Найочікуваніше шкільне свято

29 травня 2014

Хтось – на канікули, хтось – на ЗНО

Ось і настав тиждень, якого з нетерпінням чекають усі школярі. Вже з наступного понеділка розпочнуться літні канікули. Нині ж іще тривають останні контрольні, а у випускників – екзамени.

30 травня в школах і гімназіях Прилук відбудеться Свято останнього дзвоника. О 8.00 на подвір’ях навчальних закладів (а гімназія №1 – на площі Іоасафа Бєлгородського) вишикуються святково вдягнені, з посмішками на обличчях та квітами школярі. Планується, що їх привітають із закінченням навчального року члени виконкому, депутати міськради, представники управління освіти, науково-методичного центру. І, звісно ж, батьки.

Наступного дня вся увага буде прикута до 297 юнаків та дівчат – цьогорічних випускників. Пройде загальноміський випускний вечір. О 18.30 винуватці свята зберуться біля будівлі виконкому, після чого разом із міським головою та в.о. начальника управління освіти покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Потім у супроводі духового оркестру, вчителів, батьків, високопосадовців Прилук під оплески городян учорашні школярі рушать до Іоасафівської площі.

Церемонія віншування випускників-2014 буде сповнена теплих слів-побажань і номерів художньої самодіяльності. Також планується, що 22 молодим людям будуть вручені золоті й срібні медалі (говорити про остаточну кількість медалістів поки що зарано, адже попереду ще один екзамен). На 23 одинадцятикласників чекають відзнаки за участь у спортивних змаганнях, обласних предметних олімпіадах, конкурсі-захисті робіт Малої академії наук тощо.

Отже, подивитися буде на що. Та й узагалі, це свято не лише випускників – це свято всього міста. Адже 297 розумних, упевнених у собі молодих людей – його майбутнє.

31 травня о 19.00 на площі Іоасафа Бєлгородського не буде де яблуку впасти. Прилучани прийдуть, аби побажати легкої дороги тим, хто вирушає у доросле життя, яке розпочнеться 3 червня із першого ЗНО. Але то вже інша історія...

Сергій Новак

Газета “Відомості Чернігівщини” № 22 від 28 травня 2014 року

Переглядів:145