Лабораторія комп’ютерної грамотності «Працюємо у програмі NERO WAVE EDITOR»

16 квітня 2024

 

Розуміючи важливість розвитку цифрової компетентності працівників закладів дошкільної освіти, які виховують дітей ХХІ століття, фахівці Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників вже не вперше планують навчальні семінари, де можна удосконалити свої навички та уміння впевнено та критично використовувати цифрові технології у професійній діяльності, повсякденному житті та спілкуванні. Тому 16 квітня 2024 року продовжив роботу навчальний семінар «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО». Захід був проведений у формі zoom конференції, а педагоги працювали у віртуальній лабораторії комп’ютерної грамотності.

Під час теоретичної частини консультант Прилуцького центру ПРПП Тетяна Зубко звернула увагу учасників заходу на перелік програм, які дають можливість працювати з мультимедійними файлами, презентувала мультимедійні редактори для створення та редагування простих звукових та відео файлів. З вимогою часу та розвитком нових технологій робота над аудіозаписами перестала бути виключно парафією професіоналів. Тепер кожному педагогу для удосконалення освітнього процесу та навчально-методичного забезпечення доступна можливість обрізати, змішувати і накладати ефекти на звукові файли.

Під час практичної частини учасники заходу навчилися створювати аудіоколажі з обраних пісень чи мелодій у програмі Nero Wave Editor. Завдяки покроковому алгоритму педагоги редагували обраний файл та зберігали кінцевий результат.

Практичним досвідом роботи з використання цифрових технологій в дошкіллі  поділилися вихователі дошкільного навчального закладу № 10 Ганна Козлова та Юлія Вернигора. З початком повномасштабної війни заклад був змушений перейти на дистанційну форму навчання та створити власну систему організації освітнього процесу з використанням дистанційної форми здобуття освіти. Педагоги поділилися власними проблемами та напрацюваннями у підготовці якісного освітнього контенту для дітей дошкільного віку, звернули увагу на перелік додатків, які доступні в користуванні та проаналізували хмарні технології, мобільні додатки для створення відео, сервіси на базі штучного інтелекту, освітні платформи та додатки, за допомогою яких можна надавати освітні послуги як у синхронному, так і в асинхронному режимі.

На завершення учасники zoom конференції відмітили, що цифрові технології можуть допомогти вихователям побудувати кращі стосунки з усіма учасниками освітнього процесу, а використання цифрових технологій в дошкільному навчанні може допомогти дітям підготуватися до життя в цифровому суспільстві.

Переглядів:22