Всеукраїнський  тиждень дитячого читання

29 березня 2024

Під час  весняних канікул в Україні проходить Всеукраїнський  тиждень дитячого читання. Упродовж Тижня  бібліотеки України влаштовують безліч книжкових подій: зустрічей з авторами книжок, презентації, інтерактивні читання, літературні квести, вікторини, тобто збираються  разом  всі, хто  залишається вірним Книзі.

Прилуцька міська бібліотека для дітей не зраджує давнім традиціям і 28 березня  запросила на інтерактивні читання «Почитаємо, пограємо, відгадаємо»    родини з дітьми, які є читачами книгозбірні. 

Ведуча заходу Наталія Сич презентувала дві нові книги: «Битва за місто» Володимира Чернишенка та «Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію» Зоряни Живки. Ведуча разом з дітьми  читали  книгу «Битва за місто»,  а потім обговорювали прочитане за допомогою кубика Блума, кожна грань якого має питання.

Пес Патрон – улюбленець дітей та дорослих є головним героєм книги Зоряни Живки «Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію».

Діти взяли участь у вікторині, яку для них підготував легендарний Патрон. Не обійшлося і без відомого хіта «Пес Патрон» у виконанні гурту KARTA SVITU. Дитячий улюбленець отримав масу компліментів та щирого визнання.

На захід була запрошена учасниця Національного читацького марафону «Діти України читають захисникам» Марковська Кіра, яка презентувала відео-звернення підтримки до українських захисників.

 Завідуюча бібліотеки для дітей Євгенія Гнатів підвела підсумки акції «Моя улюблена книга – бібліотеці», яка тривала протягом березня.   

 

 

Переглядів:21