Вебінар «Роль соціальних мереж у професійному розвитку педагогічних працівників»

28 березня 2024


У рамках договору про наукове співробітництво між Центральним інститутом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України та КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» з метою здійснення науково-дослідної роботи кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «УМО» за темою «Теоретико-методичні засади професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти» 27 березня 2024 року для педагогічних працівників м. Прилуки був проведений вебінар «Роль соціальних мереж у професійному розвитку педагогічних працівників». Спікер: Шабала Юлія Анатоліївна, доктор філософії, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО "Університет менеджменту освіти" НАПН України.

Актуальність теми «Роль соціальних мереж у професійному розвитку педагогічних працівників» очевидна в сучасному світі, де технології активно впроваджуються у всі сфери життя. Використання соціальних мереж в професійному розвитку педагогічних працівників дозволяє їм отримувати доступ до актуальної інформації, обмінюватися досвідом з колегами, знаходити нові методи навчання, а також підвищувати власну кваліфікацію за допомогою онлайн-курсів та вебінарів. Завдяки цьому вчителі можуть стежити за останніми тенденціями в освіті, покращувати свою роботу і сприяти більш якісному навчанню здобувачів освіти.

Зміст вебінару був спрямований на розвиток професійної компетентності педагогічних працівників щодо теоретичних і практичних аспектів ефективного використання соціальних мереж для професійного розвитку педагогічних працівників.

У ході проведення заходу Юлія Анатоліївна ознайомила педагогічних працівників із роллю соціальних мереж для професійного розвитку, перевагами та недоліками використання соцмереж у професійній діяльності, головними трендами соцмереж у 2024 році, основними можливостями та ресурсами соціальних мереж, що сприяють професійному розвитку педагогічних працівників, успішними практиками педагогів у соцмережах.

Координаторами проведення вебінару були консультанти Прилуцького ЦПРПП Людмила Гапченко та Дмитро Клугман.

Переглядів:21