Пілотний проєкт НУШ у Прилуцькому ліцеї №7

29 березня 2024

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.


Реформу НУШ розраховано на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що плекалася в Україні протягом десятиліть. Проте зміни вже розпочались й в нашій громаді, для прикладу - Прилуцький ліцей № 7, з 2017 року заклад бере участь в реалізації інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої школи». Ліцей серед 4 закладів нашої області бере участь у пілотуванні цього проєкту Нової української школи.

Також у листопаді 2023 року, у зв’язку з розширенням бази експерименту ліцей №7 долучився до реалізації інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня на тему «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів» у 2022-2027 роках» та досяг успіхів в галузі природничо-математичних дисциплін.

Пілотний проєкт НУШ передбачає запровадження СТЕМ-освіти в освітньому процесі. Заклад у рамках державної субвенції на НУШ та за рахунок співфінансування місцевої влади придбав цього року 5 одиниць мультимедійного обладнання (3 інтерактивні панелі, 2 інтерактивні комплекси: інтерактивна дошка та короткофокусний проєктор) з відповідним програмним забезпеченням «MozaBook», 2 цифрові документ-камери, 2 цифрові мікроскопи, цифрові лабораторії Vernier (для проведення експериментів з біології, хімії, фізики), модульні меблі, парти, столи для вчителя. Цифрового обладнання придбано на суму 764850 грн, меблів – на суму 284376 грн, усього 1049236 грн. З них коштів освітньої субвенції – 734465,20 грн, співфінансування місцевої влади – 314770, 80 грн.

Переглядів:37