Сніданки для учнів початкових класів ліцею №1 тепер безкоштовні!

28 березня 2024

Заступник міського голови Тетяна Пахомова під час апаратної наради проінформувала з питання «Про функціонування класів безпеки та реалізацію новітніх проєктів у закладах освіти міста Прилуки».

Посадовець наголосила, що у закладах освіти міста реалізовується низка новітніх проєктів. Одним із них є Програма шкільного харчування Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй, яка реалізується у рамках основної угоди, підписаної між Чернігівською обласною військовою адміністрацією та Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП). Програмою передбачено суму допомоги у загальному обсязі майже 1 млн. гривень, яка діє для учнів 1-4 класів протягом 2023/2024 навчального року у Ліцеї №1.
Упровадження програми здійснюється з січня 2024 року відповідно до Плану імплементації, яким передбачено зменшення батьківської плати та додаткове харчування.
З 15 січня сніданки для учнів тепер повністю безкоштовні, з 01 березня плата за обіди становить для батьків 20 грн (заклад доплачує 22 грн), у квітні – травні планується ще зменшення батьківської плати й за обіди.
З лютого для учнів на ГПД запроваджено полуденки (йогурти та борошняні вироби), які для батьків є повністю безкоштовними (вартість полуденка складає більше 30 грн на одного учня).
З березня також учні 1-4 класів двічі на тиждень отримують фруктовий сік, суміші горіхів та фруктів.
Станом на 22 березня освітнім закладом для покращення харчування (закупівля продуктів) укладено договорів на загальну суму 381 993,84 грн.

 
 
 
 
 
 
 
Переглядів:26