Перші кроки

05 червня 2014

Куди поведе мер?

У Прилуцькому міському Будинку культури 1 червня Дмитро Барнаш уперше зустрівся з громадою вже в якості мера. У МБК пройшло віче на тему «Перші кроки нової влади». «ВЧ» тезисно повідають своїм читачам про те, як діятиме щойно обраний міський голова найближчим часом.

Отже, Дмитро Барнаш про...

... нові призначення

– Я залучатиму до управління Прилуками фахівців. Адже дуже погано, коли людина не хоче і не вміє якісно виконувати свої обов’язки і від цього страждає все місто. Тому чекаю на резюме від кандидатів на посади. Громадськість теж може вносити пропозиції. Я дослухаюся до кожної з них.

... співпрацю із районом

– Прилуцький район для нас – стратегічний партнер. І всі намічені ще до виборів спільні кроки неодмінно будуть зроблені. Найперше плануємо створити фермерський ринок, де великі сільгосппідприємства району продаватимуть продукти за цінами виробника. Якщо все вдасться, він розміщуватиметься на майданчику навпроти водоканалу. А далі подивимося. Також на базі «Білої акації», що по вулиці Вокзальній, функціонуватиме соціальний магазин. Зараз ми розробляємо механізм надання знижок незахищеним верствам населення.

... створення робочих місць

– Найближчим часом я збираюся зустрітися із керівниками підприємств Прилук з питання створення нових робочих місць. Це необхідно, аби залучати до роботи молоді кадри. Також, можливо, вже настав час людям, котрі досягли пенсійного віку, піти на заслужений відпочинок. Наша молодь потребує роботи. І я буду всіляко сприяти їй у тому, аби робота була.

... місцевий бюджет

– Наразі дефіцит місцевого бюджету Прилук складає 55 мільйонів гривень. Тобто, на зарплати бюджетникам вистачає лише на шість місяців. І це неприпустимо. Ось пройде червень, і нас спіткають проблеми. Зараз я проводжу консультації із фінансистами. Адже, як на мене, є певні невідповідності у формульному підході при формуванні нашого бюджету. До прикладу, Охтирка на Сумщині має менший, ніж наше місто, дохід, але її бюджет майже на 40 мільйонів більший. Тому, зрозуміло, виникають питання. Я маю намір поїхати до Києва і зустрітися із депутатами Верховної Ради. Разом ми або змінимо цей формульний підхід, або, якщо там справді є помилка, будемо виправляти її шляхом дотацій.

... реформування ЖКГ

– Ми запозичуватимемо досвід Вінниці, де ініціатива з реформування ЖКГ мала успіх. Кожен будинок повинен бути готовий обрати собі будинкового голову. Саме ця людина замовлятиме необхідні роботи чи у комунального підприємства, чи в якоїсь іншої організації, стежитиме за якістю виконання робіт. Ми розробимо графік і будинок за будинком, квартал за кварталом впровадимо це в Прилуках. Наш житловий фонд дійсно потребує реформ.

... боротьбу з корупцією

– Є у мене в планах створення антикорупційного бюро із представників громадськості. Ця структура перевірятиме всі проекти рішень міської ради та виконавчого комітету на корупційну складову. І тільки після того, як такої знайдено не буде, вони потраплятимуть на розгляд депутатів та членів виконкому. Буде повний контроль за владою з боку громади.

... відновлення міського стадіону та спортивне життя

– Уже стартувала підготовка до осінньої міської Спартакіади. Хочу, аби вона була масштабною, із великою кількістю видів спорту, тривала кілька днів. Нині формується оргкомітет. Саме він розпочне збір коштів на відновлення трибун стадіону. Настав час довести цей довгобуд до пуття. Наш стадіон має стати справжнім культурно-спортивним центром. Спортивний актив міста підтримує мене в цьому.

Серед питань, поставлених Дмитру Барнашу учасниками віча, були міські дороги і автобусні перевезення, ситуація зі стихійними ринками, контроль за цінами на хліб. На деякі з них відповів сам Дмитро Васильович, на решту – його заступник Олександр Сивенко.

Думка прилучан, за словами мера, йому дуже важлива. Тому всіх небайдужих запрошують відвідати наступне віче, що відбудеться у МБК 15 червня о 13.00.

Іван Українець

Газета “Відомості Чернігівщини”

№ 23 від 04 червня 2014 року

Переглядів:142