

За результатами обговорення члени консультативно-дорадчого органу вирішили, делегувати до конкурсної комісії:

Опанасенка Олега Анатолійовича, голову громадської організації «Комфорт та якість»;

Нежиборця Володимира Валентиновича, голову Громадської ради, голову громадської організації «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини».

Також на розгляд членів Громадської ради також вносилося питання «Про делегування представника Громадської ради до робочої групи з упорядкування вартості проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування м.Прилуки», з якого доповів голова Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради Володимир Нежиборець.

У роботі групи виявив бажання взяти участь Олег Анатолійович Опанасенко — голова громадської організації «Комфорт та якість», який уже працював у даній комісії тому члени ГР його одноголосно підтримали.

У ході засідання роботи обговорили й питання систематичної відсутності окремих члені Громадської ради без поважних причин. Після жвавого обговорення ухвалили рішення виключити зі складу Громадської ради:

Голованя Олексія Анатолійовича представника Благодійної організації «Міжнародний фонд «Нова Країна»;

Шкуренка Гліба Сергійовича представника громадської організації «Молодіжна рада Прилук».

Секретарю Громадської ради Олені Александровій підготувати пакет документів на чергове засідання виконавчого комітету для погодження.

При розгляді питання «Різне» члени Громадської ради порушили питання перейменування вулиці Ю.Коптєва, з яким категорично не згодні. Після обговорення ухвалили рішення підготувати звернення до міського голови про виключення вулиці Ю.Коптева зі списку на перейменування та включити до складу відповідної комісії членів активних громадських організацій міста.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

Громадська рада делегувала трьох представників до конкурсної комісії

07 червня відбулось восьме засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. На розгляд членів Громадської ради виносилось одне питання - про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора Прилуцького міського Будинку культури.

За результатами обговорення члени консультативно - дорадчого органу вирішили, делегувати до конкурсної комісії:

  • Гнатів Євгенію Валентинівну, голову Прилуцької міської організації профспілки працівників культури;

  • Заголій Тетяну Спиридонівну, голову Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;

  • Кірічка Анатолія Дмитровича, голову Прилуцької міської спілки офіцерів-ветеранів афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах.

Також у ході засідання члени Громадської ради порушували питання: про впорядкування зеленої зони в сквері Афганців, про неправомірність забудови по вул.Ю.Коптєва, про відновлення роботи світлофорів та можливість відкриття дитячих садків у місті. Присутні на нараді заступники міського голови дали роз`ясненя на порушені питання.

 

 

31 січня відбулось сьоме засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

Члени Громадської ради розглянули два питання порядку денного.

З першого питання про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня» проінформував Олег Касьян, начальник відділу по роботі з кадрами міської ради. Посадовець зазначив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1094 “Про затвердження порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров'я” виконавчий комітет Прилуцької міської ради розпочинає проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства “Прилуцька центральна міська лікарня” та оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства “Прилуцька центральна міська лікарня”.

Члени Громадської ради одноголосно ухвалили рішення делегувати двох представників до конкурсної комісії, а саме Дорошенка Валерія Володимировича, члена Комітету самоорганізації населення №4 мікрорайону М`ятно-дослідної станції та Опанасенка Олега Анатолійовича, члена громадської організації «Комфорт та якість».

З другого питання проінформувала Олена Александрова, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради, яка акцентувала увагу присутніх, що 15 лютого ми відзначатимемо День вшанування учасників бойових Дій на території інших держав, тому на ім’я міського голови надійшли два клопотання від громадських організацій про нагородження їх членів Відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги».

Після обговорення члени громадської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання голів громадських організацій та нагородити Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів громадських організацій:

 

Від громадської організації “Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини” :

СЕМЕНЦЯ Ігоря Миколайовича.

Від громадської організації «Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при УСВА» :

КОШОВОГО Володимира Івановича.

 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

 

Відбулося чергове шосте засідання Громадської ради

У сесійній залі міської ради 30 листопада відбулося шосте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У ході засідання розглянули низку питань порядку денного.

Перше питання - «Інформація про роботу Прилуцького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області» - залишилось не розглянутим, у чергове на запрошення не прийшов начальник Прилуцького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Олександр Шульга, дане питання члени Громадської ради вирішили вкотре перенести та розгляд наступного засідання.

Відповідно до порядку денного заслухали питання «Про роз’яснення щодо виплати щорічної разової грошової допомоги до 5-го травня згідно ст.13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», після прийняття їх Конституційним Судом України від 21.02.2020 року», з якого інформувала Ярослава Чумак, провідний спеціаліст-юристконсульт відділу праці управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Члени Громадської ради задали ряд запитань доповідачу та ухвалили рішення інформацію взяти до відома.

З третього питання порядку денного проінформувала начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова, яка повідомила, що на ім’я міського голови надійшли  клопотання від голів громадських організацій щодо нагородження Відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» членів їх громадських організацій, а саме:

від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» - Гавриша Івана Миколайовича та Сурмача Василя Васильовича;

від Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» - Онищенка Григорія Михайловича;

від громадської організації «Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини», до ГО якої також входять чорнобильці — Руденка Володимира Володимировича.

Громадська рада більшістю голосів ухвалила дорадче рішення задовольнити клопотання голів громадських організацій  та рекомендувати міському голові нагородити Відзнакою м. Прилуки «За заслуги» членів громадських організацій з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня 2021 року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС четверо прилучан ліквідаторів отримають Відзнаку міського голови.

Також члени Громадської ради розглянули низку й інших питань.

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

Відбулося п’яте засідання Громадської ради

У сесійній залі міської ради 11 жовтня відбулося п’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

Відповідно до порядку денного заслухали інформацію про роботу КП «Муніципальний контроль», з якого інформував начальник КП «Муніципальний контроль» Антон Завгородній.

Про інформацію щодо обслуговування та встановлення світлофорів у місті повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр.

Посадовець зазначив, що вирішення проблеми можливе за умови розблокування роботи сесії. Депутати мають виділити кошти на поповнення статутного фонду КП “Міськсвітло”. Лише тоді підприємство зможе виконати даний вид послуг щодо придбання та встановлення нових світлофорних об’єктів.

Також заслухали головного архітектора міста Віктора Тесленка з питань щодо розміщення тимчасових споруд в історичній частині міста та роз’яснення рішення виконавчого комітету № 312 від 28 вересня 2021 року, яким надано дозвіл на розробку комплексного плану благоустрою прилеглої території з розташуванням тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності за адресою: вул Ю.Коптєва, 10.

Члени Громадської ради обговорили нагальні питання, задали низку запитань доповідачам, унесли свої пропозиції.

Громадська рада більшістю голосів ухвалила дорадче рішення - задовольнила клопотання голів громадських організацій про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів громадських організацій, а саме:

від громадської організації “Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини” - Багнія Олександра Федоровича;

від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» -

Кизима Анатолія Івановича;

від громадської організації “Учасники антитерористичної операції “Щит” -

Симиряку Миколу Івановича.

Відзнаки міського голови м. Прилуки «За заслуги» вручать 14 жовтня о 12:00 у міському Будинку культури з нагоди святкування Дня захисників і захисниць України.

Також члени Громадської ради розглянули низку інших питань, а саме: дотримання громадського порядку, збереження майна громади, виділення коштів для облаштування, утримання і благоустрою скверів, пам’ятників, пам’ятних знаків, братських могил загиблим учасникам Другої світової війни та ін.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

На засіданні Громадської ради

У сесійній залі міської ради 16 липня відбулося четверте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З питання порядку денного «Обговорення самовстановленого перевізниками тарифу на перевезення пасажирів у м.Прилуки в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування» проінформував заступник міського голови Олександр Сивенко.

Посадовець повідомив, що 07 липня 2021 року надійшло колективне звернення від перевізників про встановлення ними нової вартості проїзду в автобусах загального користування у місті Прилуки у розмірі 7,00 грн. з 9 липня 2021 року.

Перевізники обґрунтували підвищення тарифу зростом ціни на пальне (газ-метан), запчастин і мастил, вартість яких за цей рік піднявся на 20%.

Зі слів підприємців, вартість проїзду 5 грн. та 3 грн. для пільгової категорії населення є не рентабильна.

Члени Громадської ради обговорили нагальне питання, задали низку запитань присутнім перевізникам.

Громадська рада більшістю голосів ухвалили дорадче рішення - підтримала запропонований підприємцями тариф у розмірі 7,00 грн., але відмовила перевізникам у піднятті тарифу з трьох до п’яти гривень для пільгової категорії населення, залишивши його не змінним - 3,00 грн.

Також члени Громадської ради розглянули низку інших питань, а саме: розміщення тимчасових споруд та виносної торгівлі в центральній частині міста, дотримання громадського порядку.

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося третє засідання

У сесійній залі міської ради, 25 травня, відбулося третє засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У ході засідання розглянули чотири питання порядку денного.

З першого питання - «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти» - проінформувала начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про культуру», рішення виконавчого комітету міської ради №145 від 12 травня 2021 року «Про оголошення конкурсу на посаду директора Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти» до складу конкурсної комісії необхідно делегувати трьох представників Громадської ради. Обговоривши дане питання Громадська рада до складу комісії делегувала Заголій Тетяну Спиридонівну, голову профспілки працівників освіти і науки України, Гнатів Євгенію Валентинівну, голову профспілки працівників культури та Касьян Юлію Миколаївну, голову профспілки працівників державних установ України.

Про зміни в призначенні житлових субсидій проінформувала начальник відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Марина Погуляй.

Наголосила, що 14 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №420, якою посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Зокрема, посилено вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону, тощо. Переглянуті підходи до врахування майнового стану: наявності двох та більше житлових приміщень; транспортних засобів, з року випуску яких минуло менше п’яти років; наявності більш ніж одного транспортного засобу, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років.

Також під час призначення житлових субсидій враховуватимуться отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо. Ця постанова набрала чинності з 01травня 2021 року.

Відповідно до постанови КМУ № 420 від 14 квітня 2021року автоматичний розрахунок житлової субсидії на наступний період не передбачений.

У травні 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Довідки за номером телефону 7-10-33 (відділ соціальних допомог).

Також члени Громадської ради заслухали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяну Шкуренко з питання порядку денного «Про реформу базової та старшої школи в контексті НУШ (Нової української школи)».
Про організацію та проведення заходів із відзначення в місті Прилуки у 2021 році Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України проінформувала начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова.

З усіх питань порядку денного члени Громадської ради ухвалили дорадчі рішення.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

Відбулося чергове засідання Громадської ради

19 квітня в сесійній залі міської ради відбулося друге засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У ході засідання розглянуто три питання порядку денного.

З першого питання - «Про проведення соціальних виплат» - проінформувала начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради Наталія Сивенко.

Про роботу Центру надання адміністративних послуг м.Прилуки проінформувала начальник управління адміністративних послуг Прилуцької міської ради Світлана Дурдас, яка повідомила, що 26 березня, за адресою вул. Скоропадського, 102-А, відбулося урочисте відкриття просторого, обладнаного за сучасними вимогами Центру надання адміністративних послуг європейського зразка.

Завдяки міжнародній програмі U-LEAD, яка фінансується за рахунок донорської підтримки Європейського Союзу, зокрема його держав-учасників Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції, відтепер мешканці громади матимуть змогу отримувати якісні послуги в сучасному центрі європейського зразка. Це ще один крок на шляху змін старої системи на сервісну службу, орієнтовану на потреби громадян. Усі питання можна вирішити тут при одному відвідуванні або в телефонному режимі тел. 050-910-90-99.

Також члени Громадської ради розглянули клопотання від громадських організацій: Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86», голова Олег Ребров та Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль», голова Юрій Буконкін щодо відзначення членів їхніх організацій Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії.

Члени Громадської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання громадських організацій та до Дня Чорнобильської трагедії нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

Всеукраїнська спілка ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» :

Пугач Анатолій Павлович;

Івановський Григорій Валентинович.

Прилуцьке міськрайонне добровільне товариство Спілка «Чорнобиль»:

Авраменко Володимир Дмитрович;

Левченко Микола Федорович;

Яковенко Володимир Анатолійович.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

Обрано новий склад Громадської ради 2021-2022

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради відбулися сьогодні, 23 лютого 2021 року.

Попередньо, на засіданні Ініціативної групи ухвалено рішення головуючою установчих зборів обрати Марію Зінченко, представника громадської організації «Молодіжний клуб Джура», секретарем — Олену Александрову, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

Громадська рада — постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. У своїй роботі керується постановами Кабінету Міністрів та Положенням про Громадську раду.

Склад Громадської ради формується на установчих зборах шляхом голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі Громадської ради.

Олена Александова повідомила, що на засіданні Ініціативної групи ухвалено рішення провести відкрите голосування.

Делегати від ІГС обрали кількісний та персональний склад Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради й одноголосно затвердили його. Склад новообраної Громадської ради становить 33 представники громадських організацій міста.

Головою Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради обрано Нежиборця Володимира Валентиновича — голову Громадської організації «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини».

Секретарем Громадської ради обрано Александрову Олену Віталіївну, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради (без права голосу).

У ході зборів також обрано заступників голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради:

Дуденка Олександра Миколайовича - голову ГО «Патріот Прилуки»;

Зінченко Марію Юріївну - представника відокремленого підрозділу громадської організації «Молодіжний клуб Джура».

Список новообраної Громадської ради  (завантажити).

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів: