«Бабин Яр - біль нашої пам’яті»

У філії краєзнавчого музею імені В.І.Маслова відбулась інформаційна краєзнавча година «Бабин Яр - біль нашої пам’яті». Присутні на заході, учні Прилуцького ліцею №2, дізнались про трагічні сторінки подій у Бабиному Яру, переглянули документальні кадри та ознайомились з спогадами очевидців тих подій. На закінчення заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв цієї трагедії.

 

Школярі стали учасниками етикет-гри «Правила гарного тону»

«Ніщо не обходиться нам так дешево і не ціниться так дорого, як ввічливість» - писав іспанський письменник Сервантес.


​20 вересня головний бібліотекар міської бібліотеки для дітей Оксана Проценко провела етикет-гру «Правила гарного тону» з учнями 6-Б класу ліцею №1.

​Діти згадували вимоги до мовного етикету та розбирали правила телефонної розмови; аналізували ситуації, які вимагали тактовності, уважності та чемності. На прикладі прислів’їв та приказок, знайомились з істинами народного етикету.

 

18 вересня до Дня міста  Прилуцька міська бібліотека № 4 підготувала книжкову виставку "Мій край - моя історія жива".
На виставці представлена краєзнавча література: історичні нариси, монографії, збірки статей, фотоальбоми, туристичні путівники.

 

8 вересня – Міжнародний день грамотності!

Це своєрідне свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. У цей день вшановують тих, хто дав людству писемність і всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.

До Міжнародного дня грамотності та для популяризації української мови на сторінці сайту Прилуцької міської бібліотеки для дітей, на сторінці Фейсбук розміщено літературний бібліомікс під назвою «Знання – це скарб, а книга – ключ до нього».

 
 

Охочі можуть переглянути книги, які здатні змінити уявлення про нудне навчання та стануть добрими помічниками дітям-користувачам у навчальному процесі.

 

 

Прилучани здобули перемогу у конкурсі мистецтв «Вільні та незалежні»

Вітаємо зразковий аматорський музичний театр «Парадокс» міського Будинку культури із зайнятим 1 місцем у Міжнародному багатожанровому двотуровому благодійному конкурсі мистецтв «Вільні та незалежні».
Керівник - Ярослава Миколаївна Борисенко.

Переглядів:935