«Натхнення, друзі і весна»

18 травня в міському Будинку культури відбулася святкова концертна програма зразкової вокальної студії «Натхнення» - «Натхнення, друзі і весна».

У концерті приймали участь 6 колективів, окремі виконавці віком від 4 до 17 років зразкової вокальної студії «Натхнення» та театр хореографічної мініатюри «Апломб» міського Будинку культури.

Звучали пісні: народні, естрадні, сучасних композиторів та прилуцьких авторів.



Вікторина «Чи знаєте ви Європейський Союз?»

15 травня у міській центральній бібліотеці відбулася вікторина «Чи знаєте ви Європейський Союз?».

У ході зустрічі студентська молодь змогла дізнатися про історію Європейського Союзу у контексті еволюції європейських традицій світобачення та познайомитися з культурною спадщиною європейських країн через призму особливостей національних звичаїв.

До уваги гостей бібліотеки також було запропоновано ряд мультимедійних презентацій на вказану тематику та цікавий відеоряд, що дало змогу здійснити уявну подорож Європою та дати відповіді на запитання вікторини.



Концерт лауреата обласного конкурсу виконавців на музичних інструментах

та Всеукраїнського конкурсу ім. Вадима Червова Анни Липкіної

14 травня в залі Прилуцької дитячої музичної школи відбувся концерт лауреата обласного конкурсу виконавців на музичних інструментах та Всеукраїнського конкурсу ім. Вадима Червова Анни Липкіної, учениці 3 класу (клас викладача Галини Проценко). Це вже третій сольний концерт юної скрипачки.

Дивовижна атмосфера панувала в залі. З перших звуків Аня підкорила слухачів своєю майстерністю, професіоналізмом. Скрипка як ніколи співала цього вечора в її руках. Надзвичайно складна програма була представлена слухачам, але всі твори були виконані бездоганно, на високому рівні. В програмі концерту звучали твори українських, зарубіжних композиторів різних епох: Д. Аколаї «Концерт», М. Лисенко «Елегія», Г. Гендель «Жига»,

Г. Купер «Тарантела», М. Жербін «Прелюд», О. Зноско - Боровський «Веселий танець»,

Ж. Обер «Жига», А. Гедіке «Етюд», М. Скорик «Мелодія», Дж. Елертон «Тарантела»,

А. Глазунов «Град». Викладач Анни Липкіної, Проценко Галина Гнатівна, перед кожною п’єсою знайомила присутніх із змістом твору, композитором. Слухачі постійно переносились в різні епохи, насолоджуючись витонченою грою юної скрипальки.

Бурхливими оплесками, вигуками «Браво!» присутні сприймали кожний твір. А Аня скромно стояла на сцені і здавалось не розуміла, що саме відбувається зі слухачами. Концерт пройшов наче одна мить. Всі присутні відчули яку велику силу має мистецтво над нашими душами.



Духовий оркестр Прилуцької школи мистецтв (керівник Олександр Ярмошенко)

прийняв участь у конкурсі та здобув звання Лауреата ІІ ступеня.



Перемога учнів дитячої

музичної школи в конкурсі дитячих

духових оркестрів м. Чернігів

06 травня в м. Чернігів пройшов обласний конкурс дитячих духових оркестрів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Цей конкурс став для дитячої музичної школи ім. Л.М. Ревуцького дебютним та приніс перемогу – Диплом ІІ ступеня. В м. Чернігів наш колектив мав можливість поспілкуватися та позмагатися з учнями дитячих музичних шкіл Чернігівської області. Програма виступу складалася з яскравих творів. Керівник В’ячеслав Бенеда приклав немало зусиль у підготовці учнів до конкурсу.

Чернігівський конкурс дитячих духових оркестрів – гарний досвід для всіх. Будь-яка перемога лежить через велику працю, наполегливість як викладачів, так і учнів. Такі конкурси мають велику роль у вихованні дітей, прищеплюють любов до мистецтва, любов до прекрасного.



9 Травня

9 Травня в сквері Вічної Слави відбувся мітинг-реквієм “Подвиг, що залишиться в віках!”. Це найбільш хвилююче свято — величне свято Перемоги, коли наші серця сповнені глибокою шаною до ветеранів, які здобули мир і спокій на нашій квітучій землі. Зі словами вдячності виступили: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Дмитро Вікторович Даценко, військовий комісар Прилуцько – Варвинського об’єднанного військового комісаріату Юрій Миколайович Лесніца, ветеран війни і праці Борис Миколайович Котеленець, який дійшов до Берліну і на Рейстазі поставив надпис «Прилуки», депутат обласної ради, почесний громадянин міста, меценат Анатолій Костянтинович Мирошниченко та депутат Київської міської ради, меценат Сергій Дмитрович Варнавський, син повного кавалера ордену Слави, Риженка Григорія Івановича - Олександр Григорович Риженко, син повного кавалера ордену Слави, Шекери Григорія Івановича - Олег Григорович Шекеря.

У 2013 році розпочала своє життя алея Героїв. Тому в цьому році відкрили погруддя прилучанам: повному кавалеру ордену Слави - Катєчкіну Івану Єгоровичу, повному кавалеру ордену Слави - Риженку Григорію Івановичу, повному кавалеру ордену Слави - Шекері Григорію Кіндратовичу.

Закінчився мітинг-реквієм гімном України у виконанні духового оркестру міського Будинку культури. Потім ветерани та всі присутні перейшли на Театральну площу, де відбувся концерт хору ветеранів війни та праці, концертна програма духового оркестру міського Будинку культури. Святковий день закінчився вечірнім концертом за участю артистів міста.



Краєзнавча година

«Останній гетьман України Павло Скоропадський»

07 травня в краєзнавчому музеї відбулась краєзнавча година «Останній гетьман України Павло Скоропадський» присвячена 141-й річниці з дня народження українського громадсько-політичного діяча, військового Павла Петровича Скоропадського.

Захід розпочався із розповіді про славетний козацький рід Скоропадських та його найбільш знаних представників: гетьмана Івана Ілліча Скоропадського та першого почесного громадянина м. Прилуки Івана Михайловича Скоропадського.

Величною постаттю цього роду був й Павло Петрович, який у неймовірно складних умовах намагався врятувати Україну, створити і зміцнити Українську державу. Період гетьманування Павла Скоропадського 29 квітня -14 грудня 1918 рр. – це особлива сторінка визвольних змагань українського народу.

З великим зацікавленням учні 8 класу школи № 6 слухали розповідь місцевого краєзнавця Анатолія Риженка, який поділився з присутніми своїми поглядами на буремні події початку ХХ століття та постать останнього гетьмана України Павла Скоропадського.

На завершення заходу учні мали змогу переглянути фрагмент відеофільму та оглянути зброю і одяг українських військових тих часів.



Година пам’яті «Світлий сум і радість Перемоги»

6 травня у міській центральній бібліотеці відбулася година пам’яті «Світлий сум і радість Перемоги».

До уваги молодіжної аудиторії була запропонована розповідь ведучої Заболотної Ніни про наслідки Великої Вітчизняної війни у житті повоєнних поколінь.

Роль ветеранів у формуванні світоглядних позицій українського суспільства. Свідок бойових дій Глушковський Броніслав Цезарович розповів гостям книгозбірні власні спогади про війну, про силу духу та добру волю, що спонукали мільйони здійснювати подвиги та впевнено крокувати до Перемоги.



ВІДКРИТТЯ ПАРКОВОЇ ЗОНИ

Задзвеніли веселі розмови та усмішки дітей на Театральній площі 1 травня, тому що зібралися дітлахи, щоб прийняти участь у відкритті паркової зони міського Будинку культури, де на них чекали розваги, атракціони та море позитиву.

Святковий, весняний настрій створювали дитячі колективи міського Будинку культури: молодша група театру хореографічної мініатюри “Апломб”, середня група народної студії вокального мистецтва “Оріон, молодша група гурту східного танцю “Маріам”.

Ведучими концертної програми були ростові іграшки — Мишка та Котик. Концертна програма пройшла на високому емоційному рівні, діти були активними, жвавими, веселими і завзятими. Потім казкові герої запросили малят до паркової зони міського Будинку культури на дитячі атракціони.

Переглядів:1995