Сьогодні Прилуцька громада прощається з тренером з легкої атлетики РАКЕТСЬКИМ АНАТОЛІЄМ ІВАНОВИЧЕМ!

26 квітня 2024

Анатолій Іванович народився 18 жовтня 1939 р. в с. Чернецьке Талалаївського району Чернігівської області. Перша його спеціальність - машиніст електровоза. Працюючи шахтарем, він не покидав заняття легкою атлетикою. Згодом вступив до Харківського педагогічного інститу на факультет фізичного виховання. По закінченню декілька років працював тренером-викладачем у Виноградівський ДЮСШ, що на Закарпатті. Нову сторінку життя він перегорнув у 1968 року, коли переїхав у місто Прилуки. Саме тоді розпочався його майже п’ятидесятирічний шлях спочатку тренера, а згодом старшого тренера відділення легкої атлетики Прилуцької ДЮСШ. До останнього дня свого життя Анатолій Іванович був відданим своїй справі і останній рік працював методистом дитячо-юнацької спортивної школи.

У 1972 році на ХII Всесоюзній Спартакіаді школярів у м. Київ Алла Кисильова (перший тренер Ракетський А.І.) виборола дві срібні медалі з бігу на 100 та 200 метрів. То був перший великий успіх вихованців Ракетського А.І. Але найбільшого успіху серед учнів, котрі свої перші кроки в спорті зробили під керівництвом Анатолія Івановича, звичайно, досягла Ірина Пуха – майстер спорту міжнародного класу, учасниця двох Олімпійських Ігор, бронзова призерка Чемпіонату Європи.

Богдан Чорномаз, майстер спорту України з легкої атлетики, член штатної збірної команди України, учасник чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики розповідає: «Анатолій Іванович – тренер-батько. Він завжди переживає за тебе не тільки на біговій доріжці, а й поза тренувальним часом. Я не пам’ятаю жодної відмови в допомозі своїм учням, зокрема, й мені. Він підняв мене з посереднього спортсмена до професійного рівня. Анатолій Іванович у спорті працює дуже довго, через його тренування пройшло дуже багато людей і більшості з них він прищепив почуття відповідальності, дисципліни, чесності і справедливості. Я пишаюся тим, що він мій перший тренер».

Ірина Семеренко, тренер - викладач Черкаської СДЮСШОР. «Як тренер - спеціаліст своєї справи, як людина - допоможе в будь-яку хвилину. Для своїх вихованців намагається зробити все від себе залежне, все можливе.»

Прилуцька міська рада висловлює слова співчуття близьким та рідним Анатолія Івановича. Вічна пам'ять!!!

           

 

 

Переглядів:18