Фотоація патріотичного фото «Книги читати – Україну пізнавати» до Дня Незалежності України

До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України Прилуцька міська центральна бібліотека імені Любові Забашти провела першу патріотичну фотосесію під відкритим небом «Книги читати – Україну пізнавати».

Прилуцькі фотомайстри Володимир Мірчук, Максим Дрожніков та Валентина Цербе-Несіна фотографували святкових прилучан на фоні центральної бібліотеки з українською книгою в руках.

Бібліотека експонувала тематичні виставки «Україна Незалежна», «Особистість і доба», «Ми – українці», «Літературна велич України», тому кожен міг вибрати книгу, близьку до душі.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко привітала всіх присутніх із державними святами та прийняла участь у фотоакції.

До бібліотечної альтанки завітали депутати Прилуцької міської ради Віктор Копачевський, Володимир Мазуренко, Ігор Дубровський, Іван Тютюнник, які привітали містян із Днем Незалежності та Днем Державного Прапора України та прийняли участь у фотоакції.

Лунали вірші від переможниці конкурсу читців української поезії в Іспанії Христини Сімонян, презентувались роботи бісером української тематики Марії Дорошенко та композиції із гофрованого паперу в національних кольорах учнів ЗОШ №3.

Фотоакція була необмежена в часі, тому прилучани, почуваючись невимушено і святково, фотографувалися сім’ями, з подругами, з колегами та друзями.

«Моя Україна – єдина і вільна, я з нею пов’язую долю свою»

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України, що відзначається щорічно 24 серпня.

Напередодні Дня Незалежності читацький актив Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка відвідав книгозбірню, адже у цей день тут відбулася слайдо - вікторина «Моя Україна – єдина і вільна, я з нею пов’язую долю свою».

Розпочався захід віртуальною мандрівкою столицею України, яка відкрила багато цікавого і невідомого, зокрема оригінальні пам’ятники міста, що викликали і здивування, і посмішку у дітей.

Сама ж вікторина передбачала знання українських народних прислів’їв та приказок. Гра «Народ скаже, як зав’яже» поставила перед учасниками завдання – продовжити народну мудрість.

Відео презентація «Галерея відомих українців» вимагала назвати імена відомих українців, зображених на портретах, а мовна вікторина змусила працювати зі словниками та енциклопедіями.

«Як у нас на Україні» - гра, яка змусила дітей вгадувати українські реалії (поняття), маючи лише декілька фактів. Однією із вгаданих реалій був український символ-оберіг – віночок.

Ведуча заходу – головний бібліотекар Наталія Сич, розповіла про символічне значення цієї дівочої прикраси та провела майстер-клас з плетіння вінка.

Усі учасники слайдо – вікторини отримали заохочувальні призи, які були придбані за кошти спонсорів Жданова С.С та Жданова О.С.

Переглядів:2343