У Прилуках працює мобільна бригада

29 березня 2024

Проблема домашнього насильства на сьогоднішній день є дуже гострою і поширена не лише в Україні, але й в усьому світі. Адже насилля в сім’ї належить до найбільш поширених форм порушення прав людини.
З 2019 року у місті Прилуки працює спеціалізована служба - Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі до складу якої
залучені фахівці різних служб (Центру соціальних служб, Служби у справах дітей, Відділу сім’ї, молоді та спорту, Юридичного відділу Прилуцької міської ради, за потреби залучаються поліція та медичні працівники).
Мобільна бригада, за повідомленнями поліції, здійснює виїзди з метою, з’ясування обставин, інформування та надання первинної психологічної допомоги постраждалим особам та здійснення кризового/екстреного
втручання.


Протягом І кварталу 2024 року, мобільною бригадою здійснено 46 виїздів на випадки (з них 92% - вчинено у стані алкогольного сп’яніння).
Постражалими є: 78% - жінок, 13% - чоловіків, 9% - діти.
За результатом виїздів, послуги інформування, консультування отримали 112 осіб, первинна психологічна допомога надана 46 особам, 7 осіб направлено до спеціалізованої служби підтримки.


До відома громадян!

Мобільна бригада утворена при Центрі соціальних служб Прилуцької міської ради. Розміщується за адресою: м.Прилуки, вул. Київська, 78. Телефон: +380663335239.

Переглядів:79