До уваги роботодавців і працівників!

29 березня 2024

До уваги роботодавців і працівників!

Якщо на виробництві відбувся нещасний випадок …

У разі настання нещасного випадку на виробництві та/або гострого професійного захворювання (отруєння) або встановлення хронічного професійного захворювання потрібно:

  • негайно зупинити роботу всіх механізмів в зоні виникнення нещасного випадку;
  • про кожний нещасний випадок потерпілий або працівник, який його виявив чи інша особа – свідок нещасного випадку, повинні негайно повідомити безпосереднього керівника робіт чи іншу уповноважену особу підприємства та вжити заходів до надання необхідної допомоги потерпілому;
  • зберегти обстановку на робочому місці до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку (якщо це не загрожує життю та здоров’ю інших працівників).

Потерпілий або уповноважена ним особа, яка представляє його інтереси має право брати участь у засіданнях комісії, вносити пропозиції, подавати документи щодо нещасного випадку, давати відповідні пояснення щодо обставин і причин настання нещасного випадку та одержувати від голови комісії інформацію про хід проведення розслідування. Голова комісії зобов’язаний письмово поінформувати потерпілого або уповноважену ним особу, яка представляє його інтереси, про його або її права і з початку роботи комісії запросити до співпраці.

ВАЖЛИВО!

Про кожний нещасний випадок на виробництві роботодавці зобов’язані протягом доби повідомити Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області за телефоном (0462) 678-458 та не пізніше наступного робочого дня з моменту настання нещасного випадку надіслати повідомлення на паперовому носії на адресу вул. П’ятницька, 83 А, м.Чернігів, індекс 14603 або електронного листа на електронну пошту: [email protected].

 

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

 

 

 

Переглядів:20