Програма «U-LEAD з Європою»

«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польшею та Швецією. Однією з цілей Програми «U-LEAD з Європою» є створення або модернізація до 600 належних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в об'єднаних територіальних громадах та малих містах України.

З 1 березня 2018 року розпочався перший раунд відбору учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Фаза Впровадження реалізується протягом чотирьох раундів, в рамках кожного з яких Програма співпрацюватиме приблизно зі 150 громадами.

Всі раунди включають наступні напрямки підтримки:

  • Інституційна підтримка ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців;

  • Матеріальна підтримка: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну/зонування ЦНАП;

  • Спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою та мобільний ЦНАП.

У місті Прилуки розпочалася реалізація даної програми на 4 раунді відповідно до поданої заявки. За результатами відбору у вересні 2019 року відбувся візит представників Програми «U-LEAD з Європою», під час якого було розпочато роботу щодо впровадження проєкту та визначення потреб у створенні та модернізації нового ЦНАП.

У 2020 році за кошти місцевого бюджету проведено реконструкцію будівлі під Центр, що відповідає вимогам Програми «U-LEAD з Європою» . Підтримка Програми полягала у наданні методичної, інституційної та матеріально-технічної допомоги (меблів, комп’ютерної техніки, програмного забезпечення, дизайну приміщення). Працівники Центру надання адміністративних послуг пройшли ряд тренінгів з підвищення кваліфікації за участі експертів та фахівців Програми.

У результаті участі міста Прилуки у Програмі «U-LEAD з Європою» 26 березня 2021 року відбулось урочисте відкриття просторого, обладнаного за сучасними вимогами Центру надання адміністративних послуг (https://pryluky.cg.gov.ua/index.php?id=425246&tp=page#L10080).

Адреса Центру надання адміністративних послуг: вул. Івана Скоропадського, 102-а, м. Прилуки, Чернігівська область.

Контактний телефон: +38(050)9190-99

Електронна адреса: [email protected]

Веб-сайт: https://cg.gov.ua/pril_cnap/

Переглядів:1902