Працює виставка художника-авангардиста Петра Бойка

24 квітня у міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти відкрилась виставка прилуцького художника-авангардиста Петра Бойка «Кольоровий світ».

Петро Бойко член Національної спілки художників України з 2012 року, лауреат міської мистецької премії ім. Л. Забашти «Квіт папороті»-2013, автор багатьох персональних виставок в Києві, Одесі, Чернігові та зарубіжжі.
На виставці усі роботи виконані у спокійній кольоровій гамі і сповнені оптимізму та надії.

 

 

22 квітня -  День Землі

22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Краєзнавча година «Щедрість рідної Землі», присвячена  Дню Землі, відбулася в приміщенні 7 ліцею в 4-А класі.



Під час зустрічі діти дізналися про історію заснування свята, про корисні заходи, які спрямованіна те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності, привід задуматися про труднощі крихкого, дуже вразливого навколишнього середовища.

 

Великодні святкування – найголовніші серед традиційних українських весняних свят. Вони мають свою історію, традиції та символізм.



23 квітня в краєзнавчому музеї ім. В.І. Маслова проведено майстер-клас «Великодня майстерня», на якому школярі дізналися про передумови виникнення свята, традиції, святкові страви та їх символізм, а також виготовили тематичний великодній виріб.

 

23 квітня міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького-Носенка завітала до ліцею № 1 з інформаційним асорті «Мандри книжковим Всесвітом», щоб познайомити молодь з талановитою, досвідченою поетесою Ніною Заболотною.



Ніна Заболотна дала цінні поради початківцям пера, які були присутні на зустрічі, та поділилася своїми секретами та правилами вибору книг до прочитання.

 

23 квітня у #СоціальнийпростірМБК відбулася благодійна концертна програма «Доброго дня, друзі мої, миру й добра на рідній землі!».

Учасники ГО «Фенікс» дарували свої таланти - виконували пісні, декламували вірші, присвячені своїй рідній землі Україні.



Під час заходу було організовано збір коштів на потреби Збройних Сил України.

 

 

Прилуцька дитяча музична школа ім.Л.М.Ревуцького відзначила 70-річчя!

19 квітня у міському Будинку культури відбувся ювілейний звітний концерт дитячої музичної школи «З ювілеєм, рідна школо!».
Враховуючи надскладні умови сьогодення, у рамках концертної програми було організовано збір коштів на допомогу захисникам України.

Звітний концерт пройшов на високому рівні завдяки потужній командній роботі всього колективу та учнів школи. Також свої музичні вітання глядачам дарували випускники школи.

За сумлінну працю, високий професіоналізм викладачі школи були відзначені подяками Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, почесними грамотами виконавчого комітету Прилуцької міської ради, грамотами відділу культури і туризму Прилуцької міської ради.

 

Прилучани - переможці у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв

Вітаємо талановитих учасниць вокальної студії "Шанс" (керівник Л.Куршутов) з перемогою у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв "New Festival of Arts" м. Київ.

Наші переможці:
Охріменко Марьяна - ГРАН-ПРІ
Щербак Кіра - 1 місце
Карповець Ніка - 2 місце
Ведмідська Анастасія - 3 місце

Бажаємо не зупинятися на досягнутому та підкорювати нові вершини у світі музики!

 

 

У міській центральній бібліотеці ім.Л.Забашти відбулась зустріч з українською письменницею Людмилою Охріменко і презентація її нових книг «Далека блакитна далечінь» та «Люлечки – дарувальники снів», яка написана у співпраці із Євгенією Пірог.

Авторка розповіла про свою волонтерську діяльність з початку 2014 року, що стало поштовхом до написання книг на воєнну тематику. Пані Людмила зосередила увагу на головній книзі у своєму доробку «Оскар», яка стала переможницею Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2021 році.

Людмила Охріменко – письменниця, яка пише реальні історії людей, яких знає особисто, чиї долі пропустила через себе.

Людмила є цікавою оповідачкою, тому присутні на заході студенти, учні міських шкіл, бібліотекарі, книголюби із цікавістю слухали про історії написання та головних героїв книг.

Приємною хвилиною спілкування став діалог із учнями ліцею №6 (вчитель Наталія Самотескул), де уже вивчали творчість Людмили Охріменко на уроках літератури. Присутні мали змогу придбати книги із авторським підписом.

 

«Музичний калейдоскоп»

16 квітня у #СоціальнийпростірМБК для учасників ГО «Фенікс» відбулася розважальна програма «Музичний калейдоскоп». Учасники заходу мали змогу послухати різноманітні музичні мелодії, поспівати, узяти участь у музичних конкурсах та познайомитися невеликим інструментом, що схожий на гітару - укулеле.


   Протягом заходу свою творчість дарували вихованка школи мистецтв Софія Рапортиренко та солістки народного театру естради «Камертон» міського Будинку культури Ольга Радаєва та Вікторія Зленко.

 

 

Атестація педагогічних працівників Комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти Прилуцька школа мистецтв 

Атестація є складовою забезпечення якості культурно-мистецької освіти та її методичного забезпечення.

Атестація педагогічних працівників закладів освіти сфери культури поширюється на викладачів, концертмейстерів, майстрів виробничого навчання мистецьких шкіл, студій з підготовки акторських кадрів при національних творчих колективах, мистецьких ліцеїв, що належать до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України, культурно-мистецьких коледжів та прирівняних до них закладів освіти сфери культури, а також на керівників та заступників керівників таких закладів (установ) у частині виконання ними педагогічної, викладацької та/або концертмейстерської роботи у передбаченому законодавством обсязі, методистів закладів, методичних, навчально-методичних та науково-методичних підрозділів, установ, на яких поширюються умови оплати праці педагогічних працівників.

Наказ атестаційної комісії (завантажити).

 

Здобувачі освіти ознайомилися із історичними фактами

У філії краєзнавчого музею імені В.І.Маслова відбулась інформаційна краєзнавча година «Нескорені» присвячена Міжнародному дню визволення в’язнів нацистських концтаборів.

Запрошені, учні 9-го класу Прилуцького ліцею №2, під час перегляду презентації дізнались про умови вербування остарбайтерів, як жило наше місто в роки окупації у час Другої світової війни, як відбувалося «переселення» молоді у Німеччину.
Присутні переглянули відеоспогади прилучан про юність проведену на чужині.

 

Чергова перемога школи мистецтв

Вітаємо хореографічний колектив ''Браво'' (керівник Людмила Клементьєва) школи мистецтв з перемогою у Всеукраїнському конкурсі мистецтв ''Талановиті та незламні'', що проходив у м.Київ.


Гуцульський танець -1 місце
Латишський танець "На гулянні"- 1 місце
Слобожанська полька "Перепляс" - 1 місце
Мексикснський танець "Las Alаzana" - 1 місце.

 

Зустріч із письменником та автором і виконавцем романсів Петром Антоненком

У міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти відбувся вечір українського романсу. Ініціатором зустрічі став автор і виконавець романсів Петро Антоненко, письменник, редактор обласних газет «Світ-інфо» та «Струна». Музичні твори він написав на вірші прилуцької поетки Світлани Коробової, з якою працюють у творчому тандемі і мають дві поетичні збірки «Магія зимової весни» та « Інтим осінньої весни».

 

 

Художниця Валерія Лутченко запрошує всіх охочих на персональну виставку робіт!

У міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відкрилась виставка графічних робіт вихованки арт-студії «КімNata» Валерії Лутченко. Дівчина відвідує студію з вересня минулого року, але має солідний творчий доробок.

Графічні роботи вимагають креативної думки, естетичного смаку, твердої руки і великого терпіння. Дівчина має усі ці риси характеру, тому роботи професійні та естетично довершені.

Із першою персональною виставкою юну художницю вітали директор бібліотеки Людмила Зубко, керівниця арт-студії Наталія Пономаренко, викладачі дівчини Оксана Коваленко та Ольга Шевченко, педагог із багаторічним стажем роботи в образотворчому мистецтві Нєля Шигань.

Окремим сюрпризом стало вітання однокласників, учнів Прилуцького ліцею №5 імені В. А. Затолокіна разом із класним керівником Наталією Лозою. Друзі додали схвальних відгуків про Валерію і побажали здійснення її мрії – стати студенткою омріяного вузу.

Велику підтримку Валерія відчуває від батьків. Сергій Іванович та Вікторія Григорівна прийшли привітати доньку із першою персональною.

Виставка діятиме протягом місяця.

 

 

 

Вітаємо учнів дитячої музичної школи імені Л.М. Ревуцького  Дует скрипалів у складі: Гніденко Крістіна та Прудяк Альона (керівник Соболь Л.А., концертмейстер Роздайбіда Н.М.)  з перемогою у Міжнародному двотуровому музичному конкурсі "Магія Смичка" - Диплом ІІ ступеня! 

 

 

Краєзнавча година «Симфонічна весна»

У приміщенні 10 ліцею в 5 класі відбулася краєзнавча година «Симфонічна весна», присвячена Міжнародному дню птахів.

День птахів – це річниця підписання Міжнародної конвенції з охорони птахів, а також час повернення пернатих з вирію. Тож на зустрічі учні дізналися про історію заснування свята, традиції українців зустрічі птахів, більше познайомилися з птахами, які повертаються з теплих країн і заслуговують на особливу охорону.

Відповідальна за захід Степаненко О.П.

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова

Відбулася зустріч викладачів музичних шкіл

На базі школи мистецтв відбулась методична доповідь викладача Чернігівської музичної школи №1 імені Стефана Вільконського Ніни Ханецької ,,Розвиток музичного слуху та робота над інтонацією на вправах Отакара Шевчика''.

До заходу з обміну досвідом долучилися викладачі струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл Прилук, Варви, Ладана.

Переглядів:56