Навчально-польові збори для старшокласників ЗЗСО

17 квітня 2024

Щорічно, відповідно до програми предмета «Захист України» для учнів 11 класів закладів загальної середньої освіти проводяться навчально-польові збори, метою яких є практичне закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів наприкінці навчального року. Вони є своєрідним екзаменом на вправність та мужність для старшокласників, спрямовані на військову та медичну підготовку в умовах війни, а також патріотичне виховання.

Даному питанню була приділена увага на семінарі-практикумі з теми «Опрацювання плану підготовки до проведення навчально-польових зборів учнів 11 класу» для вчителів предмету «Захист України», який відбувся 17 квітня 2024 року на базі Прилуцького ліцею № 5 ім. В.А. Затолокіна.

З досвіду проведення навчально-польових зборів для одинадцятикласників у 2024 році та їх особливостями в умовах воєнного стану поділився учитель предмету «Захист України» Прилуцького ліцею № 5 Олег Мирошниченко, який провів майстер-клас з теми «Виконання комплексно-силової вправи як дієвий засіб підтримання фізичної форми допризовників».

Ліцеїсти під керівництвом учителя  продемонстрували комплекс силових вправ, які дають змогу розвитку сили і особливо силової витривалості, навчанню точному та якісному виконанню рухів. Комплексна силова вправа все частіше використовується як тестова для вступу у вищі військові навчальні заклади як один з елементів переходу Збройних Силах України на «натівські» стандарти.

Консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Караулова разом із учителями обговорили питання виконання навчальної програми з предмета «Захист України», підвищення рівня підготовки учнів-юнаків до служби в Збройних Силах України, закріплення знань, умінь і практичних навиків, набутих учнями на заняттях з цього предмета, формування у молодого покоління патріотичної свідомості, готовності до виконання громадських і конституційних обов’язків у зв’язку з освітнім процесом в умовах воєнного стану.

Сьогоднішній семінар показав, що у нас росте нове покоління, яке здатне у майбутньому захистити Україну, служити Україні у її Збройних Силах.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує вчителю предмету «Захист України» Прилуцького ліцею № 5 ім. В.А. Затолокіна Олегу Мирошниченку за  професійну орієнтацію учнів до служби у Збройних Силах України, а директору даного ліцею Наталії Бурлаку за надану можливість працювати в комфортних та безпечних умовах.

Переглядів:28