«Економічний «Rest ART»

26 грудня в міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбулось друге заняття по проекту «Економічний «Rest ART», започаткований Українською бібліотечною асоціацією, учасником якого є прилуцька книгозбірня.

Тема зустрічі «Функції бібліотек для креативних індустрій» зібрала бібліотекарів наших міських бібліотек та бібліотекарів міст Суми, Тростянець, Чернігів і Ніжин у режимі онлайн.

 

Відомий в Україні експерт з бізнес-задач зі Львова Володимир Воробей поділився досвідом роботи з креативних індустрій, зосередив увагу на бібліотеках як Центрах для креативних індустрій. У форматі діалогу із учасниками зустрічі пройшла дискусія про цільові аудиторії та функції бібліотек.

''Музичний калейдоскоп'

У Прилуцькій школі мистецтв відбувся традиційний концерт учнів та викладачів відділу оркестрових інструментів ''Музичний калейдоскоп''.

 

Учасники концерту з задоволенням виконували твори українських та зарубіжних композиторів.

 

Ви граєте на музичному інструменті чи пишете музику?

А чи знали ви, що музичні навички можна монетизувати, а оточення та фанати можуть підтримувати вас фінансово не лише купуючи квитки на концерт та мерч?
Хочете довідатися більше?

Прилуцька міська центральна бібліотека імені Любові Забашти запрошує на зустріч «Як заробляти музикою?» із Анастасією Войтюк (#BANDURAGIRL) – музиканткою, керівницею організації Unbeaten Path, що втілює проєкти в галузі культури, освіти та музики, засновницею школи музичного менеджменту та маркетингу Music Up, співзасновницею краудфандингової платформи YoKu, фронтвумен гурту Troye Zillia. Та просто людиною, яка любить грати на бандурі й співати .
На зустрічі Анастасія розповість:
- як заробляти своєю творчістю: найпопулярніші онлайн-майданчики та методи заробітку;
- що таке краудфандинг та як скласти план по залученню коштів від фанатської підтримки;
- як запустити свій гурт під час війни й обмеження концертної діяльності;
- які кроки варто зробити молодим гуртам та яких «граблів» уникати.
: 20 грудня 2022 р.
: 15:00 – 17:00
 Прилуцька міська центральна бібліотека імені Любові Забашти (м. Прилуки, вул. І. Котляревського, 65)
Зустріч відбудеться в онлайн та оффлайн форматах, тобто ви можете фізично прийти в бібліотеку, або приєднатись на зустріч через платформу ZOOM.
Щоб стати учасником зустрічі з Анастасією Войтюк, просимо заповнити реєстраційну форму (https://bit.ly/3uXh0M8 ). Посилання на онлайн-зустріч отримають лише зареєстровані учасники.
Зустріч проводиться в межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks

Google Docs

Зустріч із Анастасією Войтюк на тему «Як заробляти музикою», 20 грудня 2022 р., 15.00-17.00, м.Прилуки

Ви граєте на музичному інструменті чи пишете музику? А чи знали ви, що музичні навички можна монетизувати, а оточення та фанати можуть підтримувати вас фінансово не лише ...

 

 

18 грудня на Театральній площі міста відбувся благодійний захід «На гостину до Святого Миколая»!


На площі зібралося багато містян. Малеча водила з Святим Миколаєм та псом Патроном хороводи, розважалась на дитячому майданчику та чекала на подарунки.
Цьогоріч новорічні красуні були оздоблені виробами, які виготовили діти нашого міста власноруч.  Тематика ялинкових прикрас - сучасні події в нашій Україні, тому новорічні красуні вбрані переважно в національно-патріотичні кольори - синій та жовтий.


Гостей заходу очікував сюрприз - концертна програма від творчих колективів міста!
На заході вдалося зібрати 7730 грн. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на ЗСУ.!

Шановні прилучани! Із прийдешніми новорічно-різдвяними святами!
Бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, злагоди в родинах та мирного неба.

 

У Прилуцькій міській центральній бібліотеці імені Л. Забашти стартував проєкт із підтримки креативного підприємництва - «Економічний RestART»

У Прилуцькій міській центральній бібліотеці імені Л. Забашти стартував проєкт «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks. Він має на меті надати креативній молоді та підприємцям, що працюють у сфері креативних індустрій та проживають у Чернігівській області, можливість для професійного розвитку в рідній громаді.

У межах проєкту Прилуцька міська центральна бібліотека імені Л. Забашти стане ресурсним центром для підприємців креативної індустрії та молоді регіону.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну велика кількість малих підприємств знаходяться на межі виживання. Особливо на деокупованих територіях Чернігівської області. А саме цей бізнес є ключовим для наповнення економіки регіону, оскільки це й створення робочих місць, й сплачені податки. Він не потребує значних інвестицій, як підприємства реального сектору економіки.

Окрім того, чимало молоді нашого регіону або переїжджає в інші області, або ж планує залишати Україну, оскільки не бачить можливості працювати й розвиватися в рідному місті чи селі.

Сьогодні всі вони як ніколи потребують підтримки. З цією метою й був створений проєкт «Економічний RestART», який покликаний зробити бібліотеку центром підтримки та стартом для позитивних змін.

У межах проєкту планується:

  • проведення освітніх заходів для підприємців та молоді, а саме:

  • лекції для молоді про те, які є професії у сфері креативних індустрій;

  • освітні лекції для креативних підприємців щодо того як розвинути власний бізнес;

  • мотиваційні та надихаючі зустрічі із представниками креативних індустрій

  • проведення ідеатону із розробки ідей щодо того як простір бібліотеки зробити ментально привабливим та ресурсно забезпеченим для креавтиних підприємців міста;

  • проведення конкурсу мотиваційних листів для відбору молоді та підприємців, яким буде подаровано освітній онлайн-курс у сфері креативних індустрій – планується обрати 3 переможця.

Лектори та гості заходів розкажуть про особливості креативного підприємництва, поділяться власним досвідом та порадять, як розвивати творчий бізнес в нинішніх умовах, а також як знайти роботу в креативній індустрії в будь-якому куточку країни чи, навіть, світу, при цьому залишаючись в рідному місті чи селі та допомагаючи розвивати економіку регіону.

Стати учасником проєкту може будь-який підприємець, що працює в творчому напрямку, чи молодь, яка хотіла б освоїти нову професію в креативній індустрії.

Для цього слідкуйте за новинами бібліотеки на сайті та в соціальних мережах. На кожен захід буде буде створено анонс та реєстрація.

Проєкт «Економічний RestART» триватиме до кінця лютого 2023 року. А межах проєкту працівники Чернігівської МЦСБ також пройдуть спеціалізоване навчання, а бібліотека отримає нові книги з креативних індустрій, ноутбуки, меблі та інше обладнання задля розвитку креативного сектору в місті.

Переглядів:1700