Відбувся екскурс в Центральній частині міста

5 серпня відбувся екскурс до паркової зони міста на тему: «Декоративні породи. Магія дерев».

У заході взяли участь діти табору відпочинку гімназії №5. Тут вони мали змогу ознайомитися з декоративними породами паркової зони міста, значенням паркових зон для жителів міста, з легендами та різними цікавинками, які пов’язані саме з цими рослинами. Школярі мали змогу на практиці відчути енергетику різних дерев і їх вплив на людину.

Після ознайомлення з рослинами діти відгадували загадки про флору краю та слухали квітковий гороскоп.

Відповідальна за проведення заходу старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Степаненко О.П.

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова

 

Відпочинок з книгою - це завжди весело й цікаво!

Літо – це пора канікул. Діти в цей час набираються сил, весело проводять час, ходять на екскурсії.

Цього разу дітлахи пришкільного табору гімназії №5 завітали до Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти.

Подорожуючи відділами бібліотеки маленькі хлопчики та дівчатка слухали розповідь про – бібліотеку, дізналися про правила користування бібліотекою та книгою, про різноманітний світ книг, який є в книгозбірні, відвідали кімнату-музей поетеси Любові Забашти. Мали змогу поринути в віртуальні подорожі до найкращих бібліотек світу. Залюбки брали участь у конкурсах «Viber- повідомлення від казкового героя», «Відгадай казку», мультвікторині «Хто з ким дружить», бібліогралочці «Магічні слова».

У кінці заходу директор бібліотеки Людмила Іванівна Зубко, запросила всіх дітей стати активними читачами бібліотеки, порадила читати хороші книги, любити їх, і тоді все в житті буде виходити якнайкраще!

 
 

«Книги + діти = не нудне літо»

Канікули - гарна нагода зайняти дітей чимось корисним аби відпочинок став цікавим, активним та запам'ятався надовго.

Багато батьків відправляють своїх дітей до літніх таборів, щоб вони могли весело та з користю провести час.

4 серпня відвідувачі літнього пришкільного табору гімназії №5 завітали до Прилуцької міської бібліотеки для дітей на захід під назвою «Книги + діти = не нудне літо».

Малюки взяли участь у конкурсі «Портрет», переглянули презентацію Топ-10 найкращих книг про тварин та мультфільм «Пригоди реактивного поросяти», взяли участь у вікторині «Знайди літературному герою товариша».

Не обійшлося без таємниць та загадок, які так полюбляють діти. Гра «Чорна скринька» змусила малечу вдалися до інтуїтивного пошук правильної відповіді, включаючи логічне мислення та креативний підхід.

Бібліотекарі з нетерпінням чекають на зустріч знову!

Переглядів: