Прокуратура пропонує громадським організаціям співпрацю у протидії наркотикам

06 жовтня 2017

Під час сесійних засідань Прилуцької міської ради деякі депутати та учасники громадських організацій неодноразово озвучували з трибуни питання протидії незаконному обігу наркотичних засобів у місті. Слідкуючи за подібними заявами, 5 жовтня працівники прокуратури ініціювали особисту зустріч з представниками громади за стінами міської ради. З “Небайдужими прилучанами” спілкувалися керівник Прилуцької місцевої прокуратури Богдан Зарічанський, заступник начальника відділу прокуратури Чернігівської області Олександр Засоба, в.о. начальника управління протидії наркозлочинності ГУ НП в Чернігівській області Роман Кузнєцов, перший заступник керівника Прилуцької місцевої прокуратури Денис Демидок та заступник начальника Прилуцького МВ УСБУ Ігор Крищенко.

Начальник Прилуцького відділу поліції Руслан Крахмілець не знайшов можливості бути присутнім на зустрічі й делегував повноваження представляти правоохоронний орган заступнику начальника з карного розшуку. До речі, депутат міської ради на зустрічі був присутній всього один - секретар міської ради Анатолій Шамрай. Громадську організацію “Небайдужі прилучани” представили її керівник та заступник Роман Гоголь і Володимир Вегера.

Починаючи обговорення проблеми, Богдан Зарічанський звернувся до всіх присутніх з проханням уникнути критики та популізму, оскільки головним завданням зустрічі є налагодження комунікацій з громадськістю задля результативної роботи правоохоронних органів у напрямку боротьби з наркотиками.

Членам громадської організації також пояснили, що діалоги у загальнодоступних групах прикладної програми для смартфонів не можна назвати дієвим інформаційним зв'язком, оскільки громадяни, які озвучують там можливі факти розповсюдження чи виготовлення наркотиків, не звертаються із заявами до прокуратури.

На захист прилучан став Анатолій Шамрай. “За сучасних реалій недовіру суспільства до правоохоронних органів не можна ігнорувати! - зазначив секретар міської ради. - Я думаю, на даному відрізку часу для вирішення проблеми наркоманії повинен застосовуватися принцип анонімності. Ця проблема потребує тиші та спеціальних організаційних заходів, адже люди бояться за власне життя і їх можна зрозуміти”.

Погодився з даним твердженням і керівник Прилуцької місцевої прокуратури. Він повідомив про створення спеціальної робочої групи, до складу якої запрошуються представники правоохоронних органів, депутати та члени громадських організацій міста. Щоб включити свою кандидатуру в число учасників групи необхідно звернутися до Прилуцької місцевої прокуратури та залишити особисті контактні дані до 10 жовтня.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:104