Чергова зустріч молодіжної ради

16 червня 2014

Тринадцятого червня в сесійній залі міської ради відбулася чергова зустріч молодіжної ради. Присутні поділися своїми здобутками та планами на майбутнє.

Зокрема комітет екології звітував про проведення заходу присвяченому медичній допомозі. Про участь комітету в курсах медичної допомоги, які проводилися в с. Дідовці. Також колектив брав участь у поздоровленні дітей до першого червня. Велику увагу було звернено на безпритульних собак. Адже їхня популяція все збільшується, а необхідні умови для вилову та утримання ще не були створенні. Дмитром Барнашем було запропоновано знайти приміщення, яке б задовільнило і організацію з захисту тварин і будинки навколо майбутнього притулку. Обговорювалося і постачання їжі до притулків. Міський голова запропонував підвозити їжу з місцевих закладів харчування.

Комітет працевлаштування організовував семінар з профорієнтації. А також проводив «Start up» за участі успішних в своїй справі прилучан. На розгляд також висунулося питання «заробітків». Дмитро Барнаш запропонував учасникам комітету дослідити, куди і чому їздять на віддалену роботу. Адже велика частина населення Прилук не працевлаштована, а дослідження цієї сфери може дати світло на вирішення багатьох питань.

Комітет культури наголосив на необхідності налагодити умови відпочинку на «Джерелах». Адже це одне з наймальовничіших куточків Прилуччини, тож потрібно хоча б місток налагодити. Також комітет розповів про проведення акції «Писанковий рай», фотоквесту з солодким подарунком для переможця. Також звітували про читання молодих письменників та поетів, яке відбувалося на Миколаївському ярмарку. В планах комітету є проведення опитування на тему «Чи любиш ти Україну так, як я?». Головною метою буде дізнатися, чи знають Прилучани свою історію. Можливо, це навіть закликає людей до її вивчення.

Спортивний комітет проводив орієнтування на місцевості, та вело-фест. Чотирнадцятого червня буде брати участь у відкритті спортивного майданчику. Пропонував розпочати проект «Зарядка», який буде проводитися у вигляді флешмобу, щоб присутні також могли приєднуватися до учасників проекту. Тож для більшої популяризації у проекті буде необхідна участь місцевих телеканалів та газет.

На обговорення також виносилась організація Дня Молоді, питання щодо очищення місцевого пляжу та проведення акції «Стоп-хам». Адже правила парковки для багатьох жителів нашого міста, на жаль, не писані. Увагу було звернуто і на акцію «Купуй українське». Люди мають розуміти, що підтримуючи російського виробника, вони підтримують російську армію. Тож купувати українське це обов’язок будь-якого свідомого українця.

Молодіжна рада

Переглядів:163