Вихованці школи-студії «КімNata» звітували про свою роботу

У виставковій залі краєзнавчого музею  21 січня відбулося відкриття виставки творчих робіт учнів художньої школи-студії «КімNata».
Вихованці студії представили роботи за звітний рік навчання в школі. Оцінювання проводили батьки, друзі, знайомі та вже добре знані у місті художники.

Виставка, як веселка – різнобарвна, багатосюжетна, вражаюча творчою уявою та натхненням!

 
 

У МЦБ імені Любові Забашти відбулась онлайн-зустріч із львівським майстром скляного декору Leosklo Oстапом Онишком та його братом Данилом.

Зустріч проходила у рамках реалізації проєктів креативних індустрій "Економічний RestART", організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowleage Networks.

 

 

 

«У єднанні сила»

На початку ХХ століття після падіння імперій українці об’єднались у єдину соборну державу.
Термін “соборність” має кілька значень. Це і об’єднання в одне державне ціле всіх земель, заселених певною нацією на суцільній території.

 


А також і духовна консолідація всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Але соборність – це також і територіальна цілісність держави.


20 січня 2023 року о 11.00 годині у сесійній залі Прилуцької міської ради відбулася інформативно-краєзнавча година з нагоди відзначення Дня Соборності України «У єднанні сила». На заході були присутні посадовці Прилуцької міської ради. Говорили про передумови та сам процес підписання Акту злуки УНР та ЗУНР. Переглянули документальні відеоматеріали про День Соборності та презентацію «Прилуки в період Української революції 1917-1921 рр.».

Відповідальна за проведення інформативно-краєзнавчої години старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Н.М. Клочко.

Директор музею Т.М. Зоць

 

 

«А що третє свято – святе Водохреща»

«Зима прийшла і свята привела» -говорить народне прислів’я. Третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу – Водохреща (Богоявлення, Йордан). Це свято єднання і народження нових сподівань.

Напередодні свята у виставковій залі Прилуцького краєзнавчого музею було гамірно, весело і цікаво. Учні 4 класу загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. № 2 прийшли на краєзнавчу годину «А що третє свято – святе Водохреща». Під час заходу діти ознайомились з традиціями та звичаями святкування Водохреща. Пригадали колядки, заспівали щедрівки, приймали участь у конкурсах та іграх.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В. Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Т.О. Іващенко.

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

 

Працює новорічна фотозона «Майстерня Різдвяного настрою»

Новий рік – час щирих емоцій і щасливих моментів, які хочеться запам’ятати надовго і залишити у фотоальбомі. Урізноманітнити новорічні фото можна за допомогою яскравої фотозони, яка відкрилася в читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького-Носенка під назвою «Майстерня Різдвяного настрою».

Фотозона не просто гарна і стильна, а й затишна і креативна, обрамлена гілочками ялинки, новорічними прикрасами, красунею ялинкою та пакунками з подарунками. Гостей бібліотеки зустрічає святий Миколай. Маленькі читачі бібліотеки із задоволенням фотографуються, декламують колядки, щедрівки, розповідають новорічні віршики. Святий Миколай пригощає дітей солодкими подарунками.

Хоча роботу фотозони періодично переривають сирени повітряної тривоги, але всі отримують задоволення і святковий піднесений настрій. А вивчити більше зимових віршів допомагає тематична книжкова виставка.

 

 

«Таємна слубжа Санта-Клауса»

02 січня в міському Будинку культури для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб влаштували справжню зимову казку.

Провели 2 новорічно-розважальні програми «Таємна слубжа Санта-Клауса»: для дітей від 3 до 6 років та від 7 до 14 років.

Багато посмішок, сміху та аплодисментів лунало впродовж всієї вистави.

Переглядів: