26 травня відбуласчя зустріч музейників з представниками УТОС, на якій обговорили перейменування назв вулиць та парків.

 

26 травня в МЦБ ім. Л.Забашти відбулось чергове заняття на курсах з української мови. Упродовж заняття відвідувачі працювали над підвищенням рівня мовної та комунікативної компетентності з української мови, працювали над правильним уживанням іменників, прикметників, числівників, дієслів. На кожній зустрічі найцікавішою роботою є викорінювання з мови суржику.

Керівниця курсів Наталія Грона, доктор педагогічних наук, доцент, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. І.Франка, зосередила увагу на прилуцькому суржику, який легко вживається у повсякденні.

 

26 травня відбуласчя зустріч музейників з представниками УТОС, на якій обговорили перейменування назв вулиць та парків.

 

Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М. Ревуцького продовжує мистецьку акцію «З Україною в серці».

Мистецтво завжди було зброєю, тим паче під час війни. Тому словом та музичним інструментом озброїлись українські митці, щоб не тільки зберегти, але й поширити українську культуру.

Недарма кажуть, що попереду кожного війська йдуть музиканти.

Нині наші вихованці, учні народного відділу підтримують український мистецький фронт.

Директор школи           Ольга  Компанець

19 травня в Прилуцькому міському Будинку культури відбувся творчий проект «Україна - вишиванка» 💛💙

Протягом мистецької акції творчі колективи та солісти Прилуцького міського Будинку культури дарували свою творчість прилучанам та гостям міста, підіймали бойовий дух українців, а також збирали кошти на потреби ЗСУ, в скриньки, що були розташовані біля сцени. 

Мистецька акція завершилася етно-флешмобом «Дефіле у вишиванках» від учасниківНародного аматорського театру хореографічних мініатюр «Апломб» та Народного театру естради «Камертон».

 

 

Вечірня екскурсія містом

18 травня до Міжнародного дня музеїв Прилуцьким краєзнавчим музеєм було проведено вечірню прогулянку містом.

 
 

Програма передбачала не лише інформування учасників про цікаві факти з історії міста, пам’яток та будівель, визначних особистостей, але й елементи активного долучення: практики енергетичної підзарядки від дерев паркової зони, вікторини, відвідини культової споруди – Миколаївської церкви з дзвіницею.

 

 

Під час екскурсії учасники мали можливість зустрітися з працівниками міської Ратуші – війтом та бурмістром, перейнятися питаннями життєдіяльності міста у 18 ст., насолодитися виконанням пісні «Калина» на бандурі, на доданок, посмакувати «бублики Джигиля», якими так любив ласувати М. Костомаров.

 
 

Директор музею Тетяна ЗОЦЬ

 

«З Україною в серці»

Прилуцька дитяча музична школа імені Л.М.Ревуцького продовжує щотижневу мистецьку патріотичну акцію «З Україною в серці».

Учні вокального відділу хочуть, щоб музика миру та життя дійшла до серця кожного українця вільного світу.

 

 

У бібліотеці працює виставка "Відкрий для себе Європу: читай, слухай, дізнавайся"

Прилуцька міська бібліотека №4 до Дня Європи в Україні відкрила книжкову виставку "Відкрий для себе Європу: читай, слухай, дізнавайся".

Читачі зможуть ознайомитися  з актуальними питаннями  європейської інтеграції; дізнатися ключові факти та цифри про Європу та європейців, зовнішні зв'язки Європейського Союзу; відкрити для себе Європу та підібрати художню літературу відомих європейських авторів.

Книжкова виставка функціонуватиме протягом тижня до 22 травня.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки.

 

Культурні заклади долучилися до міської благодійної акції «Україна переможе»

Працівники бібліотеки ім. Л.Забашти разом із своїми юними користувачами власноруч виготовили сувеніри патріотичної тематики і за умовні ціни продавали їх на Театральній площі міста.

Учасники художньої самодіяльності МБК піснями та музичними композиціями створювали атмосферу патріотичного піднесення і гордості за наші ЗСУ.

У програмі були:

- майстер-класи гри на інструментах

- міні ярмарок виробів

- атракціони для дітей

- концертна програма

Усі заклади культури, які взяли участь в акції, на потреби ЗСУ зібрали 8072 грн.

Дякуємо всім хто долучився!

Разом до перемоги!

20220514_175424.jpg

20220514_171055.jpg

unnamed (1).jpg

unnamed.jpg

 

 

12 травня на запросини Прилуцької регіональної організації УТОС на інформативну бесіду "Прилуки крізь віки" завітали музейні працівники.

Говорили про історію міста від найдавніших часів до сьогодення: Київську Русь, козацтво, архітектуру, розвиток міста під час належності до Малоросійської та Полтавської губерній, подій Другої світової, незалежність, революції та сучасну війну.

Відповідальний: молодший

науковий співробітник Середа О.О.

Директор музею Тетяна ЗОЦЬ

 

12 травня в МЦБ ім. Л. Забашти відновили роботу курси з української мови. Такий вид діяльності закладу спрямований на виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Навчання української мови проводить доктор педагогічних наук, доцент Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. І. Франка Наталія Грона.

На занятті говорили про мовний патріотизм і мову вулиці, працювали над підвищенням культури мовлення та вчились позбавлятись від суржику.

На зустрічі були містяни, які хочуть покращити знання рідної мови та покращити культуру спілкування на роботі та вдома.

 

З травня проводиться інформаційна робота в мережі Інтернет у рубриці #ЗалаштункамиМБК.

6 травня, на літньому майданчику міського Будинку культури для дітей, що є тимчасово переміщеними особами відбулася ігрова дитяча програма. Діти разом з казковими героями танцювали, співали, приймали участь у конкурсах та розвагах.

 

"Сади Перемоги"

Прилуцька дитяча музична школа ім. Левка Ревуцького долучилася до Всеукраїнської кампанії "Сади Перемоги". Працівники закладу не залишилися осторонь такої акції і сьогодні, 05 травня, активно прийняли участь в роботі на пришкільній ділянці, де згодом буде висаджена городина.

 

Установлено вказівник на алеї Забашти

4 травня 2022 року в центральній частині міста з’явилася ще одна локація. 

У рамках проєкту ТОВ «ФРІДЖЕН ГРУП» щодо просування туристичного потенціалу міста Прилуки та розвитку масового туризму міста шляхом створення сучасних цифрових, туристичних продуктів, розвитку туристичних дестинацій, пропаганди туристичних маршрутів, завдяки підвищенню якості та діджиталізації туристичних послуг та всебічної промоції потенціалу міста було встановлено вказівник на алеї Любові Забашти.

Створено мобільний додаток квест-тур «Прилуки open». Сума проекту: безкоштовно (згідно меморандуму про співпрацю). Продукт: діджиталізований туристичний маршрут історичною частиною міста з 10 локацій для самостійного екскурсування історичною частиною міста.

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

 

Про роботу Прилуцького міського Будинку культури

З 25 квітня по 1 травня проводиться інформаційна робота в мережі Інтернет у рубриці #ЗалаштункамиМБК.

29 квітня, на літньому майданчику міського Будинку культури відбулася ігрова дитяча програма. Цього разу, зібралися разом казкові герої, маленькі прилучани, а також дітвора, що разом із батьками нині є тимчасово переміщеними особами. Розваги, танці, дитячі посмішки і сонячна погода дали змогу малечі на годину забути про війну і просто повеселитися.

Переглядів:1641