У грудні 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України було затверджено план заходів з реалізації Стратегії популяризації української мови до 2030 року "Сильна мова - успішна держава". Одним із завдань Стратегії є підвищення рівня володіння українською мовою, забезпечення можливостей вивчення української мови шляхом проведення курсів, створення онлайн-платформ, мобільних додатків тощо.

19 лютого, напередодні Міжнародного дня рідної мови, у Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти розпочали роботу безкоштовні курси з української мови для людей різних вікових категорій, які проводить доктор педагогічних наук, доцент, викладач Прилуцького гуманітарно- педагогічного фахового коледжу ім. І.Франка Наталія Грона.

На першому занятті присутні мали можливість познайомитись із правилами нового Українського правопису, вивчали і пристрасно обговорювали фемінітиви та вивчали наголоси.

Наталія Вікторівна із задоволенням відповідала на запитання та прислухалась до побажань на наступні заняття.

Як показала перша зустріч, курси з української мови потрібні всім охочим удосконалити свою мову, покращити мовні та мовленнєві вміння, збагатити свій словниковий запас.

Курси будуть проходити щомісяця у вихідні. Хто хоче стати відвідувачем курсів, за інформацією може звертатись до працівників бібліотеки. Дати будуть уточнюватись і анонсуватись на сайті закладу та сторінці фейсбук.

Переглядів: