Амбасадорка української мови Слава Світова розповіла про свій шлях до успіху!

У МЦБ імені Любові Забашти 27 лютого відбулась онлайн-зустріч із співзасновницею та виконавчою директоркою жіночого видавництва Creative Women Publishing та креативного простору для жінок, які бажають розвиватися у творчості та бізнесі Creative Women Space, письменницею, тренеркою зі словесної майстерності та творчості, експерткою з креативності та розкриття творчого потенціалу, мотиваційною промовицею, амбасадоркою української мови Славою Світовою. Цього разу говорили про те, як створити власне видавництво, удосконалити знання про тонкощі книговидавничого процесу та як видавати книги під час війни. Спікерка розповіла про свій шлях до успіху та початковий старт – написання книг із серії «Теплі історії». На прикладі виданої книги «Про що вона мовчить» пані Слава розповіла про свою команду і роль кожного над втіленням в життя цього видання. Цікавим моментом зустрічі стала розповідь про етапність роботи над проектом: як розкрутити колесо бренду, уміння виокремити його сутність, цінність, вигоди. Найголовнішим меседжем діалогу стала думка про те, що кожна жінка, яка має мрію, повинна не боятись іти назустріч їй і ставати видимою для світу.

Захід проходив у межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks.

У межах проєкту бібліотека вже провела низку зустрічей із цікавими лекторами у сфері креативних індустрій, а також отримала нову сучасну літературу в цій галузі.

 

Економічний RestART

У межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks в Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти уже пройшло багато зустрічей із творчими успішними людьми в галузі креативних індустрій як онлайн так і офлайн. Протягом реалізації проекту бібліотека отримала сучасну літературу в цій галузі.

22 лютого відбулась чергова зустріч в онлайн форматі за темою «Як працює театр в Україні».

Спікеркою зустрічі була кураторка мистецьких проєктів, науково-практичних конференцій, виставок, учасниця міжнародних резиденцій у Любляні (Словенія), Варшаві (Польща), Братиславі (Словаччина), Берліні (Німеччина), Ніцці (Франція) та директоркою фестивалю Parade-fest, продюсеркою МТК Дольмен Веронікою Скляровою.

У ході діалогу пані Вероніка розповіла про головні функції театру та акцентувала увагу на тому, як змінились ці функції з початком повномаштабної війни в Україні. «Мистецтво у час історичних змін у країні несе подвійне навантаження – допомогти людям пережити ці страхіття, а митцям не загубити свій талант». Відбувся діалог між лекторкою та керівниками прилуцьких аматорських театрів, які виказали про свої труднощі і проблеми на сучасному етапі розвитку театрів та отримали поради та підказки.

 

Відкрито виставку Злати Житньової «Яскравий шлях до мети»

22 березня в МЦБ імені Любові Забашти відкрилась персональна виставка вихованки художньої школи-студії «КімNATA» Злати Житньової «Яскравий шлях до мети».

На виставці представлені пейзажі, портрети  та натюрморти, виконані у різних техніках. Роботи відповідають назві виставки, адже дівчина мріє вступити до мистецького вузу і бачить себе майстром графічного дизайну, тому презентується  більш академічний доробок аніж довільний малюнок. Виставка націлена продемонструвати силу волі і наполегливість у досягненні поставлених завдань, креативність та творчість молоді.

 

Відео-презентації на тему «Новотвори (нові слова), що з’явилися в мові з початком вторгнення російських військ на територію України»

До Міжнародного дня рідної мови Прилуцька міська центральна бібліотека імені Любові Забашти підготувала відео-презентації на тему «Новотвори (нові слова), що з’явилися в мові з початком вторгнення російських військ на територію України».

Зміст інформаційного ролику вміщує ряд найбільш вживаних слів, які увійшли в мову в період нових історичних подій в Україні.

 

Велич українського символу!

21 лютого працівники Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького – Носенка провели для здобувачів освіти ліцею №7 інформ- досьє «Велич українського символу».


У ході заходу юні прилучани познайомилися з історією Державного Герба України та його символічним значенням. Науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею Ольга Степаненко розповіла про герб нашої малої батьківщини – міста Прилук.

 

Участь у грантових програмах

Працівники відділу культури і туризму міської ради взяли участь у вебінарі про грантові програми «Культурна спадщина» та «Культура.Регіони» у 2023 році від Українського Культурного Фонду.

 

У нашій пам'яті вони назавжди залишились

20 лютого в залі дитячої музичної школи імені Л.М.Ревуцького до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні відбувся концерт "У нашій пам'яті вони назавжди залишились".

 

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав міська бібліотека №4 підготувала літературний відео-фактаж «Біль Афганістану».

До уваги читачів представлено історичні дані радянської війни в Афганістані, її причини та наслідки.

 

 

До дня народження композитора Левка Ревуцького відбулася лекція


15 лютого з нагоди відзначення 134 річниці з дня народження великого українського композитора Левка Миколайовича Ревуцького в Прилуцькій дитячій музичній школі імені Л.М.Ревуцького на уроках музично-теоретичних дисциплін відбулася лекція "Видатний син українського народу" з переглядом документального фільму "Левко Ревуцький Симфонія № 3 "На лезі бритви".

 

У межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, Прилуцькою міською центральною бібліотекою імені Л. Забашти уже проведено низку зустрічей з фахівцями в галузі креативних індустрій.

14 лютого відбулась чергова зустріч із художницею й ілюстраторкою, яка практикує стрітарт та стінописи, працює з візуальною книжкою, «мікрокоміксами», плакатом Богданою Давидюк.

Лекторка, перш за все, розповіла про свої практики із видавництвами «Вавилонська бібліотека», ВСЛ, «Свічадо», «П'яний корабель», «Комора», «Комубук», про те, як відбирає тексти і опрацьовує їх для цілісного відчуття ілюстрації та як відобразились події війни у сфері ілюстрації. Богдана показала книги, в яких використані її ілюстрації, свій стінопис, що дуже зацікавило учасників зустрічі. Слухачі лекції, яка проходила в режимі онлайн, поцікавились специфікою професії книжкового ілюстратора, як підготувати вдале портфоліо, контактувати з автором та ін.

 

 Музейники здобували навички роботи з вогнегасниками

Задля безпеки 15 лютого працівники музею вчилися поводитися з вогнегасниками.

Навчання провели заступник начальника ВЗНС Прилукьцого РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області Приймак Олена Володимирівна та провідний інспектором ВЗНС Прилукьцого РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області Усенко Віталіна Михайлівна.

 

10 лютого у виставковій залі краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки художніх робіт Едуарда Усов - члена Спілки художників СРСР, бунтаря духу і творчості.



Музей запрошує всіх охочих на огляд виставки!

Графік роботи: вівторок - субота.
Часи прийому відвідувачів: 09:00-16:00.

 

У школі мистецтв відкрилася виставка ''Чарівний світ графіки''. Учні продемонстрували, що за допомогою лінії можна відтворити будь-який фантазійний задум, передати красу навколишнього світу.

 
 

 

9 лютого відбулась зустріч із головним спікером проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks Володимиром Вороб'єм.

У ході зустрічі фахівці бібліотечної справи міст Прилуки, Суми, Ніжин, Чернігів та Тростянець обмінялись думками щодо нових напрацювань й ідей, які виникли в ході реалізації Проєкту, а також дізнались про те, як інтегрувати функції та продукти бібліотеки.

 

День народження Любові Забашти письменниці-землячки!

Сьогодні, 3 лютого, виповнилося 105 років від дня народження прилуцької письменниці Любові Забашти. З цієї нагоди прилуцькі письменники та аматори літературної творчості, бібліотекарі, шанувальники творчості поетки зібрались біля пам'ятника Любові Забашти.

Присутні вшанували пам’ять поетеси-землячки та поклали квіти до пам'ятника Любові Забашти. https://t.me/prkmiskarada/3766

 

02 лютого в міській бібліотеці імені Любові Забашти відбулась зустріч із професійними дизайнерами Тарасом Пастущуком та Мартою Буряк, які у ході ідеатону-практикуму разом із учасниками заходу шукали вдалі рішення та ідеї для того, щоб зробити простір бібліотеки привабливим для креативних підприємців і молоді.


Зустріч проходила у межах проєкту "Економічний RestART", організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks.

 
 
 

Маленькі відвідувачі бібліотеки обирали улюблену книгу читаючи вголос

У 2023 році Всесвітній день читання вголос відзначається 1 лютого.

Цю ініціативу вже підхопили читачі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка, а саме: через читання вголос відвідувачі обирали цікаву книгу.

 

Відбулася інформаційна краєзнавча година «Голокост – лихо століття»

1 лютого в приміщенні філіалу краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулась інформаційна краєзнавча година «Голокост – лихо століття», присвячена пам’яті жертв Голокосту в Україні в роки Другої світової війни.

Запрошені на захід краєзнавці, містяни, працівники музею дізнались про жахливі злочини нацистів проти євреїв в роки Другої світової війни на території України, масові вбивства у Бабиному Яру, про події, які відбувались в нашому місті під час окупації 1941-1943 рр. Ознайомились з спогадами очевидців знущань, переслідувань прилуцького єврейського населення: відомого прилуцького краєзнавця Анатолія Григоровича Риженка, колишнього викладача Прилуцького педагогічного коледжа ім. І.Я.Франка Ніни Іванівни Котеленець.

Під час заходу присутні переглянули документальні кадри про нелюдські умови життя людей у нацистських концентраційних таборах та вшанування пам’яті загиблих в роки Голокосту в різних країнах світу у пам’ятниках та меморіалах.

Переглядів: